بهترین روش‌ها برای پاک کردن تتوهای قدیمی

اینروزها تاتو یا همان خالکوبی نسبت به گذشته خیلی محبوب‌تر شده است. اما خب افرادی هم هستند که به هر دلیلی دوست داشته باشد از شر تتوهای قدیمی یا حتی جدید خود خلاص شوند. مثلا ممکن است که شخص از طرح نهایی تتوی زده شده راضی نباشد یا حتی از تتوی قدیمی خود که سالیان سال با آن بوده خسته شده باشد. با اینکه تتو یک روش دائمی است و پاک کردن آن کار راحتی نیست، اما خوشبختانه روش‌های زیادی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تتوی خود را کمرنگ کرده یا به طور کامل آن را پاک کنید. پس در ادامه با ما همراه شوید تا این روش‌ها را با هم معرفی و بررسی کنیم.

 

بهترین روش پاک کردن تتو

 

پاک کردن تتو با با لیزر Q-Switche

 

پاک کردن تتو با لیزر

در حقیقت، Q-Switched نوعی لیزر یا دستگاه نیست، بلکه یک قابلیت در لیزر است. اما بهترین دستگاه‌هایی که برای پاک کردن تتو وجود دارند، با نام لیزر Q-Switched شناخته می‌شوند. در حقیقت لیزرهایی که برای پاک کردن تتو استفاده می‌شوند به لیزرهای مورد استفاده در از بین بردن موهای زائد شباهت دارند. اما تفاوت این دو این است که این لیزرها به قابلیتی به نام سیستم کیو-سوییچ (یعنی تولید پالس‌های قدرتمند و سریع لیزری) مجهز شده‌اند. در حقیقت در این روش، یک پالس لیزری قدرتمند که انرژی آن یک میلیاردم ثانیه ماندگاری دارد، با سرعت بالا جذب رنگدانه‌های تتو شده و آنها را از بین می‌برد. در روزهای بعد از فرایند لیزر، سیستم ایمنی بدن ذرات ریز باقی مانده جوهر تتو را جمع آوری کرده و از بین می‌برد. به این ترتیب تتوی شما پاک خواهد شد. برای پاک کردن لیزر با تتو، معمولا به ۲ الی ۱۱ جلسه درمانی با فواصل زمانی ۴٠ الی ۴۵ روز نیاز است.
لیزر با تتو ممکن است دردناک باشد، اما برای کمتر شدن درد آن از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.
بجز خانم‌های باردار، شیرده و افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی، سایر افرادی که از سلامت عمومی کلی برخودارند می‌توانند از این روش استفاده کنند.

• لیزر ان دی یاگ کیو-سوییچ:

با این لیزر می‌توان هر نوع تتویی با هر طیف رنگی را پاک کرد.

• لیزر الکساندرایت:

برای پاک کردن تتوهایی که با جوهر مشکی، سبز یا آبی انجام شده‌اند بسیار موثر است.

• لیزر روبی

این لیزر برای پاک کردن تتوهای کمرنگ‌تر، مثل سبز روشن یا آبی آسمانی کاربرد دارد.

عوارض لیزر Q-Switched

این لیزرها ایمنی بسیار بالا و عوارض کمی دارند. اما مانند هر روش دیگری عوارضی هم دارند که رخ دادن یا ندادن این عوارض به فناوری لیزر، مهارت پزشک و مستعد بودن بدن به عوارض جانبی بستگی دارد.

اما به طور کلی عوارض لیزر Q-Switched عبارتند از:

• ایجاد لکه‌های موقت تیره یا روشن روی پوست که در طی ۶ الی ۱۲ ماه از بین می‌روند.
• اگر لیزر تتو در یک مرکز نامعتبر یا توسط اپراتور بی‌مهارت انجام شود، خطر ایجاد زخم، تغییر در بافت پوست، سوختگی و صدمه دیدن پوست به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: راه‌های موثر برای از بین بردن اسکار پوستی

درم ابریژن، یک تکنیک برای پاک کردن تتو

در این روش پاک کردن تتو، ابتدا یک محلول بی‌حس کننده موضعی روی پوست می‌زنند و سپس لایه بیرونی پوست را با یک دستگاه که شبیه به سمباده است لایه برداری می‌کنند. با انجام اینکار، لایه‌های سطحی پوست کنار رفته و آن لایه‌ای که فاقد جوهر تتو هستند نمایان می‌شود. این روش در مقایسه با لیزر تهاجمی‌تر است و با درد و خونریزی همراه است. اما نسبت به لیزر کم هزینه‌تر است.

معایب درم ابریژن

• بزرگترین ویژگی منفی این روش، این است که قرمزی قابل توجه آن تا ۳ ماه برروی پوست باقی می‌ماند.
• ممکن است که درم ابریژن نتواند به طور کامل تتو را از بین ببرد.
• احتمال درد و سوزش پوست تا ۷ الی ۱٠ روز بعد از درمان وجود خواهد داشت.
• در طی دوران نقاهت، باید از پمادهای مخصوص برای کاهش درد یا سوزش استفاده کرد.
• این روش پاک کردن تتو برای افرادی که پوستشان مستعد ایجاد لک یا جای زخم است مناسب نیست.
• فرایند درمان این روش وقت‌گیر است.
• باید به زخم‌های ایجاد شده در اثر درم ابریژن توجه زیادی کرد.
• درم ابریژن برای پاک کردن تاتوهای روی دست، گردن یا صورت توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی ترک پوستی و استرچ مارک‌ها

پاک کردن تتو با اسید گلیکولیک و اسید تریکلر استیک

استفاده از اسید گلیکولیک یکی از روش‌های محبوب دیگریست که بیشتر برای پاک کردن تتوی ابرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع زمانی که کوکتل اسیدی روی پوست قرار می‌گیرد، لایه‌های بالایی پوست حذف شده و به خاطر التهاب پوست، ذرات جوهر بیرون کشیده می‌شوند. برای پاک کردن تتو با اسید تریکلراستیک که سوزانندگی کمی دارد هم همین فرایند طی می‌شود. این روش در خانه هم قابل انجام است، اما پاک کردن تتو در خانه با این اسیدها یک کار بسیار خطرناک بوده و بهتر است که گول سادگی آن را نخورید و حتما از یک مرکز و فرد متخصص برای استفاده از این روش کمک بگیرید.

معایب استفاده از اسید گلیکولیک

• هیچ تضمینی وجود ندارد که با انتخاب این روش، بتوانید تتوی خود را به طور کامل پاک کنید.
• بعد استفاده از این روش، رنگدانه‌ها به طور کامل از پوست خارج نمی‌شوند و به همین دلیل، باید چند بار این روش را تکرار کرد تا به نتایج دلخواه رسید.
• ممکن است که این محلول‌ها باعث تحریک پوست، درد یا زخم ناحیه دارای تتو بشوند.
• بعد از فرایند درمان، ناحیه مورد نظر باید تا زمان ریختن پوست تمیز و خشک نگه داشته شود. به همین دلیل، ممکن است که این روش زمانبر و خسته کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اگزما پوستی چیست؟ سریع‌ترین و موثرترین درمان‌های خانگی اگزما چیست؟

پاک کردن تتو با جراحی برشی

پاک کردن خالکوبی با جراحی برشی

این روش پاک کردن تتو برای تتوهای کوچک مناسب‌تر است. چون ممکن است که افرادی با تتوهای بزرگ، برای پاک کردن خالکوبی خود با آن به چندین جلسه جراحی یا حتی پیوند پوست نیاز داشته باشند. در روش جراحی برشی، تتو به همراه پوست تتو شده برداشته می‌شود. یعنی  جراح پوست تتو شده را به کمک چاقو برداشته و لبه‌های پوست را بهم بخیه می‌زند که همین کار، باعث ایجاد یک زخم کوچک برروی پوست می‌شود. مکن است که جراحی برای برخی از افراد آلرژی‌زا بوده و برای برخی دیگر آلرژی‌زا نباشد. اما مهمترین نقطه ضعف این روش، این است که ممکن است جای بخیه و زخم تا آخر عمر روی پوست باقی بماند یا ماه‌ها طول بکشد تا بهبود پیدا کند.

همچنین ببینید

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

لیزر یکی از موثرترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای از بین بردن موهای زائد است و …

دیدگاهتان را بنویسید