مهم‌ترین نقش مصرف کراتین و پروتئین در بدن چیست؟

همه ما حداقل یک بار به مطالبی درباره فواید کم‌نظیر پروتئین برای بدن برخورد کرده‌ایماما واقعا نقش پروتئین و کراتین در بدن چیست؟ آیا می‌توان به پروتئین وی به‌عنوان یکی از ضروری‌ترین منابع ساخت عضلات فکر کرد؟ برای آشنایی بیشتر با این ماده غذایی و خرید این محصول در دارودراگ با ما همراه باشید.

کراتین را بهتر بشناسید

اگر به قفسه مکمل‌های مولتی‌ویتامین یا بخش خرید محصولات جنسی و تقویت قوای آن در فروشگاه‌های اینترنتی مانند دارودراگ daroodrug.com سر زده باشید، حتما با نام کراتین آشنا هستید.

اما کراتین چیست؟

بدن ما به‌صورت طبیعی کراتین را تولید می‌کندکراتین در شکل‌گیری مو، ناخن و پوست نقش دارد و محصولاتی که حاوی این ریزمغذی هستند، می‌توانند سلامت پوست و مو را تضمین کنند.

کراتین پروتئینی است که به اشکال و انواع مختلفی در بدن وجود داردگفته می‌شود که 54 نوع کراتین در بدن ساخته می‌شود که 28 نوع آن‌ها در پوست و مو وجود دارنداین نوع کراتین علاوه‌بر سلامت پوست و مو، به حفاظت از سلول در برابر نیروهای داخلی بدن هم کمک خواهند کرد.

26 نوع دیگر از کراتین هم نسبت به نوع اول وزن بیشتری دارند و وظیفه اصلی آن‌ها کنترل فعالیت سلول استکراتین می‌تواند ظرفیت ماهیچه‌ها را هنگام ورزش‌های با شدت بالا افزایش دهد و گفته می‌شود مصرف همزمان کراتین و پروتئین وی با یکدیگر می‌تواند حجم توده عضلانی را افزایش دهدالبته سازوکار پروتئین وی و کراتین با یکدیگر متفاوت است.

نقش کراتین در بدن چیست؟

کراتین از بدن شما حمایت و حفاظت می‌کندمو، ناخن و پوست برای سلامت عمومی خود به میزان کراتین موجود در بدن وابسته استتمام غدد و اندام‌های بدن حاوی کراتین هستند.

مطالعات جدید اثبات کرده‌اند که کراتین به محافظت از جفت و جنین در دوره بارداری کمک می‌کنداین عنصر در روند بهبود زخم هم موثر است و می‌تواند از مرگ سلول‌ها جلوگیری کند.

علاوه‌براین، کراتین از کبد در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب‌ها هم محافظت می‌کند.

بدن ما به‌صورت طبیعی کراتین تولید می‌کند و این عنصر قدرتمند است؛ آنقدر قدرتمند که در اسیدهای رقیق، حلال‌ها یا آب حل نمی‌شودبه همین دلیل هیچ‌کدام از مواد شیمیایی بدن نمی‌توانند روی کراتین تاثیر بگذارند.

ریزمغذی‌های ضروری تشکیل کراتین

مواد مغذی زیادی ترشح کراتین در بدن را تحریک می‌کنند که می‌توان با مصرف آن‌ها سلامت پوست، مو و بافت را بهبود بخشیداین ریزمغذی‌ها عبارتند از:

بیوتین

بیوتین یا ویتامین B7 نقش مهمی در تولید کراتین بازی می‌کندزرده تخم مرغ، حبوبات، آجیل‌ها، مغزها، جگر، سیب زمینی شیرین، قارچ، میوه‌ها، بروکلی، آووکادو، مخمرها و ماهی سالمون از مهم‌ترین و غنی‌ترین منابع حاوی بیوتین هستند.

ال سیستئین

ال سیستئین اسید آمینه‌ای ضروری و بخشی از کراتین استاین اسید آمینه علاوه‌بر تحریک ساخت کراتین، خود به سلامت پوست و کمک می‌کندپیاز گیاه سرشار از استیل سیستئین است و سنتز کراتین در بدن را افزایش می‌دهد.

روی

روی ماده‌ای معدنی و حیاتی است که در بهبود سلامت پوست نقشی کلیدی دارد.

ویتامین C

ویتامین سی هم علاوه‌بر تحریک تولید کراتین، از پوست در برابر استرس اکسیداتیو حمایت می‌کند و باعث به تعویق افتادن روند پیری می‌شود.

ویتامین A

ویتامین هم با کمک به ترمیم سلول‌های پوستی، علاوه بر تحریک تولید کراتین، نقشی اساسی در سلامت پوست داردسیب زمینی شیرین یکی از منابع سرشار از پرو ویتامین آ محسوب می‌شود و مصرف آن به سنتز کراتین کمک خواهد کردعلاوه‌بر پیاز، انبه هم از دیگر منابع ویتامین آ محسوب می‌شود.

علائم کمبود کراتین و پروتئین را بشناسید

تورم

ادم یا تورم یکی از مهم‌ترین علامت‌هایی است که نشان می‌دهد بدن شما به میزان کافی پروتئین دریافت نمی‌کنداین تورم معمولا در شکم، پا یا دست دیده می‌شود و مخصوصا با کمبود آلبومین اتفاق می‌افتد.

از آنجایی که پروتئین به جلوگیری از تجمع مایع در بافت کمک می‌کنند، کمبود آن‌ها باعث تجمع آب در بافت می‌شوداگر دچار ادم هستید، حتما این نشانه را جدی بگیرید و با پزشک مشورت کنید.

تغییرات خلق و خو

مغز ما از مواد شیمیایی به نام انتقال‌دهنده‌های عصبی برای انتقال اطلاعات میان سلول‌ها استفاده می‌کندبسیاری از این انتقال دهنده‌های عصبی از آمینو اسید ساخته می‌شوند که بلوک‌های سازنده پروتئین هستندکمبود پروتئین در رژیم غذایی می‌تواند خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

مشکلات پوست، مو و ناخن

پوست، مو و ناخن از پروتئین‌هایی مانند الاستین، کلاژن و کراتین ساخته شده‌انددرصورتی‌که بدن نتواند این مواد را تولید کند، ممکن است مشکلات وسیعی در پوست و موی خود احساس کنیدموی شکننده و نازک یا پوست خشک و پوسته پوسته از مهم‌ترین علائم کمبود کراتین در بدن است.

ضعف و خستگی

تحقیقات نشان داده است که صرفا یک هفته قطع مصرف پروتئین می‌تواند بر عضلات تاثیر وسیعی بگذارداین تاثیر در سنین بالای پنجاه سال مشهودتر استکمبود پروتئین می‌تواند باعث از دست دادن توده عضلانی شود که به نوبه خود باعث ایجاد ضعف و کاهش قدرت می‌شودمصرف مکمل پروتئین وی یکی از راهکارهای جبران این کمبود است.

احساس گرسنگی

پروتئین به احساس سیری کمک زیادی می‌کند و از آنجایی که یکی از سه درشت مغذی در رژیم غذایی محسوب می‌شود، باید در وعده‌های روزانه قرار بگیردکمبود پروتئین باعث احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.

کند شدن روند بهبود زخم

جراحات افرادی که پروتئین کمی دریافت می‌کنند دیرتر التیام پیدا می‌کندعلاوه‌بر جراحات، رگ به رگ شدن دست و پا یا آسیب‌دیدگی‌های عضلانی در افرادی که پروتئین کمی دریافت می‌کنند، از سایر افراد بیشتر است.

کلاژن ناکافی در بدن باعث می‌شود که روند ترمیم سلول‌های پوستی به تاخیر بیفتد و به این ترتیب، این افراد شاهد جراحات بیشتر و التیام دیرتر هستند.

بیماری

اسیدهای آمینه موجود در خون به سیستم ایمنی بدن کمک می کننداین عناصر منجر به تولید آنتی‌بادی‌هایی می‌شوند که گلبول‌های سفید خون را برای مبارزه با باکتری‌ها، ویروس‌ها و سموم فعال می کند.

به این ترتیب، کمبود این دسته از آمینواسیدها که ناشی از مصرف کم پروتئین ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث بیماری یا طولانی شدن دوره درمان بیماری‌ها شود.

در آخر

کلاژن یکی از مهم‌ترین عناصر بدن برای بهبود سلامت پوست و مو است اما متاسفانه همه ما نمی‌توانیم از مواد غذایی مصرفی به‌صورت روزانه این ریز مغذی را دریافت کنیمبهترین چاره برای جبران این کمبود، مصرف مکمل‌های کراتین و پروتئین استامروزه مکمل‌های زیادی در دنیا تولید شده‌اند که بی‌خطر بودن آن‌ها طی تحقیقات متعدد اثبات شده است و شما می‌توانید با خیال راحت این مکمل‌ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

شما می‌توانید با خیال راحت در دارودراگ انواع مکمل‌های پروتئین مانند پروتئین وی، خرید محصولات جنسی و تقویت قوای جنسی را انجام دهیدبرای رفع هر سوال یا ابهام با کارشناسان ما در دارودراگ (daroodrug) تماس بگیرید تا بهترین محصول مورد نیازتان را به شما معرفی کنند.

درباره‌ی زهرا علیون

همچنین ببینید

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

در این مقاله از وبسایت نیمه شب، به ارائه لیست قله‌های طرح سیمرغ برای کوهنوردی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *