طرز تهیه ترشی خرما خانگی

ترشی خرما خانگی نوعی ترشی خوش طعم است که طرز تهیه سریع و آسانی دارد. خرما یا همان رطب میوه‌ای قدیمی است که طبع گرم و خشک دارد و در مناطق گرمسیری رشد می‌کند. این میوه دارای طعمی شیرین، هسته‌ای سفت و سخت و پوستی نازک است و بهترین جایگزین برای انواع غذاهای قندی محسوب می‌شود. خاصیت اصلی خرما ضد یبوست بودن آن است. این میوه علاوه بر فیبر و قندی که دارد، یکی منبع غنی از کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، آهن و روی نیز هست و به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت کرده و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد.

همچنین مقادیر فسفر و منیزیم موجود در خرما، به تقویت حافظه کمک می‌کنند. جدای از خاصیت‌های گفته شده، خرما برای درمان کم خونی، درمان بیماری کبد چرب، تقویت قلب، کاهش خطر سکته‌های قلبی، درمان حساسیت و آلرژی، تقویت دستگاه گوارش و درمان سردردهای ناشی از میگرن هم مفید است و شیره گرفته شده از خرما نیز به همان اندازه خرما مقوی است و در درمان روماتیسم، تقویت استخوان‌ها و سرماخوردگی موثر است.

حالا ک با خاصیت‌های این میوه بهشتی آشنا شدید، وقت آن رسیده که به سراغ طرز تهیه ترشی خرمای خانگی برویم.

خواص خرما

مواد لازم برای تهیه ترشی خرما خانگی

خرما: ۱ کیلوگرم
سرکه: ۳ پیمانه (اگر پیمانه آشپزی ندارید، از لیوان دسته‌دار فرانسوی استفاده کنید.)
نمک: به مقدار لازم
هل: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
سماق کوبیده شده: ۲ قاشق غذاخوری
تمبر هندی جوشیده: نصف پیمانه
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده: ۳ عدد

طرز تهیه ترشی خرما خانگی

طرز تهیه ترشی خرما خانگی

مرحله اول:

ابتدا سرکه را بجوشانید و بگذارید خنک شود. در ادامه هسته خرماها را جدا کرده و خرماها را داخل ظرفی مناسب به مدت چند ساعت بخیسانید و بعد از اینکه کاملا نرم شدند، آنها را با پشت قاشق له کرده و چرخ کنید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله دوم:

در این مرحله هل، دارچین، زنجبیل، نمک، سماق و تمبر هندی را داخل ظرف مناسبی بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس ترکیب بدست آمده را به خرماهای له شده اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا تمامی مواد مخلوط شده و جذب هم شوند. بعد از گذشت ۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید تا مواد مخلوط شده خنک شوند.

مرحله سوم:

در نهایت مواد خنک شده را داخل شیشه‌ای درب‌دار بریزید و در ادامه سرکه جوشانده شده و خنک شده را روی مواد آماده شده بریزید. اینکار را تا جایی که سرکه به روی تمامی مواد برسد ادامه دهید. اگر ترشی شما نیاز به سرکه بیشتری داشت میتوانید مقدار آن را افزایش دهید. ترشی خرما خانگی شما آماده است و می‌توانید بعد از گذشت یک هفته میتوانید آن را نوش جان کنید. دقت داشته باشید که بعد از هر استفاده، دوباره درب شیشه را محکم ببندید و آن را داخل یخچال قرار دهید.

همچنین اگر عاشق امتحان کردن ترشی‌هایی با مزه‌های مختلف هستید، دستور تهیه ترشی‌های زیر را هم در سایت نیمه شب مطالعه کنید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

غذاهای نونی برای شام

برای مهمانی و دورهمی ها شام چی درست کنم که همه راضی باشند؟

زمانی که نام مهمانی و دورهمی به گوش می رسد، یک مادر ایرانی به دنبال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *