طرز تهیه باقلوای ترکی به روش صدف بیوتی

باقلوا ترکی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های ترکیه است که بی‌شک طعم بی‌نظیر و منحصر به فردی دارد. اگر قصد سفر به ترکیه را دارید، تست کردن باقلوای ترکی را فراموش نکرده و سعی کنید که چند جعبه از آن را برای عزیزانتان به سوغات بیاورید، حتما عاشق مزه‌اش خواهند شد! البته که اگر با دیدن عکس‌های باقلوا ترکی دهانتان برای خوردن یک برش پر و پیمان از آن آب افتاده است، وقت را تلف نکرده و برای پختن باقلوا ترکی دست‌به کار شوید. این شیرینی آنقدر خوشمزه است که علاوه بر کشور ترکیه، کشورهای دیگر هم از دستور پخت آن برای پختن باقلوا استفاده می‌کنند. در ادامه به معرفی انواع باقلواهای ترکی، طرز تهیه باقلوا ترکی و نکات مهم پخت آن می‌پردازیم، با ما در نیمه‌شب همراه باشید.

عکس باقلوای ترکی

 

معرفی انواع باقلوا ترکی

اگر شما هم تا به حال تصور می‌کردید که باقلوای ترکی فقط در یک مدل خاص پخته می‌شود و مواد لایه میانی آن از پسته یا گردو است، وقت آن رسیده که با ۵ مدل دیگر از باقلواهای ترکی با ترکیبات متفاوت‌تر آشنا شوید.

 

1_باقلوا کورو ترکیه‌ای:

باقلوا کورو ترکی نسبت به سایر مدل‌های باقلوا شربت کمتری دارد و تازگی خود را برای مدت زمان بیشتری حفظ می‌کند. اگر قصد خرید سوغات از ترکیه را دارید، باقلوای کورو گزینه ایده‌آل و مناسبی برای هدیه دادن به‌نظر می‌رسد.

 

۲_باقلوای شکلاتی ترکیه:

جالب است بدانید که باقلوا به خاطر خوشمزه بودنش، با ترکیبات دیگری مثل شکلات هم تلفیق شده است. لایه میانی باقلوای شکلاتی ترکیه از شکلات پر شده و برای افرادی که به شکلات و خوراکی‌های شکلاتی علاقه زیادی دارند، شیرینی وسوسه برانگیز و متفاوتی محسوب می‌شود.

 

۳_باقلوای ترکی بلبل یواسی:

در ترکیبات این باقلوای پرفروش از آجیل‌های مختلفی استفاده می‌شود و معنای اسم آن، آشیانه بلبل است. خمیر این نوع باقلوا تقریبا مانند خمیر مدل‌های دیگر باقلوا تهیه می‌شود. مهم‌ترین تفاوت باقلوا ترکی بلبل یواسی با انواع دیگر باقلوا، این است که خمیر آن به شکل گرد پیچیده می‌شود.

 

۴_باقلوای ترکی فیستیکلی سارما:

فیستیک به معنای پسته است و اصلی‌ترین دلیل نامگذاری این باقلوا به این اسم، این است که مقدار پسته در آن خیلی زیاد است. خمیر این باقلوا مثل خمیر باقلوای ترکی ساده تهیه می‌شود اما بخاطر زیاد بودن پسته در ترکیبات آن، باقلوا به رنگ سبز درآمده و ظاهر اشتهابرانگیزی را به خود می‌گیرد.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه ی باقلوا پسته + نکات کلیدی

۵_باقلوای ترکیه سوتلو نوریه:

طرز تهیه خمیر این باقلوا هم با نمونه‌های دیگر باقلوا تفاوتی ندارد، اما آنچه که این باقلوا را از مدل‌های دیگر متمایز می‌کند، اضافه کردن شیر به شربت و کمتر کردن آب آن است. علاوه بر این، در باقلوای سوتلو نوریه به جای پسته از فندق استفاده می‌شود و به دلیل استفاده از شیر، میزان شکر کمتری در پخت آن استفاده می‌شود.

 

طرز تهیه باقلوا ترکی

عکس باقلوای ترکی
این کاملا درست است که پخت باقلوا ترکی فوت‌وفن‌های خاصی دارد، اما مطمئن باشید که اگر مراحل پخت و تهیه شهد باقلوا را مو به مو و به روشی درست انجام بدهید، از دیدن نتیجه کارتان شگفت‌زده خواهید شد! برای پخت باقلوا ترکی دستورهای متفاوتی وجود دارد، اما ما سعی کرده‌ایم که در این مقاله ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین دستور پخت باقلوا ترکی را به شما آموزش دهیم. برای شروع پخت این دسر ابتدا مواد لازم را آماده کنید:

 

مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکی:

_خمیر یوفکا یا فیلو (آماده)
_۲٠٠ گرم مغزیجات خورد و میکس شده ( پسته، فندق، بادام)
_۴ قاشق غذاخوری پودر قند
_۱ قاشق غذاخوری پودر هل
_۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین
_۱ قاشق غذاخوری گلاب

 

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوای ترکی:

_۱ پیمانه آب
_۱ پیمانه شکر
_۱/۴ لیوان گلاب
_۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش (ترجیحا تازه)
_کمی زعفران دم‌شده

 

طرز تهیه شهد باقلوا ترکی:

_مرحله اول: برای اینکه خیالتان از سمت شهد باقلوا راحت شده و شهد برای خنک شدن فرصت مناسبی داشته باشد، ابتدا به سراغ آماده کردن آن بروید. برای اینکار، یک قابلمه مناسب را روی شعله قرار بدهید.

_مرحله دوم: در یک ظرف جداگانه، آب و شکر را با هم خوب مخلوط کنید تا شکر در آب حل شود. سپس این ترکیب را در قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید.

_مرحله سوم: بعد از اینکه شربت به جوش افتاد و قل‌قل زد، شعله را بر روی حرارت ملایم قرار داده تا شکر کاملا در آب حل شود.

_مرحله چهارم: بعد از چند دقیقه کوتاه، شربت را چک کرده و بعد از اینکه از حل شدن شکر در آب مطمعن شدید، آبلیمو را هم به شربت اضافه کنید.

_مرحله پنجم: حالا حدود ۲٠ دقیقه صبر کنید تا شربت به قوام مناسبی برسد. در این مرحله هم درجه شعله باید ملایم باشد.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه پیده گوشت ترکیه ای 

_مرحله ششم: بعد از گذشت ۲٠ دقیقه، گلاب و زعفران را هم به ترکیبات قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. بعد از گذشت ۲ دقیقه قابلمه را از روی شعله بردارید و آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

 

طرز تهیه باقلوا ترکی:

عکس باقلوای ترکی

_مرحله اول: برای شروع پودر هل، دارچین، پودر قند و مغزها را باهم ترکیب کنید. توجه داشته باشید که استفاده از چند مغز مختلف در این مرحله اجباری نیست، اما اگر دوست دارید که مزه باقلوایتان خیلی متفاوت شود حتما از مغزهای مختلف استفاده کنید.

_مرحله دوم: قالب مناسبی را آماده کرده و کره را به روش بن‌ماری ذوب کنید. بعد از اینکه دیواره‌ها و کف قالب را با کره به خوبی چرب کردید، یک لایه خمیر یوفکا را در کف قالب پهن کنید. برای اینکه باقلوا بافت محکمی داشته باشد، در لایه زیرین ۳ ورقه خمیر یوفکا را روی هم قرار دهید. به این صورت که ابتدا روی سطح خمیر پایینی را کره مالیده و سپس لایه جدید را بر روی آن قرار دهید.

_مرحله سوم: حالا وقت آن رسیده که مواد باقلوا را روی خمیر پخش کنید. بعد از اینکه خمیر را با مواد پوشش دادید، با کمک یک بطری اسپری روی آنها کمی آب و گلاب بپاشید. ( برای تهیه این محلول، ۱ قاشق غذاخوری گلاب را با کمی آب مخلوط کرده و در بطری اسپری بریزید.)

_مرحله چهارم: بعد از فیکس کردن مواد و پاشیدن گلاب بر روی آنها، مجددا یک لایه خمیر یوفکا را روی آنها پهن کنید. حالا دوباره با کمی کره خمیر لایه آخر را چرب کنید و مواد باقلوا را روی آن پخش کنید.

_مرحله پنجم: تعداد لایه‌های باقلوا دلخواه است و شما می‌توانید تا زمانی که دوست دارید این مرحله را ادامه دهید. اما توجه داشته باشید که در هربار باید خمیر را به کره آغشته کنید.

_مرحله ششم: زمانی که آخرین لایه خمیر را بر روی مواد گذاشتید، مجددا به آن کره بمالید و شروع به برش زدن کنید. برای برش زدن باقلوا یک چاقوی تیز و باریک را انتخاب کرده و باقلوا را به شکل دلخواهتان برش بزنید. مثلا می‌توانید باقلوا را به اشکال لوزی، مربعی یا مثلثی برش بزنید.

_مرحله هفتم: فر را از ۱٠ دقیقه قبل گرم کرده و سپس قالب باقلوا را درون آن قرار بدهید. دمای فر را روی درجه ۱۸٠ تنظیم کنید. برای اینکه باقلوا از سمت بالا و پایین به خوبی مغز پخت شود، ابتدا شعله یا المنت‌های پایینی فر را به مدت ۲٠ دقیقه روشن کنید. بعد از این مدت، المنت‌های بالایی فر را هم به مدت ۵ دقیقه روشن کرده تا مرحله پخت باقلوا به پایان برسد.

_مرحله هشتم: قالب را از داخل فر بیرون آورده و چند دقیقه‌ای به باقلواها اجازه خنک شدن بدهید.

_مرحله نهم: حالا دوباره چاقوی قبلی را بردارید و باقلوا را از روی برش‌های قبلی دوباره برش بزنید. بعد از برش زدن، نصف شهد باقلوایی که آماده کردید را روی باقلواها به صورت مساوی پخش کنید.

_مرحله دهم: در این مرحله باید با استفاده از فویل روی باقلواها را به طور کامل بپوشانید. سپس قالب پوشیده شده را به مدت ۲ ساعت در دمای اتاق قرار بدهید.

_مرحله یازدهم: بعد از گذشت ۲ ساعت، فویل را برداشته و شهد باقی مانده را دوباره روی باقلواها بریزید. حالا بدون پیچیدن فویل، ۲ ساعت دیگر هم باقلواها را در دمای محیط قرار دهید. باقلوا ترکی شما آماده میل کردن است!

 

طرز تهیه خمیر باقلوا

عکس باقلوای ترکی

اگر دوست دارید که صفر تا صد مراحل پخت باقلوا را با مواد اولیه خانگی انجام بدهید، پس مواد لازم برای آماده‌سازی خمیر باقلوای خانگی را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر باقلوای خانگی:

_۱ و ۱/۴ لیوان آرد
_۱ عدد زرده تخم‌مرغ
_۱/۴ پیمانه شیر
_۲ قاشق غذاخوری ماست
_۱ قاشق غذاخوری روغن یا کره
_۱/۲ قاشق چایی خوری بکینگ‌پودر

 

طرز تهیه:

_مرحله اول: برای شروع، زرده تخم مرغ را با همزن برقی حدود ۳ الی ۴ دقیقه هم بزنید.

_مرحله دوم: حالا ماست، کره و شیر را هم به زرده تخم‌مرغ اضافه کرده و تاجایی که مواد خوب با یکدیگر مخلوط شوند هم بزنید.

_مرحله سوم: آرد و بکینگ‌پودر را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کرده و دو الی سه بار الک کنید.

_مرحله چهارم: حالا مخلوط آرد و بکینگ‌پودر را کم‌کم به مخلوط تخم‌مرغ، ماست، شیر و کره اضافه کنید. مجددا شروع به هم زدن کرده و این کار را تا یکدست شدن مواد ادامه دهید.

_مرحله پنجم: در این مرحله، خمیر بدست آمده را با دست خوب ورز بدهید. اگر خمیر حالت چسبنده داشت، کمی آرد روی آن پاشیده و دوباره به ورز دادن مشغول بشوید.

_مرحله ششم: حالا روی ظرف خمیر را با یک نایلون بپوشانید و به مدت ۱ ساعت آن را در دمای محیط قرار بدهید.

_مرحله هفتم: بعد از گذشت یک ساعت، خمیر را از ظرف خارج کرده و آن را به شش چانه تقسیم کنید. سپس مجددا کمی از آرد را برداشته و روی تمام قسمت‌های چانه‌ها بپاشید.

_مرحله هشتم: دوباره چانه‌های خمیر را داخل ظرف قرار داده و با نایلون بپوشانید. بعد از گذشت ده دقیقه، یک سطح صاف یا تخته را آماده کرده و روی آن آرد بپاشید. سپس خمیرها را روی سطح مورد نظر انداخته و شروع به وردنه زدن کنید.

_مرحله نهم: وردنه زدن خمیر باقلوا را تا جایی که خمیر کاملا نازک بشود ادامه دهید. ضخامت خمیر باقلوای خوب، باید به اندازه قطر نان لواش باشد. خمیر شما آماده است.

 

همچنین ببینید

قیفی لند، بهترین بستنی قیفی تهران

معرفی 8 مورد از معروف‌ترین آبمیوه بستنی‌های تهران

بستنی یکی از لذیذ‌ترین خوردنی‌هایی است که در بین تمام سنین طرفدار‌های خود را دارد …

دیدگاهتان را بنویسید