چه زمان نباید از روغن برای پوست سر استفاده کرد؟

روغن تراپی کف سر یک روش طبیعی و عالی برای تقویت و رفع مشکلات مو و کف سر از جمله شوره محسوب می‌شود. استفاده از روغن‌های طبیعی قدمتی چندین و چند ساله داشته و امروزه هم می‌توان از این روغن‌ها به عنوان یک جایگزین مناسب و بدون عوارض برای روش‌های کلینیکی مثل مزوتراپی استفاده کرد. اما مسلما مثل هر روش زیبایی و درمانی دیگری، همه افراد برای استفاده از روغن‌های طبیعی و گیاهی کاندید مناسبی نیستند. به همین دلیل ما قصد داریم که در این مقاله، موارد منع ماساژ پوست سر با روغن گیاهی را بررسی کرده و به شما بگوییم که چه زمانی نباید از روغن پوست سر برای ماساژ و رفع مشکلات سر خود استفاده کنید.

چه کسانی نباید از روغن پوست سر استفاده کنند؟

ماساژ سر با روغن پوست سر چه فوایدی دارد؟

در ماساژ مو و پوست سر با روغن‌های گیاهی، از روغن‌های خالصی مثل آرگان، رزماری، نارگیل، زیتون، بادام و… استفاده می‌شود. این روغن‌ها به لایه‌های عمیق پوست و مو نفوذ کرده و به خاطر اثر گذاری عمیق خود، در مقایسه با روش‌های درمان کلینیکی از ماندگاری بیشتری برخودار هستند. همچنین برای استفاده از این روش به الگوی خاصی احتیاج نیست و هر فرد می‌تواند باید با توجه به نیازها و مشکلات پوست کف سر یا موهای خود، از این روغن‌های طبیعی استفاده کند.

بیشتر بخوانید: روغن تراپی خانگی موها

فواید ماساژ سر با روغن پوست سر

خوب است قبل از اینکه به سراغ اصل مطلب برویم، بر فواید ماساژ سر با روغن پوست سر مروری داشته باشیم.

• این روش به رفع خشکی سر کمک کرده و زمانی که خشکی پوست سر برطرف شود، از مشکلات آتی مانند شوره سر هم به دور خواهید ماند.
• ماساژ سر با روغن پوست سر باعث افزایش جریان گردش خون و رسیدن مواد مغذی بیشتری به فولیکول‌ موها شده و به همین دلیل، استحکام و سلامت موها بیشتر خواهد شد.
• ماساژ پوست سر اثرات منفی ناشی از شوینده‌های شیمیایی مثل شامپو در پوست سر و موها کاهش خواهد داد.
• به آرامش و شل شدن پوست سر و عضلات گردن کمک می‌کند.
• با تقویت ساقه مو، از بروز شکستگی و موخوره در آن پیشگیری کرده و درخشندگی خاصی را برای موها به ارمغان می‌آورد.
• به زدودن سم‌های احتمالی که در پوست سر جمع شده‌اند کمک می‌کند.

چه زمان نباید از روغن برای پوست سر استفاده کرد؟

زمانی که پوست سر چربی دارید

افرادی که پوست سر چربی دارند

اگر پوست سر یا موهای چربی دارید، می‌توانید مانند هر فرد دیگری از فواید اویل تراپی و ماساژ پوشت سر با روغن‌های طبیعی و گیاهی بهره ببرید. اما نکته مهم اینجاست که نباید از روغن‌های خیلی چرب و دیر جذب برای اینکار استفاده کنید. چرا که در این صورت چربی کف سر و چربی روغن دست به دست هم داده و وضعیت بسیار کلافه‌ کننده‌ای را برایتان به ارمغان می‌آورند. اما این اصلا به این معنا نیست که روغن‌های گیاهی باعث چرب‌تر شدن موهای شما و خراب‌تر شدن وضعیت می‌شوند. در نتیجه اگر پوست سر چربی دارید، به دنبال روغن‌هایی با چربی کم و سرعت جذب بالا برای پوست کف سرتان بگردید. روغن بادام و جوجوبا دو نمونه از بهترین روغن‌ها برای پوست سر چرب هستند، زیرا به سرعت جذب پوست می‌شوند.
همچنین اگر در این مورد با پزشک متخصص هم مشورت کنید بسیار عالی است. چرا که بهتر است قبل استفاده از روغن پوست سر و روغن تراپی، یک دوره پاکسازی بر روی پوست سر انجام شود.

بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز روغن جوجوبا برای پوست و مو

اگر موهایتان قبل از ۲۴ چرب و روغنی می‌شوند

اگر موهایتان بعد حمام در فاصله ۲۴ ساعت یا کمتر چرب می‌شوند، نباید به صورت خودسرانه از روغن پوست سر برای ماساژ استفاده کنید. چرا که همانطور که گفتیم، در این صورت چربی پوست سر با چربی روغن تداخل پیدا کرده و وضعیت را بدتر خواهند کرد. پس اگر به خاطر خشکی پوست کف سر یا موخوره مو و دلایل اینچنینی به ماساژ پوست سر نیاز دارید، حتما قبل از هر کاری با پزشک متخصص پوست و مو در این باره مشورت کنید.

زمانی که به روغن‌های گیاهی و طبیعی حساسیت دارید

روغن‌های گیاهی برای بدن بی‌خطر بوده و ده‌ها مزیت را نصیب پوست و مو می‌کنند. اما این اصلا به آن معنا نیست که همه پوست‌ها با چنین روغن‌هایی سازگاری دارند. چرا که ممکن است که بعضی از پوست‌ها مثل پوست‌های حساس به چنین روغن‌هایی واکنش آلرژیک و حساسیت نشان بدهند. در صورت این اتفاق، نه تنها از خواص روغن پوست سر و اویل تراپی بهره نخواهید برد، بلکه به قرمزی، پوسته پوسته شدن، خارش و سایر علائم حساسیت در پوست گرفتار خواهید شد.
برای مثال اگر فردی به روغن زیتون حساسیت پوستی داشته باشد، به محض تماس روغن با پوست فرد، سیستم ایمنی شروع به حمله کرده و وی شاهد علائمی همچون اگزما، کهیر، آسم یا حتی آنافیلاکسی خواهد بود.

پس:

• اگر آگاه هستید که به این روغن‌ها حساسیت دارید، از آنها استفاده نکنید.

• اگر از حساسیت نداشتن به روغن‌ها مطمئن نیستید، کافیست که مقدار کمی از روغن گرم نشده را روی قسمتی از پوست بدن مثل قسمت داخلی آرنج بمالید و اگر بعد گذشت ۱ روز شاهد هیچگونه علائم حساسیت مثل قرمزی یا خارش نبودید، با خیالی راحت از آن روغن بر روی پوست کف سر استفاده کنید.

• برای اینکه احتمال بروز حساسیت در اثر استفاده از روغن پوست سر را به صفر برسانید، حتما از روغن‌های ۱٠٠٪ خالص و بکر استفاده کنید. چرا که اگر روغن گیاهی با مواد شیمیایی و ناخالص ترکیب شده باشد، احتمال بروز حساسیت را به وجود خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: کلاژن تراپی مو چیست و چه خواصی دارد؟

زمانی که طبع روغن با طبع بدنتان سازگاری نداشته باشد

زمانی که طبع روغن پوست سر با طبع بدن سازگاری نداشته باشد

بدون دانستن طبع روغن‌ها نباید از آنها بر روی پوست سر استفاده کرد. مگر در مواردی که روغن با هر نوع طبعی سازگاری داشته باشد. بعضی از افراد طبع بسیار گرمی دارند و به همین دلیل نباید از روغن پوست سری که طبع گرمی دارد استفاده کنند. و بالعکس افرادی که طبع سردی دارند، نباید به سراغ روغن‌هایی با طبع سرد بروند. اگر شخصی بدون در نظر گرفتن طبع روغن و بدن خود اقدام به استفاده از این روغن‌ها بکند، احتمال اینکه با نتایج عکس مواجه شود بسیار زیاد است.
برای مثال روغن‌های نارگیل، بادام، رزماری، نعناع و سیاه‌دانه در دسته روغن‌هایی با طبع گرم قرار می‌گیرند و روغن آملا، یک روغن با طبع متعادل است. روغن مورد، بنفشه و درخت چای هم جزو روغن‌هایی با طبع سرد محسوب می‌شوند.

زمانی که کاشت مو انجام داده‌اید

اگر به تازگی موهایتان را کاشته‌اید، به هیچ وجه بدون مشورت پزشک به سراغ ماساژ پوست سر با روغن پوست سر نروید. چرا که دوران نقاهت کاشت مو بسیار حساس است و کوچکترین کار اشتباه یا حساسیتی می‌تواند به ضررتان تمام شود. پس در این مورد حتما با پزشک خودتان مشورت کنید تا کم و کیف استفاده از این روغن‌ها را برایتان توضیح دهد.

بیشتر بخوانید: آموزش پروتئین تراپی مو در خانه

اگر باردار یا شیرده هستید

اگر باردار یا شیرده هستید

بارداری و شیردهی هم دو بازه زمانی حساس در زندگی هر خانمی هستند. پس باید در این دوران هم کاملا حساب شده عمل کرد تا علاوه بر سلامت خود، سلامت جنین هم به طور کامل تضمین شود. در نتیجه اگر یک خانم باردار یا شیرده هستید هم حتما با پزشک خود درباره اویل تراپی یا استفاده از روغن پوست سر مشورت کنید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟ شهر شیراز علاوه بر داشتن جاذبه‌های گردشگری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *