چگونه تراپیست و روانشناس خوب و مناسب خودمان پیدا کنیم؟

وقتی می خواهیم جسم خود را درمان کنیم، تقریباً می دانیم از کجا باید کمک بگیریم. اما وقتی می خواهیم احساسات درونی یا روابط خود را بهبود ببخشیم، یا بخواهیم افسردگی یا اضطراب خود را درمان کنیم، چه می کنیم؟ چگونه به یک مرکز مشاوره و روانشناسی اعتماد کنیم؟ یافتن یک روانشناس خوب به اندازه کافی سخت است. چرا باید جست و جوی بیشتری برای یافتن درمانگر مناسب داشته باشید؟ پیدا کردن روانشناس خوب مانند یافتن سوزن در انبار کاه است مگر اینکه معیارهایی برای پیدا کردن داشته باشید. بنابراین در این مقاله به شما عزیزان چند نکته در رابطه با پیدا کردن روانشناس خوب آموزش می دهیم.پیدا کردن روانشناس خوب

شاخصه های یک روانشناس خوب

  • رابطه یاورانه

اولین گام در کمک به مراجعین برقراری رابطه است و هدف این است که مراجع درک شود و درمانگر بتواند با درک کافی و همدلی لازم به نیاز های مراجعین برسد. در این ارتباط یاورانه مشاور می تواند نقش راهنما، مربی و تسهیل گرِ یادگیری را داشته باشد. اهداف آن ایجاد تغییر در رفتار و سبک زندگی مراجع، تغییر باورها و خودپنداشتها، رشد آگاهی و ادراک و در نهایت رهایی از رنج و ناراحتی است.

درصورتی این رابطه می تواند اثر بخش باشد که:

۱-مهارت مشاور روانشناس در بیان و انتقال درک خود از احساسها، جهان بینی و رفتار مراجع قوی باشد.

۲- مشاور روانشناس در شناسایی و روشن سازی مشکل مراجع توانمند باشد

۳-توانایی مشاور روانشناس در به کار گیری راهبردهای مشاوره‌ای مقتضی برای تسهیل خودکاوی، خودشناسی، مسئله گشایی و تصمیم گیری مراجع بالا باشد.

در نیمه شب بخوانیم:معرفی بهترین مراکز مشاوره و روانشناسی در تهران
  • توجه مثبت و پذیرش

یکی از نگرانی‌های اصلی افراد در ارتباط با دیگران نگرانی از قضاوت و ارزش‌گذاری طرف مقابل است و یا در طول زندگی از بچگی برای ما شرط گذاشتند و قضاوت شدیم. یکی از ویژگی های روان شناسی و مشاور، پذیرش بی قید و شرط مراجع به عنوان انسان با تمام کم و کاستی است. بنابراین زمینه و شرایط بیان اظهارات مراجع فراهم گردد و حس آزادی بیان احساسات را تجربه کند.

  • صداقت

مشاوره در جلسات درمان پایبند به اصول اخلاقی می باشد. یعنی مشاور خودش را پشت نقاب مخفی نکند. صراحتاً احساسات، افکار، واکنش‌ها و نگرش‌هایش را به مراجع در خصوص ساختار روانی او ابراز کند. البته این خود افشاگری‌ها کاملا منطبق بر اهداف درمان باشد و در راستای بهبود مراجع باشد نه تخلیه عواطف خودِ درمانگر و رفع نیازهای شخصیِ او.

  • درک همدلانه

یکی از وظایف روانشناسان و مشاوران، شناخت احساسات و افکار مراجعین آنطور که تجربه کرده‌اند است. یعنی شناخت دنیای درونی مراجعان و انتقال این ادراک به آنها است. به عبارتی دیگر، با عینک مراجعین دنیارا ببینیم. همدلی دو نوع است:

همدلی عاطفی:  درک دنیای عاطفی احساسات، ناراحتی. . . است.

همدلی شناختی:  درک مسائل و مشکلات مراجعین است.

  • متخصص بودن

روانشناسی نیز از رشد علم عقب نمی‌ماند، همین امر روانشناس را ملزم می کند که با رشد علمی و تغییرات همراه باشند وگرنه به مرور کنار گذاشته می شوند. از سوی دیگر مشکلات امروزه نیز تنوع پیدا کرده و روانشناس لازم است به صورت تخصصی روی افراد کار کند نه اینکه خدمات به همه مراجعین بدهد.

همچنین روانشناس، مراجع را با دلایل علمی آگاه کند که تنها فردی نیست که مشکل دارد. یک روانشناس خوب باید در مورد شک و تردید های بیماران، با آنها صحبت کند و بتواند با تشخیص درست و نحوه درمان مناسب بیمار یا مراجع را امیدوار کند.

روانشناس خوب را از کجا پیدا کنیم؟

روانشناس خوب در صفحات زرد نیست!

لیست صفحات و سایت های زرد را فراموش کنید، بسیاری از مشاوران خوب در آنجا نیستند. به علاوه هیچ معیار و نظارتی در این گونه صفحات یا مقرراتی در این زمینه وجود ندارد که بتوان تضمین کرد که روانشناسان در مجلات یا وب سایت ها خوب هستند!

از متخصصی که می شناسید و به آن اعتماد دارید بپرسید

حسابدار، وکیل، دندانپزشک یا پزشک شما، هر متخصصی که با او ارتباط برقرار کرده اید منبع خوبی برای پیدا کردن روانشناس خوب است. افراد متخصص در حرفه های مختلف مراجعان خود را به متخصصین دیگر ارجاع می دهند، پس می توان به این گونه افراد نیز اعتماد کرد.
هنگام سوال در رابطه با پیدا کردن یک درمانگر روانشناس خوب نیازی نیست که دلیل آن را به دیگران بگویید، مگر اینکه خودتان بخواهید. در این صورت هم فقط کافی است بگوییم، “من یه مشکلی دارم و می خواهم در مورد آن با یک متخصص روانشناس مشورت کنم. آیا کسی را توصیه می کنید؟ “

از دوستان یا اعضای خانواده در رابطه با روانشناس خوب سؤال کنید

معمولاً اولین منبعی که افراد به آن دست می یابند خانواده و دوستان هستند. فقط مطمئن شویدکه آنها قصد حمایت دارند و صلاح شما را می خواهند.

ادامه پیدا کردن روانشناس خوب

از روانشناسی که می شناسید بپرسید!

اگر یک دوست یا یک دوست مشترک دارید که روانشناس است می توانید از او بخواهید که یک روانشناس خوب به شما معرفی کند. نگران این نباشید که فکر کند چرا خود او را انتخاب نکرده اید، چون روانشناسان همیشه در حال ارجاع دادن مراجعان به همکاران خود هستند و خودشان می دانند که افراد در برابر یک روانشناس ناآشنا نتیجه بهتری می گیرد.

از منابع سازمان یا محل کار استفاده کنید

بسیاری از مشاغل سازمانی برنامه ای تحت عنوان “کمک به کارمندان”، دارند. معمولا سازمان ها برای کمک به منابع انسانی خود با متخصصین حوزه های مختلف قراردادهایی دارند که کارمندان خود را به آنها ارجاع می دهند، این متخصصین دو مزیت عمده دارند، یک اینکه از فیلترهای سازمان عبور کرده اند و می توان به آنها اعتماد کرد و همچنین قیمت خدمات آنها اغلب ارزان است. پس این متخصصین هم روانشناس خوب هستند و هم روانشناس ارزان …

مدارس و دانشگاه های منابع خوبی هستند

احتمالاً مدرسه فرزند شما دارای یک مشاور مدرسه یا یک مشاور تحصیلی است و آن شخص متخصصان درمانی را در منطقه شما می شناسد تا شما یا فرزندتان را در صورت نیاز به آنها ارجاع دهد. همچنین دانشکده ها و اساتید روانشناس در خدمات مراکز بهداشت روان دانشگاه هستند. مراکز مشاوره (غالباً بخشی از خدمات بهداشتی و درمانی در بخش امور دانشجویی) دارای روانشناسان خوب و واجد شرایط، مشاوران و مددکاران اجتماعی برای کمک به طیف گسترده ای از دانشجویان فعلی هستند.

از شرکت بیمه خود استفاده کنید

ممکن است شما خوش شانس باشید و شرکت بیمه شما با متخصصین خوب روانشناسی  قراردادهای دوجانبه ای داشته باشد. این روانشناسان معمولا ر فیلترهای علمی و اخلاقی شرکت بیمه عبور می کنند و افراد می توانند به این متخصصین اعتماد کنند.

برای پیدا کردن یک مشاور خوب از اینترنت استفاده کنید

تفاوت بین وب و صفحات زرد در این است که متخصصین روانشناسی خوب برای ثبت نام خود در سایت های معتبر و سایت های سازمانی نیاز به حداقل مدارک و مستندات خود دارند. می توان سایت های معتبری برای پیدا کردن متخصصین پیدا کرد، برای مثال سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور لیست متخصصین دارای پروانه فعالیت را لیست کرده است.
در نیمه شب بخوانیم:بهترین کتاب های روانشناسی | معرفی محبوب‌ترین کتاب های روانشناسی

برای یافتن روانشناس خوب از جست و جوی گوگل استفاده کنید!

هنگامی که چند نام روانشناس را می دانید در گوگل آنها را سرچ کنید. اگر وبلاگ یا وب سایت داشته باشند، آنها را پیدا کنید. غالباً می توانید با آنچه می نویسند یا چه چیزی درباره آنها نوشته می شود، درک کنید که چه کسانی هستند. فقط بخاطر داشته باشید که بسیاری از روانشناسان خوب و مراکز روانشناسی معتبر خوب، دارای مهارت در وب نیستند. عدم یافتن آنها دلیلی برای رد آنها نیست.

خود را محدود نکنید!

خودتان را محدود به نام یا مدرک تحصیلی متخصص نکنید، اگر چه حسن شهرت و مدرک تحصیلی با کار خوب در ارتباط است اما همیشه اینطور نیست و مدرک تحصیلی نشان دهنده تجربه و تمامیت دانش یک روانشناس یا مشاور خوب نیست. همچنین خود را درگیر نام هایی که به کمک شبکه های مجازی معروف شده اند نیز نکنید، هرکسی با تخصص ناچیز نیز می تواند نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد.
حرف آخر پیدا کردن و انتخاب یک روانشناس خوب دغدغه بسیاری از افراد جامعه است. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که دغدغه و مشکلاتی نظیر مسائل فردی، خانوادگی، تحصیلی و اختلالات روانی داشته باشید و به دنبال یک روانشناس خوب باشید، اما فرد مناسبی را برای شروع جلسات مشاوره روانشناسی نیابید.
یک مشاور روانشناس خوب باید به‌واقع یک یاری رسان باشد. یاری رسانی شامل همه فعالیت هایی است که به منظور کمک کردن به دیگران صورت می‌گیرد، خواه این فعالیت ها در رابطه رسمی و حرفه ای صورت گیرد خواه در رابطه غیر رسمی. با این توصیف میتوان گفت افراد زیادی در فرایند یاری رسانی مشغول هستند مثل پزشکان، روانپزشکان و از جمله مشاوران و روانشناسان می باشند.
منبع سایت:نمناک و مرکز مشاوه

همچنین ببینید

کاردستی

ساخت کاردستی برای کودکان چه فوایدی دارد؟

پروژه‌های هنری و کاردستی متعددی وجود دارد که می‌تواند بچه‌ها را درگیر کند و خلاقیت …

دیدگاهتان را بنویسید