چگونه پرده های حریر و توری را در خانه بشوییم؟

پرده های توری و حریر آن هم به رنگ های سفید و کرم و همینطور رنگ های روشن سبک های مورد علاقه خانم های ایرانی هستند زیرا باعث نورپردازی طبیعی خانه میشوند و جلوه زیبایی به خانه می‌دهند اما سوالی که در اینجا مطرح است این است که در صورت کثیفی ، چگونه پرده های حریر و توری را در خانه بشوییم؟
جهت شستشوی این نوع پرده ها ،  رعایت چند نکته ضروری است ، زیرا در صورت عدم رعایت این نکات ، ممکن است پرده چرک مرده شده و تغییر رنگ دهد و به هدفتان یعنی درخشان و سفید کردن پرده ها نرسید و فقط یک پرده چرک مرده و کدر روی دستتان باقی بماند ، بنابرین لازم است که حتما قبل از شستن پرده های توری یا حریر ، گوشه ای از آن را بشویید و مطمئن شوید که تغییر رنگ نمیدهد یا شکل آن عوض نمیشود سپس آنها را با دمای مناسب هر نوع پارچه بشویید.
چگونه پرده های حریر و توری را در خانه بشوییم؟
روش های شستشوی پرده
روش شستشوی پرده ‌های حریر با دست
پیش از هر چیزی باید بدانید که برای شستشوی پرده‌های حریر باید حوصله به خرج داد. پرده حریر به دلیل بافت ظریف و ساختار توری مانند، گرد و غبار بیشتری را به خود جذب می‌کند. بنابراین ابتدا پرده را با میزان مناسبی از آب سرد بشویید تا آلودگی‌ها از آن خارج شود. ممکن است که نیاز به تکرار این کار برای چندین بار باشد تا کاملا گرد و غبار از بین برود و در نتیجه پرده پس از شستشو کدر و چرک‌مرده نشود.
برای شستشوی پرده حریر در تمام مراحل از آب سرد استفاده کنید؛ زیرا آب گرم به بافت ظریف پرده‌های حریر آسیب می‌رساند و باعث می‌شود که پرده حالت سفت و منظم اولیه خود را از دست بدهد.
در مرحله بعد باید پرده را با مواد شوینده بشویید. در انتخاب مواد شوینده، بسیار دقت کنید و از نوع ملایم آن استفاده کنید. برای نتیجه بهتر و تمیز و درخشنده شدن پرده حریر بهتر است که آن را به مدت چند ساعت در آب سرد و ماده شوینده قرار دهید تا خیس بخورد و سپس اقدام به شستن آن کنید.
نکته: اضافه کردن مقداری جوش شیرین به پودر شوینده می‌تواند تمیزی و درخشندگی پرده ‌های حریر شما را چند برابر کند.
توصیه پرده‌دوزان حرفه‌ای این است که پرده را پس از شستشو به صورت نمناک در محل اصلی خود آویزان کنید تا چروک نشود. با این کار دیگر نیازی به اتو کشیدن پرده نیست. همچنین بهتر است چین‌های پرده را نیز در همان حال که مرطوب است، مرتب کنید تا به همان صورت خشک شود.
بیشتر بخوانید: ارائه نکات خانه داری جالب و کارآمد
چگونه پرده های حریر و توری را در خانه بشوییم؟
شستن پرده های توری با دست
پرده های تور به مرور زمان ودر اثر چندین بار شستشو ممکن است آهار خودرا از دست داده و بی حالت شوند که برای آهار دادن مجدد انها میتوان یک لیوان نشاسته را دریک لیوان آب سرد حل کرده و آنرا کمی گرم کرده تا لعاب دهد. سپس آنرا در لگن آب سرد حل کرده و تور شسته شده را به مدت نیم ساعت در آن خیس داد سپس آنرا آویزان کرد تا خشک شود.
روش دیگر این است که پرده توری را داخل آب سرد و کمی سرکه خیس کنید. با استفاده از دستان خود به جای ماشین لباسشویی، پرده را داخل آب بگردانید تا به تمام قسمت های آن برسد. سپس با استفاده از حوله ضخیم ، آب پرده را بگیرید و آن را خشک کنید. این کار را آنقدر انجام دهید تا پرده کاملا تمیز شود.
اگر از نتیجه کار راضی نبودید، در مرحله بعد کمی جوش شیرین را به آب گرم اضافه کنید و همچنین کمی شوینده ملایم درون آن بریزید. میزان شوینده با سرکه و آب گرم باید یکسان باشد. به آرامی به مدت چند دقیقه پرده را با دستتان چنگ بزنید و سپس آن را جلوی آفتاب پهن کنید تا خشک شود.
یک ترکیب کارآمد دیگر نیز برای تمیز کردن پرده های توری وجود دارد. به این صورت که نصف یک فنجان سرکه، یک فنجان نمک ، یک قاشق غذاخوری زاج سفید یا همان سولفات و یک قاشق غذاخوری شکر را برای پاک کردن لکه ، خاک ، گل ، گرد و غبار ترکیب کنید و به روش های بالا به پرده بزنید.
شستن پرده توری و حریر در لباسشویی
اگر میخواهید شستن پرده توری و حریر در لباسشویی انجام شود، از سیستم آب سرد استفاده کنید. زیرا ممکن است آب گرم به بافت پارچه آسیب برساند. مواد پاک کننده ای که استفاده می کنید باید معمولی باشد. زیرا ماده پاک کننده قوی به ریزبافت حریر و تور آسیب میرساند.
علاوه بر این، هیچ گاه از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید. خشک کن ماشین لباسشویی با سرعت بالایی حرکت می کند وممکن است باعث پارگی یا نخ کش شدن پارچه بشود.
اتوشویی پرده حریر و توری
تا جایی که ممکن است از اتو برای اتوکشی پرده حریر یا توری استفاده نکنید. بخار اتو به بافت پرده آسیب می رساند. درصورتی که می خواهید پرده حریر یا توری را اتوکشی کنید، از اتوبخار استفاده نکنید و آن را به خشکشویی پرده تخصصی واگذار کنید.
بیشتر بخوانید: نکات انتخاب لوستر مناسب با دکوراسیون
چگونه پرده های حریر و توری را در خانه بشوییم؟
لکه بری پرده حریر و توری
اگر روی پرده حریر یا پرده توری خانه تان یک لکه ایجاد شد و شما نمی خواستید کل پرده را بشویید، روی همان قسمت از پرده مقداری ماده پاک کننده یا سرکه به همراه آب سرد بریزید تا لکه بری پرده حریر انجام شود.. در صورت نیاز میتوانید این روش را چند بار تکرار کنید تا لکه کاملا پاک شود.
پاک کردن لکه از پرده توری یا حریر کمی سخت است، با این حال نیاز نیست نگران این موضوع باشید. لکه بری پرده توری یا حریر نیاز به کمی صبر و حوصله دارد.
پرده حریر یا توری نباید در معرض گرمای شدید آب قرار گیرد و گاهی به مواد پاک کننده خاصی نیاز دارید.
بعضی همیشه گله می کنند که پرده های حریر آن ها پس از شستن با ماشین لباس شویی همیشه چروک می شود یک راه چاره اساسی و ساده برای این منظور استفاده از پودر صابون به جای پودر لباس شویی است. امتحان کنید حتما کار شما را راحت خواهد کرد.
روش شستشوی پرده های زبرا
اغلب پارچه های مورد استفاده در پرده زبرا دارای برچسبی حاوی توصیه های نگهداری و روش شست و شو هستند. بنابراین لازم است قبل از شستشوی پرده زبرا حتماً توصیه های این برچسب را مطالعه کنید سپس تصمیم بگیرید که از کدام روش شستشو استفاده کنید که روش های شستشوی آن بر 3 پایه زیر است:
شستشوی پرده زبرا با استفاده از بخارشور
برای تمیز کردن پرده زبرا در فواصل کوتاه زمانی یا هنگامی که پرده خیلی کثیف نشده است لازم نیست حتماً آن را از پنجره جدا کنید. کافیست با استفاده از بخارشور مراحل زیر را انجام دهید تا پرده کاملا تمیز شود.
۱. ابتدا با استفاده از جاروبرقی و سری بوروس دار آن (براش) و با تنظیم مکنده در کمترین حالت، از بالا به پایین روی پرده بکشید تا گرد و غبار از پرده زدوده شود.
۲. اگر جنس پرده زبرایی که قصد تمیز کردن آن را دارید غیر پارچه ای است، مثلاً از ورقه های چوبی یا پلاستیکی ساخته شده اند، لازم است ابتدا آن را با استفاده از یک پارچه ی نمناک و به آرامی گردگیری کنید.
۳. حال بخارشو را که شدت بخار آن را در حالت متوسط قرار داده اید از بالا به پایین و به آرامی روی تمام قسمت های پرده زبرا بکشید تا کاملا با بخار شسته شود.
شستشوی پرده زبرا با استفاده از شامپو فرش
پرده های زبرا شید را می توان با استفاده از شامپو فرش نیز تمیز کرد. استفاده از شامپو فرش برای شستشوی فصلی پرده زبرا یا زمانی که نمی‌توانید از بخارشور استفاده کنید توصیه می شود. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
۱. ابتدا پرده را از بست خارج کنید.
۲. پرده را روی سطحی صاف و خشک پهن کرده روی آن مقداری شامپو فرش ریخته و با استفاده از یک بوروس نرم شامپو را روی همه ی قسمت های پارچه بکشید.
۳. پس از خشک کردن پارچه ی پرده آن را داخل گیره ی قاب جا بیاندازید.
 نظافت زبرا
شستشوی پرده زبرا با آب
توصیه می کنیم که پرده زبرا را تا حد امکان با آب و مواد شوینده معمولی نشویید. اگر مایلید که حتما پرده زبرا را با آب و شوینده ها بشویید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
نخست، مواظب باشید که با پرده هایی که از اجناس بسیار ظریف ساخته شده اند مانند لباس رفتار نکرده و خیلی محکم چنگ نزنید.
دوم، بهتر است از مواد شوینده غیر اسیدی استفاده شود. توصیه ی ما مایع لباسشویی است.
سوم، به هیچ وجه پرده زبرا را با آب داغ نشویید.
حال برای آموزش شستشوی پرده زبرا با آب همراه ما باشید.
بهترین روش برای شستشوی پرده زبرا با آب به این ترتیب است:
 ۱. پارچه پرده را از قاب آن جدا کرده و روی سطحی صاف پهن کنید.
۲. مقداری مایع شوینده روی آن ریخته و با دست یا بوروس به آرامی روی همه ی قسمت های آن بکشید تا کف به همه جای پارچه برسد.
۳. آب را با استفاده از شیلنگ روی پرده بپاشید و با دست یا بوروس کف را از روی آن پاک کنید.
۴. پرده را پس از خشک شدن به گیره ی آن برگردانید.
سخن پایانی
فواصل زمانی شستشوی پرده بستگی به آلودگی محیط دارد. در شهرهای آلوده به دود باید مرتب و به فاصله زمانی کم پرده را شست. چرا که اگر فواصل زمانی شستشو زیاد شود حتی پس از شستشو نیز پرده کدر میشود. بنابراین نباید گذاشت که پرده زیاد کثیف شده و بعد آن را شست و علاوه بر آن ، برای شستشوی پرده باید جنس و رنگ آن را در نظر گرفت ، سپس برای شستشوی آن ، اقدام کرد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

مداد شمعی قدیمی

آموزش ساخت مداد شمعی جدید با مداد شمعی های قدیمی و بلا استفاده

همه ما یکسری وسایل قدیمی در منزل خودمان داریم که نمی دانیم با آن‌ها چکار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *