کارگردان فیلم همسفر درگذشت

فیلم همسفر، یکی از فیلم های قدیمی و معروف است که کمتر کسی است که آن را نشناسد و به تازگی اخباری مبنی بر این موضوع که کارگردان فیلم همسفر درگذشت در فضای مجازی پیچیده است که امروز وبسایت نیمه شب بر آن شده است تا به تحلیل این موضوع بپردازد.

کارگردان فیلم همسفر که بود؟

کارگردان این فیلم و چندین فیلم مشهور از جمله درشکه چی و علی کنکور، مسعود اسداللهی بود که در سال 1323 در تهران متولد گردید و در 20 مرداد 1401 و در سن 78 سالگی در لس آنجلس آمریکا دار فانی را وداع گفت.

علت فوت مسعود اسداللهی

مسعود اسدالهی بر اثر بیماری و ایست قلبی درگذشت و علت فوت و درگذشت این کارگردان و بازیگر قدیمی بیماری ذکر شده است و نیز تاکنون خبر مراسم تشییع و خاکسپاری ایشان منتشر نشده است.

کارگردان فیلم همسفر درگذشت

زندگی

مسعود کیمیایی در محله امیریه تهران به دنیا آمد. او بازیگری در تئاتر را از سن ۱۸ سالگی آغاز کرد و سپس به دانشکده هنرهای دراماتیک وارد شد. وی در طول تحصیل و پس از آن کار بازیگری خود را ادامه داد و در سال ۱۳۴۶ وارد تلویزیون شد. در سال ۱۳۴۷ با بازی در فیلم «آرامش در حضور دیگران» به کارگردانی ناصر تقوایی وی برای نخستین بار در سینما ظاهر شد. عمده شهرت وی در سینما به خاطر کارگردانی دو فیلم همسفر (با بازی گوگوش و بهروز وثوقی) و علی کنکوری (با بازی خودش) و در تلویزیون به خاطر کارگردانی و بازیگری در مجموعه تلویزیونی طلاق است.

پس از ممنوع شدن فعالیت وی در ایران در دهه شصت وی ابتدا به اروپا و سپس به آمریکا رفت و درلس‌آنجلس اقامت داشت.

بیشتر بخوانید: علت فوت هوشنگ ابتهاج و شعرهای خاطره انگیزش

شروع بازیگری کارگردان فیلم همسفر

اولین کار حرفه ای مسعود اسداللهی در بازیگری فیلم سینمایی آرامش در حضور دیگران به کارگردانی ناصر تقوایی بود فیلمی که در آن بازیگرانی همچون ثریا قاسمی و اکبر مشکین بازی می کردند.

ممنوع الکار شدن بعد از انقلاب

بعد از انقلاب مسعود اسداللهی به همراه برخی از بازیگران و کارگردان ها ممنوع التصویر شد و تصمیم گرفت ایران را ترک کند و به اروپا مهاجرت کرد.

بیشتر بخوانید: هنرمندان اهل سینما که درسال ۱۴٠٠ فوت شدند

آثار

کارگردانی

قرنطینه (۱۳۶۱)
بابا خالدار (۱۳۵۴)
همسفر (۱۳۵۴)
علی کنکوری (۱۳۵۲)
بازیگری
قرنطینه (۱۳۶۱)
پسرک (۱۳۵۵)
بابا خالدار (۱۳۵۴)
علی کنکوری (۱۳۵۲)
آرامش در حضور دیگران (۱۳۵۱)
درشکه‌چی (۱۳۵۰)
دزد و پاسبان (۱۳۴۹)
رمبو ۳ (۱۹۸۸)

فیلمنامه

قرنطینه (۱۳۶۱)
در شهر خبری نیست (۱۳۵۶)
بابا خالدار (۱۳۵۴)
همسفر (۱۳۵۴)
علی کنکوری (۱۳۵۲)
بدنام (۱۳۵۰)
پل (۱۳۵۰)
راز درخت سنجد (۱۳۵۰)
دزد و پاسبان (۱۳۴۹)
تهیه‌کننده
قرنطینه (۱۳۶۱)
طرح اولیه داستان
یک چمدان س ک س (۱۳۵۰)

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین فیلم های سینمایی ایرانی1401

تلویزیون

مجموعه پیوند (۱۳۴۸–۱۳۴۶)
مجموعه آدم و حوا (نویسنده، کارگردان و بازیگر) (۱۳۵۰)
مجموعه آقای شاکی (بازیگر)
مجموعه طلاق (نویسنده، کارگردان و بازیگر) (۱۳۵۶)
شو شب سال مار (نویسنده، کارگردان و بازیگر) (۱۳۵۶)

کارگردان فیلم همسفر درگذشت

همسر و فرزندان مسعود اسداللهی کارگردان فیلم همسفر 

آقای اسداللهی در دهه هشتاد با خانم مهرنوش خواننده ازدواج کرد.

مهرنوش در سال ۱۳۸۶ به کشور آمریکا مهاجرت کرده است و تا پیش از این واقعه(فوت مسعود اسدللهی) در شهر سن آنتونیو واقع در ایالت تگزاس به همراه ایشان و فرزندشان که سام نام داشت زندگی می نمودند او تا پیش از مهاجرت کارمند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و به مدت سه سال و نیم نیز در دانشگاه پیام نور خمین به تدریس ریاضیات مشغول بوده است.

مهرنوش فعالیت حرفه ای خود را در تیرماه ۱۳۸۹ با انتشار اولین کلیپ خود به نام “نرو” آغاز کرد و بعد از آن با انتشار کلیپ معروف “چشمات” به سرعت به شهرت رسید اولین آلبوم او به نام “چشمات” در بهمن همان سال و اندکی پس از انتشار آهنگ “کم میارمت” که بعد از آهنگ “چشمات” پرطرفدارترین آهنگ آلبومش بود، منتشر شد در تهیه این آلبوم کامران رسول زاده با آهنگسازی و ترانه سرایی و جمال خدامی با تنظیم قطعات او را همراهی میکردند.
تمامی کلیپهایی که از مهرنوش منتشر شده است به کارگردانی سیروس کردونی است که مدیر برنامه های وی نیز می باشد و نقش بسزایی در معرفی و شهرت زودهنگام مهرنوش داشته است.

همسر و فرزند مسعود اسداللهی

بیشتر بخوانید: فهرست ایرانی های معروفی که خودکشی کردند!

گفتاوردهای کارگردان فیلم همسفر در برخی مصاحبه ها

*غربت یک چیز حیرت‌انگیزی است، درد و گرفتاری و فشار دارد.
*همیشه انگار سرنوشت ما ایرانی‌ها این است که باید یک‌جوری در حصار باشیم تا خلاقیت‌مان گل کند؛ یعنی ما به شکلی با دیکتاتوری آغشته شده‌ایم. در تک به تک سلول‌های‌مان این هست که تو مجبور باشی نوع دیگری فکر کنی.
*… من همیشه توی آینه می‌گویم که خودمانیم، ماییم که تحمل می‌کنیم، ماییم که فشار را قبول می‌کنیم… اول خود ملت است که عادت کرده به تعظیم کردن، عادت کرده به این‌که عیب ندارد بگذار حالا این اتفاق هم بیافتد، درست می‌شود. می‌خواهد نان‌اش را دربیاورد.
۵ ژوئن ۲۰۱۴/ ۱۶ خرداد ۱۳۹۳، مصاحبه با «دویچه وله»

*من‭ ‬حد‭ ‬فاصل‭ ‬۱۷‭ ‬تا‭ ‬۲۰‭ ‬سالگی‭ ‬تجربه‌های‭ ‬زیادی‭ ‬کرده‭ ‬بودم. من واقعًا به تجربۀ کاری بسیار اعتقاد دارم. همیشه‭ ‬به‭ ‬نسل‭ ‬جوان‭ ‬و‭ ‬نوجوان‭ ‬می‭ ‬گویم‭ ‬اینقدر‭ ‬که‭ ‬برای‭ ‬رزومه‭‌‬سازی‭ ‬وقت‭ ‬می‭‌‬گذارند، ‭ ‬باید‭ ‬تجربه‭ ‬کنند‭ ‬و‭ ‬وقت‭ ‬برای‭ ‬تجربه‌اندوزی‭ ‬بگذارند‭… ‬ تجربه‭ ‬و‭ ‬کار‭ ‬کردن‭ ‬آدم‭ ‬را‭ ‬مثل‭ ‬فولاد‭ ‬آبدیده‭ ‬می‭ ‬کند. اگر‭ ‬تجربه‭ ‬با‭ ‬شانس‭ ‬همراه‭ ‬باشد‭ ‬و‭ ‬استعداد‭ ‬هم‭ ‬چاشنی‭ ‬آن‭ ‬شود‭ ‬مهمترین‭ ‬کار‭ ‬ممکن‭ ‬برای‭ ‬هنرمند‭ ‬انجام‭ ‬شده‭ ‬است. ربطی‭ ‬به‭ ‬هیکل‭ ‬و‭ ‬قیافهٔ ‭ ‬آنچنانی‭ ‬ندارد.. ‭ ‬باید‭ ‬تلاش‭ ‬کنی‭ ‬در‭ ‬نهایت‭ ‬چهره‭‌‬ات‭ ‬با‭ ‬کارهایت‭ ‬در‭ ‬ذهن‭ ‬و‭ ‬قلب‭ ‬مردم‭ ‬بماند‭. ‬ و‭ ‬البته‭ ‬مهم‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬در‭ ‬نهایت‭ ‬این‭ ‬تجربه‭ ‬به‭ ‬نسل‭ ‬بعد‭ ‬هم‭ ‬منتقل‭ ‬شود‭. ‬
*خشم‭ ‬شما‭ ‬را‭ ‬می‭‌‬تواند‭ ‬به‭ ‬مسیری‭ ‬سازنده‭ ‬هدایت‭ ‬کند‭ ‬و‭ ‬می‌تواند‭ ‬شما‭ ‬را‭ ‬از‭ ‬مسیر‭ ‬دور‭ ‬کند‭.
۲۵ ژوئن ۲۰۲۱/ ۴ تیر ۱۴۰۰، مصاحبه با مجلهٔ «جوانان»

اسداللهی

سخن پایانی

مسعود اسداللهی پس از انقلاب، فیلمی را بنام قرنطینه در ایران ساخت اما مجوز اکران و پخش آن به او داده نشد و به همین سبب، برای ادامه فعالیت هنری خود به غربت مهاجرت نمود و در آنجا فعالیت هنری خود را از سر گرفت و تا پیش از مرگ، همچنان به فعالیتهای خود ادامه داد و در آخر در همانجا نیز جان به جان آفرین تسلیم نمود.

برای خانواده این هنرمند محبوب، آرزوی صبر و شکیبایی در فقدان عزیز از دست رفته را داریم و امیدواریم که روح وی همواره در آرامش ابدی قرار گیرد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

الهه منصوریان در عرض دو دقیقه قهرمان جهان شد

ساعاتی پیش الهه منصوریان، شیر دختر ووشوکار و موفق ایرانی در عرض کمتر از دو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *