تاثیر قطره آ+د روی بدن نوزاد

قطره ویتامین آ+د براي نوزادان اهميت بسيار زياد دارد و بهترين زمان دادن قطره ویتامین آ+د به نوزاد در روز را در ادامه اين مطلب از سايت نیمه شب بيان شده است. اگر به دنبال خواص و تاثیر قطره ویتامین آ+د نوزاد هستید، با ما همراه باشيد.

قطره ویتامین آ+د نوزاد

در نیمه شب بخوانیم:سریع ترین راه برای از بین بردن تب نوزاد

قطره ویتامین آ+د برای نوزادان

دادن قطره ویتامین آ+د برای نوزادان ضروری است؟ دادن قطره آ+د برای نوزادان به شدت اهمیت دارد و ندادن قطره آ+د به نوزاد به احتمال زیاد باعث ایجاد نرمی استخوان در نوزاد می شود و اشتباهی است که خیلی راحت قابل جبران نیست.

سهل انگاری در دادن قطره آ+د به نوزادان عوارض جبران ناپذیری معمولا دارد. برای اندازه گیری کمبود ویتامین د باید میزان ویتامین د خون اندازه گیری شود اگر میزانش از حد معمول کمتر باشد باید مقدار ویتامین بیشتری دریافت کند اگر ویتامین د بالای ۲۵ است در حد روتین روزانه باید مصرف کند.

ويتامين آ و د به اين دليل كه نقش بي‌نظيري در رشد نوزادان دارند و مقدار آن‌ها نيز در شير مادر كم است، بايد به شكل قطره ويتامين آ+د به نوزادان داده شوند اما يك نكته مهم كه حتما بايد دانست اين است كه شما نبايد مصرف قطره آ+د براي نوزاد را تا هر زمان كه دل‌تان خواست ادامه دهيد.

ادامه مصرف اين مكمل‌ها به ميزان نياز و درجه كمبودشان در بدن كودك و كمبود اين ويتامين‌ها و آهن در غذاي كودك بستگي دارد. همچنين اگر به هر دليلي نتوان آن‌ها را از طريق غذاي معمولي براي كودك تامين كرد، آن وقت است كه با صلاح ديد پزشك مي‌توان مصرف قطره ويتامين آ+د براي نوزادان را باز هم ادامه داد.

شير مادر بين تمام شيرها فقيرترين شير از نظر مقدار آهن است و از طرفي ذخيره آهن بدن شيرخواران در 6 ماه اول زندگي‌شان به اتمام مي‌رسد. بنابراين حتما بايد بعد از 6 ماهگي، به كودكان آهن داده شود. كمبود آهن با مشكلات رفتاري، هوشي و حركتي-عضلاني در كودكان ارتباط دارد و باعث اختلال در رشد نوزادان و كودكان مي‌شود.

قطره آ+د ايراني يا خارجي

در اين جا بد نيست اين را هم بگوييم که بعضي والدين فکر مي کنند چون قطره آ+د خارجي گران تر از قطره ويتامين آ+د ايراني است، حتما خاصيت بيشتري هم دارد. اما بايد بدانيد که نياز کودکان هر کشور با کشورهاي ديگر فرق مي کند. متخصصان و مسئولان هر کشور با برآوردي که از کمبودهاي تغذيه اي کودکان دارند، ميزان لازم براي مصرف قطره آ+د براي نوزاد را تعيين مي کنند.

در ايران هم متخصصان با کار دقيق و علمي به اين نتيجه رسيده اند که نوزاد بايد از 15 روزگي تا 2 سالگي، روزي 15 تا 25 قطره مولتي ويتامين يا قطره ویتامین آ+د دريافت کند. بنابراين اگر از قطره آ+د خارجي استفاده کنيد، هم مقدار لازم براي نوزادتان را درست نمي دانيد و هم ممکن است با اين کار باعث شويد تا يک ويتامين به او کم و يک ويتامين زياد از حد برسد. هر دوي اين اتفاقات خطر جدي براي سلامت حال و آينده کودک تان دارد.

بهترين زمان دادن قطره ویتامین آ+د به نوزاد

براي کمک به تامين ويتامين A و D مورد نياز بدن نوزادان بايد به آنها طبق دستور پزشک قطره ویتامین آ+د بدهيد بهترين زمان دادن قطره آ+د به نوزاد در شبانه روز بايد توسط پزشک مشخص گردد.

قطره ويتامين آ+د چقدر حياتي هستند و براي نوزادان چه کاري انجام مي دهند؟ چرا حتي به بچه هايي که شير مادرشان را مي خورند مصرف قطره آ+د در روز لازم است؟ بهترين زمان مصرف قطره آ+د در روز چه ساعتي است؟

نوزادان دوران سريع رشد را مي گذرانند وبراي رشد خود به ويتامين آ+د بيشتري نياز دارند. پس اگر در برنامه غذايي آنها منابع ويتامين آ و د به اندازه کافي وجود نداشته باشد بسرعت دچار کمبود مي شوند. اگر سابقه بچه داري داشته باشيد، حتما مي دانيد که به نوزادان زير 6 ماه، خوراندن هر چيزي جز شير ممنوع است، حتي آب. اما اين وسط يک نکته خيلي جالب وجود دارد. دادن قطره آ+د به نوزادان از روز پانزدهم زندگي ضروري است و بايد قطره ويتامين AD بخورد. علتش را مي دانيد؟

اهميت ويتامين آ+ د براي نوزادان

تنها ويتامين مورد نياز نوزادان ويتامين D است. نوزادان از بدو تولد تا شش ماه به غير از شير مادر هيچ نياز ديگري ندارند، اما بايد ويتامين D بدن شان تامين شود. در کشورهاي اروپايي و غربي به تنهايي قطره ويتامين D دارند، اما در کشور ما بايد ويتامين D را تحت عنوان قطره AD يا قطره آ+د به نوزادان بدهيم.

ويتامين هاي آ+د از مهمترين ترکيبات شيميايي هستند که بدن براي فعاليت روزانه خود به آنها نيازمند است. بدن انسان توانايي ساخت ويتامين‌ها را ندارد. به همين علت اين ترکيبات شيميايي که نقش بزرگي در ساختمان وعملکرد دروني بدن بر عهده دارند بايد به ميزان کافي و مداوم از طريق خوراک روزانه تامين شوند‌، زيرا بسياري از فعاليت‌هاي حياتي بدن تنها با حضور ويتامين‌ها ميسر است.

ويتامين آ» ترکيبي است که در ساختمان پوست، موها، چشم، دندان و لثه حضور دارد. حضور اين ويتامين سبب عملکرد صحيح و حفظ سلامت نوزادان مي‌شود. «ويتامين آ» در سنين رشد در استخوان سازي شرکت مي‌کند به همين علت کودکان در حال رشد، خانمهاي باردار يا شيرده نياز بيشتري به «ويتامين آ» دارند. اگر ويتامين A زياد باشد، در طولاني مدت فشار داخل جمجمه بچه زياد مي شود و به او آسيب مي رسد. کمبود ويتامين آ آسيب پذيري کودکان را به طيف وسيعي از عفونت ها از جمله اسهال ، سرخک و عفونت هاي تنفسي افزايش مي دهد.

ويتامين آ يکي از حياتي ترين مواد مورد نياز بدن است که نقش بسيار مهمي در بينايي، رشد استخوان ها و کلا رشد و نمو کودکان دارد. ويتامين A به تنظيم سيستم ايمني بدن کمک مي کند و در نتيجه وجودش براي مبارزه با بيماري ها لازم است. نوزاداني که ويتامين آ کافي به بدن شان نمي رسد در مقابله با بيماري ها ضعيف تر هستند و يک بيماري ساده ممکن است براي آن ها مرگبار باشد.

ويتامين A يکي از دو ويتاميني است که براي نوزادان ايراني از ابتدايي ترين زمان حيات يعني از 15 روزگي تجويز مي شود. توليدکنندگان اين مکمل، براساس نياز کودکان کشور و تعامل با وزارت بهداشت اين مکمل را فرموله، توليد و عرضه مي کنند.

درنیمه شب بخوانیم:رفع کولیک نوزاد در 10 دقیقه

عوارض جانبي قطره ویتامین آ+د براي نوزادان

در صورت مسموميت اين علايم ممکن است مشاهده شود :

يبوست
دو بيني
اسهال
کم اشتهايي
خواب الودگي
تهوع واستفراغ
تکرر ادرار (در شب ها)
دردهاي عضلاني – اسکلتي

عوارض ندادن قطره آد به نوزاد

يکي از نخستين علامت هاي کمبود ويتامين آ شب کوري است. مردم مصر باستان فهميده بودند که شب کوري با خوردن جگر درمان مي شود. حالا ما مي دانيم علت آن چيست. کمبود ويتامين آ با آسيبي که به چشم مي زند، حتي مي تواند باعث کوري بشود. ويتامين A براي رشد کودک ضروري است و کمبود آن موجب اختلال رشد، کاهش مقاومت بدن و ابتلاي مکرر به بيماري ها و اختلال در خون سازي مي شود. نوزاداني که دچار کمبود ويتامين آ+د هستند بيشتر به بيماري مبتلا مي شوند و دوره بيماري در آن ها طولاني تر است. از مهمترين عوارض ندادن قطره ویتامین آ+د به نوزاد و کمبود اين ويتامين ها دستگاه تنفسي را هم در مقابل عفونت ها ضعيف مي کند و ممکن است باعث بيماري ذات الريه شود. هميشه مقداري ويتامين A+D بايد در بدن نوزادان ذخيره باشد. حتي کم شدن اين ذخيره ها هم باعث بيماري هاي تنفسي و اسهال کودکان، و عقب ماندن آن ها از رشد مي شود.

استفراغ بعد از خوردن قطره ویتامین آ+د

اگر شيرخوار شما بعد از دادن قطره آد استفراغ دارد بهتره دو نكته رو رعايت كنيد:
اول اينكه زمان دادن قطره ویتامین آ+د به نوزاد با فاصله بيشتر از شيرخوردن باشد. ( و ترجيحا قبل از شيردهي )
و دوم به يكباره كل حجم قطره ویتامین آ+د رو داخل دهان نوزادان نريزيد و با صبر و حوصله به تدريج بهش بديد.
اگر بلافاصله بعد از دادن قطره آ+د به نوزاد استفراغ داشته باشد لازمه مجدد دارو تكرار بشود.

تداخل دارويي ویتامین آ+د

تتراسيکلين
آنتي اسيد
باربيتوراتها
فراورده هاي حاوي کلسيم بالا
روغن پارافين خوراکيقطره ویتامین آ+د نوزاد

در نیمه شب بخوانیم:مولتی ویتامین ول بیبی wellbaby کودکان و نوزادان 6 ماه تا 4 سال 150ml

موارد منع مصرف قطره ويتامين آ+د

هايپرونيامينوز
نقص فعاليت قلبي
هايپرفسفاتي
مشکلات مزمن کليوي
حساسيت نوزاد به قطره آد

حرف آخر

همانطور که در بالا هم توضیح داده شد دادن قطره ویتامین آ+د برای نوزادان به شدت حیاتی و مورد نیاز بدن شان است و اگر در دادن قطره ویتامین آ+د به نوزاد غفلت کنید در آینده فرزندتان دچار مشکل می شود.

منبع سایت:سماتک

همچنین ببینید

دلپیچه نوزاد

از کجا بفهمیم نوزاد دلپیچه و نفخ دارد؟

هنگامی که یک نوزاد تازه متولد می‌شود سیستم هاضمه وی درگیر یک سری یادگیری فرایند …

دیدگاهتان را بنویسید