با این داروهای شیمیایی در مدت کوتاهی لاغر شوید

آیا تا به حال مطلبی درباره داروهای لاغری شیمیایی شنیده‌اید؟ حتم دارم که اگر در تکاپوی کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده‌آل باشید، حداقل چند مدل از این داروها را می‌شناسید. اما آیا با شیوه عملکرد این داروها آشنایی دارید؟ تا چه اندازه عوارض مصرف آنها را می‌شناسید؟ مسلما برای مصرف هر نوع محصول موثر در لاغری یا چاقی باید اطلاعات جامع و مفیدی را درباره آن کسب کنید. به همین علت ما تصمیم گرفته‌ایم که در این مقاله از نیمه شب به معرفی و بررسی داروهای لاغری شیمیایی بپردازیم.

داروهای لاغری شیمیایی

با این داروهای شیمیایی در مدت کوتاهی لاغر شوید

قرص لاغری جی سی (GC)

قرص لاغری جی سی

جی سی اسلیمینگ محصول کشور آلمان بوده و یکی از پرطرفدارترین قرص‌های لاغری محسوب می‌شود. این قرص از ۳ ترکیب اصلی عصاره گارسینیا کامبوجیا، زیره سبز و قهوه سبز تولید می‌شود. عصاره این دارو حاوی مقادیر زیادی اسید هیدروکسی سیتریک (HCA) است. این ماده از مشتقات اسید سیتریک است و به عنوان مکمل کاهش وزن مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرص جی سی با کاهش اشتها، جلوگیری از تبدیل قند اضافی به چربی، افزایش متابولیک مولکول های چربی (بالا بردن سوخت و ساز بدن) و چربی سوزی در ناحیه شکم، پهلو و ران در رسیدن به تناسب اندام موثر واقع می‌شود. طبق ادعای سازندگان محصول، عدم نیاز به فعالیت بدنی و رژیم و تثبیت وزن بدون بازگشت از مزایای این محصول محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید : بهترین دمنوش‌ها برای لاغری کدام اند؟

عوارض مصرف قرص جی سی

این داروی لاغری مانند تمام داروهای لاغری شمیایی دیگر امکان بروز عوارض جانبی را در بدن فرد ایجاد می‌کند. از شایع‌ترین عوارض مصرف قرص GC می‌توان به حالت تهوع، سردرد، اثرات جزئی گوارشی یا تنفسی اشاره کرد. در موارد نادرتر، امکان بروز مشکلات ناشی از آسیب به کبد مثل استفراغ، درد شدید معده، گیجی و زردی نیز وجود دارد. در صورت بروز چنین مشکلاتی، فرد باید به سرعت مصرف مکمل را قطع کرده و به پزشک مراجعه کند.

چه افرادی نمی‌توانند از قرص GC استفاده کنند؟

_زنان باردار و شیرده
_افراد زیر ۱۶ سال و بالای ۶۰ سال
_افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند
_بیمارانی که عمل‌های قلبی مثل عمل آنژیو و بالن انجام داده‌اند
_بانوانی که در دوران قاعدگی به سر می‌برند
_افرادی که با بیماری‌های مفصلی و عضلانی مثل MS دست و پنجه نرم می‌کنند
_مبتلایان به نارسایی کبدی و کلیوی
_افرادی که به فشار خون، تپش قلب و سایر بیماری‌های قلبی مبتلا هستند
_خانم‌هایی که قصد باردارشدن دارند ( حداقل یک ماه قبل از بارداری نباید از این دارو استفاده کرد)
_اشخاصی که از داروهای موثر بر سطح هوشیاری استفاده می‌کنند مثل داروهای آرامبخش یا تریپتوفان

قرص لاغری هیدروکسی کات (HYDROXYCUT)

داروهای لاغری شیمیایی هیدروکسی کات

هیدروکسی کات تا به حال محصولات مختلفی مثل داروی لاغری اورگانیک، غیر محرک، پرمیوم و تقویت کننده ورزشی را با هدف کاهش وزن به بازار ارائه کرده است. این مکمل‌های لاغری معمولا از ترکیب چند ماده مختلف مثل کافئین، عصاره زیره، عصاره پای شیر و نعنای وحشی به دست می‌آیند. از بین تمامی ترکیبات این دارو، کافئین قوی‌ترین عنصر و ترکیب هیدروکسی کات محسوب می‌شود. چرا که می‌تواند متابولیسم بدن را بین ۳ تا ۱۱ درصد افزایش داده و میزان چربی سوزی را تا حدود ۱۰ تا ۲۹ درصد بالاتر ببرد. اما بزرگترین مشکل این ماده، تاثیرگذاری کوتاه مدت و از بین رفتن اثر زودهنگام آن محسوب می‌شود. این دارو از طریق افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن به کاهش وزن فرد کمک می‌کند.

عوارض قرص هیدروکسی کات

امکان بروز عوارض جانبی در تمامی داروهای لاغری شیمیایی هیدروکسی کات وجود دارد. برای مثال حالت تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، زردی و قهوه‌ای شدن ادرار از مشکلات کبدی ناشی از مصرف این قرص لاغری محسوب می‌شوند. تنگی نفس، کولیت ایسکمیک، رابدومیولوز، عوارض قلبی و حتی مرگ ناگهانی از عوارض شدید و جبران ناپذیر مصرف این دارو به شمار می‌‌روند.

چه افرادی نمی‌توانند از محصولات هیدروکسی کات استفاده کنند؟

_زنان باردار و شیرده
_افراد زیر ۱۸ سال
_افراد مبتلا به بیماری‌های خاص
_بیمارانی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند
_اشخاصی که در هنگام مصرف دارو با مشکلاتی از قبیل حساسیت مواجه شده‌اند

قرص لاغری گلوریا (Gloria)

قرص لاغری گلوریا

یکی دیگر از داروهای لاغری شیمیایی قرص گلوریا است که در کشور اسپانیا ساخته می‌شود. این دارو با فرمولاسیون ویژه خود در کاهش وزن موثر محسوب می‌شود. قرص لاغری گلوریا با ترکیب کردن عصاره‌های گیاه لوتوس هندی، کاسیا، بهار نارنج و گیاه بابا آدم بدست می‌آید. بر اساس ادعای سازندگان این محصول، قرص گلوریا با عملکردهای مختلفی مثل کاهش جذب گلوکز (قند) در بدن، کاهش چربی‌های انباشته شده، کاهش اشتها و بالا بردن سوخت و ساز بدن به کاهش وزن فرد کمک می‌کند. قرص گلوریا متابولیسم بدن را نسبت به سایر داروهای لاغری بیشتر افزایش می‌دهد که این قضیه برخلاف ظاهر وسوسه‌کننده خود، خیلی به نفع سلامتی بدن تمام نمی‌شود.

عوارض مصرف قرص گلوریا

مسلما محصولات لاغری گلوریا نیز بدون عارضه نبوده و مشکلاتی را برای افراد مصرف کننده به وجود می‌آورند. از جمله عوارض جانبی این داروی شیمیایی لاغری می‌توان به تپش قلب، بی‌خوابی، احساس بی‌حالی و ضعف، مشکلات گوارشی، ریزش مو، تشنگی زیاد، نیاز به دفع مدفوع و ادرار زیاد، احتمال بازگشت وزن، احساس بی‌قراری، تغییرات خلقی و آسیب‌های کبدی مثل زرد شدن چشم‌ها یا رنگ پوست اشاره کرد.

بیشتر بدانید : جلوگیری از ریزش مو در هنگام رژیم لاغری

چه کسانی نمی‌توانند از قرص گلوریا استفاده کنند؟

_افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند
_خانم‌های باردار و شیرده
_اشخاص زیر ۲٠ و بالای ۷٠ سال
_افراد دارای فشار خون بالا و فشار خون پایین
_بیماران دیابتی
_افرادی که سابقه بیماری کبدی یا کلیوی دارند

قرص لاغری گلوکومانان (Glucomannan)

قرص لاغری گلوکومانان

این قرص لاغری نوعی فیبر خوراکی است که در کشور آلمان تولید می‌شود. این مکمل گیاهی در هنگام تماس با آب منبسط شده و ۵٠ برابر حجم خود آب جذب می‌کند. به همین دلیل نوعی سیری مداوم در فرد ایجاد شده و در نتیجه کاهش وزن موثری در بدن فرد اتفاق می‌افتد. گلوکومانان، مالتودکسترین پرکننده، دی اکسید سیلیسیوم، پرکننده دکستروز، اسید سیتریک، اینولین، پودر پرتقال، طعم دهنده طبیعی، ویتامین B2 و ریشه گیاه کنجاک از موثرترین ترکیبات قرص لاغری گلوکومانان به شمار می‌روند. اگر بخواهیم به فواید داروهای لاغری شیمیایی گلوکومانان اشاره‌ کنیم، می‌توانیم از مزایایی مثل کاهش مؤثر وزن و لاغری، ایجاد احساس سیری مداوم و حفظ سطح کلسترول طبیعی در خون نام ببریم. همچنین این دارو برای بیماران دیابتی نیز مناسب به نظر می‌رسد.

عوارض مصرف قرص گلوکومانان

عوارض جانبی این دارو از نوع خفیف و نادر بوده و در مشکلاتی مثل نفخ شکمی، گاز معده، مدفوع نرم و یا اسهال نرم خلاصه می‌شود. از طرفی دیگر اگر گلوکومانان قبل از رسیدن به معده گسترش یابد، ممکن است سبب خفگی یا انسداد گلو و مری (لوله ورود غذا از دهان به معده ) بشود. برای پیشگیری از این مشکل باید قرص گلوکومانان همراه با ۱ یا ۲ لیوان آب یا مایعات دیگر مصرف شود.

چه کسانی نمی‌توانند از داروهای لاغری گلوکومانان استفاده کنند؟

_بانوان باردار و شیرده
_از آنجایی که این دارو با داروهای سولفونیل اوره (داروهای ضد دیابت) تداخل ایجاد می‌کند، باید بین مصرف این دو دارو حداقل ۴ ساعت فاصله زمانی وجود داشته باشد.
_احتمال تداخل قرص گلوکومانان با کنترل قند خون حین و بعد عمل وجود دارد. بنابراین در این شرایط باید مصرف قرص را ۲ هفته قبل جراحی قطع کنید.

قرص لاغری ونوستات (Venostat)

داروهای لاغری شیمیایی ونوستات

این داروی لاغری شیمیایی در دو نوع بدون نیاز به نسخه (ارلستات) و نوع (Xenical) با نسخه پزشک به فروش می‌رسد. این قرص در سال 1999 میلادی تاییدیه خود را از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت کرد. ونوستات علاوه بر کاهش وزن در کاهش فشار خون، کاهش کاسترول بد و کاهش خطر دیابت نوع ۲ نیز موثر است. ماده‌ای به نام اُرلیستات درون قرص‌های ونوستات وجود دارد که آنزیم‌های لیپاز را مهار کرده و در نتیجه این کار، چربی‌ها جذب بدن نشده و به همراه مدفوع از بدن خارج می‌شوند. متخصصان تغذیه معمولا این قرص را در کنار رژیم غذایی و ورزش تجویز می‌کنند.

عوارض مصرف قرص ونوستات

از آنجایی که در اثر مصرف این قرص چربی‌ها از بدن دفع می‌شوند، ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین‌های A ،D ،E و K نیز جذب بدن نشده و از آن خارج می‌شوند. در صورت مصرف خودسرانه و نابجای این دارو امکان بروز مشکلات دستگاه گوارش، اسهال و شل شدن مدفوع، بی‌اختیاری مدفوع، دفع چربی حتی چربی‌های مفید، بدبو شدن مدفوع، دل درد و دل پیچه، حالت تهوع سرگیجه‌های شدید و خفیف، خشکی پوست، مشکلات مفصلی، کاهش قند خون، درد معده و درد مقعد نیز وجود دارد. علاوه بر این، امکان بروز نارسایی کبد و مشکلات کبدی مثل زردی پوست، اختلالات گوارشی و خستگی نیز وجود دارد.

چه کسانی نمی‌توانند از قرص ونوستات استفاده کنند؟

_افرادی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند
_بانوان باردار و شیرده
_مبتلایان به دیابت و افت قند خون
_اشخاصی که فشار خون و کلسترول بالایی دارند
_افراد مبتلا به سنگ کلیه
_افرادی که کبد چرب دارند
_اشخاصی که تیروئید پرکار دارند
_کسانی که با مشکلات معده و روده دست و پنجه نرم می‌کنند
_مصرف داروهای لاغری شیمیایی ونوستات برای کودکان ممنوع است.

 

همچنین ببینید

تأثیر موزیک بر روی سلامت قلب

تأثیر موزیک بر روی سلامت قلب و فشار خون

تأثیر موزیک بر روی سلامت قلب و بدن ثابت شده است. گوش دادن به موسیقی …

دیدگاهتان را بنویسید