آموزش ساخت تراریوم

تراریوم‌ها باغ‌های مینیاتوری هستند که در داخل ظروف کوچک و معمولاً قابل آب بندی مانند بطری‌ها و شیشه‌ها قرار می‌گیرند. این گیاهان از نظر اکوسیستم کاملا خودکفا هستند به این صورت که این گیاهان خود را از طریق تعرق و تقطیر مجدد آب در ظرف آبیاری می‌کنند. کلمه تراریوم از کلمه لاتین terra (“زمین”) + Arium (یک مکان یا ظرف) گرفته شده است. ساخت تراریوم یک روش ساده و جذاب برای نگهداری گیاهان در خانه است. ساکولنت‌ها به دلیل اندازه کوچک، تنوع بالا و زیبایی آن‌ها و مراقبت نسبتا آسان از بهترین گزینه‌ها برای ساخت تراریوم هستند. در این مقاله، راهنمای گام به گام طرز ساخت تراریوم با گیاه ساکولنت آموزش داده می‌شود.

به طور کلی، برای ساخت یک تراریوم ساکولنت، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • انتخاب ظرف مناسب تراریوم
  • تمیز کردن ظرف
  • قرار دادن یک لایه در پایین گلدان جهت زهکشی آب
  • اضافه کردن فیلتر برای جداسازی لایه‌ها
  • اضافه کردن یک لایه ذغال چوب
  • اضافه کردن خاک و سپس ساکولنت‌ها
  • تزیین ظرف

ساخت تراریوم

مراحل ساخت تراریوم

قدم اول ساخت تراریوم : انتخاب ظرف مناسب

ساکولنت‌ها از جمله کاکتوس‌ها از مناطق بسیار گرم دنیا رشد می‌کنند. این بدان معنی است که آن‌ها نیاز به تبادل هوای مناسب و رطوبت کم دارند. به همین دلیل، برای ساخت تراریوم با ساکولنت باید یک ظرف که در آن باز است را انتخاب کنید. بنابراین یک تراریوم کوچک با دهانه کوچک در بالای آن با تعداد گیاهان کم می‌تواند گزینه مناسبی باشد. برخی از ظروف که می‌توانید به عنوان ظرف تراریوم خود انتخاب کنید عبارتند از:

  • شیشه آکواریوم
  • فنجان
  • کاسه سوپ
  • ظروف با شکل هندسی خاص ( در زیر تعدادی را مشاهده می‌کنید)
  • کاسه شیشه‌ای همانند کاسه میوه و یا تنگ شیشه‌ای

و غیره

ساخت تراریوم

ساخت تراریومنکته‌ای که در انتخاب ظرف برای ساخت تراریوم بسیار اهمیت دارد انتخاب ظرف با دهانه باز است. انتخاب ظرف مناسب با دهانه بسته مانع تبادل هوا می‌شود که این موضوع باعث کشته شدن تراریوم‌ها می‌شود.

قدم دوم : تمیز کردن ظرف نگهدارنده

قبل از شروع ساخت تراریوم ساکولنت بسیار مهم است که ظرف انتخابی خود را با آب داغ و صابون بشویید. این کار باعث حذف هر گونه مواد شیمیایی و کثیفی باقی مانده در ظرف می‌شود و از تشکیل کپک و پوسیدگی در گیاهان شما جلوگیری می‌کند. ظرف نگهدارنده را با دقت بشویید و خشک کنید و سپس  شروع به ساخت تراریوم خود کنید.

قدم سوم : قرار دادن یک لایه در پایین گلدان جهت زهکشی آب

افزودن یک لایه زهکشی در کف تراریوم بسیار مهم است. این کار زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که شما به طور ناگهانی به گیاه خود بیش از حد آب می‌دهید. با ایجاد این لایه آب اضافی را می‌گیرد. همچنین افزودن این لایه به چیدمان مناسب تراریوم کمک می‌کند.

گزینه‌های مختلفی برای زهکشی وجود دارد. بسته به طرح کلی خود برای ساخت تراریوم می‌توانید از مواد مختلفی انتخاب کنید. به طور کلی گزینه‌های زیر می‌توانند انتخاب مناسبی برای زهکشی باشند :

ماسه – تنوع رنگی در انتخاب ماسه وجود دارد که می‌توانید با توجه به ساختار تراریوم خود و سلیقه خودتان هر رنگی را انتخاب کنید، در زیر نمونه از این ماسه‌ها را مشاهده می‌کنید.

سنگ، شن یا سنگریزه –  سنگ‌های رودخانه، سنگ‌های آتشفشانی، سنگ‌های متخلخل و سنگ‌های تزئینی با رنگ‌های مختلف از گزینه‌های دیگر هستند.

خرده چوب – از این خرده چوب‌ها می‌توانید برای ساخت تراریوم با تم جنگلی یا چوبی استفاده کنید.

اگر قصد استفاده از سنگ را در ساخت تراریوم خود دارید قبل از استفاده حتما آن را بشویید تا هرگونه کثیفی آن از بین برود و سپس آن را خشک کنید.

قدم چهارم : اضافه کردن فیلتر برای جداسازی لایه‌ها

برای جداسازی لایه زهکشی و لایه ذغال که بعداً اضافه می‌کنید، باید یک فیلتر کوچک قرار دهید که از مخلوط شدن محتویات تراریوم و خراب شدن دکوراسیون آن جلوگیری کند. این کار نه تنها به حفظ دکوراسیون کمک می‌کند، بلکه از نفوذ مخلوط خاک/گلدان به لایه های زیرین جلوگیری می‌کند.

هنگام انتخاب فیلتر، یک فیلتر نازک که قابلیت عبور آب را دارد را انتخاب کنید. برخی از گزینه‌های موجود عبارتند از : صافی قهوه، کاغذ که بر روی پنیر استفاده می‌شود، گاز پانسمان، کاغذ نقشه کشی ساختمان و غیره. از تقسیم کننده‌های پلاستیکی یا جنس مشابه پلاستیک استفاده نکنید. بعد از انتخاب یک فیلتر مناسب آن را روی لایه زهکشی خود قرار دهید.

قدم پنجم : اضافه کردن یک لایه ذغال چوب

مرحله بعدی در ساخت تراریوم اضافه کردن یک لایه زغال چوب است. زغال چوب به عنوان یک تصفیه کننده عمل می‌کند و از رشد قارچ یا پوسیدگی جلوگیری می‌کند. همچنین به از بین بردن بوی بد در تراریوم کمک می‌کند و آن را تازه نگه می‌دارد. یک لایه نازک (برای پوشاندن سطح) از زغال چوب باغبانی به صورت زیر اضافه کنید.

قدم ششم : اضافه کردن خاک و سپس ساکولنت‌ها

مرحله بعدی اضافه کردن خاک گلدان و گیاهان انتخابی شما خواهد بود. از خاک مخصوص گیاه ساکولنت استفاده کنید و مطمئن شوید که خاک انتخابی سبک باشد و به خوبی آب و هوا را از خود عبور دهد.

ابتدا مقداری خاک گلدان را به ظرف اضافه کنید و بعد ساکولنت‌ها را داخل ظرف قرار دهید. از سالم بودن گیاهان اطمینان حاصل کنید، هر گونه برگ مرده را بردارید و در صورت وجود ریشه در خاک آن جدا کنید. آب را به آرامی به خاکو همچنین ریشه گیاهان خود را اسپری کنید. اگر هنوز در مورد نوع ساکولنت در ساخت تراریوم خود هنوز تصمیم نگرفته اید ، به دنبال الهام گرفتن از ایده دیگران در بازار گل تهران باشید. سعی کنید همیشه ساکولنت های کوچکتر و با رشد کندتر را انتخاب کنید.

اگر گیاه شما خیلی بلند یا بزرگ است، می‌توانید آن را کمی هرس کنید. ر مورد ریشه ها هم این نکته صادق است است – اگر ریشه گیاهان خیلی بلند هستند می‌توانید بدون این که برای گیاه مشکلی پیش بیاید کمی آن‌ها را کوتاه کنید. اما حتما برای جلوگیری از ایجاد عفونت در گیاه، ابتدا قیچی را با آتش یا الکل ضدعفونی کنید.

گیاهان خود را در خاک قرار دهید و سپس به اضافه کردن خاک ادامه دهید تا زمانی که ریشه‌ها کاملاً پوشانده شوند. از اضافه کردن خاک زیاد به گیاه کاملا خودداری کنید زیرا هدف از اضافه کردن خاک این است که ریشه‌های گیاه کاملا در خاک قرار گیرد.

قدم هفتم : تزیین ظرف بعد از ساخت تراریوم

بعد از قرار دادن گیاهان در ظرف می‌توانید شروع به تزئین ظرف تراریوم خود کنید. همچنین شما می‌توانید از سنگ یا سنگ ریزه برای تزئین ظرف خود استفاده کنید. شما می‌توانید از هر وسیله‌ای اعم مجسمه، گیاهان مصنوعی، خز و غیره با توجه به تم خود استفاده کنید.

ساخت تراریوم

 

آبیاری ساکولنت تراریوم

ساکولنت‌ها از مناطق گرم دنیا یافت می‌شوند و آب را در سلول‌های خود ذخیره می‌کنند. بنابراین، آن‌ها به آبیاری خیلی مکرر نیاز ندارند که بسته به فصل نیز می‌تواند متفاوت باشد. اگر آبیاری ساکولنت‌ها به میزان کافی باشد، ساکولنت‌ها سفت می‌شوند و برگ‌هایشان بزرگتر و آب دار به نظر می‌رسد. اما وقتی آب کافی نداشته باشند، شروع به خم شدن می کنند و استحکام خود را از دست می‌دهند.

ساکولنت‌های خود را در تابستان هفته‌ای یک بار و در زمستان هر 2 هفته یک بار آبیاری کنید. بین فصول، هر 10 روز یا بیشتر آبیاری کنید. ساکولنت‌ها نیاز به آبیاری مناسب و عمقی دارند، اما پس از آبیاری نیز باید کاملا خشک شوند. به ای منظور، ساکولنت در ظروف کوچکتر و متوسط را با حدود یک چهارم فنجان آب آبیاری کنید.

به طور خلاصه بعد از ساخت تراریوم با ساکولنت، آن را در مکانی روشن و به دور از نور مستقیم قرار دهید. در هفته اول تراریوم خود را آبیاری نکنید زیرا در ابتدای کار شما تراریوم خود را به طور کامل با اسپری آب آبیاری کرده اید. حتما مطمئن شوید که تهویه هوا به خوبی برای گیاه شما انجام می‌شود.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

کاردستی برای دکور خانه

۱۱ مدل کاردستی برای دکور خانه

می‌توانید با انواع کاردستی برای دکور خانه، جایی که در آن زندگی می‌کنید را زیباتر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *