همانطور که میدانید سه نوع ریواس داریم که شامل ریواس ساقه بلند، ریواس پا کوتاه، ریواس قرمز بسیار کمرنگ متمایل به سفید هستند. این گیاه در مناطق سرد و کوهستانی، در فصل بهار به صورت دیمی و بدون آبیاری کشت میشود. ساقه این گیاه به رنگ سبز بود و مزه آن ترش و آبدار است که خواص بسیار زیادی دارد که از جمله خواص آن شامل کاهش وزن، درمان کبد چرب و … میباشدو همچنین به دلیل طعم ترش این گیاه، از آن در تهیه خورشت، سوپ و غذاهای خاص استفاده می شود. علاوه بر این از ریشه ریواس در کشورهای آسیایی از برای درمان برخی از بیماریها نیز استفاده میکنند. حال در این مقاله ما قصد داریم طرز تهیه ترشی ریواس را به شما آموزش دهیم تا هم یک چاشنی لذیذ در کنار غذای خود داشته باشید، هم از خواص این گیاه بهرهمند شوید پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی ریواس :
سرکه : ۱ پیمانه
ریواس از نوع تازه ترد و آبدار : 1کیلو
شکر : ۱ پیمانه
زنجبیل تازه : ۲ تکه کوچک
نمک و فلفل : به مقدار لازم
دانه خردل : به مقدار کافی
آب : ۱ پیمانه
طرز تهیه ترشی ریواس :
مرحله اول
در ابتدای کار برای تهیه ترشی ریواس سرکه، آب، شکر، زنجبیل و نمک را داخل قابلمهای مناسب ریخته و تمام آنها را با هم بجوشانید. سپس بعد از جوشیدن آن، زیر شعله را خاموش کرده و کنار بگذارید خنک شود.
مرحله دوم
در این مرحله باید ریواسها را پاک کنید، این کار را به گونهای انجام دهید که فقط مغز ساقهها بماند. در مرحله بعدی آنها را به صورت حلقه حلقه خرد کرده وسپس ریواسها را بشورید و آبکشی کنید و به آنها زمان دهید تا آب اضافیشان کاملا کشیده شود.
مرحله سوم
حال ریواسهای آبکشی شده را داخل شیشه ترشی مرتب چیده و بین آنها کمی خردل به صورت لایه لایه بریزید و اگر دوست داشتید میتوانید فلفل هم به آن اضافه کنید. هنگامی شیشه پر شد (البته بهتر است شیشه کمی سر خالی باشد) سرکه را بجوشاید و کمی به آن زمان دهید تا خنک شود. سپس آن را به روی مواد داخل شیشه به آرامی اضافه کنید تا جایی که سرکه به روی مواد برسد. سپس درب شیشه را سفت بسته و شیشه را سرو ته ( وارونه ) کنید و داخل آب جوش روی حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه قرار دهید. سپس هنگامی که جوشید، اکنون زیر شعله را خاموش کرده و آن را روی پارچه نخی قرار دهید تا خنک شود. سپس بعد از آن ترشی را به مدت یک هفته در محیط آزاد و خنک مانند یخچال قرار دهید. بعد از گذشت دوهفته ترشی ریواس شما کاملا آماده و جا افتاده است و شما میتوانید در کنار انواع غذاها آن را نوش جان کنید.
همراه ما باشید با طرز تهیه انواع ترشی :
- ترشی سیب زمینی
- ترشی فلفل سبز
- ترشی کلم قرمز
- ترشی لیمو ترش
- ترشی انار و لبو
- ترشی میوه ( قیسی-کیوی-سیب-پرتقال)
- ترشی شلغم
- ترشی بندری
- ترشی بادمجان
- ترشی لیته شمالی و جنوبی
- ترشی شور مخلوط
- ترشی گردو
- ترشی هویج
- ترشی پسته کوهی(بنه یا ونوشک)
- ترشی بادمجان شکم پر
- ترشی کدو سبز
- ترشی پیاز قرمز
- ترشی مکزیکی
- ترشی لوبیا سبز
- ترشی انبه
- ترشی مخصوص
- ترشی گوجه سبز
- ترشی خرفه
- ترشی چغاله بادام
- ترشی متکا
- ترشی رازیانه