بی شک برای شما پیش آمده است که هنگام گریه نوزاد خود نمیدانید که او چه درخواستی از شما دارد. همانطور که میدانید نوزادان به دلیل اینکه تازه به دنیا آمده اند و نمیتوانند صحبت کنند، در نتیجه نمیتوانند خواستههای خود و یا حتی دردی که در بدن خود را دارند به زبان بیاورند. از همین رو ما باید با نشانههای آن آشنا شویم. بهعنوان مثال در مقاله قبلی از این سایت، ما در مقاله از کجا بفهمیم نوزادمان دلپیچه و نفخ دارد ؟ با نشانههای دلپیچه و نفخ نوزاد آشنا شدیم. حال در مقاله امروز قصد داریم تا به دنبال راه چاره آن برویم. بله درست متوجه شدید ما میخواهیم درمورد اقداماتی که شما باید هنگام دلپیچه و دلدرد کودک خود انجام دهید با شما صحبت کنیم. پس اگر میخواهید با راه حلهای درمان دلپیچه و رفع نفخ نوزاد آشنا شوید از صفحه خارج نشوید و این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
دلایل نفخ و دلپیچه نوزاد
همانطور که گفتیم در مقاله قبلی ما درمورد دلایل نفخ نوزاد با شما صحبت کردیم اما حال میخواهیم، چند مورد از دلایل آن را برایتان بازگو کنیم. همچنین بهتر است برای رفع نفخ نوزاد این نکات را بدانید.
چند مورد از دلایل بروز نفخ و دلپیچه در نوزادان میتواند موارد زیر باشد :
– گاز ها
تقریبا در همه نوزادان درد ناشی از گازها برخی از نقاط بدن آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. فرقی نمیکند تغذیه آنها از شیر مادر باشد یا شیشه شیر تغذیه کنند. این بیماری خصوصا در کودکان بین 1 الی 4 ماه به دلیل اینکه سیستم گوارشی آنها توسعه نیافته است رایج می باشد.
– تغذیه نادرست
در صورتی که سینه یا بطری به صورت نادرستی قرار داده شود، ممکن است هوا داخل معده وی وارد شود.
– حساسیت غذایی
امکان دارد برخی از کودکان به مواد تشکیل دهنده شیر یا شیر خشک حساسیت داشته باشند.
– افزایش لاکتوز
زمانی که نوزاد شیری که ابتدای تغذیه غنی از لاکتوز است، اما کمبود چربی دارد را میل میکند. این تغذیه باعث می شود تا غذا کاملا هضم نشود و چون برای کند کردن فرایند چربی کافی وجود ندارد، گاز وارد معده نوزاد وارد می شود.
دلایل دیگری همچون تغذیه بیش از حد، نفخ منتقل شده از مادر، دستگاه گوارش توسعه نیافته، یبوست، کولیک و … نیز میتوانند موجب دلپیچه و نفخ نوزاد شوند.
اقداماتی که باید برای رفع دلپیچه و نفخ نوزاد انجام دهید
– موقعیت کودک خود را تغییر دهید
تغییر موقعیت کودک میتواند به رفع دلپیچه و نفخ خوزاد کمک کند. به عنوان مثال شما میتوانید کودک خود را بشینید، یا کمی وی را حرکت دهید تا گاز از معدشاش خارج شود.
– کودک خود را ماساژ دهید
در این روش شما کودک خود را میخوابانید و پاهای وی را به جلو عقب همچون دوچرخه سواری تکان میدهید. این کار باعث میشود تا گاز از معده نوزاد خارج شود.
– به موقعیت خود هنگام شیر دادن به کودک توجه کنید
موقعیت شما هنگام شیر دادن به کودک باید به گونه ای باشد که سر نوزاد کمی بالاتر از شکمش باشد و بدن شما بالاتر از بدن او باشد.
– بعد از شیر دادن آروغ کودکتان را بگیرید
آروغ زدن به خارج شدن گاز معده کودک کمک میکند.
– تغییر دادن شیشه شیر کودک
سری شیشه شیر کودک خود را نازکتر کنید. این کار موجب کاهش گاز تشکیل شده میشود.
-کودک خود را با آب گرم حمام کنید.
حمام آب گرم آرام بخش بوده و باعث تسکین انواع درد میشود. برای اینکار میتواند از روغن اسطوخودوس نیز کمک بگیرید تا کمک شما آرامتر شود.