دانه چیاسید با تخم شربتی و تخم ریحان چه تفاوتی دارد؟

در این مقاله از وبسایت نیمه شب به بررسی این موضوع که دانه چیاسید با تخم شربتی و تخم ریحان چه تفاوتی دارد؟ و هر یک چه خواصی را دارا هستند خواهیم پرداخت ، بنابرین برای دانستن این موضوع ، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

بسیاری از افراد هستند که در هنگام مراجعه به فروشگاه های عطاری یا گیاهان دارویی فروشی ممکن است بر اثر عدم شناخت و شباهت دانه های چیا و یا تخم شربتی و تخم ریحان ، این محصولات را اشتباه تهیه کنند و گاها فروشنده های این محصولات نیز از راهنمایی دقیق مشتری امتناع می کنند تا محصول موجود خود را بفروشند بنابرین در این مقاله ما شما را با شباهت و تفاوت این دانه ها آشنا می کنیم تا در هنگام خرید ، خود به شناسایی این محصولات بپردازید و محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.

دانه چیا با تخم شربتی و تخم ریحان چه تفاوتی دارد؟

تفاوت ظاهری هر سه نوع دانه چیاسید ، تخم شربتی ، تخم ریحان

دانه های چیاسید بیضی شکل و ترکیب رنگ خاکستری و یا قهوه ای رنگ با رگه های سیاه و سفید هستند و قطری در حدود 2 میلی متر دارند.

دانه های تخم شربتی بصورت گرد و با رنگی سیاه و مات و سایزی کوچک تر از تخم ریحان می باشند و سایزی در حدود دانه های شکر یا نیم میلی متر دارند.

دانه های تخم ریحان به رنگ مشکی براق و بزرگ تر از تخم شربتی می باشند و ظاهری بیضی شکل دارند و از نظر سایز شبیه کنجد یا یک میلی متر می باشند.

شباهت ظاهری هر سه نوع دانه چیا ، تخم شربتی ، تخم ریحان

هر سه نوع دانه پس از مخلوط شدن با آب ، به دور خود ، مایعی ژله ای احاطه می کنند.

ویژگی های دانه چیاسید

دانه چیا یا چیاسید محصول بومی مکزیک و گواتمالاست و به معنای قدرت می باشد. دانه های چیا حاوی مقادیر زیادی فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 ، مقدار زیادی پروتئین با کیفیت بالا و چندین ماده معدنی ضروری و آنتی اکسیدان ها هستند. این دانه ها ممکن است سلامت گوارش ، سطح امگا 3 های سالم قلب و عوامل خطرناک بیماری های قلبی و دیابت را بهبود بخشند. تنوع رنگ ظاهری این دانه ها بسیار متفاوت است و آنها را می توان خیس نمود و به فرنی یا شربت اضافه کرد یا به صورت پودینگ درآورد و یا در غذاهای پخته استفاده کرد و حتی بر روی سالاد یا ماست پاشید.

به دلیل توانایی دانه های چیا یا چیاسید در جذب مایع و تشکیل ژل ، می توان از آنها برای غلیظ شدن سس ها یا جایگزینی تخم مرغ نیز استفاده کرد.

 

بیشتر بخوانید: خواص سیاهدانه

ارزش تغذیه ای دانه های چیاسید

دانه های چیاسید حاوی 138 کالری در هر (28 گرم) هستند.

وزن آنها شامل 6٪ آب ، 46٪ کربوهیدرات (که 83٪ آن فیبر است) ، 34٪ چربی و 19٪ پروتئین است و قابل ذکر است که دانه های چیا فاقد گلوتن هستند.

کربوهیدرات و فیبر

بیش از 80 درصد کربوهیدرات دانه های چیا به شکل فیبر است. 28 گرم دانه چیا دارای 11 گرم فیبر است و میزان مصرف روزانه زنان و مردان به ترتیب 25 و 38 گرم در روز است. فیبر موجود در دانه های چیا عمدتا فیبر محلول و موسیلاژ است ، ماده ای که مسئول بافت چسبناک دانه های مرطوب چیا است. فیبر چیا همچنین ممکن است در روده شما تخمیر شود و باعث تشکیل اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFAs) و بهبود سلامت روده بزرگ شود.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد دانه های چیا ، محتوای بالای اسیدهای چرب امگا 3 سالم برای قلب است. حدود 75 درصد چربی های موجود در دانه های چیا شامل امگا 3 آلفا لینولنیک اسید (ALA) و حدود 20 درصد از اسیدهای چرب امگا 6 (9 ، 10 ، 11) است. در حقیقت ، دانه های چیا بهترین منبع اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند و حتی بهتر از دانه های کتان تشخیص داده شده اند. برخی از دانشمندان معتقدند که مصرف زیاد امگا 3 نسبت به امگا 6 باعث کاهش التهاب در بدن شما می شود. با این حال ، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه های چیا به اندازه اسیدهای موجود در ماهی یا روغن ماهی (EPA و DHA) قوی نیستند. مصرف دانه چیا همچنین با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مختلف – مانند بیماریهای قلبی ، سرطان و بیماریهای التهابی – و کاهش خطر مرگ زودرس همراه است.

پروتئین

دانه های چیا حاوی 19 درصد پروتئین هستند مقداری مشابه با سایر دانه ها اما بیشتر از پروتئین غلات و حبوبات. مصرف زیاد پروتئین با افزایش سیری بعد از غذا و کاهش مصرف غذا همراه است. قابل توجه است که این دانه ها هر 9 اسید آمینه ضروری را دارا هستند و بنابراین یک پروتئین گیاهی با کیفیت بالا محسوب میشوند اما به هیچ عنوان به تنها منبع پروتئین برای کودکان توصیه نمی شوند.

ویتامین ها و مواد معدنی

دانه های چیا مقادیر زیادی از مواد معدنی را تأمین می کنند اما منبع ضعیفی از ویتامین ها هستند.

فراوان ترین مواد معدنی موجود در دانه های چیاسید عبارتند از:

منگنز: آنها دانه های کامل غنی از منگنز هستند که برای متابولیسم ، رشد و توسعه ضروری است.
فسفر: فسفر موجود در دانه های چیا به سلامت استخوان و حفظ بافت کمک می کند.
مس: مس که اغلب رژیم غذایی های مدرن فاقد آن است ، در این دانه به مقدار زیاد موجود است که در سلامت قلب بسیار موثر است.
آهن: آهن به عنوان جزء هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز خون ، در انتقال اکسیژن در سراسر بدن شما نقش دارد که در دانه های چیا به مقدار بالا موجود است.
منیزیم: منیزیم که غالباً در رژیم غذایی های حاضر وجود ندارد در این دانه به میزان بالا موجود است و نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای بدن ایفا می کند.
کلسیم: کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن که برای حفظ سلامت استخوان ها ، ماهیچه ها و اعصاب ضروری است.

دانه چیا با تخم شربتی و تخم ریحان چه تفاوتی دارد؟

فواید دانه چیاسید برای سلامتی

دانه های چیاسید در سالهای اخیر به دلیل ارزش غذایی بالا و فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفته اند. مهمترین مزایای سلامتی آنها عبارت است از:

افزایش سطح امگا 3 در خون

اسیدهای چرب امگا 3 برای بدن و مغز شما بسیار مهم هستند و دانه های چیا منبع عالی امگا 3 ALA هستند. مطالعات بر روی انسان و حیوانات نشان داده است که دانه های چیا ممکن است سطح خونی ALA را تا 138٪ و EPA را تا 39 raise افزایش دهند.

بهبود کنترل قند خون

داشتن سطح قند خون سالم برای سلامت مطلوب بسیار مهم است. مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که دانه های چیاسید مقاومت به انسولین را کاهش می دهند و کنترل قند خون را افزایش می دهند.

فشار خون پایین

فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی است. دانه های چیا و آرد چیا هر دو فشار خون را در افرادی که سطح بالایی از فشار را دارا هستند کاهش می دهند.

افزایش مصرف فیبر

اکثر مردم فیبر کافی مصرف نمی کنند ، مصرف زیاد فیبر با بهبود سلامت روده و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای متعدد مرتبط است  مصرف (28 گرم) دانه چیا 9.75 گرم فیبر ارائه می کند. دانه های چیاسید به دلیل قابلیت جذب آب فوق العاده ، حجم غذاها را در دستگاه گوارش شما افزایش می دهند و منجر به افزایش سیری و کاهش مصرف غذا می شوند.

ویژگی های تخم ریحان

دانه های ریحان همچون دانه های چیاسید ، پر خاصیت هستند و از ویژگی های ژلاتینی مانندی همچون چیاسید برخوردارند. دانه های ریحان فقط برای رشد گیاه ریحان نیستند بلکه شما همچنین می توانید آنها را بخورید. آنها شبیه دانه های کنجد هستند اما سیاه هستند. تخم ریحان همچنین با نامهای دیگری از جمله سبزه و دانه های توکماریا نیز شناخته می شوند. استفاده از دانه های ریحان در طب آیورودا و چینی قدمتی طولانی دارد. این دانه دارای خواص بالایی است برخی خواص آن عبارت است از:

1. منبع خوب مواد معدنی

یک قاشق غذاخوری (13 گرم) دانه ریحان 15 درصد از مصرف روزانه کلسیم بدن و 10 درصد منیزیم و آهن آن را تأمین می کند.

کلسیم و منیزیم برای سلامت استخوان ها و عملکرد ماهیچه ها ضروری هستند و بسیاری از مردم از طریق رژیم غذایی خود کلسیم و منیزیم کافی دریافت نمی کنند. خوردن دانه های ریحان می تواند به شما در رسیدن به نیازهای روزانه شما به این مواد مغذی کمک کند. علاوه بر این ، دانه های ریحان می توانند منبع مهمی از آهن و کلسیم برای افرادی باشد که گوشت یا محصولات لبنی مصرف نمی کنند.

2. منبع سرشار فیبر

دانه های ریحان سرشار از فیبر هستند ، به ویژه فیبرهای محلول ، از جمله پکتین. 1 قاشق غذاخوری (13 گرم) دانه ریحان حدود 7 گرم فیبر بدن را تامین می کند و همچنین این دانه ، سلامت روده را نیز تضمین می کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که پکتین دارای فواید پری بیوتیک است ، به این معنی که ممکن است باکتری های مفید روده را  افزایش دهد که این باکتری ها شامل باکتری های ضد التهابی است که از سلامت روده پشتیبانی می کنند.
پکتین همچنین ممکن است به شما کمک کند احساس سیری کنید و سطح هورمون ها را بطوری افزایش دهد که باعث شود به مدت طولانی احساس کنید.
تخم ریحان همچنین ممکن است به کنترل قند خون کمک کند و همچنین کلسترول را بهبود بخشد.

خواص بذرهای گیاهی

3. غنی از ترکیبات گیاهی

دانه های ریحان سرشار از ترکیبات گیاهی از جمله فلاونوئیدها و دیگر پلی فنول ها هستند. فلاونوئیدها ، آنتی اکسیدانی هستند که از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این ترکیبات گیاهی همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی هستند. نتایج چندین مطالعه ، مصرف بیشتر فلاونوئیدها را با کاهش خطر بیماری های قلبی مرتبط می دانند. علاوه بر این ، در یک مطالعه ، عصاره دانه ریحان ، باکتری های مضر را از بین برد و باعث مرگ سلول های سرطانی شد.

4.. منبع گیاهی چربی امگا 3

دانه های ریحان به طور متوسط حاوی 2.5 گرم چربی در هر وعده غذاخوری (13 گرم) است. این چربی در هر قاشق غذاخوری شامل 1240 میلی گرم چربی امگا 3 است. بنابراین ، فقط مصرف یک قاشق غذاخوری دانه ریحان می تواند نیاز روزانه شما به ALA را برآورده کند. بدن شما در درجه اول از ALA برای تولید انرژی استفاده می کند و همچنین این ماده فواید ضد التهابی داشته و خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

 

بیشتر بخوانید: خواص دال عدس 

 

ویژگی های تخم شربتی

تخم شربتی نیز بذری است همچون دانه چیاسید و تخم ریحان که همچون آنها از خواص بالا برخوردار است و بعد از خیساندن ، شبیه آنها حالتی لعابی و ژله ای مانند پیدا می کند. تخم شربتی دانه ای است از خانه تخم ریحان که با نام های دیگری از جمله تره خراسانی ، بورنگ و حور و … نیز شناخته می شود این دانه به دلیل جذب آب در بافت ژلاتینی خود در کاهش تشنگی و رفع عطش بسیار موثر است ، تخم شربتی دارای خواص بی شماری است که برخی از آنها عبارتند از:

محافظت از پوست

تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است که این آنتی اکسیدان ها می توانند شبیه کرم های ضد آفتاب عمل کنند و از پوست در مقابل انواع اشعه های ماورا بنفش و انواع اشعه های مضر جلوگیری کنند.

تناسب اندام و کاهش چربی

تخم شربتی از آنجا که سرشار از مواد معدنی و مغذی و کالری پایین است و همچنین به دلیل وجود پروتئین سرشاری که داراست می تواند در طولانی مدت فرد را سیر نگه دارد و به تناسب وزن و کاهش چربی های بدنی و شکمی وی کمک کند.

کمک به جوان سازی پوست و رفع چین و چروک ها

تخم شربتی با کنترل رادیکال ها آزاد و همچنین وجود آنتی اکسیدان ها و فلائونوئیدها از افتادگی و چین و چروک های پوستی جلوگیری می کند و به جوان سازی و حفظ طراوت و شادابی پوست کمک می کند.

دانه چیا با تخم شربتی و تخم ریحان چه تفاوتی دارد؟

درمان سرفه های خشک

اگر گلویتان خشک است و سرفه های خشک می زنید کافی است که تخم شربتی را با مخلوط عسل و آبلیمو میل کنید تا سینه ای نرم داشته باشید و سرفه های خشک خود را رفع کنید.

سم زدایی بدن

به کمک تخم شربتی می توانید بدن خود را از انواع سموم پاک سازی کنید و خون خود را تصفیه کنید ، تخم شربتی همچنین می تواند از تمام گیرهای معده ای و یبوست ها جلوگیری کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت و از مبتلا شدن به انواع بیماری های عفونی از جمله سرماخوردگی و … جلوگیری کند.

سخن پایانی

از آنجا که انواع دانه های گیاهی بصورت فله ای بفروش می رسند توصیه می شود پیش از تهیه انواع فراورده های گیاهی تهیه شده بر پایه تخم ریحان ، دانه چیاسید و تخم شربتی ، حتما دانه های آن ها را بشوئید سپس به مصرف رسانید ، زیرا انواع دانه ها ، مقادیر بالایی از گرد و غبار محیط را جذب خود نموده اند و همچنین گاها دارای سنگ ریزه می باشند ، بنابرین بهتر است که پیش از تهیه ، به پاکسازی آنها از انواع گرد و غبار و سنگ ریزه و پوشال های گیاهی پرداخت تا از سلامت آنها مطمئن شد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

کاهش وزن در دوماه

2 روش فوق العاده برای لاغری در دوماه

اگر به دنبال موثر ترین روش های  کاهش وزن در دوماه هستید، ورزش و رژیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *