هر آنچه باید درباره اکسپو 2020 دبی بدانید

این روزها بزرگترین نمایشگاه بین المللی جهان به میزبانی دبی در کشور امارات درباره ی برگزاری است. در این رویداد بین المللی ملل مختلف جهان دستاوردهای خود را در تمامی زمینه‌ها به نمایش ‌می‌گذارند. در دوران برگزاری این نمایشگاه فرصتی بی‌نظیر جهت عرضه فناوری‌های جهانی در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفته است. اگر میخواهید بدانید رویداد اکسپو 2020 دبی چیست و چه برنامه هایی در طی این رویداد خاص اجرا می‌شود با ما در سایت نیمه شب همراه باشید.

اکسپو 2020 دبی چیست؟

اکسپو 2021 دبی

اکسپو به بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد نمایشگاهی جهان گفته می‌شود که برای نمایش بهترین‌ دستاورهای کشورهای مختلف به‌خصوص در زمینه‌ فناوری، نوآوری و معماری برگزار می‌شود و هر پنج سال یک‌ بار اتفاق می‌افتد. قرار بود این نمایشگاه در سال 2020 برگزار گردد، اما اپیدمی کووید 19 در همین سال، مانع از اجرای این جشنواره شد. پس از آغاز واکسیناسیون در جهان و آغاز واکسیناسیون عمومی در بسیاری از کشورهای جهان، معین شد این رویداد مهم از یک اکتبر 2021 آغاز شود و تا 31 مارس 2022 ادامه یابد. به این دلیل که نمایشگاه قرار بود در سال 2020 برگزار شود این نمایشگاه را اکسپو 2020 می‌نامند.
در ۲۴ روز اول برگزاری نمایشگاه در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آن بازدید کرده اند و پیش بینی می‌شود طی ۶ ماه مدت زمان برگزاری اکسپو در مجموع در حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر از آن بازدید کنند. بازدید مجازی هم یکی از آپشن‌هایی است که برگزارکنندگان اکسپو 2020 دبی برای راحتی بازدیدکنندگان از سرتاسر جهان در نظر گرفته اند. در چهار هفته‌ی نخست این رویداد در حدود 9 میلیون و سیصد هزار هم به صورت مجازی از اکسپو بازدید کرده‌اند.
موضوع اصلی نمایشگاه در اکسپو 2020 دبی« ارتباط ذهن‌ها، خلق آینده» عنوان شده است. بر همین اساس ارائه دستاوردهای ملل در زمینه‌های تکنولوژی، هنر، پزشکی، فرهنگی و غیره محتوای اصلی نمایشگاه اکسپو را تشکیل می‌‌دهد. هر کشور در پاویون مخصوص خود، دستاوردها و محصولات‌شان را به معرض نمایش گذاشته اند و مساحت این نمایشگاه حدود 4.8 کیلومتر وسعت دارد.

همچنین بخوانید: سفر مجازی چیست؟ | معرفی بهترین وب سایت های تور مجازی در دنیا

تاریخچه‌ی اکسپو

اکسپو

ایده‌ی برگزاری نمایشگاه اکسپو دبی اولین بار در کشور فرانسه مطرح شد و اولین بار این رویداد در سال 1844 به طور غیر رسمی در پاریس با اسم نمایشگاه صنعتی برگزار شد. پس از آن دقیقا همزمان با انقلاب صنعتی در پارک لندن، اکسپو به طور رسمی فعالیت جهانی خود را آغاز کرد و 6 ماه به طول انجامید.
این رویداد نمایشگاه مهم تاثیر بسیار زیادی در رونق اقتصادی کشور انگلیس داشت، در طی زمان برگزاری نمایشگاه و پس از آن دولت بریتانیا با رونق چشمگیری در صنعت توریسم، طراحی محیط، تجاری و آموزش و فرهنگی مواجه شد؛ از آن پس دیگر کشورها هم برای برگزاری این نمایشگاه باشکوه در کشورشان دست تلاش به تلاش گسترده ای زدند و سرانجام در سال 1928 نمایندگان 31 کشور دنیا اولین پیمان برای برگزاری نمایشگاه اکسپو در جهان به صورت بین‌المللی را امضا کردند.
در حال حاضر دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌ها (BIE) مدیریت جهانی اکسپو را صورت می‌دهند و این دفتر بین‌المللی در سال 2013 دبی را به عنوان میزبان اکسپوی 2020 تعیین کرد. در ابتدا پنج شهر برای برگزاری این نمایشگاه در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد شده بودند که از میانِ آنها چهار شهر در رقابت باقی ‌ماندند: دبی از امارات متحده عربی، اکاترینبرگ از روسیه، ازمیر از ترکیه، و سائو پائولو از برزیل. دبی برای نخستین بار از خاورمیانه (خلیج فارس) موفق شد میزبانی این رویداد جهانی باشکوه را به دست آورد.

تم‌های موضوعی نمایشگاه اکسپو 2020 دبی و پاویون‌ها

اکسپو 2021 دبی

تم اصلی اکسپو 2020 دبی «ارتباط ذهن‌ها، خلق آینده» است که به طور کلی به سه تم موضوعی تقسیم بندی شده است. هر یک از کشورهای شرکت کننده در این اکسپو پاویون خود را بر اساس موضوعات، سازه‌ها، تکنولوژی و دستاوردهایی که قصد ارائه ی آن را دارد در منطقه‌ی موضوعی مرتبط انتخاب کرده است.

پاویون» (Pavilion) از اصطلاحات معماری است و در نمایشگاه‌های جهانی به سازه‌ای با معماری خاص گفته می‌شود که می‌تواند اشکال متفاوتی داشته باشد. در واقع نمای بیرونی هر پاویون، فرهنگ، دستاوردها و نوآوری‌های آن کشور را به نمایش می‌گذارد. در نمایشگاه اکسپو 2020 دبی بیش از ۲۰۰ پاویون وجود دارد که همه ی آنها پاویون های کشورها نیستند و برخی از آنها پاویونهای موضوعی خاصی هستند که با مشارکت برگزارکنندگان و شرکت کنندگان در رویداد ساخته شده است. معماری پاویونهای هر کشور توسط خود آن کشور شرکت کننده طراحی و با مشارکت پیمانکارهای اماراتی اجرا شده است.
تم‌های موضوعی نمایشگاه اکسپو 2020 شامل سه موضوع ذیل می‌شود، هر کدام از این تم های موضوعی بخشی از مساحت سایت اکسپو را به خود اختصاص داده‌اند و پاویون‌های مختلفی در این بخش‌ها وجود دارد.

همچنین بخوانید: نمایشگاه CES 2022

منطقه‌ی فرصت Opportunity

پاویون فرصت

در اکسپو 2020 فرصتی مناسب را در اختیار افراد و جوامع مختلف قرار گرفته تا پتانسیل آنها برای شکل دادن به آینده آشکار شود. پاویون‌هایی که در منطقه ی فرصت قرار گرفته‌اند بر پتانسیل و نیروی بلقوه جوامع بر ساخت آینده متمرکز شده‌اند.
«پاویون فرصت»، پاویون اصلی منطقه ی فرصت است که توسط گروه معماری AGI طراحی شده و در این پاویون فعالیت‌هایی با هدف ایجاد آینده‌ای بهتر مورد حمایت قرار می‌گیرد. معماری «پاویون فرصت» شامل سقف کنسولی پیچیده‌ای است که در اطراف یک میدان مرکزی ساخته شده است. این پاویون شامل پنج ساختمان می‌شود که با بیش از چهار هزار متر مربع پارچه سرامیکی انعطاف‌پذیر احاطه شده‌اند.
در این پاویون سه راهنمای اصلی در خط مقدم قرار دارند که به بازدید کنندگان نشان می‌دهند چگونه اقدامات کوچک آن‌ها در زمینه آب، انرژی و غذا، تاثیرات ماندگاری در جوامعشان بر جای گذاشته است. هدف اصلی پاویون فرصت، ایجاد فضایی است که افراد با فرهنگ‌ها، زبان‌ها و سنین مختلف بتوانند تجربیات مشترک بشری را به هم پیوند دهند و آن‌ها را گرامی بدارند.
از جمله دیگر پاویونهای مهمی که در منطقه ی فرصت قرار گرفته اند می‌توان به پاویون هند، پاویون انگلیس، پاویون مراکش و چین اشاره کرد.

منطقه‌ی تحرک Mobility

پاویون تحرک

ایجاد حرکت هوشمندانه‌تر و پربارتر در افراد، کالاها و ایده‌ها از نظر فیزیکی و مجازی، هدف این بخش است. پاویون‌هایی که در منطقه‌ی تحرک واقع شده‌اند نوآوری‌ها و راهکارهایی را در زمینه های شهرسازی مدرن، هوش مصنوعی و رباتیک، پویایی شخصی، سفر، ارتباط دیجیتالی، اکتشاف و غیره ارائه می‌کنند.
«پاویون تحرک» (Alif) که پاویون اصلی منطقه ی تحرک است توسط شرکت «فاستر و شرکا» (Foster + Partners) طراحی شده است. این پاویون بزرگ‌ترین آسانسور مسافری جهان را در شکل مثلثی خود جای داده است و یک آمفی تئاتر در بیرون آن قرار دارد.
«پاویون تحرک» دنیای فیزیکی و دیجیتالی را به هم متصل می‌کند و به بازدیدکنندگان برشی از آینده را نشان می‌دهد که در آن کالاها، اطلاعات و ایده‌ها سریع‌تر از هرزمان دیگری به اشتراک گذاشته می‌شوند. بازدید کنندگان در این پاویون می‌توانند شاهد بزرگ‌ترین سفرهای انسان، از اولین سفرها تا سفرهایی فراتر از زمین باشند؛ ضمن اینکه فناوری هایپرلوپ فوق سریع و آینده ماموریت‌ها در مریخ هم در این بخش نشان داده شده است.
از جمله دیگر پاویون‌های مهم در منطقه‌ی موضوعی تحرک می‌توان به پاویون استرالیا، پاویون کره جنوبی و پاویون بلژیک اشاره کرد.

منطقه‌ی‌ پایداری sustainability

پاویون پایداری

این غرفه حول محور حفظ سیاره زمین برای نسل‌های آینده می‌چرخد، در این منطقه پاویونهایی قرار گرفته اند که دستاوردهای خودشان را در زمینه ی موضوعاتی چون مدیریت منابع، تغییرات اقلیمی، اکوسیستم‌های طبیعی، تنوع زیستی و موارد دیگر ارائه می‌کنند.
«پاویون پایداری» که توسط شرکت «معماران گریمشاو» (Grimshaw Architects) طراحی شده است، یک ساختمان انرژی صفر است که منابع خود را تولید و بازیافت می‌کند. این پاویون حدود ۲۵ هزار متر مربع وسعت دارد که ۶,۳۰۰ متر مربع آن به فضای نمایشگاهی اختصاص یافته است. نزدیک به پنج هزار پنل خورشیدی روی سقف پاویون و درختان خورشیدی تعبیه شده‌اند که مانند گل آفتابگران، برای دریافت حداکثر نور خورشید، در طول روز با خورشید می‌چرخند.
درخت دیگری در این پاویون وجود دارد که با متراکم‌کردن رطوبت هوا، آب آن را برداشت می‌کند؛ این روش در حقیقت یک سیستم آبیاری نوآورانه برای آبیاری باغ‌ها است که در نهایت آب پسماند آن بازیافت می‌شود. به‌عبارتی، پاویون پایداری می‌تواند آب مورد نیاز خود را تامین کند. این پاویون تا حدی در زیر زمین قرار دارد و از همین رو، محیط آن خنک‌تر از اطراف است.
از دیگر پاویون‌های مهمی که در منطقه پایداری قرار گرفته‌اند می‌توان به پاویون‌های کشورهای سنگاپور، اسپانیا و مراکش اشاره کرد.

مکان برگزاری نمایشگاه اکسپو 2020 دبی

اکسپو 2021 دبی

نمایشگاه اکسپو 2020 دبی در Centre Exhibition کمی آن‌طرف‌تر از پالم جمیرا و در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم برگزار می‌شود و سازه‌ی سازه مدرن الوصل پلازا به عنوان محل برگزاری اکسپو 2020 دبی در نظر گرفته شده‌ است. سایت نمایشگاه از بخش‌های مسکونی، مهمان‌نوازی و نمایشگاهی تشکیل شده که هتل Rove به‌عنوان تنها هتل موجود در این محل است.
ساختمان میدان الوصل یا الوصل پلازا همان طور که از نامش برمی‌آید، محلی برای اتصال است و به همین دلیل به‌عنوان هسته مرکزی اکسپو عمل می‌کند و سه منطقه موضوعی نمایشگاه به حساب می‌آید. بازدیدکنندگان نمایشگاه در میدان الوصل دور هم جمع می‌شوند تا از جشن‌ها و رویدادهای فرهنگی ۱۹۲ کشور لذت ببرند. این سازه برای ایجاد یک اتاق شهری بزرگ طراحی شده است؛ مکانی برای ملاقات که برخلاف سایر نقاط دبی، یک محیط سایه‌دار به وجود می‌آورد.

چطور به اکسپو 2020 دبی برویم؟

دسترسی به سایت اکسپو از طریق فرودگاه بین‌المللی دبی، فرودگاه بین‌المللی ابوظبی و پایانه‌های کروز دبی و ابوظبی امکان‌پذیر است.
از داون‌تاون دبی تا محل برگزاری اکسپو با خودرو، ۴۰ دقیقه طول می‌کشد. همچنین می‌توانید از مترو استفاده کنید؛ به‌خصوص که نمایشگاه اکسپو دارای ایستگاه متروی اختصاصی در خط ۲۰۲۰ است و واگن‌های آن قادر به جابه‌جایی ۴۰ هزار مسافر در ساعت به محل نمایشگاه و بالعکس هستند.
سرویس اتوبوس اختصاصی «اکسپو رایدر» (Expo Rider)، گزینه دیگر پیش روی شما به حساب می‌آید که با هدف تسهیل رفت‌وآمد بازدیدکنندگان اکسپو راه‌اندازی شده است. این سرویس، ۱۲۶ اتوبوس‌ در ۹ ایستگاه مختلف دارد که به‌صورت رایگان از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۹۰ دقیقه پس از تعطیلی نمایشگاه خدمات‌رسانی می‌کنند. ضمن اینکه ۹ ایستگاه اتوبوس در امارات‌های راس‌الخیمه، شارجه، العین، ابوظبی، عجمان و فجیره تعبیه شده است تا بازدیدکنندگان به‌راحتی به سایت اکسپو دسترسی داشته باشند.

و در پایان

به خاطر داشته باشید که بازدید از اکسپو 2020 دبی رایگان نیست و برای بازدید از این نمایشگاه باید بلیط تهیه کنید.
از طریق وب‌سایت رسمی اکسپو «www.expo2020dubai.com»، نمایندگان مجاز بلیط که با اکسپو 2021 قرارداد دارند و گیت‌های ورودی نمایشگاه، بلیط خود را خریداری کنید.

 

همچنین ببینید

بهترین استیک در تهران

بهترین استیک در تهران رو کجا بخوریم!

امروز وب سایت نیمه شب قصد دارد بهترین استیک در تهران به عاشقان استیک باز …

دیدگاهتان را بنویسید