آویشن گیاهی با طبیعی گرم و خشک بوده و از خانواده نعناع است. از این گیاه پرخاصیت دارویی در زمانهای قدیم و در پزشکی سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشده است. همچنین برای خوشمزه و خوش عطر کردن بعضی از غذاها و یا دمنوش چای و شربت هم کاربرد فراوانی دارد و به علت دارا بودن عنصر تیمول در ترکیبات، دارای خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ است. آویشن برای تهیه انواع دهانشویه و همچنین پمادهای ضد قارچ موضعی بکار گرفته میشود. علاوه بر این، این گیاه سرشار از کارواکرول بوده و وجود این عنصر باعث افزایش سطح دوپامین و سروتونین در لایه جلویی مغز میشود. این دو عنصر، دو انتقال دهنده عصبی مهم هستند که تاثیرات مثبتی را بر روی فعالیتهای مغز می گذارند. با مصرف مداوم این گیاه در طبخ غذا میتوانید با حس و حال بهتری به فعالیتهای روزانه خود بپردازید.
روش مصرف
استفاده از این گیاه بیشتر به صورت خشک شده و یا پودر شده رایج میباشد. بهترین زمان افزودن آویشن به غذا، ۱۵ دقیقه آخر است. شما میتوانید از این گیاه به عنوان طعم دهنده خوراکیهایی مثل مرغ، ماهی (برای برطرف کردن بوی ماهی بهتر است از آویشن تازه استفاده کنید)، گوشت قرمز، لوبیا، بادمجان، هویج، کدوسبز ، پاستا، انواع سوپها، سسها، دسرها ،پیتزا و حتی ترشیجات و… استفاده کنید. استفاده از آویشن در غذاها از مسمومیتهای غذایی جلوگیری کرده، بیاشتهایی را از بین میبرد و باعث هضم بهتر غذا میشود.
خواص آویشن
خواص ضدالتهابی داشته و برای برطرف کردن مشکلات تنفسی، سرفه و برونشیت، گلودرد مزمن، سردرد، بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، کاهش فشار خون، کلسترول و چربی خون موثر و مفید میباشد. همچنین روغن آویشن یکی از قویترین آنتی باکتریالها است که به عنوان یک داروی قدیمی و طبیعی برای رفع عفونت حفره دهان و بینی، دستگاه تنفسی و دستگاه تناسلی و… مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: بهترین دمنوشهای گیاهی برای لاغری
مضرات مصرف
همانطور که میدانید مصرف بیش از اندازه هر چیزی تبدیل به سم میشود. فلذا مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت از آویشن میتواند مشکلات گوارشی زیادی برای مصرف کننده ایجاد کند. خانمهایی که بادرار یا شیرده هستند و کسانی که اختلالات تیروئید دارند بهتر است با پزشک معالج و یا کارشناسان گیاهان درباره مصرف این گیاه دارویی مشورت کنند.
طرز تهیه دمنوش آویشن
برای تهیه این دمنوش یک قاشق مرباخوری آویشن خشک شده را داخل ۲ لیوان آب جوش بریزید. حالا قوری را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد. سپس به مقدار دلخواه، عسل به آن اضافه و میل کنید. همچنین میتوانید موقع دمکشیدن، به آن لیمو عمانی نیز بیفزایید.
خواص دمنوش آویشن با سایر گیاهان
مصرف دمنوش این گیاه به هضم غذا، رفع درد شکم و نفخ کمک زیادی میکند. همچنین مخلوط آویشن به همراه پونه کوهی، گل ختمی و پنیرک و عناب از بهترین ترکیبات دارویی برای برطرف کردن سرفه، میگرن، سردرد و سرگیجه بوده و بسیار آرام بخش و خواب آور است.
دمنوش چای آویشن
سبب رفع تپش قلب و درد مفاصلتان شده و اگر دچار درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و سیاتیک هستید این دمنوش را میل کنید.
بخور آویشن
برای سفید شدن پوست صورت مفید است.