سرکه سیب خانگی | طرز تهیه سرکه سیب به صورت مرحله به مرحله + نکات کلیدی

بسیاری از مواد غذایی که ما به صورت روزانه استفاده می‌کنیم در گذشته به صورت خانگی تهیه می‌شدند. به عنوان مثال هر کسی در خانه خود در زمان مشخصی رب‚ سرکه‚ شیره و دیگر مواد مورد مصرف خانواده خود را تهیه می‌کرد. در حال حاضر در دورانی هستیم که همه این مواد مصرفی در فروشگاه‌های مواد غذایی در اختیار ما قرار دارند. همین باعث شده که دیگر سمت درست کردن آن‌ها در خانه نرویم. اما همه ما می‌دانیم که تهیه همه این مواد مصرفی در خانه بسیار لذت بخش است. علاوه بر این طبیعتا به این دلیل که از طرز تهیه آن آگاهیم با خیال راحت‌تری از آن استفاده می‌کنیم. آن‌ها را به صورت کاملا بهداشتی و با مواد مرغوبی در خانه تهیه می‌کنیم. در این مقاله از وب سایت نیمه شب به معرفی فواید سرکه سیب و همچنین تهیه سرکه سیب خانگی می‌پردازیم.

سرکه سیب خانگی

همه ما بارها و بارها از منابع مختلف درباره خواص سیب شنیده‌ایم. سرکه سیب از فراورده‌های بسیار مقوی سیب است که خود حاوی فواید و خواصی است که از قدیم الایام به عنوان یک داروی خانگی از آن استفاده شده است. در ادامه به برخی از خواص سرکه سیب اشاره می‌کنیم تا بتوانید به درستی از این ماده غذایی مفید بهره ببرید.

سرکه سیب خانگی
سرکه سیب خانگی

خاصیت ضد باکتری

یکی از خواص مهم سرکه سیب خاصیت ضد باکتری آن است و از قدیم از آن جهت پاکسازی و ضد عفونی کردن استفاده شده است. همچنین به خاطر همین خاصیت می‌تواند عوامل بیماری زا و باکتری‌ها را از بین ببرد. از سرکه سیب برای درمان شپش‚ زگیل‚ قارچ ناخن و عفونت گوش استفاده می‌شود. باید بدانید که بر اساس تحقیقات‚ سرکه سیب از رشد باکتری‌ها در مواد غذایی جلوگیری می‌کند که به همین دلیل از آن به عنوان یک نگهدارنده مواد غذایی استفاده می‌شود.

خواص سرکه سیب برای پوست

سرکه سیب دارای فوایدی برای پوست است که از آن می‌توان برای درمان آکنه و همچنین درمان قارچ پوستی بهره برد. همچنین آنتی اکسیدان موجود در سرکه سیب در کاهش سرعت چروک شدن پوست نیز موثر است. پس با افزایش سن می‌توانید برای جلوگیری از چین و چروک پوست از سرکه سیب بهره ببرید. استفاده از سرکه سیب به تنهایی و یا به همراه روغن نارگیل و روغن پونه کوهی تاثیر قابل توجهی روی از بین بردن قارچ پوستی خواهد داشت. برای این منظور باید از آن را دو بار در روز به نواحی از پوست بمالید که دچار قارچ پوستی شده‌اند.

همانطور که گفته شد سرکه سیب دارای خاصیت ضد باکتری است. از این خاصیت می‌توان جهت شادابی و زیبایی پوست نیز بهره برد. استفاده از سرکه سیب می‌تواند باکتری‌های موجود روی سطح پوست را از بین ببرد. برای این کار می‌توانید سرکه سیب را با آب رقیق کنید به صورت موضعی از آن استفاده نمایید. حتی استفاده از آن به صورت خوراکی هم روی پوست تاثیر مثبت دارد و سموم پوست را از بین می‌برد.

قند خون

از دیگر خواص سرکه سیب می‌توان به متعادل سازی میزان قند خون اشاره کرد. در یکی از تحقیقات انجام گرفته درباره این ماده که بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که انسولین دریافت نمی‌کردند انجام شد‚ ثابت شد که خوردن ۲ قاشق غذاخوری سرکه‌ سیب پیش از خواب سطح گلوکز بدن در روز را کاهش می‌دهد. باید بدانید که اسد موجود در سرکه سیب‚ ضد قند خون است که گفته می‌شود این خاصیت منجر به کنترل قند خون می‌شود.

آلرژی‌های فصلی و سرماخوردگی

جالب است بدانید که سرکه سیب می‌تواند در کنترل آلرژی فصلی نیز تاثیرگذار باشد. به این دلیل که سرکه سیب با خارج کردن مخاط از بدن به زهکشی لنفاوی کمک می‌کند. علاوه بر این سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سینوس‌ها را پاک می‌کند. برای این منظور باید ۲ قاشق‌ غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب رقیق کرده و در روز سه مرتبه آن را بنوشید. همچنین سرکه سیب یکی از درمان‌ها برای سرما خوردگی محسوب می‌شود. برای این منظور می‌توانید سرکه سیب را با عسل و آب ترکیب کرده و میل کنید.

سرکه سیب خانگی
طرز تهیه سرکه سیب خانگی

پاک کننده سینوس‌ها و درمان گلودرد

اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که از سینوزیت رنج می‌برید می‌توانید از خواص سرکه سیب بهره مند شوید. گرفتگی بینی و یا گلودرد برای هیچ کسی خوشایند نیست. خاصیت ضد باکتری سرکه سیب از رشد باکتری‌ها در سینوس‌ها و همچنین در گلو جلوگیری کرده و نفس کشیدن را برای شما راحت‌تر می‌کند. برای درمان سینوزیت می‌توانید سرکه سیب را با آب رقیق کرده و آن را بنوشید.

برای درمان گلو درد نیز یک چهارم فنجان سرکه‌ سیب را با مقدار مساوی آب گرم ترکیب کنید. قرقره کردن این محلول میکروب‌ها و باکتری‌های موجود در گلو را از بین برده و درد را تسکین می‌دهد.

دیگر خواص سرکه سیب

  • درخشان کننده و نرم کننده مو
  • جلوگیری از ریزش مو
  • تسکین خارش پوست
  • سفید کننده دندان‌ها
  • تغییر PH پوست سر و درمان شوره سر
  • تسکین دردهای عضلانی
  • انرژی زا
  • کنترل وزن
  • تسکین دل درد
  • و بسیاری موارد دیگر …

طرز تهیه سرکه سیب خانگی

اما نکته قابل توجه این است که شما می‌توانید این ماده شفا بخش را در خانه خود نیز تهیه کنید. شاید فکر کنید که تهیه سرکه سیب در خانه کار سختی است. اما توصیه می‌کنیم که حداقل یک بار این کار را تجربه کنید و نتیجه آن را ببینید. مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی به شرح زیر است.

  • سیب درختی
  • شکر (به ازای هر ۱۰ کیلو سیب نیم کیلو شکر لازم است)
  • آب (تصفیه شده و بدون کلر جوشیده و سرد شده)

برای تهیه سرکه سیب خانگی نیز مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول

سیب‌ها را با آب سرد بشویید و پس از خشک شدن هر کدام را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. چوب سر و هسته‌های سیب‌ها را جدا کنید. سعی کنید سیب‌هایی را انتخاب کنید که سالم‚ رسیده و شیرین هستند و از کیفیت خوبی برخوردارند. چون روی طعم سرکه سیب تاثیر مستقیم دارد.

مرحله دوم

سپس سیب‌های خرد شده را داخل یک دبه بریزید. باید توجه داشته باشید که در دبه باید به اندازه کافی فضای خالی وجود داشته باشد. حدود یک چهارم فضای دبه باید خالی باشد. این کار باعث می‌شود که با جریان پیدا کردن هوا در دبه مانع از کپک زدن سیب شود.

مرحله سوم

پس از قرار دادن تکه‌های سیب در دبه آب و شکر را با هم مخلوط کنید و آن را روی سیب‌ها بریزید. این آب باید کاملا سیب‌ها را بپوشاند ولی دبه را پر نکند و همان فضای گفته شده در دبه خالی باقی بماند.

تهیه سرکه سیب خانگی
آموزش طرز تهیه سرکه سیب خانگی

مرحله چهارم

ورودی دبه را با پارچه بپوشانید و دور آن را کش بیاندازید. این کار برای این است که از بسته بودن ورودی دبه به صورت کاملا اطمینان پیدا کنید. چون اگر هوا به داخل دبه جریان پیدا کند باعث کپک زدن می‌شود.

مرحله پنجم

در این مرحله باید دبه را در محلی قرار دهید که تاریک است و دمایی بین ۲۵ تا ۳۰ درجه دارد. قرار گرفتن دبه در فضایی گرم باعث می‌شود که زودتر ترش شده و همچنین از کرم زدن آن نیز جلوگیری می‌کند.

مرحله ششم

بهتر است که به مدت ده روز هر روز در دبه را باز کرده و با یک قاشق چوبی آن را مخلوط کنید. سیب‌ها را به پایین فشار دهید تا عمل تخمیر به خوبی انجام شود. بعد از این مدت در آن را محکم ببندید تا ده روز هرگز در ظرف را باز نکنید. با این کار سیب‌ها نرم شده و ته نشین می‌شوند.

مرحله هفتم

بعد از طی مراحل بالا برای این که سرکه سیب بهتر جا بیافتد تا ۵۰ روز به آن دست نزنید. بعد از گذشت این مدت زمان سرکه را صاف کنید و در یک ظرف شیشه‌ای مناسب بریزید و از آن استفاده نمایید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

بهترین اپلیکیشن برای شناخت گل با عکس

گل‌ها نشانه صلح و دوستی هستند و نگهداری آنها در منزل یا محل کار به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *