قبل از هر چیز بهتر است به خواص ترشی موسیر که از خانواده پیاز است بپردازیم. موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید هایی مانند کورستین، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز می باشد.
در نیمه شب بخوانید: خواص موسیر
مواد لازم :
موسیر تازه: یک کیلو
نمک دریا: یک قاشق مربا خوری
آب جوشیده سرد شده : یک فنجان
سرکه سفید: به میزان لازم
طرز تهیه ترشی موسیر:
برای تهیه ترشی موسیر، ابتدا موسیر ها را در ظرف بزرگی ریخته و درون آن مقداری آب می ریزیم که روی موسیر ها را بگیرد. بعد از یک ساعت پوست آن را گرفته و سپس حلقه حلقه می کنیم. مغز وسط آن را از آن جدا کرده و دور میریزم . این قسمت از موسیر باعث تیز و تند شدن آن می شود. خارج کردن مغز موسیر شکل بهتری به آن می دهد. در مرحله بعد موسیرهای حلقه شده را درون ظرف آب سرد ریخته و به مدت ۷ روز صبح و عصر آب آن را عوض می کنیم. در مرحله بعد موسیر ها را آبکش کرده و بعد از دو ساعت که آب آن کاملا گرفته شد داخل ظرف مورد نظر ریخته سرکه سفید و نمک دریا و آب را به آن اضافه می کنیم. ( نمک دریا از سیاه شدن موسیر ترشی جلوگیری می کند) در آخر در ظرف را بسته و دو هفته زمان لازم است تا ترشی جا بیافتد.
موارد مصرف موسیر در افراد:
موسیر به دلیل داشتن انسولین در بافت گیاهی خود برای افراد دیابتی مفید است این گیاه با داشتن فیبر بالا سبب کاهش قند خون می شود. برای لاغری و چربی سوزی مناسب است. همچنین در درمان سرماخوردگی موثر بوده و با دارا بودن آنتی هیستامین می تواند آن را درمان کند. موسیر در رشد کودکان و نوجوانان در دوران بلوغ موثر است همچنین به رشد جنین در دوران بارداری موثر باشد.
همراه ما باشید با طرز تهیه انواع ترشی :
- ترشی سیب زمینی
- ترشی فلفل سبز
- ترشی کلم قرمز
- ترشی لیمو ترش
- ترشی انار و لبو
- ترشی میوه ( قیسی-کیوی-سیب-پرتقال)
- ترشی شلغم
- ترشی بندری
- ترشی بادمجان
- ترشی لیته شمالی و جنوبی
- ترشی شور مخلوط
- ترشی گردو
- ترشی هویج
- ترشی پسته کوهی(بنه یا ونوشک)
- ترشی بادمجان شکم پر
- ترشی کدو سبز
- ترشی پیاز قرمز
- ترشی مکزیکی
- ترشی لوبیا سبز
- ترشی انبه
- ترشی مخصوص
- ترشی گوجه سبز
- ترشی خرفه
- ترشی چغاله بادام
- ترشی متکا
- ترشی رازیانه