رشته‌های برتر دانشگاه‌های سراسری

پس از شکست دادن غول کنکور، انتخاب رشته دومین قدمی است که برای داوطلبان کنکور اهمیت زیادی دارد. انتخاب یک رشته برتر دانشگاهی توجه کافی و انجام تحقیقات لازم را می‌طلبد. چرا که اگر انتخاب رشته به درستی انجام نشده و مطابق با نیاز جامعه نباشد، مسلما نمی‌توان در انتظار یک موقعیت شغلی خوب و درآمد ایده‌آل نشست. پس اگر شما هم در این موقعیت حساس قرار دارید، لازم است که برای به ثمره رساندن زحمات ۱۲ ساله خود، از رشته‌های برتر دانشگاهی آگاهی داشته و بی‌گدار به آب نزنید. همه ما می‌دانیم که دانشگاه‌های سراسری شرایط تحصیل در رشته‌های خوب و پولسازی را برای دانشجویان خود فراهم کرده‌اند. اما این رشته‌ها کدامند؟ کدام رشته دانشگاهی امکان اشتغال در آینده را تضمین کرده و بازار کار خوبی دارند؟ برای پیدا کردن جواب این سوالات نیازی نیست به جای دوری بروید، چرا که ما در این مقاله از نیمه شب به معرفی رشته‌های برتر دانشگاه‌های سراسری پرداخته‌ایم.

رشته برتر دانشگاهی

اهمیت اطلاع از رشته‌های برتر دانشگاه‌های سراسری

همه ما به خوبی می‌دانیم که یک سری از رشته‌ها نسبت به سایر رشته‌ها برتری بیشتری داشته و آینده فرد را به نوعی تضمین می‌کنند. از طرفی دیگر، هر کشوری رشته‌های مورد نیاز خودش را می‌طلبد. پس به همین خاطر است که باید رشته‌های برتر دانشگاهی و مورد نیاز جامعه را بشناسید و سپس دست به یکی از مهمترین انتخاب‌های زندگی خود بزنید. چرا که یک انتخاب نادرست وقت، هزینه و انرژی شما را هدر داده و مسیر آینده را نامشخص خواهد کرد. به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، موسسه‌ها و مشاوران تحصیلی زیادی پا به میدان گذاشته و داوطلبان را در زمینه انتخاب رشته راهنمایی می‌کنند.

بیشتر بدانید : در انتخاب رشته تحصیلی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

رشته‌های برتر دانشگاه‌های سراسری

در ادامه این بحث به معرفی ۱٠ رشته برتر دانشگاهی می‌پردازیم. امیدواریم که با مطالعه این بخش از مقاله، به آگاهی لازم در مورد انتخاب رشته دست پیدا کرده و آینده درخشانی را برای خود رقم بزنید.

 

۱_رشته علوم آزمایشگاهی:

داروسازی

رشته علوم آزمایشگاهی از پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی است که جزو شاخه‌های علوم پزشکی به حساب می‌آید. این رشته در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف نقش حیاتی دارد. درس هایی که در رشته علوم آزمایشگاهی تدریس می‌شوند تا حد زیادی مشابه دروس پایه در پزشکی هستند. این رشته تا قبل از انقلاب در مقطع کارشناسی ارائه شده بود. اما امروزه این رشته برتر دانشگاهی در مقاطع کاردانی و دکتری نیز داوطلب می‌پذیرد. افرادی که در رشته علوم آزمایشگاه فارغ التحصیل می‌شوند، با نمونه برداری از نمونه‌های بیولوژیکی مثل ادرار خون و مدفوع و آماده کردن نمونه‌ها و آزمایش‌های مختلف هماتولوژی، میکروبیولوژی، بیوشیمی و غیره سروکار دارند.

 

۲_رشته داروسازی:

داروسازی

بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری تجربی آرزوی قبولی در این رشته پولساز را در ذهن خود می‌پرورانند. رشته داروسازی نقش مهمی در زمینه‌های تولید دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده، میزان تأثیر دارو و… را ایفا کرده و در فرموله کردن ماده ( تبدیل ماده به قرص، کپسول، شربت و…) نقش پررنگی دارد. رشته داروسازی مثل سایر رشته‌های پزشکی از دو بخش علوم پایه و تخصصی تشکیل می‌شود. یکی از مهمترین فاکتورها برای تحصیل در این رشته برتر دانشگاهی، توانمند بودن و داشتن علاقه به تحقیق و پژوهش است. زمینه‌های شغلی مختلفی با جایگاه خوب و درآمد بالا برای فارغ‌التحصیلان این رشته وجود دارد. کارخانه‌های آرایشی و بهداشتی، صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)، درمان و آموزش پزشکی، امور اجرایی وزارت بهداشت و فعالیت‌های تحقیقاتی در کارخانه‌های داروسازی چند نمونه از موقعیت‌های شغلی این رشته به شمار می‌روند.

 

۳_رشته دندانپزشکی:

دندانپزشکی

رویای این رشته محبوب و پردرآمد در ذهن خیلی از داوطلبان پرسه می‌زند. بعد از پزشکی، دندان‌پزشکی دومین رشته پرطرفدار از علوم تجربی محسوب شده و هرساله داوطلبان زیادی برای نشستن در صندلی این رشته با هم رقابت می‌کنند. برای فارغ‌التحصیل شدن در رشته دندانپزشکی باید سه دوره‌ علوم پایه رشته دندان‌پزشکی، دوره دروس اختصاصی (کارآموزی) رشته دندان‌پزشکی و دروس دوره تخصصی یا کارآموزی رشته دندان پزشکی را از سر بگذرانید. یک فارغ التحصیل دندان‌پزشکی می‌تواند در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها، مطب شخصی یا سایر مراکز درمانی کار کرده و یا به عنوان استاد دانشگاه مشغول به کار شود. دندان‌پزشکی به عنوان یک شغل پردرآمد شناخته می‌شود و میزان درآمد دندانپزشک با توجه به محل و شرایط کار متغیر خواهد بود.

 

۴_رشته فیزیوتراپی:

رشته برتر دانشگاهی فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از رشته‌های زیرگروه علوم تجربی بوده و جزو رشته‌های توانبخشی محسوب می‌شود. وظیفه فیزیوتراپیست این است که به بهبود بیمار از نظر جسمی، روانی و اجتماعی کمک کند. در فیزیوتراپی از عواملی مثل گرما، سرما، الکتریسیته، ورزش و نور برای توان بخشیدن به فرد کم‌توان و آسیب‌دیده استفاده می‌شود. این رشته نیز دارای‌ سه‌ مقطع‌ تحصیلی‌ کارشناسی‌ پیوسته‌، کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ و دکتری‌ است‌. افرادی که در رشته فیزیوتراپی فارغ التحصیل می‌شوند، می‌توانند در بیمارستان‌ها، سازمان بهزیستی، هلال احمر و سازمان‌های مربوطه مشغول به کار شوند.

 

۵__رشته پزشکی:

رشته برتر دانشگاهی پزشکی

تصور دکتر شدن برای علاقه‌مندان به این رشته واقعا رویایی به‌نظر می‌رسد. مراحل تحصیل در رشته پزشکی در ۴ مرحله علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی (استاژری) و کارورزی بالینی(اینترنی) خلاصه می‌شود. دانشجویان پزشکی بعد از گذراندن کارورزی بالینی به مدت ۲ سال برای ارائه خدمات درمانی به یکی از مناطق محروم اعزام می‌شوند. اگر قصد تحصیل در این رشته را داشته باشید باید انگیزه، صبر و آمادگی مقابله با صحنه‌های دلخراش را پیشه کار خود قرار بدهید. این رشته برتر دانشگاهی بازار کار خوبی داشته و یک پزشک می‌تواند کلینیک‌ها، بیمارستان‌های دولتی، بیمارستان‌های خصوصی و مطب‌ شخصی خود مشغول به کار شود. درآمد رشته پزشکی به میزان مهارت پزشک، محل کار و نحوه برخورد با بیمار بستگی دارد. یکی از مهمترین مزایای رشته پزشکی آینده شغلی مناسب و تضمین شده است. از طرفی دیگر، پزشکان از جایگاه اجتماعی خوبی در جامعه برخوردار بوده و به همین دلیل است که بسیاری از داوطلبان، وقت خود را به پای قبولی در این رشته صرف می‌کنند.

 

۶_رشته رادیولوژی:

رادیولوژی

امروزه علم رادیولوژی به عضو جدانشدنی از بیمارستان، درمانگاه و سایر مراکز درمانی تبدیل شده است. تشخیص، درمان و مصارف صنعتی سه کاربرد رشته رادیولوژی محسوب می‌شوند. پزشک رادیولوژیست با داشتن اطلاعاتی از بیمار و تطابق آنها با تصاویر در دسترس، نوع بیماری یا مشکل بیمار را تشخیص می‌دهد. رادیولوژی تقریبا برای هر مرحله از مراقبت‌های پزشکی مثل جراحی، اطفال، زنان و زایمان، سرطان، واکنش به تراما، درمان اورژانسی و بیماری‌های عفونی کاملا ضروری است. بازارکار این رشته بسیار خوب بوده و آینده شغلی روشنی دارد. بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، از جمله مراکزی هستند که فارغ‌التحصیلان رشته رادیولوژی می‌توانند در آنها مشغول به فعالیت شوند.

 

۷_رشته مهندسی کامپیوتر:

 رشته برتر دانشگاهی مهندسی کامپیوتر

با پیشرفت روزافزون فناوری اطلاعات، رشته مهندسی کامپیوتر روز به روز محبوب‌تر می‌شود. مهندسی کامپیوتر رشته‌ای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه پرداخته و تا مقطع دکتری تدریس می‌شود. مهندسی‌ کامپیوتر در مقطع‌ کارشناسی‌ دارای‌ دو گرایش‌ سخت‌افزار و نرم‌افزار است‌. فارغ‌التحصیلان این رشته برتر دانشگاهی توانایی‌های بی‌نظیری مثل بررسی و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهای جدید، بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری، تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و… را یاد می‌گیرند. این رشته بازار کار خوبی برای فارغ‌التحصیلان به خصوص مهندیسین نرم‌ افزار دارد. چرا که سریعا جذب بازار کار شده و حتی می‌توانند در دو سال آخر دانشگاه نیز شروع به فعالیت کنند. این افراد می‌توانند در سمت‌هایی مثل برنامه نویس، کارشناس نرم افزار، برنامه نویس وب، مدیر فنی، کارشناس ارشد نرم افزار در مکان‌های مختلف استخدام شوند.

 

۸_رشته حسابداری:

حسابداری

اگر دغدغه پیدا کردن کار بعد از فارغ‌التحصیل شدن را دارید، حتما درباره رشته حسابداری نیز کاملا تحقیق کنید. چرا که این رشته بازار کار خوب و گسترده‌ای داشته و انواع شرکت‌ها و موسسات از موسسه خصوصی گرفته تا دولتی به استخدام حسابدار نیاز دارند. علم حسابداری به طبقه‌بندی، جمع‌آوری، خلاصه کردن، ثبت و تهیه گزارش‌های مالی و صورت حساب‌های مختلف می‌پردازد. یکی از مهمترین مزیت‌های این رشته، این است که داوطلبین هر سه گروه علوم تجربی، انسانی و ریاضی می‌توانند در آن ادامه تحصیل بدهند. یک دانشجوی حسابداری باید در علم ریاضیات قوی بوده و توانایی حل معادلات مختلف ریاضی را داشته باشد. فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری می‌توانند در آینده مدیریت یک شرکت یا سازمان را هم در دست گرفته و با ارائه ایده‌های جدید، به توسعه و پیشرفت آنجا کمک کنند.

 

۹_رشته حقوق:

حقوق

به جرات می‌توان گفت که حقوق پرطرفدارترین رشته در بین رشته‌های گروه علوم انسانی محسوب می‌شود. رشته حقوق گرایش‌های زیادی داشته و با علوم فلسفی، روانشناسی و جامعه‌شناسی نیز روابط مستقیمی دارد. داشتن سطح بالایی از ادبیات، فن بیان بالا، قدرت استدلال، خلاقیت و جسارت برای دانشجویان این رشته اهمیت زیادی دارد. وکالت از بهترین کارهایی است که فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در آن مشغول به کار شوند. از آنجایی که تعداد افراد فارغ‌التحصیل در این رشته بسیار زیاد است، شاغل شدن در آن کار ساده‌ای به‌نظر نمی‌رسد. اما مطمعنا یک دانشجوی توانمند و با استعداد شانس اشتغال بیشتری در دادگستری، وزارتخانه ها، دفاتر اسناد رسمی، مشاور حقوقی بانک و شهرداری را دارد.

 

۱٠_ رشته مدیریت اجرایی:

مدیریت اجرایی

رشته مهندسی مدیریت اجرایی یکی از نیازهای جوامع پیشرفته امروزی است که اولین بار در مقطع کارشناسی و در دانشگاه پیام نور ارائه شد. فارغ‌التحصیلان این رشته امکان ادامه تحصیل در کلیه گرایش‌های رشته‌های مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک و مهندسی عمران را دارا می‌باشند. دانشجویان رشته مدیریت اجرایی آموزش‌های دروس پایه مهندسی و موضوعات پیشرفته آن در تخصص‌های مختلف را آموزش می‌بینند. فارغ‌التحصیلان این رشته برتر دانشگاهی هیچگونه محدودیتی در انتخاب شغل و ادامه تحصیل و توانایی بالایی برای شکل‌دهی به ایده‌های خود در مدیریت دارند.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

فستیوال تومارولند

فستیوال تومارولند دبی چیست و زمان برگزاری آن

فستیوال تومارولند در شروع کووید-19 لغو شد، اما تیم جشنواره راه امن جدیدی برای سرگرم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *