طرز تهیه مربای گل محمدی

همانطور که می دانیم مربا برای افزایش اشتهای افراد کم اشتها به خصوص سالمندان و کودکان بسیار مفید می باشد و تأثیر مثبتی را بر دستگاه گوارش ، دارد به همین دلیل امروز بر آن شدیم تا به آموزش و طرز تهیه مربای گل محمدی به دو روش با گلبرگ های تازه و گلبرگ های خشک بپردازیم. مربای گل محمدی یکی از انواع مرباهای اصیل ایرانی است که مانند دیگر مرباها اکثرا برای صبحانه سرو می شود البته این مربا و سایر مرباهای خوشمزه نیز در اکثر مجالس به چشم میخورد و برای طبخ آن می توان از 2 نوع گلبرگ خشک و تازه استفاده نمود که در ادامه مطلب با طرز تهیه هر دو نوع آن ، آشنا خواهیم شد.

طرز تهیه مربای گل محمدی

طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه

مواد لازم:

گل محمدی : 1کیلو

شکر: دو کیلو

آب جوش 2 لیوان

آبلیمو: مقداری

 طرز تهیه مربای گل محمدی

مرحله اول

برای تهیه مربای گل محمدی ، ابتدا گلبرگ های گل محمدی را تمیز کرده و جدا کنید سپس گلبرگ ها را داخل ماهیتابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار داده و چند دقیقه تفت دهید تا کمی ترد  شوند و یا برای برطرف شدن تلخی آن میتوانید  گلبرگها را داخل آب جوش  دوقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید وسپس گلبرگهای آبکش شده را درون ظرف مورد نظرتان بریزید و درب آن را بگذارید تا عطر آن حفظ شده و کمی هم خنک بشود ،

 مرحله دوم 

در این مرحله شکر را با 1 لیوان آب جوش و دو قاشق آیلیمو مخلوط کنید و داخل قابلمه ای بریزید سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد وشیره به غلظت لازم برسد آنگاه گلبرگ ها را اضافه نموده و 6 الی7  دقیقه اجازه دهید که

ابتدا گلبرگ های گل محمدی را تمیز کرده و جدا کنید سپس گلبرگ ها را داخل ماهیتابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار داده و چند دقیقه تفت دهید تا کمی ترد  شوند و یا برای برطرف شدن تلخی آن میتوانید  گلبرگها را داخل آب جوش  دوقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید وسپس گلبرگهای آبکش شده را درون ظرف مورد نظرتان بریزید و درب آن را بگذارید تا عطر آن حفظ شده و کمی هم خنک بشود ،

مرحله سوم 

  بعد از اینکه مربا به قوام مورد پسندتان رسید آن ازروی حرارت بردارید و روی ان را بپوشانده و اجازه دهید که خنک شود،پس از خنک شدن مربا آن را داخل شیشه ای تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید هر موقع که دوست داشتید نوش جان کنید.

نکات کلیدی تهیه مربای گل محمدی

– بهتر است گلبرگها را زیاد نجوشانید چرا که مربا تلخ میشود.

– اگر دوست داشتید میتوانید موقع اضاف کردن آبلیمو دو عدد هل هم اضافه کنید.

– برای اینکه مربا کپک نزند باید حتما به قوام لازم برسد.

– با جوشاندن گلبرگ‌های گل محمدی تلخی آن را بگیرید.

. – برای عطر دار شدن بیشتر مربا چند قاشق غذاخوری گلاب در مراحل پایانی به آن اضافه کنید

– اگر دوست نداشتید مربایتان زیاد شیرین شود میتوانید ازمقدار شکر کم کنید.

طرز تهیه مربای گل محمدی

فوت و فن های طرز تهیه مربای گل محمدی مجلسی و روش گرفتن تلخی مربا

-برای درست کردن مربای مجلسی گل محمدی تازه بهتر است از برگ گل‌های محمدی مناطق کوهستانی استفاده کنید نه کویری، چون گل‌های کوهستان تلخ نیستند.

-برای اینکه مربا کپک نزند باید حتما به قوام برسد و غلیظ نشود.

-درست است که نام دیگر این مربای مجلسی مربای گل سرخ است اما برای درست کردن این مربا باید از گلبرگ‌های گل محمدی صورتی استفاده کنید. برگ‌های گل محمدی قرمز برای شربت گل محمدی و مربا تلخ هستند و البته مسهل.

-علت سفت و لاستیکی و کشدار شدن مربای گل محمدی این است که مربا خوب پخته نشده است.

-در صورت تمایل  ۲ قاشق گلاب هم به مربا اضافه کنید.

-به مربای گل محمدی رنگ اضافه نکنید زیرا در غیر این صورت تلخ می‌شود.

-در هنگام تفت دادن گل های خشک بسیار باید دقت کنید که زمان تفت دادن بسیار کم باشد. اگر حتی یکی از برگ‌ها بسوزد تمام مربا را تلخ می‌کند. در حقیقت تفت دادن در حد گرم شدن گلبرگ‌ها باشد نه بیشتر.

طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ خشک

مواد لازم 

گلبرگ گل محمدی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب جوش: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری

هل: ۳ عدد

طرز تهیه مربای گل محمدی

طرز تهیه 

مرحله اول؛ آماده کردن گلبرگ های خشک برای مربای گل محمدی

ابتدا بخش صورتی گلبرگ‌ها (قرمزها را جدا کنید) را در یک ماهیتابه روی شعله ملایم گاز حرارت دهید. چند دقیقه تفت دادن کافی است برای اینکه گلبرگ‌ها ترد و از حالت لاستیکی و سفت و کشدار خارج شوند.

سپس صبر کنید گلبرگ‌ها خنک شوند و با دست کمی آن‌ها را خرد کنید. گلبرگ‌ها را در یک ظرف بریزید و ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید. یک ساعت صبر کنید و سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید. این کار باعث می‌شود به گلبرگ شوک وارد شده و عطر و بویش را پس بدهد.

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای گل محمدی

در یک قابلمه شکر را به همراه ۲ لیوان آب جوش بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا یک شهد غلیظ و قوام یافته درست شود. در اواسط کار دانه‌های هل را اضافه کنید.

یک روش تست مقدار مناسب غلظت و قوام شهد برای طرز تهیه همه‌ی انواع مربا این است که یک بشقاب را از همان ابتدای کار در فریزر بگذارید تا حسابی سرد شود. سپس یک قاشق غذاخوری از شهد را پشت بشقاب بریزید، اگر شهد سفت بود و از پشت بشقاب چکه نکرد شهد شما قوام مناسب را پیدا کرده است.

وقتی شهد مربای گل محمدی به غلظت مناسب رسید گلبرگ‌ها را آبکش و اضافه کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا در شهد بجوشد (برای گلبرگ خشک بیشتر از ۵ دقیقه باعث تلخ شدن مربا می‌شود.)

مرحله سوم؛ پختن مربای گل محمدی

حال در این مرحله ، مربا را از روی شعله گاز بردارید و روی آن را با دم‌کنی بپوشانید تا خنک شود. یک شب تا صبح مربا را در یخچال بگذارید و سپس در شیشه‌های درب دار تمیز و بدون چربی و در یخچال بگذارید.

سوالات متداول

چرا مربای گل محمدی کپک می‌زند؟

برای اینکه مربا کپک نزند باید حتما به قوام برسد و غلیظ نشود.

تلخی مربای گل محمدی را چگونه بگیریم؟

با ۲ بار جوشاندن گلبرگ‌های گل محمدی تلخی آن را می‌توانید بگیرید

سخن پایانی

در صورتی که به پخت انواع مربا علاقمندید مطالعه دو مقاله آموزش و طرز تهیه مربای به خوشمزه و خوشرنگ و آموزش و طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک نیز خالی از لطف نیست و پیشنهاد می کنیم که در صورت تمایل ، به مرور این دو مقاله نیز بپردازید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

غذاهای نونی برای شام

برای مهمانی و دورهمی ها شام چی درست کنم که همه راضی باشند؟

زمانی که نام مهمانی و دورهمی به گوش می رسد، یک مادر ایرانی به دنبال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *