داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب ، به معرفی علائم دیابت پرداختیم و حال امروز ، در این مقاله همراه شما هستیم با بررسی این موضوع که داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟ که این نوع داروها، دارو افزایش قند خون محسوب می شوند. جهت آشنایی با این موضوع، در ادامه مطلب ، همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: علائم انواع دیابت

داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟
داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟

اگر دیابت یا قند خون بالا دارید، احتمالاً با دارو افزایش قند خون یا برخی از مواردی که باعث افزایش گلوکز (قند خون) می شود آشنایی دارید مانند برخی وعده های غذایی با کربوهیدرات زیاد، یا ورزش نکردن کافی ، اما برخی داروها هستند که ممکن است خطراتی را برای افراد دیابتی داشته باشد و باعث شود که گلوکز یا قند خون بدن آنها نیز افزایش یابد ، برخی از این داروها عبارتند از:

-استروئیدها (کورتیکواستروئیدها نیز نامیده می شوند): این نوع دارو، بیماری های ناشی از التهاب مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و آلرژی را درمان می کند و استروئیدهای رایج عبارتند از هیدروکورتیزون و پردنیزون. 

-برخی داروهایی که اضطراب، ADHD، افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان را درمان می کنند و برخی از آنها عبارتند از کلوزاپین، اولانزاپین، کوتیاپین و ریسپریدون
-قرص های ضد بارداری
– برخی داروهایی که فشار خون بالا را درمان می کنند مانند بتابلوکرها و دیورتیک های تیازیدی
-استاتین ها برای کاهش کلسترول
-آدرنالین برای واکنش های آلرژیک شدید
-دوزهای بالای داروهای آسم یا داروهایی که برای درمان آسم تزریق می شوند
-ایزوترتینوئین ها برای درمان آکنه
-تاکرولیموس که پس از پیوند عضو دریافت می کنید
-برخی از داروهایی که HIV و هپاتیت C را درمان می کنند
-آگونیست‌های آدرنرژیک بتا که این نوع دارو برای درمان آسم و در هنگام زایمان مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی دیگر از داروهای OTC که می توانند قند خون شما را افزایش دهند عبارتند از:
-سودوافدرین، ضد احتقان که در برخی داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا و شربت سرفه موجود می باشد.
– نیاسین، ویتامین B

داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟

چگونه تصمیم بگیرید که چه نوع دارویی را انتخاب کنید؟

اگرچه ، این داروها قند خون شما را افزایش می دهند اما این به این معنی نیست که در صورت نیاز نباید آنها را مصرف کنید بلکه مهمترین چیز این است که با پزشک خود در مورد روش صحیح استفاده از آنها مشورت کنید.

اگر دیابت دارید یا مراقب قند خون خود هستید، قبل از مصرف داروهای جدید یا هر نوع تغییرات دارویی، با پزشک خود مشورت کنید حتی اگر نیاز به دارویی برای درمان سرفه یا سرماخوردگی خود دارید. (به یاد داشته باشید که گاهی فقط بیمار بودن ، می تواند قند خون شما را افزایش دهد.)

پیشنهاد ویژه : خرید داروی متفورمین اورجینال خارجی

نکته: بسیاری از مردم ، دچار این تفکر غلط رایج هستند که دیابت بر اثر مصرف بالای قند و شکر ، بروز می کند ، اما حقیقت امر این است که این بیماری در اثر دریافت مقادیر بالای کالری و عدم تحرک برای سوزاندن کالری های دریافت شده بروز می کند که اگر کار شما، به طوری است که دارای عدم تحرک هستید و تایم زیادی را به نشستن پشت میز اختصاص می دهید، توصیه می شود که کمی در سبک زندگی خود، تغییر ایجاد کنید و به پیاده روی و تحرک بپردازید.

کارهای ممنوعه برای افراد دیابتی

حال که با انواع دارو افزایش قند خون آشنا شدید، لازم است که با انواع کارهای ممنوعه برای افراد دیابتی نیز آشنا شوید، برخی از این امور عبارتند از:

استحمام مکرر

دوش روزانه و مکرر به افراد دیابتی توصیه نمی گردد، زیرا این کار با افزایش بروز قارچ میکوز در بیماران دیابتی همراه است و در استحمام های خود از صابون ها و شوینده های طبیعی بی رنگ و کم چرب یا خنثی استفاده نمایید، چرا که صابون ها و شوینده های شیمیایی باعث انتشار گسترده قارچ میکوز می گردد.

نکته: در استحمام های خود، اگر در پاهایتان زخمی مشاهده نمودید از آن به سادگی عبور نکنید و اقدامات لازم اعم از مراقبت بهداشتی و مشورت با پزشک را انجام دهید.

رژیم غذایی نامناسب

اگر جز افراد دیابتی هستید باید از مصرف تغذیه های شیرین که دارای کربوهیدرات های دارای قدرت جذب سریع هستند جلوگیری نمایید و اگر جز افرادی هستید که میزان 3 وعده غذایی خود را در طول روز کاهش می دهند (آن را به 2 یا 1 وعده می رسانند) باید بدانید که اشتباهی بزرگ را در حق سلامتی خود، مرتکب می شوید و تنها کافی است که میزان کالری دریافتی در وعده غذایی شب را کاهش دهید و رژیم های غذایی خود را متمایز با سایر افراد غیر دیابتی تنظیم نکنید.

عدم نظارت بر داروهای مصرفی

بیماران دیابتی، به دلیل موقعیت حساسی که دارند باید بر تمام داروهای مصرفی خود، نظارت کامل داشته باشند، تا از تداخلات دارویی و عوارض جانبی برخی داروها در امان بمانند به طور مثال مصرف ایبوپروفن به کلیه بیماران دیابتی، آسیب جدی می زند، بنابرین در هنگام مراجعه به پزشک، باید لیست کامل داروهای مصرفی خود و همچنین اطلاعات کلی سلامتی خود را به طور صادقانه در اختیار وی قرار دهید.

نکته: بیماران دیابتی نباید سر خود عمل کنند و در نیمه های درمان مصرف دارویی را قطع کنند یا دوز آن را کاهش یا افزایش دهند، بلکه باید در این مورد نیز با پزشک خود مشورت کنند.

داروهای ممنوعه برای دیابتی ها کدام است؟

عدم تحرک و پیاده روی

عدم تحرک و پیاده روی منجر به عدم بهبود در استفاده از انسولین می شود، بنابرین توصیه می شود که بیماران دیابتی به طور روزانه یا سه روز در هفته، به پیاده روی و تحرک سبک بپردازند و از ورزش هایی سنگین، جلوگیری نمایند.

بیشتر بخوانید: میوه درمانی و روش های میوه درمانی جهت جلوگیری از دیابت

غذاهای ممنوعه برای افرادی دیابتی

-نوشیدنی هایی از قبیل نوشابه های گازدار و انرژی زاها ، چای و قهوه و انواع کافی شیرین، آب میوه های غیر طبیعی

-لبنیات پر چرب مانند، ماست، شیر، خامه و …

– انواع شیرینی جات مانند قند، شکر، پولکی و … مگر آنکه بر روی آنها مناسب برای افراد دیابتی قید شده باشد

– سرخ کردنی هایی مانند سیب زمینی، گوشت، مرغ و …

– میوه های کمپوتی یا میوه های خشک و مرباها

سخن پایانی

اگر جز افراد دیابتی هستید و یا مراقب کنترل قند خون خود هستید از مصرف خود سرانه داروها جلوگیری نمایید و حتما با پزشک خود ، در مورد نوع مصرف داروها مشورت کنید، زیرا پزشک ممکن است دوز کمتری را تجویز کند یا به شما بگوید که دارو را برای مدت کوتاه‌تری مصرف کنید و در حین مصرف انواع دارو ، این نکته را به یاد داشته باشید که باید قند خون خود را بیشتر چک کنید و به انجام کارهایی همت گماریدکه می دانید به کنترل سطح قند خون شما کمک می کند از جمله ورزش کردن ، رژیم غذایی اصولی.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

داروی درمان دیابت متفورمین

داروی درمان دیابت متفورمین

دیابت به عنوان یک بیماری مزمن، زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *