ساحل سیراف کجاست ؟

بوشهر پایتخت انرژی ایران است. این استان با قرار گرفتن در ساحل و بهره مندی از کشتی ها و مکانهای تاریخی قدیمی خاستگاه گردشگران مختلف می باشد. بوشهر با داشتن جاذبه‌های طبیعی مثل دریا و موجودات زیبای دریایی استان بی نظیری از لحاظ توریستی می باشد. حال اگر علاقه مند به سفر نواحی جنوبی ایران خصوصا بوشهر باشید، بهتر است سری هم به بندر سیراف بزنید. این بندر یکی از بنادر مهم تجاری خلیج فارس به شمار می رود و پر رونق ترین بندر تجاری ایران در چند قرن هجری بوده است. بندر سیراف در بخش کنگان استان بوشهر قرار دارد و یکی از شهر های باستانی جنوب ایران است که بر اساس باور باستان شناسان در گذشته بسیار بزرگ تر بوده اما عواملی مثل زمین لرزه، پیشروی دریا و فرسایش خاک بخش هایی از آن را از بین برده است.

ساحل سیراف

ساحل سیراف کجاست ؟

ساحل سیراف 254 کیلومتر دور از تر از شهر بوشهر و بعد از شهرستان کنگان قرار دارد. این ساحل مابین بندر کنگان و بندر عسلویه واقع شده است. اگر به ساحل سیراف بروید، در همان ابتدا به آبشار مصنوعی می رسید. اگر به دره لیرو بروید جاذبه های دیدنی زیبایی در انتظار شماست.

دلیل نام گذاری ساحل سیراف

نام بندر سیراف در بعضی موارد صیراف نیز آمده است و گاهی هم به آن سیراب هم گفته میشود. این اسم ممکن است از افسانه کهن ترکیب شیر و آب الهام گرفته شده باشد. نام این بندر با حمله اعراب به ایران، به بندر طاهری تغییر یافت که به علت وجود ادیان و باور های مختلف در آن می باشد. نام این بندر در سال 1387 دوباره به بندر سیراف تغییر کرد.

جاذبه های دیدنی ساحل سیراف

ساحل سیراف که قدمتی 2500 ساله دارد. آثار باستانی و تاریخی سیراف که می توان به آن اشاره کرد سازه هایی است که اشاره به سه دوره پارتی، ساسانی و اسلامی دارند.

 

گورستان های تمدن ها در لیره

این گورستان یکی از عجیب ترین گورستان های دنیا محسوب می شود. در قدیم الایام سیراف بندر پررونق ایران بوده و در این ساحل انسان هایی با ملیت‌های مختلف رفت و آمد می کرد‌ه‌اند. به همین دلیل در سیراف گرایش های مذهبی زیاد و مختلفی وجود دارد.

باستان شناسان نام این گورستان را گورستان تمدن گذاشته اند. دلیل نام گذاری آن دفن شدن افراد با ادیان های مختلف است . نکته جالبی که درمورد این گورستان وجود دارد و آن این است که چون در گذشته روی مرده ها خاک نمی ریختند، به مرور زمان خاک روی قبرستان ها نشسته است. در این گورستان دخمه هایی وجود دارد که به گفته باستان شناسان منزلی برای گذراندن روزهای پایانی عمر بوده است.

آرامگاه سیبویه سیراف

این آرامگاه دقیقا کنار گور های دخمه ای قرار دارد که متعلق به سیبویه است. سیبویه عالم صرف و نهو بوده و در قرن سوم ه.ق زندگی می کرده است. سیبویه در سن چهل سالگی به دیار باقی شتافت و در سیراف مقبره ای سنگی و گچی با گنبد برای او ساخته شده است. این آرامگاه به گور سیبویه معروف است. لازم ذکر است که در شیراز هم آرامگاه دیگری منتسب به او وجود دارد که اگر هر دو را ببینیم می توانیم انها را با یکدیگر به خوبی مقایسه کنیم.

آتشکده سیراف
عکس های ساحل سیرافت

اتاقکی روی تپه دره لیر وجود دارد که در گذشته از آن به عنوان آتشکده استفاده می شده است. این اتاقک احتمالا یکی از معدود بازمانده های این شهر در هزار سال قبل است. به سیراف پمپئی ایران می گویند و دلیل آن زلزله ای است که در سیراف آمده و بخشی از آن را زیر آب برد و بخش دیگر آن را کاملا ویران کرده است. پمپئی همان شهری است که در ایتالیا زیر مذاب های آتشفشان دفن شد. این زلزله باعث شد تا سیراف همه شهرتش را از دست بدهد و امروزه کمتر کسی آن را به عنوان بندر ایرانی می شناسد.

عمارت شیخ جبار نصوری

این عمارت در دوره قاجار روی تپه ای بلند به سمت دریا احداث شده است. عمارت شیخ جبار نصوری شامل یک شاه نشین، 2 اندرونی و یک حیاطی بیرونی است. باستان شناسان، قدمت این قلعه را 200 سال تخمین زده اند.
قبلا در این قلعه حاکم شهر زندگی می کرده است. این عمارت را شیخ جبار، پدربزرگ شیخ ناصر در دوره قاجار بنا کرده است.

قلعه شیخ جبار نصوری شامل دو قسمت است :

1- یک بنای دو طبقه

2- یک بنای چهار طبقه رو به دریا که جلوه بسیار زیبایی از ساحل را به وجود آورده است.

مسجد امام حسن

به جرات می توان گفت این مسجد بهترین بنای عمومی سیراف است که روی ویرانه های یک دژ ساسانی ساخته شده است. محققان قدمت این مسجد سال 188 هجری تخمین زده اند.

امکانات رفاهی سیراف

در ساحل سیراف شما می توانید با ماندن در اقامتگاه بوم گردی نصوری سیراف لذت زندگی در خانه ای جنوبی را تجربه کنید. فاصله این اقامتگاه از فرودگاه یا بندر بوشهر حدود سه ساعت می باشد. آدرس این اقامتگاه در شهر سیراف، خیابان ساحلی و روبه روی اسکله است. همچنین فاصله شیراز تا بندر سیراف 312 کیلومتر است و با این حساب فاصله اقامتگاه نصوری از راه آهن شیراز 4.5 ساعت است.

غذای محلی سیراف چیست؟

از غذای های محلی ساحل سیراف می توان به قلیه ماهی، ماهی سرخ کرده و میگو پلو اشاره کرد. اگر به غذا های جنوبی علاقه مندید یا قصد امتحان آن را دارید، پیشنهاد می کنیم حتما این غذاها را یک بار هم که شده امتحان کنید.

بازار مرزی سیراف

این بازار جزء قدیمی ترین و زیبا ترین بازار های جنوب ایران است. ساحل سیراف در دوران باستان و در زمان جاده ابریشم نقش مهمی در تجارت ایران با سایر کشور ها داشته است.این بازار یکی از کهن ترین بازار های حوزه خلیج فارس است که تعدادی مغازه کوچک و بزرگ به صورت ردیفی در کنار هم قرار گرفته اند.

سوغات صنایع دستی سیراف

سوغات ساحل سیراف شامل ماهی، میگو و صنایع دستی است. صنایع دستی بندر سیراف تنوع بسیار زیادی دارد که می توان منجوق دوزی، اشیای تزئینی مثل آویز های حلزونی، صدفی، تزئینات آکوریوم، سبد حصیری، گلابتون دوزی، لیف و صنایع چوپی را نام برد.

جمعیت ساحل سیراف

جمعیت ساحل سیراف در سال 1395 بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن 6.992 تخمین زده شده است.

موقعیت جغرافیایی ساحل سیراف

بندر سیراف میان بندر کنگان و بندر عسلویه قرار دارد. این بندر یک خیابان دارد و بین دریا و کوه واقع شده است. در بعضی قسمت ها فاصله کوه تا دریا به 30 متر هم نمی رسد به همین دلیل برخی از ساکنین این شهر، روی کوه زندگی می کنند.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

تور طبیعت گردی گیلار

پرطرفدارترین تورهای پاییزی در بین ایرانیان کدام است؟

سفر به دریا، ساحل، جنگل، کوهستان، کویر، آبشار، چشمه‌های آب معدنی و هرجایی که بخشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *