فلفل سیاه پس از خشک کردن و ساییده شدن سیاه رنگ میشود. این گیاه جزو ادویهجات بومی جنوب هند میباشد. در برخی از شهرهای هند مردم روز خود را با ترکیب یک فنجان قهوه سیاه به همراه مقداری پودر فلفل سیاه شروع میکنند و از این چاشنی بیشتر برای خوش طعم کردن و همچنین برای از بین بردن کهنگی غذا استفاده میکنند. فلفل سیاه در مقایسه با سایر فلفلها طبع گرمتر، طعم تند و سوزانندهای دارد و بخاطر همین نبایستی به طور دائم و روزانه استفاده شود، به خصوص اگر گرم مزاج باشید. زیرا حرارت بدن بالاتر رفته و منجر به داغی بدن، جوش، کهیر، سوزش ادرار، خارش پوست و یا سبب بروز لکهای پوستی، التهاب، زخمهای گوارشی و حتی سرطان خواهد شد.
خواص درمانی فلفل سیاه
فلفل سیاه یک گیاه دارویی خوراکی بسیار مفید برای سلامتی بدن میباشد. فلفل سیاه طبیعی و باکیفیت میتواند بهترین درمانگر برای تسکین دندان درد و رفع مسمومیت با تریاک باشد و میتوان از جوشانده آن برای هضم بهتر غذا، تب بر، درمان رطوبت معده و بینی، درمان اسهال، درمان یبوست، درمان سنگ مثانه، دستگاه گوارش، رفع بلغم، درمان سرماخوردگی، قلب و درمان سرطانها و جوانسازی و سلامت پوست استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: کافئین چیست و چه مضراتی دارد؟
مضرات فلفل سیاه
زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی باعث بروز حساسیتها و مشکلاتی در بدن میشود و فلفل سیاه هم از این قاعده جدا نیست. چرا که مصرف بیش از حد آن میتواند باعث افزایش ترشحات معده، قرمزی، خارش و سوزش چشم و باعث بروز مشکلات شنوایی و عصبی شود. بنابراین تاثیرات مخربی روی سیستم شنوایی و تعادل انسان بگذارد. از این رو توصیه میشود کسانی که مشکل شنوایی دارند یا باردار هستند و کودک شیر خواره دارند، برای مصرف فلفل سیاه با مشورت پزشک مشورت کنند.
نکته
این روزها برخی افراد با هدف افزایش سوخت و ساز بدن و کمک به لاغری سریع از کپسولهای لاغری استفاده کرده و فکر میکنند فلفل به دلیل گرمازایی بالایی که دارد میتواند تا حدودی سبب افزایش متابولیسم بدن و کالری سوزی شود. اما این افزایش سوخت و ساز به میزانی نیست که بتواند اضافه وزن را تا حد زیادی کم کند. اگر بخواهیم از این کپسولها و یا از سسها و غذاهای تند در حد زیادی استفاده کنیم با عوارض گوارشی همچون زخم و التهاب معده، گاستریت و زخم دوازدهه مواجه خواهیم شد. فلذا از مصرف روزانه مستمر آن پرهیز کنید.