آموزش رنگ کردن دیوارها با غلطک

رنگ آمیزی اتاق می تواند یک اتاق را از حالت روز مره و کسل کننده  به حالت  جدید و جذاب تبدیل کند. ابتدای کار تصور رنگ آمیزی اتاق می تواند در خیال ایده خوبی به نظر برسد اما در عمل بار فیزیکی پروژه ممکن است طاقت فرسا به نظر بیاید. اما ما اینجا هستیم تا بگوییم رنگ آمیزی اتاق توسط خودتان نه تنها سخت نیست بلکه از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه و همچنین بسیار رضایت بخش است. در این مقاله سعی در آموزش نکاتی هنگام رنگ‌آمیزی یک اتاق را داریم که با استفاده از آن ها می توانید یک پروژه بی‌عیب و نقص انجام دهید.

راهنمای گام به گام رنگ آمیزی اتاق

صرفه جویی در هزینه ها

عوامل زیادی وجود دارد که هزینه رنگ آمیزی یک اتاق را تعیین می کند. اما رنگ آمیزی اتاق به تنهایی هزینه بسیار کمتری نسبت به استخدام یک متخصص رنگ کاری دارد (حدود 75 تا 85 درصد از هزینه یک رنگ آمیزی حرفه ای برای نیروی کار است). در زیر سه دستورالعمل برای رنگ آمیزی اتاق با دو لایه رنگ وجود را مشاهده می کنید:

  • اتاق کوچک: یک گالن رنگ هر دیوار (به جز سقف) یک اتاق کوچک 37*24 متر مربع را پوشش می دهد.
  • اتاق متوسط: دو تا چهار گالن رنگ باید دیوارهای یک اتاق 150*37 متر مربعی مانند یک اتاق خواب، یک آپارتمان کوچک، یک طبقه کامل یا کل فضای داخلی یک خانه کوچک را بپوشاند.
  • اتاق بزرگ: چهار تا هشت گالن رنگ باید دیوارهای یک اتاق 300*150 متر مربعی ، یک طبقه کامل یا کل فضای داخلی یک خانه را بپوشاند.

شما مقدار رنگ مورد نیاز را برای آسترکاری در ابتدای کار، رنگ کاری تزئینات در دیوار منزل یا اتاق ، قرنیز، درها و قاب پنجره ها را نیز در نظر بگیرید. اگر قصد رنگ آمیزی سقف را نیز دارید باید مقدار رنگ مورد نیاز برای آن را هم در نظر بگیرید.

راه دیگر برای محاسبه مقدار رنگ مورد نیاز برای رنگ آمیزی اتاق استفاده از محاسبه گر انلاین رنگ است. با استفاده از این محاسبه گرها می توانید با وارد کردن اندازه دیوار خود متوجه شوید که به چند گالن رنگ نیاز دارید. در زیر تعدادی از این محاسبه گرهای خارجی آنلاین رنگ را مشاهده می کنید :

رنگ آمیزی اتاق چقدر طول می کشد؟

در رنگ آمیزی اتاق به حدود یک هفته برای برنامه ریزی نیاز دارید، اما ممکن است فقط یک یا دو روز طول بکشد تا به طور مستمر یک اتاق را رنگ کنید. اما همه چیز بستگی به این دارد که چقدر برای این پروژه برنامه ریزی کرده اید، اندازه فضای که نیاز به رنگ آمیزی دارد و اینکه آیا کمکی دارید یا خیر. در زیر یک جدول زمانی کلی برای رنگ آمیزی اتاق را مشاهده می کنید :

  • حداکثر یک هفته قبل از رنگ آمیزی نمونه های رنگ را تست کنید، مقدار رنگ مورد نیاز را محاسبه کنید و لوازم و رنگ را خریداری کنید.
  • 1-2 روز قبل از رنگ آمیزی وسایل اتاق را خالی کنید.
  • ۱ روز قبل از رنگ‌آمیزی آماده سازی اولیه دیوارها، تزئینات، پنجره‌ها و درها را انجام دهید.
  • در روز نقاشی ابتدا سقف خود را در صورت تمایل رنگ آمیزی کنید. رنگ پرایمر را بزنید سپس لایه های اول و دوم رنگ را روی دیوارها بزنید و بگذارید خشک شود.

انتخاب رنگ

انتخاب رنگ مناسب هم هنر است و هم علم. در رنگ آمیزی اتاق باید رنگ، درخشندگی و نوع رنگ (روغنی یا پلاستیکی) را در نظر بگیرید. همچنین ممکن است بخواهید از رنگی استفاده کنید که نیاز به پرایمر داشته باشد. در زیر آموزش سریع انتخاب رنگ آورده شده است.

رنگ

  • از رنگ‌های خنثی مورد علاقه طراحان مانند رنگ‌های سفید و خاکستری برای قسمت‌های نشیمن و رنگ‌های سفید برای تزئینات و درها استفاده کنید.
  • کمی وقت بگذارید و در مورد رنگ های گرم و سرد مطالعه کنید زیرا استفاده از هر نوع از این رنگ ها یک حس و حال به اتاق می دهد. رنگ های گرم (مثل قرمز) باعث افزودن هیجان به محیط می شوند و رنگ های سرد (مانند آبی و سبز) باعث افزودن آرامش به محیط می شوند.
  • سمپل های تست هر رنگ را بخرید و آن را در قسمتی از اتاق تست کنید و بگذارید چند روز بماند تا بتوانید از مناسب بودن آن اطمینان حاصل کنید.

 

درخشش

میزان درخشش رنگ به ظاهر نهایی آن رنگ بستگی دارد. در اینجا میزان درخشش هر رنگ و مکان های ایده آل هر نوع از آن ها آورده شده است:

Flat : درخشندگی کم برای دیوارهایی که خیلی دیده نمی شوند استفاده می شود (بسیاری از عیوب سطحی را پنهان می کند)

Eggshell : درخشندگی ملایم برای سالن و اتاق خواب (نظافت آسان تر)

Satin: براق نرم و مروارید مانند برای اتاق های پرتردد مانند آشپزخانه و حمام (به راحتی تمیز می شود)

Semi-gloss: درخشندگی نرم، بازتابنده‌تر، بسیار بادوام و راحت‌ترین رنگ برای تمیز کردن ویژه در آشپزخانه، حمام، و همچنین در تزئینات و درها نیز استفاده می‌شود.

High-gloss: بسیار براق، این رنگ نیز جز رنگ هایی هستند که به آسانی پاک می شوند. بهترین رنگ برای درب‌ها، کابینت‌ها، قالب‌های تزئینی.

رنگ آمیزی اتاق

در نیمه شب بخوانید: معرفی بهترین اپلیکیشن های طراحی دکوراسیون IOS و اندروید

انواع رنگ

دو نوع رنگ برای رنگ آمیزی دیوار وجود دارد: رنگ پلاستیکی و رنگ بر پایه روغن. بیشتر اوقات، از رنگ های پلاستیکی(بر پایه آب) برای رنگ آمیزی اتاق و دیوارهای خانه استفاده می شود که دلیل آن این است که تمیز کردن آن آسان‌تر است و تقریبا بوی اذیت کننده ندارد. اما همچنان برخی از متخصصان امر رنگ کاری ترجیح می‌دهند از رنگ‌های روغنی بادوام برای رنگ آمیزی به خصوص در رنگ آمیزی کابینت استفاده کنند.

خرید قلم و غلطک مخصوص رنگ آمیزی

انتخاب قلم و غلطک مناسب رنگ آمیزی امر بسیار مهمی است زیرا کار رنگ آمیزی را برای ما آسان تر می کند. راهنمای خرید قلم رنگ آمیزی را در زیر مشاهده می کنید:

قلم مو زاویه دار: بیشترین استفاده این محصول در رنگ آمیزی خطوط مستقیم گوشه ها و قسمت های تزیینی است.

رنگ آمیزی اتاق

قلم مو مسطح: از این قلم مو برای رنگ آمیزی سطوح بزرگتر استفاده می شود

قلم فومی : قلم های فومی چه مدل زاویه دار آن و چه مدل تخت آن برای رنگ آمیزی قسمت های حساس و ظریف تر استفاده می شوند.

رنگ آمیزی اتاق

همچنین انواع قلم رنگ آمیزی بر اساس جنس آن ها نیز وجود دارد که به دو دسته قلم مو طبیعی و قلم مو پلاستیکی یا پلی استر تقسیم می شوند. قلم مو مصنوعی یا پلاستیکی برای رنگ های پلاستیکی و قلم موهای طبیعی برای رنگ‌های روغنی بهترین هستند. در مورد جنس غلطک رنگ آمیزی نیز تمام موارد مربوط به قلم مو صادق است.

مراحل آماده سازی اتاق

اگر می‌‌خواهید نتیجه مطلوب و کیفیت تضمین شده از نقاشی ساختمان داشته باشید، باید به اقداماتی که قبل از نقاشی ساختمان در نظر بگیرید، اهمیت ویژه‌‌ای دهید. آماده‌سازی یکی از مهم‌ترین مراحل و کارها در زمان نقاشی ساختمان است، که برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله 1:  جمع کردن مبلمان یا قرار دادن پوشش روی آن ها

مرحله 2: اتصالات برقی اتاق را جهت احتیاط اولیه در صورت تمایل قطع کنید. در صورت لزوم می توانید از چراغ های شارژی استفاده کنید ولی بهترین زمان برای رنگ آمیزی در نور روز است.

مرحله 3: باز کردن روکش پلاستیک کلید و پریزها. از یک پیچ گوشتی برای جدا کردن تمام صفحات کلید و پریزهای اتاق استفاده کنید و آنها را در یک جای مشخص قرار دهید.

مرحله 4: وسایل آویزان به سقف را در صورت رنگ آمیزی سقف جدا کنید.

مرحله 5: وسایل که به دیوار اتصال دارند را جدا کنید.

مرحله 6: تمام سطوح اتاق، از جمله کف، دیوار، سقف، قرنیز و تزئینات را جاروبرقی بکشید. تمام تار عنکبوت ها را از گوشه ها جدا کنید.

مرحله 7: کف را با کاور مناسب بپوشانید.

مرحله 8: دیوار ها را تمیز کنید. راحت‌ترین کار برای تمیز کردن دیوارها این است که یک اسفنج بزرگ را با آب گرم خیس کنید و دیواره‌ها را پاک کنید، یا برای تمیز کردن بیشتر، چند قطره مایع ظرفشویی بریزید، پاک کنید و با آب تمیز و یک پارچه تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود.

مرحله 9: بسترسازی و آماده کردن زیرکار. تمام سطوح رنگ آمیزی را بررسی کنید که عاری از هرگونه  پستی و بلندی، انواع ترک‌‌های ریز و درشت و پوسته پوسته شدن رنگ سابق و آسیب دیدگی باشد. برای این کار ابتدا بتونه کاری و سمباده زنی را انجام دهید.

مراحل رنگ آمیزی اتاق

پس از آماده سازی اولیه حال نوبت شروع رنگ آمیزی است. برای شروع رنگ آمیزی ابتدا باید ابزار و مواد مورد نیاز را فرا هم کنید این ابزار عبارتند از :

  • قلمو نقاشی ساختمان
  • رنگ
  • آستر در صورت تمایل می توانید از رنگ اصلی به عنوان آستراستفاده کنید
  • سطل 5 گالن برای آماده سازی رنگ
  • هم زن
  • غلطک رنگ آمیزی
  • سینی مخصوص غلطک
  • دسته غلطک
  • نردبان یا چهارپایه
  • دستکش نقاشی
  • پارچه یا کهنه مخصوص تمیز کردن

مرحله 1: دیوارهارا آستر کشی کنید

  • آستر را روی یک لایه رنگی روی سینی رنگ بریزید.
  • از یک قلم برای آستر زنی گوشه ها و لبه های دیوارها استفاده کنید تا نوارهایی را در قاب هر دیوار ایجاد کنید. این کار را برای هر دیوار انجام دهید.
  • غلتک را در سینی فرو کنید تا با آستر اشباع شود.
  • رنگ اضافی غلتک را بگیرید تا با چند بار غلتیدن روی برجستگی های سینی چکه نکند.
  • غلطک را روی دیوار به شک حروف V یا W حرکت دهید. سپس بین حروف را پرکنید. مرحله 4 و 5 را برای هر دیوار تکرار کند.
  • اجازه دهید آستر طبق دستورالعمل نوشته شده روی آن خشک شود. رنگ آمیزی اتاق

مرحله 2: دیوارهای آسترکشی شده را سنباده بزنید

  • با استفاده از کاغذ سنباده 120، دیوارهای خشک شده را به آرامی سنباده بزنید تا قسمت های ناهموار را از بین ببرید.
  • دیوارها را با یک اسفنج کمی مرطوب شده پاک کنید.
  • اجازه دهید خشک شود.

رنگ آمیزی اتاق

مرحله 3: دیوارها را رنگ کنید

حال در مرحله نهایی نوبت به رنگ آمیزی دیوار می رسد. در این مرحله دیوار را با دو لایه رنگ، رنگ آمیزی کنید و این نکته را در نظر بگیرید که باید هر لایه رنگ را به همان مسیر که رنگ آمیزی قبلی را انجام دادید، اعمال کنید. همچنین از ترفند V/W که برای آستر کشی استفاده کردید برای رنگ کردن دیوارها نیز استفاده کنید.  

  • اگر اتاق بزرگی دارید و از یک گالن رنگ استفاده می کنید ، آن را در یک سطل بزرگ بریزید تا رنگ که درست کردید ثابت باشد و در مرحله بعدی رنگ آمیزی رنگتان عوض نشود.
  • هر بار بر روی یک دیوار تمرکز کنید و با استفاده از قلم مو زاویه دار ابتدا گوشه های دیوار را رنگ آمیزی کنید.
  • پس از اتمام گوشه های یک دیوار، غلتک خود را به رنگ آغشته کنید و شروع به رنگ کردن دیوار با حرکات V یا W کنید و ما بین آن ها را پر کنید.
  • پس از رنگ کردن  شروع به صاف کردن قسمت هایی کنید که به صورت چکه باقی ماندن یا رد رنگ آمیزی به صورت خط باقی مانده است.
  • وقتی یک دیوار کامل شد، به سراغ دیوار بعد ببرید و مراحل را تکرار کنید.
  • در طی رنگ آمیزی از همزن برای مخلوط کردن رنگ خود استفاده کنید تا ته نشین نشود.
  • قبل از اعمال لایه دوم، دو تا چهار ساعت صبر کنید تا اولین لایه رنگ خشک شود.

چگونه بعد از رنگ آمیزی اتاق را تمیز کنیم؟

بعد از انجام رنگ کاری ممکن است چکه های رنگ بر روی کف و یا حتی مبلمان ریخته باشد. به همین دلیل تمیز کاری بعد از رنگ آمیزی بسیار مهم است. در این مرحله حتما تمیز کاری را در مرحله ای انجام دهید که رنگ ریخته شده هنهوز مرطوب است زیرا در این صورت پاک کردن آن آسان تر است.

برای پاک کردن رنگ پلاستیکی از خانه و یا حتی از قلم مو و غلطک خود می توانید از آب تمیز همراه کمی مایع ظرف شویی استفاده کنید. اگر از رنگ روغنی استفاده کرده اید برای پاک کردن رنگ اضاقه روی قلم مو و غلطک نمی توانید از آب و یا صابون تنها استفاده کنید. شما به یک شانه مخصوص رنگ آمیزی نیاز دارید تا رنگ اضافی را  از قلم موها خارج کنید. قلم موها را در یک قوطی تینر رنگ به مدت پنج دقیقه خیس کنید. سپس روی دستمال بکشید و این مرحله را هر بار با استفاده از یک قوطی تازه تینر رنگ تکرار کنید تا قلم مو تمیز شود. تینر رنگ را با دستکش از قلم موها فشار دهید و قلم موها را در جعبه مقوایی نگهداری کنید تا خشک شوند.

 

همچنین ببینید

آموزش دوخت پد بهداشتی پارچه ای جایگزین نوار بهداشتی + الگو

آموزش دوخت پد بهداشتی پارچه ای جایگزین نوار بهداشتی + الگو

یکی از نیازهای اساسی بانوان، پد بهداشتی یا نوار بهداشتی است که امروز، تیم خیاطی …

دیدگاهتان را بنویسید