استعدادیابی کودکان؛چگونه استعداد کودک‌مان را کشف کنیم؟

در این مقاله تصمیم داریم شما را با انواع روش های استعدادیابی کودکان و معایب و مزایای آن آشنا کنیم. استعداد یابی یکی از مهم ترین کارهایی است که هر پدر و مادری باید در کشف آن برای فرزندانش قدم بر دارد.

استعدادیابی کودکان

استعدادیابی کودکان روش های مختلفی دارد که در این مقاله به چند روش اصلی اشاره شده است.

روش های استعدادیابی کودکان :

اولین روش استعداد یابی کودکان که در ذهن عموم مردم به عنوان تنها راهکار و بهترین راهکار ارائه می شود عبارت است از:

۱_مراجعه به مراکز تشخیص از روی ژنتیک و یا آزمون های روانشناختی برای استعدادیابی کودکان

این در بزرگسالان نیز صدق می کند. اما با این تفاوت که اگر چند بار با فاصله یک ماه یک تست از بزرگسال گرفته شود و جواب ها باهم خیلی تفاوت داشته باشد کاملا قابل تشخیص است که صادقانه پاسخ داده نشده است، اما در کودکان چون در سن رشد هستند و اطلاعاتشان نسبت به محیط اطراف کامل نیست.
اما در کودکان دلیل تفاوت آزمون هارو نمی توان به دروغگو بودن آنها نسبت بدهیم و این روش در هزینه محسوب می شود.

مزایا :

  • زمان کم
  • بدون دخالت نظر شخصی پدر ، مادر ، یا مشاور
  • بر حسب واحد های اندازه گیری

معایب :

  • میزان خطا بالا چون کودکان در تصمیم گیری های خود ثبات ندارند و در لحظه امکان دارد نظرشان تغییر کند.

استعدادیابی کودکان

بیشتر بخوانید: چه شغلی مناسب استعداد و روحیات من است؟

۲_روش مشاهده رفتار ، افکار ، احساسات کودک در یک بازه زمانی ۶ماهه برای استعدادیابی کودکان

در این روش، خانواده به مدت ۶ ماه رفتار، افکار و احساسات فرزندانشان در شرایط مختلف با دقت بدون دخالت احساسات شخصی مورد بررسی قرار می دهند و یاد داشت میکنند.
اگر طی ۶ ماه رفتار کودک در مقابل یک سری عوامل ثابت ماند، والد کودک می‌ توانند با دادن این اطلاعات به مشاوران کودک، شخصیت و استعداد فرزندشان را کشف کنند .
در مرحله ی بعد با کمک مشاور و بررسی های لازم ایراد های رفتاری والدین و یا اختلال هایی که در فرزند به صورت ژنتیکی وجود داشته تشخیص داده می شود و راهکار  مناسب ارائه داده می شود. برای جهت دهی درست و تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت از این اطلاعات استفاده می شود.

یادتان باشد فاصله ی شکست و پیروزی فقط یک پله است . چطور بعضی کودکان شاد، مستقل، اجتماعی و مهربان هستند، اما بعضی کودکان غرغرو، لجباز، وسواسی، منزوی و… هستند. تفاوت اینها در داشتن والدین آگاه و تا آگاه است.

والد آگاه بعد از طی کردن مراحل بالا و شناخت تیپ شخصیتی فرزند خود و پیدا کردن نقات قوت و نقات ضعف، آن را جهت دهی میکند. برای مثال والد آگاه بعد از متوجه شدن این که فرزندش مداوم استرس دارد و برای بیرون از خانه رفتن بارها شرایط را کنترل و مورد بررسی قرار میدهد، این موضوع رو با مشاور مطرح میکند و در خواست کمک می کند.

https://nimeshab.com/childrens-talent/

بیشتر بخوانید: بهترین سن شروع  آموزش موسیقی به کودکان

در نتیجه با تکنیک هایی که مشاور برای درمان از آن استفاده می کند، استرس کودک را کنترل می‌کند اما این رفتارها از بین رونده نیست، این ها فقط قابل کنترل هستند و در این صورت خانواده سعی می کند فرزندش را برای رسیدن به موفقیت در رشته هایی چون حسابداری، مدیریت مالی، مدیریت بانکی، مدیریت بازرگانی ، انبار داری و این تیپ شغل ها که نیاز به حوصله و بررسی چند باره دارد تشویق می نماید.
در واقع با این کار نقطه ضعف فرزندش که می توانست مخرب باشد را نه تنها کنترل کرده بلکه فرزندش را در آن زمینه که بارز ترین ویژگی اش بوده حمایت کرده و به عنوان استعداد و در جهت مثبت استفاده کرده است.

معایب :

  • در طولانی مدت جواب می دهد.
  • نیاز به صبر،دانش و همکاری والدین است.

مزایا :

  • دقیق
  • کم هزینه
  • کم ریسک

صحبت پایانی:

استعداد از بدو تولد در وجود تمامی انسان ها وجود دارد و بهترین زمان برای استعدادیابی کودکان، سن ۳ تا ۱۲سالگی است. چون شخصیت هر فرد از اواخر دوره ی کودکی تا اواسط دوره ی جوانی تثبیت می شود و  استعداد شکوفا شده ی هر فرد رابطه ی مستقیمی با شخصیت آن دارد. در صورت تثبیت شخصیت، تغییر آن کاری بسیار سخت و دشوار است.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

بطور کلی وراثت عامل مهمی است که بر هوش جنین در دوران بارداری تأثیر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *