چرا بعد از تزریق دو دوز واکسن باز هم افراد کرونا می گیرند؟

با ورود افراد مبتلا به کووید -19 به  میلیاردها نفر ، گزارشات افراد مبتلا به ویروس کرونا علیرغم واکسیناسیون بیشتر شایع شده است. همانطور که یک عفونت طبیعی محافظت در برابر عفونت مجدد با این ویروس را تضمین نمی کند  ، ایمن سازی نیز محافظ کاملی را ایجاد نمی کند. با این حال ، کسانی که از مصونیت برخوردارند ، چه از طریق واکسیناسیون و چه از نظر عفونت ، بخشی  از خطر کسانی را که واکسن ندارند ، به همراه  دارند. موارد به اصطلاح موفقیت آمیز در میان افراد واکسینه شده یادآوری می کند که تا زمانی که ویروس همه گیر در جهان شایع است ، همچنان برای همه تهدید محسوب می شود.

چرا تست کرونای افراد واکسینه شده مثبت است؟

اول ، مهم است که به یاد داشته باشید که آزمایش مثبت نشان دهنده عفونت با SARS-CoV-2 است ، ویروس کرونا که می تواند باعث COVID-19 شود. این بیماری تنها زمانی تشخیص داده می شود که عفونت علائمی مانند تب و سرفه ایجاد کند. بخش قابل توجهی از افرادی که آلوده می شوند هرگز علائم را نشان نمی دهند. اگرچه واکسن ها دفاع قوی در برابر بیماری های شدید ناشی از SARS-CoV-2 ایجاد می کنند ، اما هیچ یک به طور کامل در برابر عفونت محافظت نمی کند ، به این معنی که بسیاری از افراد واکسینه شده هنوز در خطر ابتلا به ویروس و انتقال آن به افراد دیگر هستند. هرچه SARS-CoV-2 بیشتر در جامعه در حال گردش باشد ، احتمال عفونت بیشتر است. در برخی موارد ، این عفونت ها نفوذ می کنند؛ سپر محافظتی که ایمنی ناشی از واکسن برای ایجاد علائم COVID ایجاد می کند. در موارد نادر ، این بیماری ممکن است تهدید کننده زندگی باشد. یکی دیگر از خطرات احتمالی به اصطلاح  طولانی کووید است ، خستگی دائمی ، تنگی نفس و سایر علائم در حدود 1 از 10 بازماندگان COVID مشاهده می شود. معلوم نیست که واکسن ها چقدر از این مشکلات طولانی مدت جلوگیری می کنند.

کرونا

چرا موارد ابتلا به COVID مشاهده میشود؟

این امر به سه عامل اصلی برمی گردد:

  • ویروس: ویروس همه گیر همچنان به انواع نگران کننده ای تبدیل می شود   که هم عفونی تر هستند و هم در فرار از ایمنی ناشی از تلقیح یا عفونت قبلی SARS-CoV-2 مهارت بیشتری دارند. این گونه های “مناسب تر” در سطح جهان گسترش یافته اند و توقف SARS-CoV-2 را دشوارتر کرده اند.
  • واکسن:  داده های فعلی  نشان می دهد که اکثر واکسن های COVID مجاز برای استفاده و محافظت در برابر  بیماری های شدید  ناشی از رایج ترین انواع ، با برخی از تلقیح ها-به ویژه واکسن های به اصطلاح  mRNA  ساخته شده توسط Moderna Inc.، و Pfizer Inc. و شریک آن BioNTech SE – از نظر  دفاع قوی تر  از سایرین هستند. تحقیقات نشان می دهد که دستیابی به حداکثر حفاظت ایمنی مستلزم دریافت یک  دوره کامل  واکسن است. معمولاً دو تزریق در  فواصل زمانی  متفاوت از 2 تا  12 هفته  بسته به محصول انجام می شود. و زمان می برد تا واکسن به طور کامل اثر مورد نظر خود را نشان دهد. حدود دو هفته  از آخرین دوز ، اگرچه محافظت در برابر برخی از واکسن ها ممکن است طی چند ماه به طور مداوم ایجاد شود ، همچنین این احتمال وجود دارد که قدرت واکسن به دلیل مشکلات تولید و نگهداری و حمل و نقل نامناسب به خطر بیفتد ، هرچند  گزارش هایی از این  اتفاق رایج نیست.
  • پاسخ فردی: حتی موثرترین واکسن تحویل داده شده به طور ایده آل ایمنی را تضمین نمی کند. برخی از افراد ممکن است پاسخی قوی به واکسن نشان ندهند ، به این معنی که آنها قادر به تولید سطوح کافی آنتی بادی های مسدود کننده ویروس و سلول های T نیستند که سلول های آلوده به ویروس را شکار کرده و می کشند. افراد مسن  و کسانی که  نقص ایمنی دارند نگران کننده هستند ، به این معنی که آنها سیستم ایمنی ضعیفی دارند. به عنوان مثال ، آنها دارای بیماری هستند که مانند ایدز بر آن تأثیر می گذارد یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی پس از پیوند یا برای درمان سرطان استفاده می کنند. حتی در افرادی که ایمنی خوبی دارند ، محافظت از واکسن به  احتمال زیاد کاهش می یابد. اگرچه با گذشت زمان ، محققان هنوز از سرعت وقوع آن مطمئن نیستند.

واکسن ها در محافظت در برابر کرونا چقدر موثر هستند؟

در کارآزمایی های بالینی واکسن های COVID که در حال حاضر استفاده می شود ، میزان اثربخشی از 50 تا 95 درصد متغیر است. این نرخ ها به این معنی است که در گروه داوطلبان آزمایشی که واکسن دریافت کرده اند ، موارد ابتلا به کووید از 50 تا 95 درصد کمتر از گروه داوطلبانی است که دارو دریافت کرده اند. به طور فردی ، میزان اثربخشی ، به عنوان مثال ، 80 بدین معناست که خطر ابتلا به بیماری ایمن سازی شده تقریباً 20 از یک فرد غیر واکسینه مشابه است. با این حال ، عملکرد واکسن در دنیای واقعی ، که به عنوان اثربخشی آن شناخته می شود ، لزوماً با اثربخشی آن در یک مطالعه تحت شرایط کنترل شده یکسان نیست. و هر دو اثربخشی می تواند برای یک واکسن در بین جمعیت ، در نقاط زمانی و رژیم های مورد استفاده متفاوت باشد.

چقدر احتمال دارد فرد واکسینه شده ویروس کرونا را منتقل کند؟

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد واکسن کرونا می تواند احتمال انتقال فرد مبتلا به عفونت موفقیت آمیز را کاهش دهد. مطالعه ای روی کارکنان مراقبت های بهداشتی در اسکاتلند در اواخر سال 2020 و اوایل سال 2021 نشان داد که موارد ثبت شده کرونا در میان اعضای خانواده کارکنان مراقبت های بهداشتی واکسینه شده  30 درصد کمتر  از گروه های واکسینه نشده آنها بوده است. یک مطالعه در انگلستان که تقریباً در همان زمان انجام شد ، نشان داد که احتمال  انتقال خانوار حدود  40 تا 50 درصد است. در خانواده های مبتلایان به واکسیناسیون تعدادی از افراد واکسینه نشده است. ظهور متعاقب انواع بیشتر قابل انتقال ممکن است این یافته ها را نفی کند. با این حال ، نشان داده شده است که واکسن کرونا هم مدت زمان را کوتاه می کند و هم میزان ذرات ویروسی عفونی یا بار ویروسی را در مجاری تنفسی فوقانی افراد واکسینه شده کاهش می دهد و احتمال انتقال  عفونت را به دیگران کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: آیا بعد از زدن واکسن کرونا نیازی به زدن ماسک هست؟

کرونا

 آیا دارو های تقویت کننده جواب می دهند؟

کشورهایی از جمله  تایلند ، بحرین و امارات متحده عربی در حال تهیه واکسن های جایگزین برای تزریق واکسن پس از ارائه فرمول های اولیه از Sinovac Biotech Ltd چین یا Sinopharm هستند که عملکرد آنها زیر سوال رفته است. در ایالات متحده و اروپا ، کارشناسان واکسن و مقامات بهداشتی  گفته اند  که اگرچه ممکن است در نهایت به تقویت کننده ها نیاز باشد ، اما اطلاعات کافی برای نتیجه گیری در حال حاضر وجود ندارد. متخصصان بهداشت عمومی استدلال کرده اند که توصیه به موقع به تقویت کننده ها ، از داروهای ارزشمندی استفاده می کند که می تواند به میلیاردها نفر در سراسر جهان برسد که اصلاً واکسینه نشده اند.

بیشتر بخوانید: برنامه واکسیناسیون و انواع واکسن کرونا در ایران

 

همچنین ببینید

درمان بیماری پروستات با گیاهان دارویی

چگونه در خانه بیماری پروستات را درمان کنیم؟

پروستات غده‌ایست در بدن که اندازه‌ی آن همچون گردو است و در زیر مثانه آقایان …

دیدگاهتان را بنویسید