آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی

افزایش آمار تزریق واکسن در جهان و کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا سبب شده است که بسیاری از محدودیت‌های مسافرتی ناشی از کرونا برداشته شود و در حال حاضر، یکی از الزامات سفر به کشور‌های خارجی، تزریق واکسن کرونا و داشتن کارت آن است که در این مطلب به آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی خواهیم پرداخت ، جهت مشاهده این آموزش در ادامه مطلب ، همراه ما باشید.

بعضی افراد یا سازمان‌ها در ازای مبالغی، نامه یا کارت کاغذی، پلاستیکی یا دیجیتال به زبان انگلیسی خارج از سیستم وزارت بهداشت صادر می‌کنند که فاقد اعتبار است.

طبق اطلاعیه‌ای که به تمامی سفارتخانه‌ها ابلاغ می‌گردد تنها کارت دیجیتال رسمی وزارت بهداشت به آدرسvcr.salamat.gov.ir معتبر است که مسافران خارج از کشور با مراجعه به این آدرس می‌توانند ظرف کمتر از ۲۴ ساعت ، کارت بین‌المللی دیجیتال دریافت کنند که در همه کشورها معتبر است.

بر اساس این اطلاعیه، تزریق و دریافت کارت واکسن در سراسر کشور کاملاً رایگان است و افراد هیچ پولی نباید در ازای تزریق یا دریافت کارت واکسن بپردازند.

کارت دیجیتال واکسن کرونا چیست
با تزریق کرونا در مراکز واکسیناسیون، کارت یا برگه‌ای حاوی اطلاعات واکسیناسیون به فرد داده می‌شود. این اطلاعات بالافاصله در سامانه الکترونیک سلامت نیز وارد می‌شود؛ بااین‌حال این کارت‌ها نمی‌تواند ملاک سفرهای بین‌المللی قرار بگیرد یا برای بررسی صحت و سقم دریافت واکسن در مراکز عمومی و اجتماعی استفاده شود.

کارت‌ واکسن دیجیتال حاوی اطلاعات مربوط به فرایند واکسیناسیون افراد است که می‌توان آن را به‌صورت PDF یا اسکرین‌شات ذخیره‌ و چاپ کرد. به‌علاوه در این کارت یک کد QR قرار دارد که با اسکن آن می‌توان به صحت و سقم اطلاعات کارت پی برد. تمامی مراحل ثبت‌نام و صدور کارت واکسن، چه برای شهروندان و چه مسافران سفرهای خارجی، رایگان است و نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌‌ای ندارد.

آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی
پس از تزریق واکسن، به سامانه دریافت کارت واکسن کرونا به آدرس salamat.gov.ir مراجعه کنید و روی گزینه ثبتت‌نام واکسن دیجیتال انگلیسی کلیک کنید.
واکسیناسیون کووید
جهت تأیید آن، کادری شبیه تصویر زیر باز می شود که باید روی گزینه متوجه شدم، کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: انواع واکسن های کووید و نوع کارکرد و تاثیر پذیری
آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی
پس از آن، صفحه‌ای مانند تصویر زیر برای شما باز خواهد شد که برای دریافت کارت واکسن کرونا باید اطلاعاتی، مانند شماره گذرنامه، شماره همراه، نام و کد ملی را وارد کنید. توجه داشته باشید افرادی که بیشتر از ۱۸ سن دارند، باید شماره تلفنی را وارد کنند که به نام خودشان ثبت شده باشد، در غیر این صورت باید همان شماره‌ای را وارد کنند که جهت تزریق واکسن کرونا ثبت کرده‌اند.
آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی
پس از وارد کردن کد تأیید، مراحل احراز هویت به پایان می‌رسد و در نهایت، پس از ثبت اطلاعات، یک کد ۶ رقمی به شماره همراه شما ارسال و سپس پیغامی مبنی بر ارسال لینک کارت دیجیتال شما نمایش داده می‌شود.
آموزش تصویری گرفتن کارت واکسن کرونا برای سفر خارجی
سپس کارت واکسن کرونای صادر شده سفر خارجی شما به شکل زیر خواهد بود:
اسکن بارکد بین المللی
در غیر این‌صورت، اگر با هرگونه خطا و مغایرت در اطلاعات (مانند تداخل تاریخ تزریق واکسن) روبرو شدید، به سایت salamat.gov.ir بروید و فرم گزارش خطا را تکمیل کنید. توصیه می‌شود حداقل ۲ هفته قبل از سفر خارجی، کارت واکسن کرونا را بگیرید.
نکته مهم : توجه داشته باشید که مراحل گفته شده، مفید برای اشخاصی است که یک یا دو دُز از واکسن‌های مورد تأیید، مانند سینوفارم، بهارات، آسترازنکا، اسپوتینک V و کوو ایران برکت را تزریق کرده باشند، در غیر این‌صورت، کارت واکسن دیجیتال برای آنها صادر نمی‌شود.

کارت واکسن بین‌المللی
مسافران سفرهای بین‌المللی باید دو هفته قبل از سفر خود برای دریافت کارت دیجیتال واکسن کرونا اقدام کنند. این افراد باید واکسینه کامل باشند؛ یعنی حداقل دو دوز واکسن مورد تأیید کشور مقصد را دریافت کرده باشند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تاکنون تنها به واکسن ساخت شرکت فایزر تاییدیه کامل داده است؛ بااین‌حال واکسن‌های زیر، مجوز مصرف اضطراری را از این سازمان دریافت کرده‌اند:

مادرنا
جانسون اند جانسون
آسترازنکا
کووی شیلد (آسترازنکا تولید هند)
سینوفارم
سینوواک

بیشتر بخوانید: چرا بعد از تزریق دو دوز واکسن باز هم افراد کرونا می گیرند؟

تاکنون ۲۹ کشور اروپایی ایمنی‌بخشی واکسن‌های فایزر، مادرنا، جانسون‌اند‌جانسون و آسترازنکا را به رسمیت شناخته‌اند. ۷۹ کشور نیز سینوفارم را تأیید کرده‌اند. البته سفر به کشورهای اروپایی جدا از دستورالعمل‌های ارائه‌شده توسط اتحادیه اروپا، ممکن است با توجه به شرایط داخلی برخی کشور قوانین جداگانه‌ای داشته باشد؛ برای بررسی این شرایط می‌توان از ابراز گروه VisaGuide.World استفاده کرد. به‌صورت کلی، برای سفر به هر کشور باید شرایط واکسیناسیون و قرنطینه‌ را درخصوص آن کشور خاص بررسی کرد.

کارت واکسن کسانی که خارج از کشور واکسن زده‌اند
تعدادی از ایرانیان در کشور‌های دیگر واکسن کرونا تزریق کرده‌اند و حالا با ایجاد سامانه کارت واکسن، این پرسش پیش می‌آید که اگر واکسن کرونا را خارج از کشور تزریق کرده‌ایم، چگونه می‌توانیم کارت واکسن دریافت کنیم؟
نگران نباشید! کسانی که در کشور‌های خارجی اقدام به تزریق واکسن کرونا کرده‌اند نیز می‌توانند به‌راحتی کارت واکسن دریافت کنند، فقط باید به معاونت بهداشت شهر خود بروند و با راستی‌آزمایی تزریق واکسن، کارت واکسن دیجیتال کرونا را دریافت کنند. مدارکی که باید هنگام مراجعه به معاونت بهداشت همراه داشته باشید، عبارت‌اند از:
کپی کارت ملی (پشت و رو)
کپی صفحه نخست گذرنامه
صفحه مهر ورود و خروج (مرتبط با سفر به کشور مربوطه)
کپی کارت واکسن خارجی
تکمیل اطلاعات فرم در محل
پرسش‌های رایج درباره کارت واکسن کرونا
چه هنگام می‌توان کارت واکسن کرونا را دریافت کرد؟
پس از تزریق واکسن مجاز، افراد می‌توانند به صورت آنلاین (بر خط) کارت واکسن دیجیتال را دریافت کنند.
آیا دریافت کارت واکسن کرونا در ایران، اجباری است؟
کسانی که قصد سفر‌های خارجی دارند، باید دو هفته پیش از سفر خود، کارت واکسن را دریافت کنند.
آیا دریافت کارت واکسن دیجیتال، هزینه دارد؟
خیر. دریافت کارت واکسن کرونا رایگان است.
آیا با تزریق ۱ دُز از واکسن می‌توان کارت واکسن کرونا را دریافت کرد؟
بله، اما کارت صادر شده ناقص خواهد بود و تنها اطلاعات دُز نخست واکسن در آن نوشته می‌شود.
آیا اتباع خارجی که در ایران واکسن زده‌اند، می‌توانند کارت واکسن کرونا را دریافت کنند؟
در صورت تزریق واکسن با رفتن به سایت salamat.gov.ir و انتخاب گزینه دریافت کارت واکسن برای اتباع خارجی، این کار امکان‌پذیر است.
آیا روش دیگری برای دریافت کارت واکسن کرونا وجود دارد؟
خیر. تنها روش برای دریافت کارت واکسن کرونا رفتن به سایت salamat.gov.ir است.
سخن پایانی
مراحل دریافت کارت واکسن کرونا کمتر از ۷ دقیقه زمان می‌برد. دریافت این کارت، مانند واکسن کرونا رایگان است و همچنین برای افرادی که واکسن‌های متفرقه تزریق کرده باشند، صادر نخواهد شد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

فستیوال تومارولند

فستیوال تومارولند دبی چیست و زمان برگزاری آن

فستیوال تومارولند در شروع کووید-19 لغو شد، اما تیم جشنواره راه امن جدیدی برای سرگرم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *