۱۵ نشانه یک عشق سالم

عشق و عاشقی دنیایی پر از فراز و نشیب است و نمی‌توان برای تمام روابط عاشقانه یک نسخه یکسان پیچید. چون ممکن است که برداشت یک فرد بیست ساله از عشق، با یک فرد سی ساله و پا به سن گذاشته متفاوت باشد. اما آنچه که عشق سالم را از عشق‌های ناسالم متمایز می‌کند، معیارها و عناصری است که هر آدمی باید در رابطه عاشقانه خود به دنبال آنها بگردد. چرا که اگر چند تا از این معیارها در رابطه عاشقانه وجود نداشته باشند، دیگر نمی‌توان اسم رابطه عاشقانه را بر روی آن ارتباط گذاشت. پس اگر شما هم درون یک رابطه عاشقانه قرار دارید یا حتی قصد ورود به رابطه‌ای را دارید، لازم است که این معیارها و نشانه‌ها را دنبال کنید تا خدایی ناکرده قربانی یک عشق ناسالم و آسیب رسان نشوید. در ادامه این مقاله، ۱۵ نشانه یک عشق سالم را با هم مرور خواهیم کرد.

۱۵ نشانه یک عشق سالم

عشق سالم چه معیارها و نشانه‌هایی دارد؟

۱_اعتماد و صداقت، دو اصل مهم در یک عشق سالم

همه ما در هنگام شروع یک رابطه عاشقانه، صداقت را جزو خط قرمزها و خواسته‌های اصلی خود معرفی می‌کنیم. چونکه صداقت یکی از ستون‌های اصلی رابطه است و با اعتماد رابطه مستقیمی دارد. از طرفی دیگر، اعتماد رکن مهم دیگری است که اگر در رابطه وجود نداشته باشد، آن رابطه از پای بست ویران خواهد بود! چونکه نبود اعتماد و رفتارهایی همچون محدود کردن کامل طرف مقابل، چک کردن مدام و غیر منطقی او و… نتیجه‌ای جز جدایی، سردی یا حتی طلاق یا جدایی عاطفی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: ویژگی‌های رابطه سمی و راه خلاصی از آن

۲_احترام، یک رکن مهم در رابطه سالم و عاشقانه

یک رابطه سالم به پیشرفت و ارتقاء هر چه بیشتر هر دو طرف کمک خواهد کرد و در چنین رابطه‌ای، طرفین برای یکدیگر احترام قائل هستند. یعنی به خواسته‌ها، انتظارات، کم و کاستی‌ها، نقاط ضعف، فرهنگ، ویژگی‌های ظاهری و… یکدیگر احترام می‌گذارند و به خاطر اختلافات فرهنگی، ظاهری و… از به زبان آوردن نیازها و خواسته‌های خود هراسی ندارند. اما در یک رابطه ناسالم، فرد مدام تحت فشار است و به خاطر اینکه خودش را هم سطح با شریک عاطفی‌اش ببیند و به اصلاح خودمان در مقابلش کم نیاورد، مجبور به تغییر خود خواهد شد. پس همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که طرفین در یک رابطه و عشق سالم، باید مکمل هم باشند نه مخرب یکدیگر!

۳_عشق سالم دارای ثبات و سازگاری است

همه ما انسان‌ها مدام در حال تغییر هستیم، حال ممکن است که این تغییر در خلق خویمان اتفاق بیوفتد یا به جایگاه اجتماعی و شغلی‌مان برگردد. اما آنچه که در یک رابطه دوطرفه اهمیت دارد، این است که هر دو طرف سازگاری خود در برابر موقعیت‌های مختلف را بالا ببرند و به عبارتی، ثبات رابطه بخاطر تغییر شرایط برهم نخورد. عشق سالم، از واقعیت‌ها دور نیست و با مشکلات سازگار است.

۴_حل و فصل منطقی مشکلات

همه ما خوب می‌دانیم که در هر رابطه‌ عاشقانه‌ای اختلاف نظر و جر و بحث وجود دارد و یک عشق سالم هم از این قاعده مستثنی نیست. اما تفاوتی که بین حل مشکلات در یک رابطه سالم و ناسالم وجود دارد، توانایی مدیریت مشکل است. در یک رابطه سالم، دو طرف سعی می‌کنند که با حفظ حرمت‌ها، با نهایت صداقت و رعایت ادب مشکل را حل کنند. چون چنین افرادی به خوبی می‌دانند که نباید یک رابطه چندین و چند وقته را قربانی یک اختلاف یک روزه کرد. اما در روابط ناسالم، تحقیر، قضاوت و یک طرفه به قاضی رفتن بر حل مشکلات حکمرانی خواهند کرد و اینگونه است که نه تنها مشکل حل نخواهد شد، بلکه مشکل بر روی مشکلات نیز اضافه خواهد شد.

۵_در یک عشق سالم، خبری از محدودیت ارتباطات نیست

عدم محدودیت

انسان موجودی اجتماعیست و علاوه بر رابطه عاشقانه، به روابط دیگری مثل روابط دوستانه، خانوادگی و… هم برای رشد و دوری از انزوا نیاز دارد. بنابراین در یک عشق سالم روابط اجتماعی به جای محدودیت و محکومیت، تشویق و پذیرفته خواهند شد. یعنی دو طرف سعی می‌کنند که علاوه بر وقت گذراندن با یکدیگر، به حق طبیعی شریک خود، یعنی وقت گذراندن با دوستان و خانواده هم احترام بگذارند. اما در یک رابطه ناسالم، شریک عاطفی با دور نگه داشتن و محدود کردن طرف مقابل، باعث انزوا و سرکوب شدن روابط اجتماعی او خواهد شد.

بیشتر بخوانید: بیشترین دلایل طلاق در ایران

۵_کنجکاوی و سعی در حل مشکلات، لازمه یک عشق سالم

این خیلی مهم است که طرفین یک رابطه از حال و احوالات، افکار، اهداف، مشکلات و… یکدیگر آگاه باشند. منظور از کنجکاوی در یک عشق سالم، این است که اگر یکی از طرفین در رابطه خود احساس کم و کاستی یا نارضایتی می‌کند، با کنکاش در رابطه، سعی در تغییر وضعیت یا حل مشکلات داشته باشد و اجازه ندهد مشکلات از کاه به کوه تبدیل شوند.

۷_حمایت متقابل یک رکن مهم در عشق سالم است

ممکن است که همه ما در موقعیت‌های مختلف زندگی به حمایت نیاز پیدا کنیم و شریک عاطفی، یکی از نزدیک‌ترین افرادی است که می‌توان در چنین مواقعی روی آن حساب باز کرد. در یک رابطه عاطفی سالم، دو طرف در موقعیت‌های مختلف بدون هیچ قید و شرط و چشم داشتی یکدیگر را حمایت می‌کنند و انتظار بده بستان ندارند. اما در یک عشق ناسالم، حمایت با شرط و شروط گره خورده و نمی‌توان انتظار کمک صادقانه را از طرف مقابل داشت.

۸_در یک عشق سالم، هیچ چیز یک طرفه‌ای وجود ندارد

همانطور که جاده یک طرفه راه بازگشتی ندارد، عشق و رابطه یک طرفه هم بجز ضرر و نابودی چیزی را در پی نخواهد داشت. مثلا فکرش را بکنید، اگر فقط ابراز علاقه و دوستت دارم گفتن‌ها از طرف خانم یا آقا باشد، یا آقا یک تنه همه تصمیمات را بگیرد و از شریک عاطفی‌اش در تصمیم گیری‌ها هیچگونه نظری نخواهد، برای این رابطه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ پس همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که مسئولیت‌ها، تصمیم گیری‌ها، حل مشکلات، ابراز علاقه و… در یک رابطه سالم به صورت عادلانه، دو طرفه و مشترک انجام می‌شوند و طرفین برای نظر طرف خود احترام زیادی قائل هستند.

۹_اشتراک گذاری لحظات خوب

یک رابطه عاشقانه پر از پستی و بلندی است و از خنده‌ها، گریه‌ها، خوشحالی و غم ساخته می‌شود. اما آنچیزی که در این میان اهمیت دارد، این است که طرفین حال خوب خود را با شریک خود به اشتراک بگذارند و سعی کنند که راه این حال خوب را با سرگرمی‌های مختلف، بازیگوشی، خنده و… به زندگی خود باز کنند. اینکار کمک می‌کند تا ریشه‌های رابطه محکم‌تر شده و رابطه در مواقع سخت زندگی، مثل بیدی در باد نلرزد.

۱٠_احساس استقلال، لازمه یک عشق سالم

احساس استقلال لازمه یک عشق سالم

این درست است که زوج‌ها مکمل یکدیگر هستند و در کنار هم کامل‌تر می‌شوند، اما این به آن معنا نیست که تمام نیازهای خود را وابسته به رابطه عاطفی‌شان بدانند و بعد از تمام شدن یا مختل شدن آن رابطه، احساس پوچی کنند. در یک عشق سالم، نوعی وابستگی متقابل وجود دارد. یعنی در عین اینکه هر دو طرف دارای استقلال و شخصیت مستقلی هستند، به خاطر یکدیگر در رابطه حضور دارند و سعی می‌کنند که در مواقع نیاز، یکدیگر را به عنوان یک شخص مستقل و منحصر به فرد حمایت کنند.

موفقیت در رابطه عاشقانه | ۱٠ راز موفقیت داشتن یک رابطه عاشقانه

۱۱_مهارت ارتباطی در عشق سالم جایگاه ویژه‌ای دارد

همه ما آرزوی داشتن کسی را داریم که ما را درک کند و بتوانیم احساسات، عواطف، خواسته‌ها، مشکلات، نیازها و… خود را بدون هیچگونه ترس از سرزنش یا قضاوت شدن با او در میان بگذاریم. پس این خیلی مهم است که مهارت ارتباطی بین طرفین در رابطه، با همدلی همراه باشد. اما در یک رابطه ناسالم، فرد از بیان احساسات خود ترس داشته و می‌داند که نتیجه ابراز احساس او، چیزی بجز تحقیر، پشیمانی و سرزنش نخواهد بود.

۱۲_در عشق سالم، فردیت افراد حفظ می‌شود

تا زمانی که خودتان را دوست نداشته باشید و به خودکفایی نرسیده باشید، نمی‌توانید شخص دیگری را دوست داشته باشید. پس هیچگاه تصور نکنید که یک عشق سالم، به معنای ادغام شدن با طرف مقابل و الویت دوست داشتن دیگری بر خودتان است. در یک عشق سالم، طرفین سرگرمی‌ها، عقاید، روابط و… مورد علاقه خود را دارند و برای تفاوت‌های یکدیگر احترام متقابلی قائل هستند.

۱۳_دفاع در جمع، اصلاح در خلوت

مشکلات در زندگی بسیارند و ممکن است که مشکلات شما و شریک عاطفی‌تان از خلوت دو نفره به جمع‌های بزرگ‌تری مثل خانواده کشیده شود. در یک عشق سالم و در چنین مواقعی، طرفین به هیچ وجه حرمت و احترام شریک خود را در جمع قربانی نمی‌کنند و سعی می‌کنند که با دفاع از طرف خود در جمع، از بی‌حرمتی و بد شدن دیدگاه دیگران نسبت به او جلوگیری کنند. اما در خلوت به گفت و گو و حل مشکلات با شریک عاطفی خود می‌پردازند.

۱۴_پایبند بودن به وعده‌ها، نشانه یک عشق سالم

در هنگام شروع رابطه وعده‌ها و قول قرارهای زیادی مطرح می‌شود که این وعده‌ها با اعتماد در رابطه ارتباط مستقیمی دارند. چرا که وقتی به شریک عاطفی خود قولی را می‌دهید، یک شکل از اعتماد را به اون نشان داده‌اید و در یک رابطه سالم، طرفین سعی می‌کنند که قول خود را به بهترین شکل عملی کنند. خب حال می‌گوییم که ممکن است که نتوان آن را قول را به خاطر یک سری از مشکلات عملی کرد، خب این که اشکالی ندارد، اما آنچه که اهمیت دارد باخبر کردن طرف مقابل از عملی نشدن فلان کار و قول است. اما در یک رابطه ناسالم، نه تنها فرد به قول‌های خود عمل نمی‌کند، بلکه نسبت به آگاه و مطلع کردن شریک عاطفی خود هم بی‌اهمیت است و به او درباره اینکه چرا قولم عملی نشد هیچگونه اطلاعی نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: راهکارهای سریع برای فراموش کردن گذشته همسرتان

۱۵_حفظ صمیمیت در عشق سالم اهمیت ویژه‌ای دارد

هیچ حسی بدون صمیمیت عشق نیست و عشق از جوهره صمیمیت تشکیل می‌شود. منظور از صمیمیت، این است که بتوانید در یک رابطه عاشقانه به شریک خود احترام بگذارید، با او صادق باشید، به فکر تامین رفاه او باشید، درباره تمام مسائل زندگی نظر او را جویا شوید و بتوانید با خیالی راحت به او تکیه کنید. پس اینها عوامل هستند که صمیمیت در یک عشق واقعی را می‌سازند و در یک عشق ناسالم، خبری از خودگذشتی و حفظ آرامش برای طرف مقابل نخواهد بود.

همچنین ببینید

کاندوم تاخیری چقدر تاخیر ایجاد می کند؟

کاندوم تاخیری چقدر تاخیر ایجاد می کند؟

کاندوم تاخیری همان طور که از نامش پیداست، وسیله‌ای است که به طور همزمان از …

دیدگاهتان را بنویسید