علت کبودی سریع و طولانی مدت بدن

شاید شما هم بارها و بارها با کبودی‌های ریز و درشت در قسمت‌های مختلف بدن خود روبه‌رو شده باشید. حتم دارم که در بسیاری از مواقع و بعد از دیدن این کبودی‌ها، از خود پرسیده باشید که این کبودی در اثر چه اتفاقی ایجاد شده است؟ خب در خیلی از مواقع کبودی‌ها به خاطر وارد شدن ضربه به بدن اتفاق می‌اُفتند که این یک امر کاملا طبیعی است. اما اگر پس از مشاهده کبودی در بدن علت ایجاد آن را به خاطر نمی‌آورید، باید زمینه این مشکل را در جای دیگری جست و جو کنید. به خصوص اگر رد کبودی‌های بدنتان برای طولانی مدت بر روی پوست باقی می‌ماند. پس اگر دوست دارید که با علت کبودی سریع و طولانی مدت بدن آشنا شوید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

 

انواع کبودی و علائم کبودی بدن

کبودی‌های بدن بر اساس محل تشکیل به سه دسته مختلف تقسیم ‌بندی می‌شوند. این دسته‌ها عبارتند از:

_کبودی‌های زیر جلدی که درست در زیر پوست ایجاد می‌شوند.

_کبودی‌های عضلانی که در عضلات زیرین ایجاد می‌شوند.

_کبودی‌ پریوستال که بر روی استخوان‌ها پدیدار می‌شود.

علائم کبودی تا حدود زیادی به علت ایجاد کبودی بستگی دارد. اما به طور کلی تغییر رنگ پوست اولین نشانه کبودی بوده و معمولا اکثر کبودی‌ها با رنگ آبی یا سیاه بر روی پوست نمایان می‌شوند. اما ممکن است که کبودی با رنگ‌های دیگری مثل بنفش، قهوه‌ای، قرمز، بنفش یا زرد نیز بر روی پوست ظاهر شود.

علت کبودی سریع و طولانی مدت بدن

منظور از کبودی سریع، کبودی‌هاییست که با یک ضربه جزئی بر روی ران پا، بازو و یا سایر قسمت‌های بدن ایجاد می‌شوند. کبودی‌های طولانی مدت نیز از عوامل خاص یا شایع دیگری ریشه گرفته و معمولا دیرتر از روی پوست محو می‌شوند. در ادامه به عوامل ایجاد کننده کبودی سریع و طولانی مدت در بدن اشاره خواهیم کرد.

۱_پیر شدن و افزایش سن، اولین علت کبودی بدن:

همانطور که می‌دانید با بالاتر رفتن سن پوست تمامی قسمت‌های بدن نازک و نازک‌تر می‌شود. این اتفاق در اثر نازک شدن رگ‌های خونی اتفاق افتاده و باعث می‌شود که انعطاف پوست کاهش پیدا کند. به همین دلیل، ممکن است که کبودی‌ها با وارد شدن کوچک‌ترین ضربه‌ای بر روی پوست ایجاد بشوند.

۲_مصرف داروهای رقیق کننده خون:

 

مصرف داروهای رقیق کننده خون

این داروها برای جلوگیری از لخته شدن خون در بدن یا درمان آریتمی قلب تجویز می‌شوند. اما نکته اینجاست که داروهای رقیق کننده خون نیز یکی از عوامل ایجاد کبودی سریع در بدن محسوب می‌شوند. وارفارین هپارین، ریواروکسابان، دابیگاتران، آپیکسابان، آسپرین چند نمونه از داروهایی هستند که برای رقیق کردن خون تجویز می‌شوند و امکان ایجاد کبودی در بدن را ایجاد می‌کنند.

۳_کمبود ویتامین، علت ایجاد کبودی بدن:

جالب است بدانید که کمبود برخی ویتامین‌ها نیز باعث ایجاد کبودی سریع در بدن می‌شود. برای مثال کمبود ویتامین C در بدن به بیماری اسکوروی ختم می‌شود. این بیماری نیز عامل خونریزی‌های سریعی است که به کبودی منتهی می‌شوند. از طرفی دیگر رد پای کمبود ویتامین K نیز در بروز این مشکل دیده می‌شود. خوشبختانه این کاستی‌ها با مصرف مکمل (تحت نظر پزشک) یا پیروی از رژیم غذایی اصولی قابل حل هستند.

۴_سرطان، علت ایجاد کبودی بدن:

 

سرطان، علت ایجاد کبودی بدن

متاسفانه کبودی‌های سریع بدن که به طور ناگهانی افزایش پیدا می‌کنند، از نشانه‌های بیماری سرطان به شمار می‌روند. مثلا سرطان خون نوعی از این بیماریست که بر خون و مغز و استخوان تاثیر گذاشته و با ایجاد کبودی‌هایی بر روی بدن خودنمایی می‌کند. خوشبختانه اگر بیماری سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان بوده و فرد می‌تواند به کمک روش‌هایی مثل استفاده از دارو، شیمی درمانی و یا جراحی به زندگی خود ادامه دهد.

۵_استفاده از مکمل‌های خاص:

مکمل‌ها یک گزینه ایده‌آل برای جبران کاستی‌های بدن محسوب می‌شوند. اما شک نکنید که مضرات مصرف خودسرانه مکمل‌ها، خیلی بیشتر از فواید آنها است. برای مثال مصرف مکمل‌هایی مثل ویتامین E یا اسیدهای چرب امگا ۳ احتمال ایجاد کبودی در بدن را ایجاد می‌کند. ممکن است که داروهای ضد افسردگی، کورتیکو استروئیدها و گلوکو کورتیکو اسیدها نیز احتمال ضعیف شدن، تغییر رفتار یا التهاب رگ‌های خونی را در بدن ایجاد کرده و باعث کبودی بدن بشوند.

۶_ترومبوسیتوپنی، یکی دیگر از علل کبود شدن بدن:

زمانی که تعداد پلاکت‌های موجود در خون کمتر از حد نرمال خود باشند، فرد دچار بیماری ترومبوسیتوپنی می‌شود. ترومبوسیتوپنی به دلایل مختلفی مثل عدم تولید کافی پلاکت توسط مغز استخوان ایجاد شده و دارای علائم جدی یا خفیفی مثل خونریزی داخلی یا زیرپوستی می‌باشد. بنابراین بروز علائمی مثل کبودی‌های بنفش، قهوه‌ای یا قرمز رنگ بر روی پوست، خون دماغ شدن یا وجود خون در ادرار، هشدارهایی برای آگاه‌ سازی فرد نسبت به این بیماری به شمار می‌روند.

۷_مبتلا بودن به هموفیلی نوع A یا B:

 

هموفیلی، علت کبود شدن بدن

هموفیلی یک بیماری خونی است که روند انعقاد خون را دچار کندی می‌کند. هموفیلی نوع A در اثر عامل ژنتیک و قادر نبودن بدن در تولید فاکتور انعقادی ۸ (VIII) ایجاد شده و هموفیلی نوع B در نتیجه حذف یا کاهش سطح فاکتور ۹ فعال در خون موجود در بدن به وجود می‌آید. کبودی سریع و بیش از حد بدن دو نمونه از نشانه‌های احتمالی مبتلا بودن فرد به بیماری هموفیلی به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید : کمبود کدام ویتامین ها باعث نازک شدن مو ها می شود؟

۸_پورپورای پیری، هشتمین علت کبودی بدن:

حدود ۱٠٪ افراد بالای ۵٠ سال به این مشکل دچار هستند. در واقع می‌توان گفت که در این بیماری ضایعاتی به رنگ قرمز تیره که به کبودی شباهت دارند، بر روی پوست و به خصوص پوست دست‌ها و بازوها ظاهر می‌شوند. متاسفانه هیچ درمانی برای این بیماری وجود نداشته و تنها می‌توان با رعایت چند توصیه در مورد سبک زندگی، دفعات و شدت ایجاد کبودی‌های ناشی از پورپورای پیری را کاهش داد.

۹_بیماری فون ویلبراند:

فون ویلبراند نوعی اختلال مادرزادی و ژنتیکی است که بر روی توانایی لخته شدن خون بدن تاثیراتی می‌گذارد. درست است که این بیماری از همان بدو تولد با فرد همراه می‌شود، اما ممکن است که افراد مبتلا به این بیماری حتی تا آخرین روز عمر خود هم هیچگونه علائمی از بیماری فون ویلبراند را در بدن خود مشاهده نکنند. علائمی مثل کبودی‌های بزرگ و توده‌ای، خونریزی شدید بعد از جراحی دندانپزشکی، تجربه پریودهای بلند مدت و مشاهده خون در ادرار و مدفوع نشانه‌هایی آشکار برای تشخیص این بیماری محسوب می‌شوند.

۱٠_سوء مصرف الکل و بیماری‌های کبد:

سوء مصرف الکل و بیماری‌های کبدی

مصرف بیش از حد الکل باعث ایجاد نارسایی‌های کبدی شده و بروز این نارسایی‌ها به مختل شدن عملکرد کبد ختم می‌شود. وقتی که بیماری‌های کبدی روز به روز پیشرفته‌تر بشوند، کبد تولید پروتئین‌هایی که به لخته شدن خون کمک می‌کنند را متوقف می‌کند. به همین دلیل احتمال ایجاد خونریزی‌های شدید و کبودی‌های سریع در فرد ایجاد می‌شود. زرد شدن رنگ پوست، احساس خارش در ناحیه کبودی، تیره شدن رنگ ادرار و متورم شدن پاها نشانه‌های دیگری هستند که خبر از وجود نارسایی‌های کلیوی در فرد را می‌دهند.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان مصرف قرص ها و ویتامین ها از جمله ویتامین ث، دی، آ و… بیش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *