در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب، به معرفی کاندوم زنانه و رازهای لذت جنسی با کاندوم پرداختیم و حال امروز در این مقاله همراه شما هستیم با معرفی علائم حساسیت به کاندوم و عفونت در آقایان که در ادامه به مرور آن خواهیم پرداخت و توصیه می کنیم اگر بدن شما هم با واکنش هایی در مقابل این ابزار جلوگیری روبرو شده ادامه این مطلب را از دست ندهید.
علائم حساسیت به کاندوم آقایان
هنگام استفاده از کاندوم ، هر یک از زوجین می توانند پس از تماس مستقیم با لاتکس و یا استنشاق ذرات لاتکس واکنش آلرژیک متفاوت داشته باشند که این واکنش ها می تواند باعث ایجاد طیف گسترده ای از علائم شود.
آلرژی خفیف و ملایم
یکی از علائم حساسیت به کاندوم آقایان، بروز آلرژی خفیف و ملایم است که یک واکنش آلرژیک خفیف می تواند شامل علائم فوری از جمله خارش، ورم، سوزش و راش پوستی باشد.
آلرژی متوسط به کاندوم
علائم حساسیت متوسط هنگام استفاده از محصولات لاتکس شامل خارش گلو، آبریزش بینی، عطسه، سرفه ، خس خس کردن گلو و مشکلات تنفسی کم می باشد.
آلرژی شدید
افرادی که نسبت به استفاده از محصولات لاتکس آلرژی شدید دارند دچار یک بیماری به نام انافیلاکسی می شوند. در طی این بیماری، سیستم ایمنی بدن باعث آزاد شدن مقدار زیادی ترکیب ملتهب کننده به نام هیستامین می شود که این ترکیب به سرعت در سراسر بدن پخش می شود.
بر اساس تحقیقات یک دانشگاه آمریکایی علائم آنافیلاکسی عبارتند از : ورم، فشار خون پایین، حالت تهوع، سرگیجه، خشکی گلو، اسهال، استفراغ، دل درد، مشکلات تنفسی ، ضربان قلب بالا و ایست قلبی
علائم این بیماری به سرعت آشکار می شود و در سراسر بدن پخش می شود. افرادی که این بیماری را تجربه می کنند باید فورا و به سرعت با اورژانس تماس بگیرند.
بیشتر بخوانید: کاندوم زنانه چیست و برای چه کاری استفاده می شود؟
علت حساسیت به کاندوم چیست؟
لاتکس طبیعی که با لاتکس مصنوعی از نظر رنگ متفاوت است از درخت لاستیک گرفته شده است. شیره این درخت حاوی چندین پروتئین متفاوت است که به عنوان یک ماده آلرژی زا شناخته می شوند.
اگر حساسیت به کاندوم دارید، سیستم ایمنی بدن شما این پروتئین ها را به عنوان مهاجمین مضر اشتباه گرفته و آنتی بادی هایی را برای مقابله با آنها آزاد می کند. این پاسخ ایمنی ممکن است منجر به خارش، التهاب و سایر علائم آلرژی شود.
اگرچه آلرژی به لاتکس مهمترین دلیل حساسیت به کاندوم است، اما اگر کاندوم حاوی مواد بی حسی، انواع رنگ ها و اسانس ها باشد، ممکن است نه به خود لاتکس بلکه به یکی از این موارد حساسیت داشته باشید.
درمان حساسیت به کاندوم
درمان حساسیت به کاندوم به میزان شدت آن بستگی دارد. یکی از اولین نکاتی که باید رعایت شود این است که فرد یا افراد از قرارگرفتن در معرض چیزی که باعث واکنش لاتکس می شود خودداری کنند. افرادی که به ماده روان کننده یا اسپرم کش حساسیت دارند باید به دنبال محصولاتی باشند که حاوی این مواد نباشد. همچنین این افراد می توانند از روان کننده های طبیعی مانند ژل آلوئه ورا نیز استفاده کنند.
همچنین برخی از مدل ها از مواد غیر لاتکس ساخته شده است. توجه داشته باشید افرادی که آلرژی شدیدی نسبت به کاندوم های لاتکس دارند ممکن است که نیاز به تزریق اپی نفرین داشته باشند.
بهترین کاندوم های ضد حساسیت
اگرچه بیشتر کاندوم ها از لاتکس ساخته شده است اما انواع دیگری نیز از جمله محصولات پلاستیکی، پلاستیک مصنوعی و سایر محصولات طبیعی نیز وجود دارند که به عنوان کاندوم ضد حساسیت شناخته می شوند و شامل موارد زیر می شوند:
کاندوم پلی اورتان
این محصولات از پلاستیک نازک ساخته شده است. همچنین از لحاظ ایمنی نیز مانند سایر از امنیت بالایی برخوردار هستند اما با این حال به اندازه کاندوم های لاتکس مناسب نیستند.بنابراین به احتمال زیاد از بین می روند.
کاندوم پلی ایزوپران
اینها از لاستیک مصنوعی ساخته شده اند که حاوی پروتئین های آلرژی زا نیستند. و در مقایسه با لاتکس پلی ایزوپران کشش بیشتری دارند.
کاندوم زنانه
کاندوم های زنانه که بر عکس کاندوم های مردانه توسط خانم ها استفاده می شوند یک کیسه پلاستیکی نرم و قابل انعطاف است که با یک حلقه پلی اورتان پوشانده شده و در داخل واژن قرار می گیرد. این ها از لحاظ امنیت با سایر محصولات برابری می کند.
کاندوم Lambskin (روده بره)
این محصول که ساخته شده از روده گوسفند است یک محصول کاملا حیوانی طبیعی است بنابراین شامل هیچ کدام از انواع حساسیت به کاندوم ذکر شده نمی باشد. ذکر این نکته بسیار مهم و ضروری است که سوراخ های ریزی بر روی این مدل کاندوم وجود دارد که گرچه باعث جلوگیری از عبور اسپرم می شود منتها این سوراخ ها به اندازه کافی بزرگ هستند تا ویروس های STD عبور کنند. بنابراین تنها در صورتی باید استفاده شود که خطر ابتدا به بیماری های مزمن و نگران کننده از جمله HIV وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: کاندوم را در کجا نگهداری کنیم؟
نکته: در صورتی که نگران هستید که ممکن است به کاندوم حساسیت داشته باشید می تواند به پزشک مراجعه کنید. همچنین می توانید در خصوص داشتن رابطه و روش های محافظت با پزشک خود نیز صحبت کنید.پزشک شما می تواند بهترین گزینه را برای شما شریک زندگی شما ارائه دهد.
در آلرژی به کاندوم، چه زمانی مشاوره پزشکی بگیرم؟
اگر علائم شما بیش از دو روز ادامه داشته باشد، یا پس از امتحان گزینه های جایگزین، ادامه پیدا کنند، باید به پزشک خود اطلاع بدهید. علائم شما ممکن است نتیجه یک عفونت یا سایر بیماری های زمینه ای باشند. بنابراین، باید در اسرع وقت، با یک پزشک مشورت کنید و در صورت لزوم، به کلینیک های درمانی مراجعه کنید.
پزشک شما می تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و آزمایش های تشخیصی را برای بررسی ابتلا به بیماری های مقاربتی شایع و عفونت های باکتریایی، انجام دهد. اکثر عفونت های تناسلی را می توان با مصرف یک دوره داروهای آنتی بیوتیکی، از بین برد. اما در صورت عدم درمان، برخی عفونت ها می توانند منجر به بروز عوارض شدید مانند ناباروری شوند.
اگر نتیجه آزمایشات شما منفی شد، ممکن است پزشک شما را به یک متخصص آلرژی ارجاع دهد. متخصص آلرژی، یک آزمایش پچ انجام می دهد تا به شناسایی ماده ای که علائم شما را تحریک می کند، اقدام کند.
بیشتر بخوانید: کاندوم چیست و برای چه کاری استفاده می شود؟
سخن پایانی
در پایان، ذکر این نکته مهم و ضروری است که از خود درمانی پرهیز کنید و در صورت مشاهده علائم مختلف، حتما با پزشک خود مشورت نمایید، چرا که استفاده از داروهای بدون تجویز، ممکن است اثرات بدی بر روی سلامت شخص بگذارد.