سویینگ چیست؟ | معرفی رشته ورزشی سویینگ یا یوگای هوایی

خوشبختانه می‌توان گفت که در سال‌های اخیر توجه مردم به ورزش کردن از جمله یوگا افزایش یافته است. زیرا توصیه پزشکان و همچنین بازدهی خوب ورزش تاثیر قابل توجهی در ترغیب مردم برای ورزش کردن داشته است. وقتی که افراد شاهد نتایج خوب ورزش کردن شوند درنتیجه  به آن علاقه پیدا می‌کنند. تناسب و زیبایی اندام، سلامتی، شادابی و… برخی از مزایای ورزش کردن هستند که هیچ یک را نمی‌توان نادیده گرفت. اما همانطور که می‌دانید یکی از ورزش‌های محبوب در بین مردم یوگا است. Swing به معنی تاب است وسیله ای تاب مانند از جنس بهترین پارچه چترکه برای یوگای هوایی کاربرد زیادی دارد؛ احتمالا شما هم نام سویینگ یا یوگای هوایی را شنیده‌اید. در این مقاله از وب سایت نیمه شب به معرفی این رشته ورزشی می‌پردازیم و شمارا بیشتر با این ورزش آشنا می‌سازیم، پس با ما همراه باشید.

معرفی رشته ورزشی سویینگ یا یوگای هوایی

یوگا یکی از ورزش‌هایی است که علاوه بر فعال شدن عضلات، تاثیر قابل توجهی در کاهش استرس در افراد کمک بسزایی می‌نماید. این ورزش آرامش بخش به همین دلیل توانسته طرفداران بسیاری را به خود جذب نماید. اما یکی از جدیدترین نوع یوگا، یوگای هوایی و یا همان سویینگ نام دارد. البته این ورزش با نام یوگای بانوج یا امنی جیم نیز شناخته شده است. این ورزش ترکیبی است از چند ورزش مختلف مانند یوگا، پیلاتس، آمادگی جسمانی و هنر بند بازی.

ورزش سویینگ
معرفی ورزش سویینگ

در یوگای هوایی ژست‌های یوگا به جای این که روی مت یوگا توسط افراد انجام گیرد، از پارچه ابریشمی بسیار مقاوم استفاده می‌شود که از سقف آویزان شده است. یعنی افراد برای انجام حرکات یوگای هوایی از این پارچه‌های معلق استفاده می‌کنند. لازم است بدانید که پارچه‌های آویزان شده از سقف به فرد کمک می‌کند که وزن خود را بین زمین و تاب متعادل سازد. البته در بیشتر بخش‌های یوگای هوایی فقط لازم است یک قسمت بدن مانند پای خود را از زمین جدا کنید. همچنین توسط ابزار سویینگ می‌توان تمرینات ورزش‌هایی مانند آمادگی جسمانی، بدنسازی، پیلاتس، یوگا، فیتنس و ژیمناستیک و هنر بند بازی هوایی را در فضا انجام داد. همچنین یوگای هوایی نه تنها برای حرفه‌ای‌ها، بلکه برای تازه‌کارها سخت نیست  و بسیار هم مناسب و سودمند می‌باشد. با کمک گرفتن از هاموک نیز به‌آسانی می‌توان روی تعادل و هم‌ترازی بدن کار کرد و حرکات دشوار یوگا را به راحتی انجام داد.

ورزش سویینگ یا یوگای هوای از تمرینات معلق می‌باشد و دارای تمرینات با وزن بدن و با اتصال به زمین و همچنین دارای تمرینات کاملا معلق است. البته دسته آخر تمرینات باعث فشار بیشتر به عضلات شده و شامل تمامی تمرینات قدرتی، استقامتی، فانکشنال، انعطافی و تعادلی می‌شود.

ابزار سویینگ

به صورت کلی واژە سویینگ به معنی تاب است. سویینگ در واقع ابزاری است که مانند تاب آویزان می‌شود تا افراد بتوانند توسط آن ورزش کنند. اما پارچە مخصوص سویینگ در ورزش یوگای هوایی از جنس پارچە چتر نجات بوده و بسیار مقاوم می‌باشد. این پارچه در ابعاد ۱.۵ متر در ۲.۵ متر است. سویینگ به گونه‌ای طراحی شده است که قابلیت تغییر ارتفاع را داشته باشد و این مورد باعث شده است که افراد بتوانند تمرین‌های متنوعی از جمله شناور شدن در هوا را توسط آن انجام دهند و همچنین بتوانند باتوجه به نوع تمرین و قد خودشان آن را تنظیم کنند. انتهای آن کم‌وبیش یک متر با زمین فاصله دارد و برای انجام حرکاتی مانند کشش گردن مناسب است. ارتفاع کمی بالاتر برای انجام حرکات نشسته و چهار دست و پا و برخی وضعیت‌های ایستاده طراحی شده است. ارتفاع در سطح لگن نیز مناسب برای دسته‌ای دیگر از تمرین‌های ایستاده، معلق و معکوس می‌باشد. البته در سویینگ امکان استفاده از پارچه یا ست هندل‌ها به طور جداگانه یا به صورت ترکیبی از پارچه و هندل نیز وجود دارد.

یوگای هوایی چیست

چند نمونه از مزیت های یوگای هوایی یا سویینگ

  • خاصیت ضد پیری
  • کمک به افزایش فعالیت بدن
  • خاصیت ضد درد
  • افزایش فعالیت جنبشی در ماهیچه‌ها
  • کمک به تقویت ماهیچه‌های بدن
  • افزایش قدرت کششی و انعطاف پذیری
  • تحرک مفاصل خشک بدن
  • ترشح هورمون شادی
  • کاهش فشردگی ستون فقرات
  • حفظ سلامت غدد لنفاوی
  • افزایش دستگاه گردش خون
  • افزایش شهامت
  • حرکات وارونه‌ای بدون ایجاد فشار بر گردن و کمر
  • برطرف سازی فشار وارد شده بر دیسک ستون فقرات و جلوگیری از هیدراته شدن آن
  • سیستم عصبی مرکزی، گنجایش ذهنی و حس عمقی افراد را به چالش می‌کشد
  • فشردگی ستون فقرات را برطرف می‌سازد
  • و بسیاری موارد دیگر…

 

تاریخچه یوگای هوایی سویینگ

پزشکی به نام آنتونیو کاردناس یک فیزیوتراپی امریکایی بوده و همچنین از دهە ۹۰ سعی می‌کرد که ایده‌های خود را برای استفادە بهینه از پارچه جهت رهایی ستون فقرات امتحان کند. او در سال ۲۰۰۱ موفق شد ورزشی توسط پارچە چتر بازی، یوگا سویینگ را ابداع نماید. در سال‌های بعد نیز این ورزش توسط مردم بسیار شناخت پیدا کرد و توانست توجه آن‌ها را بر یوگای هوایی جلب نماید. با این وجود که هدف او فقط ساختن وسیله‌ای جهت کاهش و پیشگیری از درد کمر و گردن بود. اما یوگا سویینگ به ابزاری جهت انجام تمرینات کششی و قدرتی و بهترین وسیله برای معکوس تراپی (therapy inversion) تبدیل شد.

یوگا هوایی

در ابتدا شرکت تولید کنندە ابزار ورزش سویینگ نام خود را از یوگا سویینگ به امنی جیم تغییر داد. پس از رایج شدن این ورزش، کارگاه‌های دیگری در نقاط مختلف جهان، تولید این ابزار را آغاز نمودند. اما شرکت امنی‌جیم همچنان در ساخت و پیاده سازی ایده‌های تازه و ایجاد تنوع در این ابزار پیشتاز می‌باشد.

نکات مهم در مورد یوگای هوایی

  • هرگز یوگای هوایی را با شکم پر انجام ندهید. به این دلیل که این ورزش با ایجاد فشار روی معده ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای شما شود.
  • اگر یوگای هوایی سویینگ را در محیطی گرم و مرطوب انجام می‌دهید توصیه می‌شود آب زیادی بنوشید.
  • به پیامدهای بدن خود بسیارتوجه کنید چراکه یوگا ورزشی آرامبخش است و نباید موجب ناراحتی بدن شود، اگر متوجه درد قفسه سینه، سرگیجه یا احساس حال بدی کنید حتما باید با پزشک مشورت نمایید.
  • افراد باردار و یا افرادی که دچار سرگیجه و یا از فشار خون بالا هستند به یاد داشته باشند که تغییر جهت جاذبه در بدن در برخی تمرینات وارونه، بسیار خطرناک می‌باشد.
  • انجام حرکات یوگای هوایی برای تازه کارها بدون مربی و به تنهایی توصیه نمی‌شود؛ زیرا انجام تمرینات همراه با مربی باتجربه موجب به حداقل رسیدن آسیب‌های جدی برای بدن شما می‌باشد.
  • هنگام انجام حرکات آرامش خود را حفظ نمایید. زیرا اول باید تکنیک‌های تنفس و حرکات را با کمک مربی خود آموزش دیده سپس اقدام به انجام حرکات یوگا نمایید.
  • اگر حین انجام تمرین متوجه حرکات فوق نباشید حتما از مربی خود درمورد آن حرکت سوال کنید؛ دقت داشته باشید که هیچ تمرینی را خودسرانه انجم ندهید. زیرا ممکن است پیامد ناخوشایندی را در پی داشته باشد.
  • سعی کنید پیش از ثبت نام در کلاس‌های یوگای هوایی حتما تحقیقات لازم را انجام دهید. به عنوان مثال از شیوه‌ی ورزش، سطح مربی‌ها و سایر دستورالعمل‌های لازم اطلاع پیدا کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله گفته شد سویینگ مزایای بسیاری مانند: افزایش چابکی و فعالیت کلی بدن، کاهش فشار بر روی ستون فقرات، تقویت ماهیچه و افزایش انعطاف پذیری، افزایش تحرک مفاصل خشک، سلامت غدد لنفاوی و دستگاه گردش خون و افزایش حس حضور و شادابی در محیط و… دارد. امیدواریم که از مطالب ذکر شده رضایت داشته باشید و بتوانید اطلاعات خود را درمورد سویینگ افزایش دهید.

 

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

در این مقاله از وبسایت نیمه شب، به ارائه لیست قله‌های طرح سیمرغ برای کوهنوردی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *