نحوه مراقبت و شست و شوی لباس بافتنی و پشمی با دست

روش شستن لباس پشمی و بافتنی با شستن لباس‌های دیگر متفاوت است و به همین دلیل باید هنگام شستن لباس بافتنی دقت و توجه بیشتری داشته باشید؛ زیرا جنس این لباس‌ها الیاف پشم طبیعی می‌باشد و آسیب پذیری بیشتری دارند. درواقع شستن هر لباسی روش‌های خاص خودشان را دارند که باید به آنها توجه کرد.

شما باید در نظر بگیرید که با شستن لباس بافتنی امکان دارد سایز آن تغییر کرده و کوچک شود، اما نگران نباشید، چرا که شما با مطالعه این مقاله می‌توانید نحوه مراقبت و شست و شوی لباس بافتنی و پشمی را را یاد بگیرید. پس با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

شستن لباس بافتنی

نحوه مراقبت و شستن لباس پشمی

لباس‌ بافتنی و لباس پشمی از لباس‌های فصل پاییز و زمستان هستند. یکی از دغدغه‌های مهم افراد با شروع فصل سرما شستن لباس بافتنی و مانع از شل شدن بافت لباس است که ما در این مقاله به راه‌حل‌های بسیار کاربردی خواهیم پرداخت.

البته داخل هر لباسی، یک تکه پارچه دوخته‌ شده که در آن اطلاعاتی مثل؛ شیوه شستشو و جنس و سایز لباس و… نوشته‌ شده است که شما باید قبل از شستشوی لباس به این اطلاعات توجه نمایید.

باید بدانید که اغلب این برچسب ها دارای فونت ریز و انگلیسی می‌باشد که خواندن آن برای کسانی که سواد کافی ندارند، سخت است ولی به هر حال باید نکات و همچنین علائم شستشوی لباس را دانست.

لباس بافتنی را با دست بشوییم یا با ماشین لباسشویی؟

اگر می‌خواهید لباس بافتنی خود را در ماشین لباسشویی بشویید باید به چند نکته توجه کنید و از مهم ترین نکات شستن لباس بافتنی، این است که باید روی برچسب لباس عبارت “قابل شستشو بودن با ماشین لباسشویی” نوشته شده باشد.

نکته بعدی که باید به آن توجه کنید اطلاعات نوشته شده روی برچسب لباس است که باید آن را به دقت بخوانید و دما و روش مناسب شستن لباس را پیدا کرده و سپس با یک شوینده مناسب فرآیند شستشو را انجام دهید.

همچنین باید دفترچه ماشین لباسشویی را هم خوب بررسی کنید و از برنامه شستشوی مناسب نیز برای شستشوی لباس‌های بافتنی و پشمی هم کمک بگیرید.

دقت کنید که لباس‌های پشمی را نباید هنگام شستشو و آبکشی بچلانید به‌خاطر اینکه آن لباس این چنین فرم خودش را از دست خواهد داد.

پس از اینکه شستشوی لباس‌ها به پایان رسید سعی کنید از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید و لباس را از لباسشویی بیرون آورده و به آرامی آن را فشار دهید تا آب‌های اضافی خارج شود.

شستن لباس بافتنی با ماشین لباس‌شویی زیاد توصیه نمی‌شود، زیرا لباس‌ها را با دمای بالا و چرخش زیاد می‌شوید و به همین دلیل باعث آسیب رسیدن لباس بافتنی و پشمی می‌شود.

توجه کنید که بافت لباس بافتنی و یا پشمی تا حد زیادی حساس و آسیب پذیر است و آسیب دیدن بافت لباس هم باعث می‌شود که فرم ظاهری کل لباس آسیب ببیند.

البته امروزه با پیشرفت تکنولوژی بعضی از لباس‌شویی‌ها دارای شستشوی لطیف و با چرخش کند هستند و می‌توانند لباس بافتنی و پشمی را شستشو نمایند ولی با این حال به دلیل دمای زیاد آب، اصلا توصیه نمی‌شود.

شست و شوی لباس بافتنی در لباسشویی

لباس های بافتنی و پشمی را چگونه با دست بشوییم؟

مناسب‌ترین راه برای شستن لباس‌های پشمی شستشو با دست است که باید هنگام شستشو هم برخی موارد را رعایت کنید، که در ادامه به آن توضیح آن موارد هم خواهیم پرداخت.

ابتدا باید یک تشت را با آب ولرم پر کنید و سپس کمی پودر شوینده ملایم را به آب اضافه کنید اما اول باید مطمئن شوید که لباس شما با این نوع شوینده مشکلی ندارد.

سپس شما باید لباس‌های پشمی را داخل این محلول قرار دهید و همچنین مواظب باشید که لباس شما کشیده نشود. بعد از گذشت ۱۰ دقیقه با فشار خیلی کم، به آرامی شروع به آبکشی لباس کنید و اجازه دهید که مدتی لباس در همین حالت باقی بماند. البته با فشار کم دست هم می‌توانید این کار را انجام دهید.

همواره سعی کنید لباس را با همین روشی که ذکر شد آبکشی نمایید و اصلا به هیچ عنوان هم لباس را نچلانید.

بعد از انجام تمام این مراحل آب کف دار را خالی کرده و آب تمیز را با دمایی که در بالا گفته شد مجددا در تشت بریزید و این کار را آن قدر ادامه دهید تا کف به صورت کامل از لباس شما خارج شود. سپس بعد از اینکه کف به صورت کامل از لباس‌تان خارج شد می‌توانید لباس خود را خشک کنید.

لباس های پشمی

شستن لباس پشمی و بافتنی

ما در این بخش به چندین نکته درباره شستن لباس پشمی و بافتنی خواهیم پرداخت؛ حتما به این نکات توجه کنید تا از تغییر کردن و کوچک شدن سایز لباس جلوگیری نمایید و بتوانید لباس‌های بافتنی خود را به بهترین شکل ممکن شستشو دهید.

9 نکته برای شست و شوی لباس های بافتنی

  1. فقط در زمان‌هایی که واقعا لازم است، به عنوان مثال هنگامی که لباس شما کثیف شده است آن را بشویید، چرا که شستن بیش از اندازه لباس‌های پشمی باعث آسیب رسیدن به لباس شما می‌شود.
  2. شما باید قبل از شستن لباس حتما آن را در آب بین 20 تا 30 دقیقه خیس کنید و قبل از شستشو هم اطمینان پیدا کنید که حتما لباس‌تان به خوبی خیس شده باشد.
  3. توجه کنید که قبل از شروع شستشو اول باید لکه‌هایی که روی لباس وجود دارد را برطرف کنید. چرا که این موضوع باعث می‌شود تا لکه روی لباس شما به صورت دائمی ماندگار نشود و همچنین لباس شما هم زودتر تمیز شود.
  4. شما باید حتما از مواد شوینده خوب و مناسبی برای شستن لباس بافتنی استفاده نمایید و به هیچ عنوان از مواد سفیدکننده‌ای مثل وایتکس برای تمیز نمودن لباس‌های بافتنی و پشمی استفاده نکنید. چرا که در صورت استفاده از مواد سفید کننده، لباس آسیب می‌بیند.
  5. سعی کنید از پودر صابون یا پودر دستی برای شستن لباس پشمی استفاده نمایید. برای این کار شما باید ابتدا پودر صابون را در آب گرم حل کنید و سپس مقداری آب سرد را هم با آب گرم مخلوط کرده و به لباس خیس شده اضافه نمایید.
  6. به یاد داشته باشید که نباید لباس‌های پشمی را زیاد چنگ بزنید و بچلانید، چرا که این کار باعث آسیب رسیدن به لباس شما می‌شود.
  7. سعی کنید از ماشین رختشویی استفاده نکنید اما اگر حوصله شستن لباس بافتنی خود را به صورت دستی نداشتید، باید ماشین لباسشویی را در حالت شستشوی لباس‌های ظریف تنظیم کرده و از صابون و آب سرد برای شستن لباس استفاده کنید.
  8. مدت زمان شستشوی لباس را در ماشین لباسشویی در حالت طولانی قرار ندهید، چرا که این کار سبب آسیب رسیدن به لباس خواهد شد.
  9. لباس‌های پشمی را که شسته‌اید، آویزان نکنید. چون این کار سبب تغییر شکل لباس خواهد شد. بهترین روش برای خشک کردن لباس این است که ابتدا لباس را روی حوله تمیز قرار دهید تا آب آن جذب شود و به تدریج با جریان هوا لباس شما خشک شود.

 

مراقبت از لباس های بافتنی

کلام آخر

با مطالعه این مقاله باید بفهمید که بهترین راه برای شستن لباس‌های پشمی شستشوی آن با دست است. شما باید به نکاتی که در این مقاله ارائه شد، توجه نمایید تا آسیبی به بافت لباس و خود لباس وارد نشود. شما می‌توانید برای شستشوی لباس‌های بافتنی خود از شامپوی بچه هم استفاده نمایید.

امیدواریم که این مقاله موردپسند شما واقع شده باشد و بتوانید لباس‌های پشمی و بافتنی خود را بدون اینکه به آنها آسیبی وارد شود بشویید.

همچنین ببینید

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

این روزها با وجود ابهامات و حواشی بسیاری که در بازار وجود دارد، دغدغه همه …

دیدگاهتان را بنویسید