معرفی کمپرسوار‌های ایرانی

تصور مسافرت کردن با خودرویی که امکانات یک خانه را داشته باشد و بتوان چند روزی را به راحتی در آن زندگی کرد، برای هر فردی جذاب و رویایی به‌نظر می‌رسد. به احتمال زیاد شما هم تا به حال در فضای مجازی و یا حتی خیابان‌های شهر، افرادی را دیده‌اید که فضای داخلی خودروی خود را به امکانات ساده یک خانه نقلی مجهز کرده و با آن به نقاط مختلف کشور سفر می‌کنند. ما تصمیم گرفته‌ایم که در این مقاله از سایت نیمه‌شب، کمپر سوار‌های  ایرانی را به شما معرفی کرده و ویژگی‌های چند نمونه از ماشین‌های کمپری ایرانی را بررسی کنیم. همراه ما بمانید.

عکس کمپر

کمپر‌ چیست؟

کمپر‌ که با نام‌های دیگری مثل ون مسافرتی، ون کمپر و یا خانه چرخدار هم شناخته می‌شود، نوعی وسیله نقلیه‌ است که به تجهیزات یک محل اقامت مجهز شده‌است. به عبارت دیگر، کمپر‌ها امکان حمل و نقل و زندگی در یک خانه متحرک را به صورت همزمان برای شما فراهم می‌کنند. اغلب کمپر‌ها بسته به نوعی که دارند، امکانات مختلفی مثل حمام، دستشویی، ظرفشویی، تخت‌خواب، اجاق‌گاز، یخچال، منبع آب و کابینت را درون خود جای داده‌اند. برق این نوع خودروها از طریق دینام خودرو و گاز آنها از طریق کپسول‌های گاز تامین می‌شود و ما قصد دارم چند کمپر سوار‌های ایرانی را به شما معرفی کنیم.

 

معرفی چند تن از مشهورترین کمپر سوار‌های ایرانی

۱_علی و مونا، مشهورترین زوج کمپر سوار ایرانی:

کمپر سوار‌های ایرانی

اگر در فضای مجازی و برنامه‌هایی مثل اینستاگرام به دنبال مشهورترین کمپر سوار‌های ایرانی بگردید، مطمعنا با این زوج خوش‌ذوق و ایرانگرد روبه‌رو می‌شوید. مدت‌های زیادیست که علی و مونا سبک زندگی ونلایف را برای خود انتخاب کرده‌ و لحظات زندگی خود را با سفر به نقاط مختلف کشور می‌گذرانند. جالب است بدانید که کمپر مسافرتی این زوج یک ماشین فولوکس است که نام دامبو را برای آن انتخاب کرده‌اند. خاطرات و مقاصد سفر علی و مونا با دامبو، به چند شهر و منطقه گردشگری خاص محدود نمی‌شود. حدود ۱۹ سال است که این زوج کمپر سوار در کنار هم زندگی می‌کنند و سالیان سال است که زندگی خود را به دیدن نقاط مختلف دنیا گره زده‌اند. کوهبنان استان کرمان، کلوت شهداد، نی‌ریز استان فارس، جزیره کیش و قشم، تالاب خور آذینی و سردشت تنها چند نمونه از مناطق بکری هستند که علی و مونا با فولوکس دنج و بی‌نظیر خود از آنها دیدن کرده‌اند.

آدرس پیج اینستاگرام: alimona.trips

 

۲_باربد و غزاله، زوج کمپرسوار ایرانی:

اگر بخواهیم به یکی دیگر از زوج‌های کمپر سوار‌های ایرانی معروف اما تازه‌نفس اشاره کنیم، می‌توانیم از باربد و غزاله نام ببریم. این زوج کمپر ایرانی خود را در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۳ خریداری کرده‌اند. ماشین کمپری این دو، فولوکس واگن مدل t4 است که به گفته خودشان برای خریدن آن از خیلی از خواسته‌هایشان چشم‌پوشی کرده‌اند. فضای داخلی ماشین باربد و غزاله حالت مکعب مستطیل شکلی دارد. قدرت موتور این ماشین ۲٠٠٠ است و در قسمت زیرین آن قسمت مناسبی برای منبع آب کمپر وجود دارد. دریاچه فراخین و کویر زید ابو آباد، جزو اولین مقاصدی هستند که این زوج عاشق طبیعت آن را برای سفر با سالیوان آبی رنگ خود انتخاب کرده‌اند. نکته جالبی که باید بدانید، این است که تجهیز کردن قسمت‌های مختلفی از کمپر مثل سیم‌کشی یا عایق‌بندی آن توسط خود باربد انجام شده است.

آدرس پیج اینستاگرام:

@barbodrostami

 

۳_مریم و محمد، زوج ایران‌گرد و کمپر سوار ایرانی:

کمپر سوار‌های ایرانی

مریم و محمد یکی از کمپر سوار‌های ایران که زن و شوهر نجاری هستند که کمپر نقلی و جمع‌وجورشان را با دستان خود ساخته‌اند. سبک کمپر این زوج به کمپر_قطره یا کاروان_قطره معروف است. مریم و محمد این کمپر نقلی و سبک را با خودروی ۲٠۶ نقره‌ای رنگ خود یدک می‌کشند. این کمپر ارتفاع کمی دارد و به همین دلیل امکان ایستادن در داخل آن وجود ندارد. همچنین به گفته خود مریم و محمد، به علت کمبود فضای این کمپر امکان ایجاد حمام و دستشویی در آن وجود نداشته است. به علت کوچک بودن کمپر، آشپزخانه آن در خارج از فضای داخلی کمپر تعبیه شده و به امکانات بی‌نظیری مثل یخچال، اجاق گاز و کابینت تجهیز شده است. مخزن آب و برق و کشو، امکانات ضروری دیگری هستند که در کمپر بامزه مریم و محمد قرار داده شده‌اند. ابیانه، تنکابن، آلاشت، سیرافت، داماش و میمند چند نمونه از مقاصد بی‌نظیری هستند که این زوج خوشبخت سفر با کمپر را در آنها تجربه کرده‌اند.

آدرس پیج اینستاگرام:
@mim.maan

 

۴_امیر و بهار، زن و شوهر کمپر سوار ایرانی:

کمپر سوار‌های ایرانی

حدود چهار پنج سالی است که با خرید یک ون سفید رنگ، گشت‌وگذارها و سبک زندگی ونلایف امیر و بهار آغاز شده است. امیر و بهار دانش‌آموخته عکاسی هستند و هر دو در زمینه عکاسی و ساخت کلیپ و فروش صنایع دستی فعالیت می‌کنند. این زوج ون کمپری خود را قبل از گرانی دلار و با قیمت ۳۰ میلیون تومان خریداری کرده‌اند و تجهیز کردن ون برای آنها حدود ۱۵ میلیون آب خورده است. مارکو نامی است که این زوج برای ون کمپری خود انتخاب کرده‌اند.

ایده‌ال زندگی این زوج چه قبل از ازدواج و چه بعد از ازدواج سبک زندگی ونلایف بوده است و به همین دلیل هر دوی آنها از انتخاب این روش زندگی نهایت لذت را می‌برند. امیر و بهار مقاصد مختلفی را در گوشه گوشه ایران برای سفرهای لذت‌بخش خود انتخاب کرده‌اند. مثلا کویر مرنجاب، کوهبنان، کویر پساب، نی‌ریز و مغدان از مناطق گردشگری فوق‌العاده‌ای هستند که این دو روزهای سفر خود را در آنها سپری کرده‌اند.

آدرس پیج اینستاگرام:
vanlife_marcovan

 

۵_شبنم کسرایی، بانوی کمپر سوار ایرانی:

کمپر سوار‌های ایرانی

یکی دیگر از کمپر سوار‌های ایرانی، با فولوکسی به رنگ کرم، واقعا شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد! شبنم فضای داخلی کمپر خود را درست مانند یک خانه زیبا با پرده‌های قرمز و چین‌چینی تزئین کرده است. شبنم کسرایی با همین خانه متحرک که آن را به نام لیمو صدا می‌کند، به جای‌جایِ ایران عزیزمان سفر کرده و بر خاک نقاط گردشگری زیادی پای گذاشته است. آغاز زندگی شبنم با لیمو به سال ۱۳۹۷ بازمی‌گردد. او کمپر فولوکس خود را در حدود تاریخ ۱۳۹۷/۹/۱۶ خریداری کرده و آغاز ماجراجویی‌های او با کمپرش هم از همین تاریخ محسوب می‌شود. آلاشت، سبزوار، استان اصفهان و بلوچستان چند نمونه از شهرهایی هستند که این خانم خوش‌ذوق ایرانی با فولوکس خود به آنها سفر کرده است.

آدرس پیج اینستاگرام:
shabnamka

 

انواع خودروهای کمپری ایرانی

کمپرها انواع و اقسام متفاوتی دارند. برای مثال کمپرهای کشنده، کمپرون‌ها، کمپرهای هوم موتور و کمپرهای وانتی چند نمونه از کمپرهای معروفی هستند که در اندازه‌های مختلف و با تجهیزات متفاوت ساخته می‌شوند. علاوه بر کشورهای مختلف دنیا، در بازار کشور خودمان هم کمپرها یا ون‌‌های مسافرتی با ویژگی‌ها و تجهیزات مختلفی وجود دارند. این خودروها قابلیت نصب کمپر و تجهیزات رفاهی مختلف را دارند و متناسب با بودجه مالک و گنجایش داخلی خود به کمپر مسافرتی تبدیل می‌شوند. اگر این خانه‌های متحرک توجهتان را حسابی به خود جلب کرده‌اند و دوست دارید که با مشخصات کمپرهای ایرانی بیشتر آشنا شوید، ادامه مطالب را از دست ندهید.

 

۱_ون غزال ایران خودرو:

کمپر سوار‌های ایرانی

ون غزال ایران خودرو که در کشور روسیه ساخته می‌شود، یک نوع کمپر سوار ایرانی است که به واسطه کمپانی ایران خودرو دیزل وارد بازارهای ایران می‌شود. این ون کمپر وزنی به سنگینی ۲۳۴٠ کیلوگرم دارد و بیشترین سرعت آن چیزی در حدود ۱۵٠ کیلومتر در ساعت است. این خودرو قدرتی معادل با ۱۵٠ اسب بخار دارد و دارای ۴ عدد سیلندر می‌باشد. سیستم ترمز جلوی این خودرو از نوع دیسکی و سیستم ترمز عقب آن از نوع کاسه‌ای است.

 

۲_ون ایویکو:

عکس کمپر ون
کمپر سوار ایرانی دیگری که در بازارهای ایران پیدا می‌شود، ون ایویکو است که در کارخانه خودروسازی ایویکو در کشور ایتالیا ساخته می‌شود. این کمپانی بیشتر در زمینه تولید خودروهایی فعالیت می‌کند که جنبه حمل و نقل عمومی دارند. شرکت زامیاد، شرکت خودروسازی ایرانی است که مسئولیت مونثاژ و عرضه ون ایویکو در بازار ایران را برعهده دارد. از مزایای این خودرو می‌توان به دوگانه‌سوز بودن آن اشاره کرد. قدرت این خودرو در صورت استفاده از بنزین ۹٠ اسب بخار و در صورت مصرف گاز ۹۳ اسب بخار است. اگر بخواهیم چند نمونه از امکانات این ون را نام ببریم، می‌توانیم به تجهیزاتی همچون ترمز ABS، سیستم GPS، فرمان هیدرولیک، سیستم تهویه و… اشاره کنیم.

 

۳_ون وانا:

عکس کمپر سوار ایرانی
اگر قصد تجهیز و مسافرت با کمپر سوار ایرانی در ذهنتان پرسه می‌زند، ون وانا گزینه دیگری است که می‌توانید برای سفر خود آن را در نظر بگیرید. این خودرو ساخته کشور چین است اما در کشور خودمان مونتاژ شده و به عرضه نهایی می‌رسد. این ون به دلیل ظرفیت ۱۴ نفره‌ای که دارد، هم برای حمل‌ونقل عمومی و هم برای استفاده شخصی و زدن به دل جاده‌ها خودروی مناسبی است. ون وانا ۲۱۶٠ کیلوگرم وزن دارد و سرعت آن ۱۴۵ کیلومتر در ساعت است.

 

۴_ون نارون:

کمپر سوار

اگر به کمپر سوار ایرانیِ چندکاره فکر می‌کنید، می‌توانید ون نارون را در الویت‌هایتان قرار بدهید. می‌پرسید چرا؟ چون این خودرو علاوه بر قابلیت کمپر شدن، قابلیت استفاده به عنوان تاکسی یا آمبولانس را هم دارد. صندلی‌های این خودرو به صورت دستی هم قابل تنظیم هستند و کار را برای یک کمپرسواری لذت‌بخش راحت‌تر می‌کنند. مه‌شکن، بالابر برقی و سیستم صورتی چند نمونه دیگر از امکانات این ون به شمار می‌روند.

 

۵_سیبا ون:

کمپر سوار

نصب کمپر و تجهیزات آن بر روی سیبا ون کار عاقلانه‌ای به‌نظر می‌رسد. این خودروی چینی که در کشورمان به نام سیبا ون مشهور شده است، توسط کمپانی بهمن وارد کشور می‌شود. سیبا ون برای ۱۱ سرنشین طراحی شده و درهای آن به صورت کشویی باز و بسته می‌شوند. داشتن امکاناتی مثل ایربگ، مه‌شکن جلو و عقب و ترمز ABS، میزان امنیت را برای رانندگی را در این خانه متحرک بالاتر می‌برند.

آیا کمپر‌ها امنیت دارند؟

اگر کمی فکر کنید، متوجه می‌شوید که کمپر‌ها نیز دست کمی از یک خانه واقعی ندارند و وسایل ارزشمند زیادی در آنها پیدا می‌شود. نکته بعدی این است که مکان‌های مختلفی که برای سفر و اسکان با کمپر انتخاب می‌شوند، شاید از نظر امنیت خیلی قابل بررسی نباشد و به همین دلیل خطر هرگونه سرقت از کمپر‌ها وجود دارد. محکم کردن در کمپر، ایمن کردن پنجره‌ها و نصب دزدگیری که حساسیت مناسبی داشته باشد، از اقدامات اساسی برای حفظ امینت کمپر‌ها هستند.

 

فاضلاب کمپر‌ها در کجا تخلیه می‌شود؟

حدس می‌زنم که این موضوع برایتان خیلی مبهم به‌نظر برسد. آب فاضلاب ظرفشویی، دستشویی و حمام کمپر به چه صورتی تخلیه می‌شود؟ اکثر کمپر‌ها منبع آبی به گنجایش ۱٠٠ تا ۲٠٠ لیتری دارند. البته که کم و زیاد کردن ظرفیت کمپر اختیاری است و به اختیار مالک کمپر بر‌می‌گردد. آب مصرفی در کمپر‌ها در همین منبع آب پر شده و بعد از رسیدن به فضای شهر و مکانی مناسب از مخزن تخلیه می‌شود.

 

خرید یا ساخت یک خودروی کمپر چه قدر هزینه می‌برد؟

حقیقت این است که ساخت خودروهای کمپری در ایران خیلی رایج نیست و اکثر خودروهای کمپری که در نقاط مختلف کشور می‌بینید، از خارج کشور وارد شده‌اند. بنابراین ساختن خودروهای کمپر در کشور ما خیلی امکان‌پذیر نمی‌باشد. ماشین‌های کمپری که به صورت اورجینال فروخته می‌شوند، قیمت بالایی دارند و برای خرید آنها باید حداقل ۱ میلیارد تومان پول نقد در دست داشته باشید. به همین دلیل، عموم مردم قدرت خرید این کمپر‌ها را ندارند و علاوه بر این، نگهداری و ایجاد فضای پارک مناسب برای آنها نیز محدودیت‌های خاص خودش را می‌طلبد.

بیشتر بدانید : همه چیز درباره ی بازی موتور سواران

همچنین ببینید

فاصله تهران تا 30 استان دیگر

فاصله تهران تا ۳٠ استان دیگر ایران

اگر ساکن تهران باشید و قصد سفر به یک مقصد جدید را داشته باشید، مطمئنا …

دیدگاهتان را بنویسید