معرفی معروف ترین سبک های دکوراسیون داخلی

امروزه نقش و اهمیت دکوراسیون داخلی در روزگار ما بیشتر از قبل شده است و کارشناسان طراحی داخلی همراه با معماران و مهندسان سعی دارند تا بهترین راه حل های کاربردی و تزئینی را برای ایجاد فضایی کارآمد، ایمن و جذاب پیدا کنند. دکوراسیون داخلی یکی از اصلی ترین بخش های طراحی است که در طیف وسیعی از سبک ها و فرمت ها وجود دارد، این سبک ها گاهی کاملاً متمایز از یکدیگر هستند و گاهی اوقات تنها با ظریف ترین تفاوت ها در کنار هم قرار می گیرند.

هر یک از سبک های طراحی دکوراسیون داخلی، حس، فضا و تجربه ی خاص خود را ارائه می دهد و متناسب با سلیقه و فضاهای مختلف، متفاوت است. دانستن اینکه چه چیزی سبک‌ های مختلف طراحی دکوراسیون داخلی را از یکدیگر متمایز می‌ کند بسیار راحت‌ تر از آن چیزیست که تصور می‌ کنید، همین اطلاعات مفید و ساده سبب می شود تا شما براحتی سبک دکوراسیون داخلی مناسبی را برای فضا و محل زندگی یا کار خود انتخاب کرده‌‌ و با دردسر کمتری به کمال بصری برسید.

از همین رو در این مقاله از وبسایت نیمه شب قصد معرفی معروف ترین و پرطرفدارترین سبک های دکوراسیون داخلی را داریم تا شما تجربه ی بهترین چیدمان و دکوراسیون را در هر فضایی داشته باشید، با ما در ادامه همراه باشید.

معروف ترین سبک های طراحی دکوراسیون داخلی

  • سبک مدرن
  • سبک مینیمالیست
  • سبک اسکاندیناوی
  • سبک کلاسیک/سنتی
  • سبک ساحلی
  • سبک جپندی
  • سبک روستیک
  • سبک بوهمی
  • سبک ممفیس

سبک مدرن

 

سبک مدرن یکی از رایج ترین سبک های طراحی دکوراسیون داخلی است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. مهمترین ویژگی طراحی داخلی ساختمان به سبک مدرن استفاده از خطوط ساده و بی آلایش است. در این سبک برای دوری از تزیین و تجمل زیاد معمولاً از این خطوط ساده استفاده می‌ کنند تا در عین آرامش بخش بودن فضا و زیباتر شدن وسایل، فضایی که در اختیار قرار دارد عملکرد بیشتری داشته باشد.  استفاده از دکوراسیون مدرن بهترین گزینه برای آپارتمان ها و فضاهای کوچک است که می توانید این زیبایی را با استفاده از یک رنگ خنثی یا مات تکمیل کنید.

سبک مینیمالیست

ریچارد هالووی، نویسنده معروف اسکاتلندی می گوید “سادگی، وضوح و یکتایی: این ها صفاتی هستند که به زندگی ما قدرت، نشاط و شادی می بخشد و  نشانه هایی هنر عالی هستند.” سبک مینیمالیست در واقع بازتاب همین سخن است و به طور کلی به معنای سادگی در نقاشی، طراحی داخلی، مد و موسیقی در دنیای هنر شناخته می شود و به دیگر شاخه های هنری و غیر هنری نیز راه یافته و مورد استقبال قرار گرفته است.

سبک دکوراسیون داخلی مینیمالیست از کشور ژاپن ریشه گرفته است، اصول زیبایی شناسی ژاپنی به دنبال زیبایی ذاتی در اشیاء مختلف است. هدف اصلی در سبک مینیمالیست حذف تزئینات اضافی و شلوغی های محیط و توجه به اصلی ترین بخش منزل یا محل کار است.

اشکال ساده و خاص هندسی، خطوط مشخص و واضح، فضاهای باز و پرنور، طراحی محدود و ساده، القا کردن حس نظم و اتحاد و اجزای مرتب و مشخص از اصول اساسی دکوراسیون داخلی به سبک مینیمالیست است.

سبک اسکاندیناوی

سبک اسکاندیناوی

یکی دیگر  از سبک های دکوراسیون داخلی که پیرو سادگی است، سبک اسکاندیناوی نام دارد. بیشتر مردم سبک اسکاندیناوی را با دیوارهای سفید، کفپوش چوبی و مبلمان مدرن می‌ شناسند، اما طراحی خانه به سبک اسکاندیناوی به این سادگی هم نیست. سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی در واقع  نوعی طراحی معاصر است که بیشتر بر سادگی، مینیمال  و کاربردی بودن تاکید دارد.

سبک اسکاندیناوی دارای ظاهری ملایم وظریف است اما در عین حال پیچیدگی های  جذاب و خیره‌ کننده‌ ای را هم در دل خود دارد که چشم هر بیننده ای را به وجد می‌آورد. این سبک در عین مدرن بودن ظاهر مینیمال خود را حفظ کرده و سعی می‌کند که از هر گونه تزیینات اضافه و تجملی که در سبک‌ های سنتی رایج است‌، دوری نماید و بیشتر روی المان های معاصر تمرکز کند.

سبک کلاسیک/سنتی

از قدیمی ترین و پرطرفدارترین سبک های  طراحی داخلی سبک کلاسیک و المان های سنتی است که اصالت آن، تداعی کننده ی صفا و صمیمت خانه های قدیمی، اصیل و اشرافی است. زیبایی این سبک معمولا با تقارن، چیدمان منطقی و نظم دقیق تعریف می شود و به صورت خلاصه، معماری کلاسیک باستان (و حتی معاصر) معماری و ساخت بنا بر اصول ریاضیات و اشکال و قالب های هندسی دقیق و منظم است.

سبک ساحلی

سبک ساحلی

این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی از منطقه نمادین آمریکایی ساحلی الهام گرفته شده است. کلیه خانه های دارای سبک طراحی داخلی ساحلی دارای ویژگی های  مشترک هستند. حس طراوت و آرامش بخش چیزی است که در خانه های با طراحی داخلی ساحلی احساس می کنید. برای همین می توانیم در طراحی این سبک به رنگ‌ های روشن، سفید و خنثی به همراه راه راه های آبی که اساس طراحی دکوراسیون داخلی سبک ساحلی را تشکیل می دهند، تکیه کنیم.

دیوارهای روشن نشان از این سبک دارد و طراحان آن از بازی با رنگ های خنثی باکی ندارند. مخلوط کردن تن های رنگی شنی و سفید می تواند به خانه ای زیبا با الهام از ساحل منجر شود.

سبک جپندی

همانطور که در مقاله سبک دکوراسیون جپندی چیست؟ بیان کردیم، از تلفیق چند سبک مختلف از جمله سبک روستیک، اسکاندیناوی و مینیمالیست، سبک جپندی شکل می گیرد.
سه عنصر هنر، طبیعت و سادگی اساس شکل گیری سبک جپندی است. از جمله ویژگی های ظاهری سبک جپندی خطوط صاف، فضاهای روشن و رنگ های روشن است و ترکیبی از اشکال هندسی و در عین حال راحت را شکل می دهد. در طراحی این سبک انبوهی از عناصر طبیعی و ارگانیک، رنگ ­های گرمتر، خطوط صاف و فضاهای باز به چشم می خورد.

سبک بوهمین

طراحی دکوراسیون داخلی

 

اگر طرفدار آرامش و راحتی بدون چارچوب خاص در منزل یا محل کار هستید سبک بوهمین یک گزینه طراحی دکوراسیون داخلی ایده آل برای شماست. خانه های به سبک بوهمیان نماد سادگی و آرامش هستند و ترکیب رنگ های آنها شامل بنفش، قرمز و صورتی است و در این سبک نقش مؤثری دارند. در واقع سبک بوهمین ترکیبی از رنگ های شاد، تزیینات شکیل و کوچک، استفاده از انواع مبل ها و پارچه ها بدون پایبندی به اصول خاصی است.

برای دکوراسیون سبک بوهمین هیچ دستور و قاعده‌ ی خاصی جهت رعایت رنگ وجود ندارد، اما موردی که در اغلب آن‌ ها قابل مشاهده است استفاده از رنگ‌ های گرم و روشن است. اگر شما هم علاقمند به این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی هستید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آشنایی با سبک دکوراسیون بوهمین را مطالعه کنید.

سبک روستیک

در خانه ها و فضاهایی که به سبک روستیک چیدمان می شوند به سادگی و روستایی بودن اهمیت داده می شود و برای تزیینات در این سبک از دست سازه های زیبای روستایی استفاده می شود.

ماهیت و اساس روستایی سبک روستیک بیانگر ساده زیستی و دوری از هر گونه تجملات و زرق و برق و پناه آوردن به طبیعت و همگامی با آن است. از جزییات و تزییناتی که در سبک دکوراسیون داخلی روستیک استفاده می شوند می توان به درختان، تنه درختان، چوبهای برش خورده یا حتی پشم گوسفند اشاره کرد. چیدن میز و صندلی چوبی بیرون منزل، بروی تراس یا بالکن در این سبک. از طراحی دکوراسیون داخلی حال و هوای خانه روستایی را در ذهن تداعی می‌ کند و القا کننده آرامش خاصی است.

سبک ممفیس

طراحی دکوراسیون داخلی

علیرغم سبک های قبلی بررسی شده در این مقاله که بیشتر آنها بر سادگی تمرکز داشتند، سبک ممفیس یک سبک دکوراسیون داخلی شلوغ و رنگارنگ است که طرفداران آن معمولا علاقمند به انتخاب رنگ های جسورانه و شاد هستند. در برخورد اول با سبک ممفیس انگار در یک دنیای فانتزی قدم برمی‌دارید.

شاید بسیاری از افراد سبک دکوراسیون داخلی ممفیس را به دلیل طرح‌ های عجیب و غریب یا رنگارنگ بود اجزای آن دوست نداشته باشند، اما سبک ممفیس در طراحی داخلی بسیاری از گالری‌ ها، آپارتمان‌ ها و حتی زمین‌ های بازی کودکان طرفداران زیادی دارد.

در سبک ممفیس خط ها شکل عادی ندارند و تمام خطوط با رقص و پیچ‌ و تاب عجیب خود اعتراضی به وضعیت آثار هنری مرسوم داشتند. اشکال هندسی عجیب، طرح های گرافیکی، موزاییک های مرمری و رنگ های جیغ و پررنگ از جمله ویژگی های طراحی سبک ممفیس است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله سبک دکوراسیون داخلی ممفیس چیست؟ نیمه شب مراجعه نمایید.

همچنین ببینید

سبک گلم

سبک دکوراسیون گلم(galm)چیست؟

سبک گلم چیست؟ گلم یک سبک طراحی داخلی است که فوق‌العاده منحصر به فرد است …

دیدگاهتان را بنویسید