نحوه نگهداری و آبیاری گیاه سانسوریا

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب به آموزش و نحوه ی نگهداری و آبیاری گیاه بن سای پرداختیم و حال امروز با شما هستیم با آموزشی جدید تحت عنوان آموزش و نحوه نگهداری و آبیاری گیاه سانسوریا ، که جهت آشنایی بیشتر با این گیاه و نحوه نگهداری آن ، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

گیاهان مار که با نام‌های «زبان مادرشوهر» و سانسوریا نیز شناخته می‌شوند، یکی از گیاهان آپارتمانی با نگهداری ساده هستند. این گیاه آبدار برای افراد مبتدی بسیار عالی است زیرا نحوه نگهداری بسیار آسانی را دارد.

نحوه نگهداری و آبیاری گیاه سانسوریا

کلیات نگهداری سانسوریا

این گیاه ، جز گیاهان بومی آفریقای جنوبی می باشد که آب بیش از حد و دمای انجماد دو مورد از معدود مواردی هستند که می توانند به طور قابل توجهی بر روی این گیاه تأثیر منفی بگذارند. خاک خیس نیز باعث پوسیدگی ریشه می شود و قرار گرفتن طولانی مدت در دمای سرد می تواند به شاخ و برگ آن آسیب برساند.

نحوه کاشت گیاهان سانسوریا

گلدانی دارای سوراخ زهکشی در قسمت پایین انتخاب کنید.

نکته: گلدان های تراکوتا برای گیاهان سانسوریا ، گزینه ای مناسب هستند، زیرا به خاک اجازه می دهند که راحت تر از گلدان های پلاستیکی خشک شود.
برای این گیاه از خاک های گلدانی با زهکشی خوب استفاده کنید. خاک های گلدانی که برای “کاکتوس ها و ساکولنت ها” طراحی شده است ایده آل است، زیرا در برابر اشباع بیش از حد آب ، مقاوم تر است.
نکته: هنگام انتقال گیاه سنسوریا به گلدانی جدید، آنها را خیلی عمیق دفن نکنید. گیاه باید به همان عمقی که در گلدان قبلی خود بوده کاشته شود.

انتخاب بهترین مکان برای گیاه سانسوریا

از شرایط و نحوه نگهداری گیاهان سانسوریا ، انتخاب مکان مناسب ، بسیار دارای اهمیت است.
گیاهان سنسوریا ، نور روشن و غیر مستقیم را به نور کم ترجیح می دهند و حتی می توانند مقداری نور مستقیم خورشید را نیز تحمل کنند. با این حال، آنها می توانند در گوشه های سایه دار و سایر مناطق کم نور خانه نیز به خوبی رشد می کنند (البته با سرعتی کمتر از امکانی پر نور).
نکته: سعی کنید از انتقال سریع گیاه ، از منطقه کم نور به منطقه دارای نور مستقیم خورشید خودداری کنید، زیرا این کار می تواند به گیاه شوک وارد کند و دقت داشته باشید که هر زمان که گیاهان را از یک نقطه تیره به یک نقطه روشن تر منتقل می کنید، این کار را به تدریج و در طول یک هفته انجام دهید.

نکته 1: دقت کنید که برنامه آبیاری را مطابق با شرایط گیاه تنظیم کنید. گیاهان در مناطق گرمتر و روشن تر ، به آب بیشتری نیاز دارند.
نکته 2: گیاه را در مکانی گرم با دمای بالای 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. در زمستان، حتما از سانسوریا در برابر پنجره های کششی محافظت کنید.

روش آبیاری صحیح گیاه سانسوریا

یکی از رایج ترین مشکلاتی که ، گیاهان سنسوریا (و سایر ساکولنت ها) با آن مواجه می شوند آبیاری بیش از حد است. این گیاهان خاک خیس را تحمل نمی کنند و آبیاری بیش از حد ، ایجاد پوسیدگی ریشه را برای آنها به دنبال دارد. برای جلوگیری از این امر، روش های آبیاری زیر را دنبال کنید:

زیاد آبیاری نکنید. بین دو آبیاری اجازه دهید خاک بیشتر خشک شود.
نکته: برای اینکه بدانید زمان آبیاری بعدی چه وقت است، فقط به ظاهر سطح خاک تکیه نکنید، بلکه انگشت خود یا یک سیخ چوبی را با دقت چند سانت در خاک فرو کنید اگر رطوبتی احساس کردید یا دیدید که خاک به چوب ، چسبیده، آبیاری را متوقف کنید.

زمان کلی آبیاری ، هر دو هفته یکبار می باشد که آن هم در صورت خیلی خشک بودن خاک ، لازم است که به گیاه آب دهید.

نکته: در بهار و تابستان ، گیاه را کمتر آبیاری کنید.

کود مناسب سانسوریا

از نکاتی که در نحوه نگهداری سانسوریا وجود دارد ، انتخاب کود مناسب است. برای این گیاهان ، بهترین کود از نوع 10-10-10 و رقیق و مایع می باشد که برای رشد بهتر گیاه ، لازم است که آنها را از این نوع کود ، غنی کنید.

نحوه نگهداری و مراقبت از گیاهان سانسوریا

خال که با آبیاری گیاهان سانسوریا آشنا شدید ، لازم است که با نحوه نگهداری آن نیز آشنا شوید.

برگ های بزرگ و صاف تمایل به جمع آوری گرد و غبار دارند ، در صورت نیاز آنها را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
در شرایط خوب، گیاهان سنسوریا به سرعت رشد می کنند و ممکن است نیاز به تقسیم سالیانه داشته باشند که در این حالت لازم است که گیاه را در بهار تقسیم کنید و دوباره گلکاری کنید و قسمتی از برگ ها و ریشه ها را برش دهید و در گلدانی با خاک گلدانی مناسب و با زهکشی خوب قرار دهید.

نکته: در صورت مشاهده هر گونه علف هرز در اطراف گیاه لازم است که آنها را هرس کنید تا مواد مغذی خاک را به خود جذب نکنند.
نحوه نگهداری و آبیاری گیاه سانسوریا
آفات و بیماری های گیاه سانسوریا

پوسیدگی ریشه در اثر آبیاری بیش از حد یکی از شایع ترین مشکلات است که ممکن است که در حین نگهداری و مراقبت از سانسوریا ، متوجه آن شوید.
اگر این اتفاق افتاد، برگ های در حال مرگ را جدا کنید و اجازه دهید گیاه بیش از حد معمول خشک شود. گیاهان سنسوریا انعطاف پذیر هستند و معمولاً بهبود می یابند. با این حال، اگر گیاه همچنان به مرگ خود ادامه داد، آن را از گلدان خود خارج کنید، ریشه ها و برگ های پوسیده را دور بریزید و در خاکی تازه نگهداری کنید.

دمای گیاه سانسوریا

یکی از شرایطی که باید در نگهداری سانسوریا به آن توجه ویژه نمود ، دمای گیاه است . این گیاه ، همچون کاکتوس هاست که میزان دما و رطوبت بر آن تاثیری ندارد ، اما بهتر است که تعادل را برای آن حفظ نمود و گیاه را در شرایط دمایی و رطوبت محیطی متوسط قرار داد.

نور گیاه سانسوریا

این گیاه به دلیل انعطاف پذیری با انواع نورها از جمله نور لامپ ، نور غیر مستقیم ، نور مستقیم و … جز ایده ال ترین گیاهان آپارتمانی محسوب می شود اما بهترین نوع نور برای آن ، نور غیرمستقیم و شدید است تا آب اضافه گیاه را تبخیر کند و باعث پوسیدگی ریشه آن نشود.

بهترین ترکیب خاک گیاه سانسوریا

بهترین ترکیب خاک شامل ماسه شسته شده ، شن ،کود گوسفندی ، خاک برگ و خاک باغچه می باشد که باید ph خاک اندازه گیری شود و ph ممکن است بین 1 الی 12 باشد که بهترین ph بین 7 الی 9 می باشد که خارج از این اعداد خاک نامرغوب و اسیدی است.

نحوه نگهداری و آبیاری گیاه سانسوریا
انواع گیاه سانسوریا

Sansevieria trifasciata :رایج ترین گونه گیاه سانسوریا است و دارای برگهای بلند و سبز تیره با نوارهای افقی سبز مایل به خاکستری روشن است.
Sansevieria hahnii :این گیاه را ، برگ های کوتاه و پهن به رنگ سبز تیره و روشن تشکیل می دهند. طول برگها فقط 10 تا 15 سانتیمتر است. این گونه برای رشد مناسب به نور زیاد ، نیاز دارد.
Sansevieria cylindrica:“گیاه سنسوریا استوانه ای” همانطور که از نامش پیداست دارای برگ های استوانه ای است که به یک نقطه برجسته ختم می شود.
Sansevieria Masoniana: این گیاه ، دارای برگهای بزرگ و پهنی است که شبیه باله نهنگ می باشد که همچون سایر گیاهان سانسوریا دارای شرایط و نحوه نگهداری آسان است.

بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن گلهای مختلف و دسته گل عروسی

سخن پایانی

اگر به دنبال گیاهی آپارتمانی و مقاوم هستید بهتر است که گیاه سانسوریا را انتخاب کنید زیرا این گیاه علاوه بر اکسیژن رسانی و تصفیه هوای منزل ، دارای ظاهری زیبا و شرایط نگهداری آسان است که به سادگی پژمرده نمی شود و بر زیبایی منزل شما ، اثری قابل توجه دارد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

علل مشکلات جنسی زنان و درمان آن

مشکلات جنسی زنان یکی از مشکلات شایعی است که باید برای درمان آن اقدام‌های لازم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *