همانطور که میدانید ترشی بعضی از گیاهان هم به اندازه خود گیاه مفید است و میل کردن آنها در کنار غذا باعث افزایش اشتها میشود. ترشی قارچ یکی از همین ترشیهای متفاوت است که ما تصمیم گرفتیم در این مقاله از نیمه شب، شما عزیزان را با طرز تهیه آن آشنا کنیم.
جالب است بدانید با وجود اینکه بیش از ۳۸ هزار گونه قارچ در دنیا وجود دارد، تنها بعضی از آنها خوراکی هستند. قارچهای خوراکی به طور معمول سفید یا قهوهای رنگ هستند، اما قارچهای سمی رنگهای تند و تیزی دارند که توصیه میشود هنگام گشت و گذار در جنگل به هیچ عنوان به ظاهر و رنگ چنین قارچهایی اعتماد نکنید، چون امکان سمی بودن آنها وجود دارد. قارچها به دلیل داشتن بتاگلوکان و اسید لینولئیک، منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات محسوب میشوند و علاوه بر این، از ایجاد اثرات نامطلوب استروژن هم پیشگیری میکنند. همچنین، گروهی از قارچها سرشار از ویتامینها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم ریبوفلاوین، نیاسین، و …هستند.
مواد لازم برای تهیه ترشی قارچ خانگی
قارچهای کوچک، سفت و دکمهای: ۱ کیلوگرم
سیر: چند حبه
فلفل سبز کوچک: ۵ عدد
نعناع: ۲ شاخه
سرکه سفید: ۳ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
ترخون: ۲ شاخه
نمک: مقداری
نکته: اگر پیمانه آشپزی ندارید، از لیوان دستهدار فرانسوی برای پیمانه زدن مواد اولیه استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی قارچ
مرحله اول:
در ابتدا قارچهای کوچک و دکمهای شکل را همراه با فلفل سبز بشویید و آبکشی کنید. توجه کنید که قارچها حتما باید دکمهای شکل باشند، چون قصد برش زدن قارچ برای تهیه این ترشی را نداریم، پس نمیتوان از قارچهای بزرگ برای تهیه ترشی قارچ استفاده کرد. بعد از اینکه آب اضافی قارچ و فلفلها گفته شد، آنها را داخل دستمال نخی سفید ریخته و کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
مرحله دوم:
حالا داخل ظرفی مناسب سرکه، آب و نمک را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بجوشند. تا زمان به جوش آمدن سرکه، سیرها را هم بشویید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. وقتی که سرکه به جوش آمد، زیر شعله را خاموش کنید تا خنک شود.
مرحله سوم:
در این فاصله شیشهای مناسب و دربدار را آماده کنید. اندازه شیشه باید طوری باشد که مواد ترشیتان در آن جا بگیرد. سپس داخل شیشه یک لایه از قارچ، چند حبه سیر، ۱ عدد فلفل سبز، ۱ قاشق از نعناع و کمی ترخون بریزید و این لایه لایه ریختن را تا جایی که موادتان تمام شود ادامه دهید. البته اجازه دهید که اندازه ۱ بند انگشت از سر شیشه خالی بماند.
مرحله چهارم:
بعد از پر کردن شیشه با مواد ترشی، نوبت به اضافه کردن سرکه میرسد. پس سرکه جوشیده شده و خنک شده را تا جایی که روی مواد ترشی را به طور کاملا بگیرد بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل شیشه، میتوانید ابتدا یک پلاستیک فریزر روی لبه درب ظرف ترشی قرار دهید و سپس درب شیشه را ببندید. ظرف ترشی قارچ را به مدت ۲ هفته در جای خنک قرار دهید و بعد از گذشت این مدت، این ترشی خوشمزه را با غذاهای مختلف میل کنید.
علاوه بر این، میتوانید شیوه آماده کردن ترشیهای زیر را هم در سایت نیمه شب یاد بگیرید.
- ترشی سیب زمینی
- ترشی فلفل سبز
- ترشی کلم قرمز
- ترشی لیمو ترش
- ترشی انار و لبو
- ترشی میوه ( قیسی-کیوی-سیب-پرتقال)
- ترشی شلغم
- ترشی بندری
- ترشی بادمجان
- ترشی لیته شمالی و جنوبی
- ترشی شور مخلوط
- ترشی گردو
- ترشی هویج
- ترشی پسته کوهی(بنه یا ونوشک)
- ترشی بادمجان شکم پر
- ترشی کدو سبز
- ترشی پیاز قرمز
- ترشی مکزیکی
- ترشی لوبیا سبز
- ترشی انبه
- ترشی مخصوص
- ترشی گوجه سبز
- ترشی خرفه
- ترشی چغاله بادام
- ترشی متکا
- ترشی رازیانه