حتما برای شما هم اتفاق افتاده است درآمد یک ماه خود را قبل از شروع ماه جدید تمام کرده باشید. متاسفانه بسیاری از ما از روشهای ذخیره و پس انداز پول آگاهی نداریم. همین موضوع باعث میشود که حتی نتوانیم تا آخر ماه درآمد ماه گذشته خود را ذخیره کنیم. در این مقاله از وب سایت نیمه شب قصد داریم که شما را با روشهایی آشنا کنیم که بتوانید هر ماه بخشی از درآمد خود را پس انداز کنید. با ما همراه باشید.
چگونه هر ماه بخشی از درآمدمان را پس انداز کنیم؟
همه ما میدانیم که داشتن پس انداز چقدر در زندگی اهمیت دارد. داشتن پس انداز در زندگی آسایشی خاصی را برای افراد به همراه دارد. علاوه بر این تنها با پس انداز کردن میتوان به بسیاری از خواستهها و نیازهای خود برسیم. پس اهمیت داشتن پس انداز بر کسی پوشیده نیست. اما متاسفانه با توجه به هزینههای موجود کار بسیار سختی است که بتوانیم بخشی از درآمد خود را نیز کنار بگذاریم. در نتیجه ما نیاز داریم که روشهایی را برای انجام این کار آموزش ببینیم. در ادامه این مقاله راهکارهایی برای انجام این کار را به شما آموزش خواهیم داد.
هزینههای اضافی را کم کنید
باید بدانید که دلیل اصلی از دست دادن مقدار زیادی از پول به صورت ماهانه به علت هزینههای اضافی و حساب نشده است. قبل از هر کاری شما باید درباره این هزینههای اضافی آگاهی پیدا کنید. یعنی باید بدانید که این هزینهها بیشتر در چه زمینهای هستند. سپس باید آهسته آهسته اقدام به کاهش این هزینهها بکنید. سعی کنید تا جای ممکن این هزینههای اضافی و غیر ضروری را از بین ببرید. به یاد داشته باشید که کاهش هزینهها فقط شامل موارد غیر ضروری و اضافی میشود. به این معنی که شما از ضروریات زندگی خود نمیگذرید و فقط هزینههایی که ضرورتی برای آنها وجود ندارد را کاهش خواهید داد.
یک روش دیگری که برای کاهش هزینههای اضافی وجود دارد این است که از حمل کردن پول زیاد خودداری کنید. چون افراد بسیاری وجود دارد که به این دلیل که پول زیادی به همراه دارند دست به ولخرجی و افزایش هزینههای اضافه میزنند. در نتیجه به همراه نداشتن پول زیاد برای این افراد باعث میشود که هزینههای اضافی خود را کاهش دهند.
برای کاهش هزینههای اضافی از همین حالا اقدام کنید. دست از ولخرجی بردارید و کنار گذاشتن هزینههای اضافی را به فردا موکول نکنید.
پس انداز خود را در ابتدای کار کنار بگذارید
یک روش بسیار کارآمد برای پس انداز کردن پول این است که پیش از این که به خودتان فرصت ولخرجی کردن بدهید پس انداز خود را کنار بگذارید. برای این کار پس از واریز شدن درآمد ماهیانه خود آن مقدار از پول را که میخواهید پس انداز کنید را جدا کنید و به حساب جداگانهای بریزید. شما باید تصور کنید که آن پول را ندارید. سپس برای بقیه پول باقی مانده برنامه ریزی کنید. این کار باعث میشود که از ابتدا اصلا برای بخشی از پول که برای پس انداز در نظر گرفتهاید برنامه ریزی نکنید. این کار باعث میشود که در ادامه ماه برای خرج نکردن بخش مخصوص پس انداز استرس نداشته باشید. علاوه بر این‚ انجام این روش باعث میشود که شما در ادامه انگیزه بیشتری برای بیشتر کردن پول موجود در حساب پس انداز خود داشته باشید.
برای میزان خرید خود محدودیت قرار دهید
داشتن محدودیت برای خرید باعث میشود که شما در انجام خرید حساب شدهتر عمل کنید. حتما قاعده و محدودیتی برای خودتان قرار دهید و حتما به آن پایبند باشید. باید بدانید که کم کردن ولخرجیها به طرز قابل توجهی به افزایش پس انداز شما منجر خواهد شد. حتما بارها و بارها هزینههایی داشتهاید که بعدا پشیمان شدهاید. شما برای انجام این خرید فقط در آن لحظه تحت تاثیر قرار گرفتهاید. درباره خریدها و هزینههی خود بیشتر فکر کنید و حساب شده عمل کنید. به یاد داشته باشید که قرار دادن محدودیت در میزان هزینهها باعث میشود که بیشتر در خریدهای خود دقت داشته باشید.
یک راهکار مهم دیگر که برای کاهش ولخرجی وجود دارد این است که معاشرت خود را با افراد ولخرج کمتر کنید. ما بدون این که بخواهیم تحت تاثیر اطرافیان خود قرار میگیریم. اگر ما با افرادی معاشرت دارید که ولخرج هستند‚ این موضوع روی شما هم تاثیر خواهد داشت. در نتیجه بهتر است که معاشرت خود را با این دسته از افراد کاهش دهید.
برای پس انداز هدف گذاری کنید
یکی از راه هایی که باعث میشود شما انگیزه بیشتری برای پس انداز کردن داشته باشید این است که اهداف مناسبی برای پس انداز کردن پول داشته باشید. به عنوان مثال به خودتان قول بدهید که پس انداز کنید تا بتوانید با آن پول خانه و یا ماشین بخرید. حتی میتوانید اهداف کوچکتر مانند خرید تلفن همراه داشته باشید. البته ممکن است هدفی مانند خرید خانه زمان زیادی را برای پس انداز کردن پول احتیاج داشته باشد. برای انجام دادن درست اسن کار باید نظارت درستی طی این مدت بر عملکرد خود درباره میزان پس انداز خود داشته باشید.
بودجه بندی کنید
بهتر است برای نظارت بهتر روی درآمد و هزینههای خود حتما در ابتدای هر ماه بودجه بندی کنید. تمامی مخارج خود را در نظر بگیرید و در ابتدای ماه بودجه بندی کنید. با این کار تمامی ضروریات را در نظر میگیرید و در انتهای ماه نیز پول خواهید داشت. البته به این شرط که به برنامه ریزی خود در ابتدای ماه پایبند بمانید.
برای بودجه بندی بهتر و همچنین جلوگیری از هزینههای اضافه بهتر است که هزینههای خود را بادداشت کنید. این کار باعث میشود که برآورد و نظارت بهتری بر روی هزینههای خود داشته باشید. سعی کنید که حتی کوچکترین هزینههای خود را نیز یادداشت نمایید. هزینهها را به گونهای تنظیم کنید که با بودجه هماهنگی داشته باشد.