10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما

امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب به معرفی 10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما پرداخته ایم تا اغلب خانواده هایی که از بد غذایی و غذا نخوردن کودک خود گله می کنند و نگران لاغری بیش از حد کودک خود هستند از این نگرانی ، رهایی یابند.

افزایش اشتهای کودک ، یکی از مهم ترین چالش های والدین است و می تواند کاری مشکل باشد ، به خصوص اگر آنها تمایل به خوردن برخی از غذاها نداشته باشند و به اصطلاح بد غذا باشند. با این وجود استرس نداشته باشید ، روشهایی برای بهتر شدن اشتهای کودک وجود دارد که  در این مقاله به معرفی برخی از موثرترین های آنها خواهیم پرداخت.

10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما

10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما

1- استفاده از داروی گیاهی آویشن برای افزایش اشتهای کودک

این گیاه خاصیت درمانی زیادی دارد از جمله از بین بردن اختلالات سرماخوردگی، افزایش وزن، از بین بردن یبوست در کودکان. مصرف این گیاه می‌تواند یبوست در کودکان را تا حد زیادی از بین ببرد یا به عبارتی باعث پاکسازی روده در کودکان می‌شود.

مادران از این گیاه دارویی می‌توانند به عنوان دمنوش به کودک خود بخورانند و یا به صورت خشک شده استفاده کنند. به این صورت که آن را می توانید با ماست مخلوط کنید و به کودک خود بدهید این گیاه خاصیت آنتی باکتریال هم دارد.

2- استفاده از زنجبیل در درمان بی اشتهایی کودکان

علت همه بی اشتهایی کودکان می‌تواند از سردی هم باشد زنجبیل دارویی با طبع گرم است و میتواند سو هاضمه را هم از بین ببرد و در بدن تعادل ایجاد کند زنجبیل را می‌توانید در آب جوش کتری و يا سماور خود بیندازید و هر بار با خوردن چای یا دم نوش از آن مدام مصرف کنید و یا می توانید درون غذاها به صورت رنده شده و یا پودر شده بریزید .این دارو به شدت سردی را می‌برد و تاثیر بیشتری روی کودکان دارد .

3- استفاده از ترخون در درمان بی اشتهایی کودکان

این دارو را می‌توانید به صورت خشک تهیه کنید و بر روی ماست بریزید. این داروی گیاهی طمع دلپذیری به ماست می‌دهد. استفاده از بابونه ، استفاده از شیرین بیان ، استفاده از پونه کوهی، استفاده از سماق هم بی تاثیر نخواهد بود.

4- استفاده از جو برای افزایش اشتهای کودک

استفاده از جو دوسر برای تهیه سوپ و غذاهای دیگر برای کودکان ارزش غذایی بالایی دارد. والدین از جو به کرات استفاده کنید تاثیر این ماده غذایی گیاهی را به سرعت می‌توانید در کودک خود مشاهده کنید این غذا طبع بسیار گرمی دارد.

5- شربت اشتها آور کودکان

اگر مصرف قطره‌های خوراکی، برای کودک دلبند شما مشکل است می‌توانید از شربت‌های اشتهاآور استفاده کنید که در ادامه چند مورد از موثرترین آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

شربت ویتوکید الحاوی: وجود ویتامین‌های ضروری A تا E در شربت ویتوکید مولتی ویتامین، باعث تحریک اشتها، کمک به رشد و نمو طبیعی کودکان، تقویت‌کننده سیستم ایمنی، تامین سلامت جسمی و ذهنی نوزادان و کودکان می‌شود.
شربت ویتان 200 میلی لیتر: استفاده از 14 ریزمغذی ضروری در شربت ویتان، تاثیر زیادی در افزایش اشتها و سوخت و ساز بدن کودک دارد.
شربت نئوزینک (زینک گلوکونات) الحاوی: از ویژگی‌های شربت نئوزینک، پیشگیری از عوارض ناشی از کمبود روی در سنین رشد و کمک به افزایش اشتها توسط این ویتامین است.

 

بیشتر بخوانید: 10 دلیل عمده افزایش اشتها

10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما

6- مصرف زینک (روی) را افزایش دهید

مصرف زینک باعث تقویت اشتها می‌شود. سبوس گندم، آجیل، بادام‌زمینی و دانه‌ی کدو تنبل حاوی مقادیری از زینک هستند که به تقویت اشتهای کودک کمک می‌کنند. برای انتخاب مناسب ترین مکمل‌های دارویی حاوی زینک با دکتر کودک خود مشورت کنید.

7- از ادویه جات اشتها آور استفاده کنید

پونه کوهی، دارچین، گشنیز و رازیانه گیاهانی هستند که به افزایش اشتهای کودکان کمک می کنند. مقداری از این موارد را به غذای فرزند خود اضافه کنید. با این حال اطمینان حاصل کنید که کودکان به این ها حساسیت نداشته باشد.

8- آب خوردن نیم ساعت قبل از غذا فراموش نشود

برای افزایش اشتهای کودکان تجربه نشان داده است نیم ساعت قبل از غذا خوردن یا حتی شیر خوردن بهتر است یک لیوان آب بخورند. این اصول اولیه بسیار کمک خواهد کرد.

9-تشویق کودک به بازی و ورزش

همه‌ی ما تقریبا می‌دانیم که ورزش و فعالیت‌های جسمی باعث بهبود اشتها می‌شود. شاید به عنوان پدر و مادر فراموش کرده‌اید که کودک را تشویق به بازی و ورزش کنید. اگر اشتهای کودک شما کم است، سعی کنید که کودک زمان بیشتری را به بازی اختصاص دهد.

10-پرهیز از از گفت و گو‌های استرس‌زا

بعضی از اوقات والدین درباره‌ی مسائل مالی یا برنامه‌ی درسی کودکان هنگام غذا خوردن صحبت می‌کنند. این بحث‌ها، کودک را دچار اضطراب می‌کند و روی اشتهای او اثر می‌گذارد.

10 روش موثر برای افزایش اشتهای کودک شما

دلایل کاهش اشتها

اشتهای کودک شما ممکن است زمانی که او یک دوره­ رشد آهسته را پشت سر می­ گذارد؛ کاهش یابد. این بدان معنا است که او برای برآورده شدن نیازهای غذایی خود، به غذای کمتری نیاز دارد. ناراحتی معده همراه با اشتهای کمتر می ­تواند نشان دهنده­ مشکل جدی ­تری باشد. آن دسته از مشکلات معده که توسط باکتری ­ها و ویروس ­ها به وجود می ­آیند؛ باعث می­ شوند کودک شما احساس تهوع داشته باشد و از این رو تمایل کمتری به غذا خوردن نشان دهد. باکتری­ هایی به نام هلیکو باکتر پیلوری می­ توانند زخم­ های پپتیک را ایجاد کنند که می­ تواند اشتها را نیز کاهش دهد. کاهش اشتها همچنین ممکن است با عفونت­ های مجاری ادراری و آپاندیسیت مرتبط باشد.

 

بیشتر بخوانید:  پیشگیری و درمان کاهش وزن کودکان

 

درمان کاهش اشتها

اگر کودک شما کمتر غذا می ­خورد؛ دلیلش این است که رشد او کم است و تا زمانی که او غذاهای مختلفی بخورد؛ هیچ درمانی لازم نیست. عفونت­ های باکتریایی که اشتها را مهار می­ کنند؛ اغلب باید با آنتی­ بیوتیک­ ها درمان می­ شوند؛ در حالی که عفونت­ های ویروسی به گذشت زمان نیاز دارند. آنتی­ بیوتیک­ ها همچنین برای درمان زخم ­های ناشی از هلیکو باکتر پیلوری و عفونت­ های مجاری ادراری مورد استفاده قرار می­ گیرند که اگر دلیل کم اشتهایی کودکان ، عاملی غیر طبیعی(عفونتی) است باید حتما برای درمان ، به پزشک مراجعه نمود.

سخن پایانی

در سنین پایین خیلی عوامل ممکن است باعث بی اشتهایی کودکان شود که بیشتر به علت نداشتن رژیم غذایی مناسب می باشد. با راهکار هایی که در بالا به آن اشاره شد می توان کمک شایانی به افزایش اشتها در کودکان کرد. اما این نکته را باید در نظر گرفت بهتر است پس از به نتیجه نرسیدن برای افزایش اشتهای کودک به پزشک متخصص کودکان و متخصص تغذیه مراجعه کرد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

کاهش وزن در دوماه

2 روش فوق العاده برای لاغری در دوماه

اگر به دنبال موثر ترین روش های  کاهش وزن در دوماه هستید، ورزش و رژیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *