طرز تهیه ی شیر سویای خانگی خوشمزه و مقوی

شیر سویا یک نوشیدنی فوق العاده مقوی و سالم می باشد که با میل آن در وعده صبحگاهی انرژی بسیار خوبی برای یک روز کاری حاصل خواهد شد و به همین جهت امروز ، تیم آشپزی وبسایت نیمه شب بر آن شده است تا با یک طرز تهیه ی شیر سویای خانگی خوشمزه و مقوی ، همراه شما عزیزان باشد امیدواریم که شما هم این نوشیدنی پرخاصیت را همراه ما تهیه نمایید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
طرز تهیه ی شیر سویای خانگی خوشمزه و مقوی
طرز تهیه 
مواد لازم 
لوبیای سویا ۲ پیمانه
طرز تهیه 
مرحله اول
ابتدا لوبیای سویا را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و تا چند بند انگشت بالاتر از لوبیاها آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ ساعت خیس بخورند. در این مدت ۳ مرتبه آب درون ظرف را تعویض می کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه لوبیاها به خوبی خیست خوردند، انها را با دست به هم می سابیم تا پوست اضافی شان جدا شود. پس از اینکه پوست لوبیاها را جدا کردیم، انها را داخل آسیاب یا مخلوط کن می ریزیم و میکس می کنیم تا مایعی زبر به دست بیاید.
مرحله سوم
حالا ۶ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید، سپس لوبیاهای آسیاب شده را به آب در حال جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دقیقه با هم بجوشند.
بیشتر بخوانید: شیر زردچوبه چیست و چگونه تهیه می شود؟
مرحله چهارم
حالا روی درب یک قابلمه بزرگ یک آبکش قرار می دهیم و درون آبکش یک پارچه نخی تمیز می اندازیم، سپس مخلوط آب و لوبیای آسیاب شده را پس از ۲۰ دقیقه جوشیدن درون آبکش می ریزیم و آبکش را مثل گهواره تکان می دهیم.
مرحله پنجم
به این صورت شیر موجود در آبکش خارج می شود و داخل قابلمه جمع می شود. در آخر کمی زمان می دهیم تا شیر سویای موجود در آبکش به طور کامل خارج شود، سپس تفاله های سویا درون پارچه را با دست فشار می دهیم.
مرحله ششم
فشار دادن تفاله های سویا باعث می شود که شیره آنها به طور کامل گرفته شود.
نکته: از تفاله ها می توانیم برای تهیه انواع غذا استفاده کنیم. در پایان شیر سویا را کنار می گذاریم تا خنک شود، سپس در ظرف دربسته در یخچال نگهداری می کنیم.
طرز تهیه ی شیر سویای خانگی خوشمزه و مقوی
خواص 
– این دسر ، بی شک دارای مقادیر زیادی فیبر می باشد به همین دلیل در کاهش مشکلات گوارشی و درمان یبوست تاثیر به سزایی دارد.
– شیر سویا منبع غنی از پروتئین گیاهی، آهن، کلسیم، فولیک اسید، انواع ویتامین گروه B ، پتاسیم و مقادیر زیادی ویتامین E می باشد که در نتیجه به ترمیم سلول های مرده پوست کمک می کند که موجب درخشندگی و نرمی بیشتر پوست خواهد شد. همچنین سبب تقویت و درخشندگی مو نیز می گردد.
– این نوشیدنی برخلاف شیر گاو فاقد لاکتوز می باشد و یک جایگزین مناسب برای افراد حساس به لاکتوز می باشد.
– به دلیل وجود مقادیر کمی از سدیم در شیر سویا ، در کاهش بیماری های قلبی و عروقی ، فشار خون و کلسترول نقش به سزایی دارد.
– کمک به کاهش وزن
–وجود ایزوفلانوییدها این دسر ، آن را به یک منبع غنی از آنتی اکسیدان تبدیل کرده است که موجب کاهش عوارض یائسگی در زنان، از جمله پوکی استخوان و سرطان سینه می شود. علاوه بر این خاصیت فیتواستروژن شیر سویا موحب تسریع فرآیند تولید استروژن در زنان یائسه می گردد که این امر سبب کاهش چین و چروک پوست می شود.
نکات کلیدی در تهیه شیر سویا
می توانید برای تسریع در کارها از پودر های نیمه آماده لوبیا سویا استفاده کنید که نیاز به خیساندن و پوست گرفتن ندارد.
حتما شیر سویا را مدام هم بزنید زیرا زود ته می گیرد و طعم بدی به شیر سویا می دهد.
سعی کنید شیر سویا را سریع استفاده کنید چون مواد نگهدارنده ندارد و زود فاسد می شود.
طریقه مصرف شیر سویا
شیر سویا را می توان مانند شیر گاو برای تهیه انواع نوشیدنی های سرد و گرم از جمله شیر موز، شیر کاکائو، شیر پسته، قهوه، چای و انواع اسموتی ها به کار برد.
این دسر همچنین برای تهیه پنیر توفو (پنیر سویا) و ماست سویا نیز استفاده می شود.
شیر سویا را برای تهیه انواع غذا، سوپ، پاستا، سس پاستا، انواع دسر مانند بستنی، کیک، شیرینی، کلوچه، دونات و پنکیک استفاده می کنند.
مضرات و عوارض جانبی شیر سویا
یکی از مضرات خوردن سویا ایجاد حساسیت در بدن است.
که مصرف شیر سویا برای اشخاصی که بار اول آن را می خورند باعث ایجاد کهیرهای پوستی و گرفتگی صدا می شود.
اشخاصی که سرطان سینه و پروستات دارند، زیاد از شیر سویا استفاده نکنند.
خوردن شیر سویا برای مردان، باعث کاهش اسپرم و تغییرات روحی و روانی می شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر نارگیل خانگی و خواص آن
طرز تهیه ی شیر سویای خانگی خوشمزه و مقوی
حقایق تغذیه‌ای
این دسر، یکی از منابع خوب فیبر، انرژی، پروتئین، قند و چربی است که محتوی مواد معدنی بسیار فراوانی نیز در آن است که از جمله‌ی آنها می‌توان به کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و زینک (روی) اشاره کرد. شیر سویا منبع خوبی از ویتامین‌هاست. ویتامین‌هایی مانند فولات، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K نیز در شیر سویا یافت می‌شوند. همچنین شیر سویا محتوی اسیدهای چرب تک‌اشباع‌نشده و چنداشباع‌نشده است. تمام این مواد مغذی به حفظ سلامت کمک می‌کنند.
این دسر همچنین سدیم کمی دارد و برای مبتلایان به فشار خون بالا گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. منگنز موجود در آن برای عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌های بدن ضروری است و همچنین تیامین آن برای عملکرد مناسب عضلات، اعصاب و تأمین کربوهیدرات و انرژی سلول‌ها ضروری است. فیبر حاصل از منابع غذایی گیاهی برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و یبوست موردنیاز است. شیر سویا چربی‌های اشباع ناچیزی دارد. مصرف محصولات با چربی‌های اشباع بالا موجب افزایش کلسترول خون و درنتیجه افزایش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.
سخن آخر
این دسر یک محصول کاملا گیاهی است و هیچ ارتباطی با شیر گاو ندارد. تنها شباهت واقعی این دو محصول به ظاهر آن‌ها بر می‌گردد. از این منظر هر کدام از این دو نوشیدنی فواید و خواص خاص خود را دارند و در شرایط عادی نباید آن‌ها را جایگزین یکدیگر کرد. با این حال برخی خواص شیر سویا همچون بدون کلسترول بودن، چربی اشباع کم، پایین بودن میزان سدیم و نداشتن لاکتوز، باعث می‌شود برای افرادی که نمی‌توانند به اندازه کافی شیر گاو بنوشند، شیر سویا را به عنوان یک جایگزین مناسب انتخاب نمایند. علاوه بر این ، خواص شیر سویا برای سلامت قلب، عروق، پوست، مو و گوارش به حدی زیاد است که می توان آن را با اضافه کردن به رژیم غذایی، نه تنها به عنوان یک جایگزین مناسب شیر گاو، بلکه به عنوان یک ماده غذایی مفید به اکثر افراد توصیه نمود.

همچنین ببینید

ظرز تهیه شربت زعفران با تخم شربتی

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی، شربت تخم شربتی ساده، شربت زعفران غلیظ

شربت های یکی از نوشیدنی های بسیار خوشمزه و خنک می باشد که می توانید …

دیدگاهتان را بنویسید