هوای داخل خانه اغلب آلودهتر از هوای بیرون است. از آنجایی که بیشتر زمان خود را در داخل خانه میگذرانیم، قرار گرفتن در معرض کیفیت پایین هوای داخل خانه، ما را در خطر ابتلا به برخی از بیماریها قرار میدهد. استفاده از دستگاه تصفیه هوا به ایجاد هوای تمیزتر و سالمتر در خانه یا محل کار کمک میکند؛ بنابراین میتوانید از کیفیت بهتر هوای داخل خانه لذت ببرید. دستگاههای رطوبت ساز نیز راه بسیار خوبی برای افزایش سطح رطوبت داخل خانه هستند. با افزایش سطح رطوبت داخل خانه، میتوانید از سلامت خانواده و ساختار خانه خود در برابر اثرات هوای خشک محافظت کنید و راحتی کلی داخل خانه را بهبود بخشید. اگر به دنبال راهنمای کامل خرید دستگاه تصفیه هوا و رطوبت ساز خانگی هستید، جای درستی آمدهاید.
راهنمای کامل خرید دستگاه تصفیه هوا و رطوبت ساز خانگی
در خرید دستگاه تصفیه هوا و رطوبت ساز خانگی باید به 5 سوال مهم پاسخ دهید:
- چرا به یک دستگاه تصفیه هوا یا رطوبت ساز نیاز دارم؟
- سایز دستگاه تصفیه هوا یا رطوبت ساز چقدر باشد؟
- به چه ویژگیهایی در تصفیه هوا نیاز دارم؟ از چه نوع رطوبت سازی استفاده کنم؟
- دستگاه تصفیه هوا را کجا قرار دهم؟ آیا دستگاه رطوبت ساز پرسروصدا است؟
- دستگاههای تصفیه هوا و رطوبت ساز، چقدر به تعمیر و نگهداری نیاز دارند؟
بیشتر بخوانید: اصول تمیز کردن ایرپادز
چرا به یک دستگاه تصفیه هوا یا رطوبت ساز نیاز دارم؟
تصفیه کنندههای هوا بهترین راه برای تمیز کردن هوای داخل خانه هستند که میتوانند آلودگیها و ذرات محرک مانند گردوغبار را تمیز کنند. این دستگاهها همچنین با از بین بردن شوره حیوانات خانگی، هاگهای کپک، ابروسیا و غیره به حفظ یک محیط سالم کمک میکنند.
اگر آلرژی دارید، باید یک دستگاه تصفیه هوا را انتخاب کنید که برای تسکین آلرژی طراحی شده است. اگر از آسم رنج میبرید یا اگر علائم شما ناشی از بو و آلایندههای شیمیایی خاصی است، بهتر است یک تصفیه کننده هوای آسم را در نظر بگیرید.
دستگاههای تصفیه هوای دود به طور خاص برای حذف دود، دوده شومینه و سایر دودهای مرتبط طراحی شدهاند که میتوانند شرایط تنفسی موجود را بهتر کنند و بوی نامطبوع موجود در محیط را برطرف کنند. همچنین تصفیه کنندههایی به طور خاص برای رسیدگی به حیوانات خانگی طراحی شدهاند و شوره، بو و موهای ریز حیوانات خانگی را از بین میبرند.
اگر به مواد شیمیایی بسیار حساس هستید، بهتر است یک تصفیه کننده هوا برای حساسیتهای شیمیایی (MCS) در نظر بگیرید. این مدلها دارای فیلترهای شیمیایی بهتری هستند و اغلب با موادی ساخته میشوند که گازهای شیمیایی را وارد هوا نمیکنند.
اما چرا به رطوبت ساز نیاز است؟ در طول زمستان، استفاده از بخاری خانه میتواند رطوبت مورد نیاز محیط را از بین ببرد؛ در نتیجه هوای داخل خانه خشک شده و منجر به موارد زیر میشود:
- تحریک حلق، ترک خوردن لبها، قرمز شدن بینی، خارش پوست و سایر علائم ناراحت کننده.
- تشدید علائم آلرژی، تشدید آسم، سرماخوردگی، عفونت سینوسی و موارد دیگر.
- پوسته شدن کاغذ دیواری یا ترک خوردن آن، تاب برداشتن یا جدا شدن کفپوش چوبی و مبلمان.
سایز دستگاه تصفیه هوا یا رطوبت ساز چقدر باشد؟
برای انتخاب دستگاه تصفیه هوا با اندازه مناسب برای نیازهای خود، متراژ اتاقی را که میخواهید تصفیه کنید در نظر بگیرید. اگر آلرژی یا آسم دارید و به دنبال یک تصفیه کننده هوا برای کمک به مدیریت علائم خود هستید، باید نرخ تغییر هوای یک دستگاه تصفیه هوا (ACH) را نیز در نظر بگیرید. ACH به تعداد دفعاتی اشاره دارد که یک دستگاه تصفیه هوا میتواند کل حجم هوای موجود در فضای اتاق را در عرض یک ساعت فیلتر کند.
تصفیهکنندههای هوا که میتوانند هوای یک فضا را حداقل چهار بار در ساعت تمیز کنند، برای مبتلایان به آلرژی و آسم بهترین هستند. سرعت چهار تغییر هوا در ساعت همچنین تضمین میکند که دستگاه تصفیه هوا به طور کامل هوا را تمیز میکند و تا آنجا که ممکن است، آلرژنهای میکروسکوپی تحریک کننده علائم را فیلتر میکند تا تنفس شما را آسان کند.
تصمیم گیری در مورد اینکه آیا به رطوبت ساز برای یک اتاق یک نفره یا کل خانه نیاز دارید، یکی از مهم ترین مراحل در انتخاب یک مرطوب کننده است. برای افزودن رطوبت به هوای اتاق خوابها یا دفاتر خانگی، مرطوب کننده رومیزی یا اتاقی بهترین انتخاب است زیرا طراحی جمع و جورتری دارند و جابهجایی آنها آسان است. بسیاری از این مدلها میتوانند تا 24 ساعت قبل از نیاز به پر کردن مجدد آب، کار کنند.
بیشتر بخوانید: معرفی اپلیکیشن های چک کردن وضعیت آلودگی هوا
چه ویژگیهایی در دستگاه تصفیه هوا نیاز دارم؟ از چه نوع رطوبت سازی استفاده کنم؟
پس از انتخاب نوع و اندازه دستگاه تصفیه هوای مورد نیاز خود، در نظر بگیرید که آیا ویژگی خاصی را میخواهید یا خیر. به عنوان مثال برای صرفه جویی در هزینه و انرژی، به دنبال تصفیه کنندههای هوایی باشید که رتبه انرژی EPA آنها بالا باشد.
همچنین میتوانید تصفیهکنندههای هوای Wi-Fi را که قابلیت کنترل از طریق تلفن همراه را دارند، پیدا کنید. شاخصهای کیفیت هوا نیز بهروزرسانیهای لحظهای در مورد کیفیت هوای محیط ارائه میدهند.
مرطوب سازها نیز به طرق مختلف، به هوا رطوبت اضافه میکنند و در انواع مختلفی با مزایا و معایب مختلف موجود هستند. مرطوب کنندههای مه خنک، یک غبار با دمای اتاق را پراکنده میکنند. مرطوب کنندههای مه گرم از یک عنصر گرم کننده برای گرم کردن آب استفاده و آن را به عنوان رطوبت گرم، به اتاق شما اضافه میکنند. مرطوب کنندههای التراسونیک در دو نوع مه سرد و گرم موجود هستند و به عنوان کم صداترین دستگاههای رطوبت ساز موجود در بازار شناخته میشوند.
تصفیه کننده هوا را کجا باید قرار دهم؟ آیا دستگاه رطوبت ساز پرسروصدا است؟
در بیشتر مواقع، توصیه میکنیم که دستگاه تصفیه هوا را در اتاق خواب خود قرار دهید زیرا بیشتر وقت خود را در آنجا میگذرانید. به خاطر داشته باشید که تصفیهکنندههای هوای قابل حمل، عمدتاً برای تصفیه هوای یک اتاق طراحی شدهاند.
برای مناطقی مانند اتاق خواب و دفاتر خانگی که به محیط ساکت تری نیاز دارند، مرطوب کننده اولتراسونیک راه حل مناسبی است. مرطوب کنندههای اولتراسونیک از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد یک غبار خوب و تسکین دهنده استفاده میکنند. از آنجایی که امواج صوتی آنها، بالاتر از چیزی است که ما میشنویم، این رطوبت سازها به طور قابل توجهی بی صداتر از سایر مدلهای رطوبت ساز موجود در بازار هستند.
دستگاههای تصفیه هوا یا رطوبت ساز چقدر به تعمیر و نگهداری نیاز دارند؟
اصلی ترین تعمیر و نگهداری مورد نیاز دستگاههای تصفیه هوا، تعویض فیلتر هوا است. فیلترهای HEPA بسته به استفاده، حدود یک سال عمر میکنند. فیلترهای کربن فعال معمولاً 6 ماه دوام میآورند. پیش فیلترها معمولاً 3 ماه دوام میآورند اما برخی از فیلترها برای فیلتراسیون طولانی مدت قابل شستشو هستند.
رطوبت سازها معمولا دستگاههایی با تعمیر و نگهداری نسبتا پایین هستند. برای اطمینان از عدم رشد کپک و باکتری در داخل مخزن آب، باید آن را هر از گاهی تمیز کنید. خروجیهای مه پاش نیز باید بررسی شوند تا مطمئن شوید که رطوبت به راحتی جریان مییابد.
در این مقاله به مهمترین نکات در هنگام خرید دستگاه تصفیه هوا و رطوبت ساز خانگی اشاره شد. به خاطر داشته باشید هنگام خرید هر کدام از این دستگاهها، به سایز دستگاه و نیازهای خود توجه کنید. همچنین شرایط تعمیر و نگهداری آنها را مطالعه کنید.