فلفل قرمز یکی دیگر از رایجترین ادویهها در دنیاست که از میوههای کاملا رسیده گیاه فلفل به دست میآید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. فلفلها انواع مختلفی دارند (فلفل قرمز، سبز، سیاه و سفید) که همگی از گروه سبزیجات هستند و مصرف کنندهها هر کدام از فلفلها را متناسب با نیازشان به کار میبرند. فلفل قرمز یک منبع غنی از ویتامین ث ،کاروتن و کاپسین بوده و در طب سنتی برای افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه کاربرد فراوان و موثری دارد.
خواص فلفل قرمز تند
فلفل قرمز تند خواص فراوانی دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. از جمله این خواص میتوان به کاهش اشتها، کمک به پایین آوردن فشار خون، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، بهبود علائم سرما خوردگی، افزایش سوخت و ساز بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد سر درد و بدن درد بودن، تسکین درد مفصلی و سمزدایی بدن و… اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: با گیاه پرخاصیت آویشن بیشتر آشنا شوید
خواص دمنوش
برای تهیه دمنوش فلفل قرمز نصف قاشق چایخورى پودر آن را در یک فنجان آب جوش حل کرده و سپس یک قاشق غذاخورى از این محلول را با آب جوش رقیق کرده و بنوشید. البته برای کودکان از مقدار آن کم کنید. (نصف مقدار ذکر شده در سه وعده در روز)
مقدار مصرف
این دمنوش را سه وعده در روز و در هر وعده به میزان یک فنجان یا یک لیوان بیاشامید. میزان استاندارد براى مصرف کودکان نصف لیوان در سه وعده میباشد. البته اگر کودک حساسیت داشت با نظر پزشک مصرف شود.
دمنوش فلفل قرمز برای درمان سرماخوردگى، لرز، سردى دست و پا، نفخ، سرطان، محرک هاضمه، التیام زخمهاى داخلى دهان، قولنج، اسهال، تنگى نفس، ورم مفاصل، التهابهاى عضلانى، دندان درد و ضد کم خونى مفید است و براى تحریک دستگاه گوارشى، باید قبل از غذا ۲ الى ۳ قطره از دمنوش رقیق شده آن بنوشید.
مضرات فلفل قرمز
از آنجا که فلفل قرمز مزاج بسیار گرمی دارد، مصرف بی رویه آن ممکن است سبب بروز عوارض ناشی از گرمی مزاج شود و کسانی که دارای روده حساس هستند ممکن است باعث تحریک روده شده و مشکل ایجاد کند. همچنین در دوران باردارى و شیردهى، از مصرف فلفل قرمز خوددارى کنید. پس پیشنهاد میکنیم حتماً از این ادویه داخل غذاها و به اندازه استفاده شود.