فم تریپ چیست و چه اینفلوئنسرهایی در آن شرکت کردند؟

شاید شما هم واژه فم تریپ را در جاهای مختلفی مثل فضای مجازی دیده باشید اما مثل خیلی از افراد دیگر، معنی واقعی این واژه را ندارید. اما کسانی که عاشق گشت و گذار و سفر کردن هستند، با این واژه بیگانه نیستند. برای شروع، باید بدانید که فم تریپ نوعی سفر است که با هدف بازاریابی انجام می‌شود و افراد خاصی در این نوع سفرها شرکت می‌کنند. حال اگر برای آشنایی بیشتر با این نوع سفر مشتاق شده‌اید، با ما در ادامه مقاله همراه شوید.

فم تریپ چیست؟

فم تریپ چیست؟

فم تریپ، Familiarization trip یا همان سفر آشنایی، یکی از راه‌های بازاریابی در صنعت گردشگری است که توسط اسپانسرهایی مثل شرکت‌ها، موسسات مختلف، آژانس‌ها یا فعالان حوزه گردشگری و برگزارکنندگان تورهای مسافرتی برگزار می‌شود. هزینه‌های فم تریپ هم به عهده همین اسپانسرهاست که ممکن است بخشی یا کل آنها را متقبل شوند.
مهمانان این نوع سفر افراد مشهور، سرشناس یا همان اینفلوئنسرهایی هستند که دنبال کنندگان زیادی دارند و می‌توانند اطلاعات زیادی را از طریق عکاسی یا فیلم برداری از مقاصد خود در اختیار آنها بگذارند. در واقع، مهمانان این سفر اطلاعات جامع و البته از لایه‌های مختلف اجتماع و جاذبه‌های گردشگری را با دنبال کنندکان خود به اشتراک می‌گذارند. علاوه بر این که مهمانان فم تریپ در مواقعی هیچ هزینه‌ای برای سفر خود پرداخت نمی‌کنند، بلکه می‌توانند با توجه به میزان محبوبیت خود از این طریق درآمدهایی را هم کسب کنند.

فم تریپ‌ها از چه لحاظی اهمیت دارند؟

شاید با خود بگویید که این سفرها برای اسپانسرها بسیار هزینه‌بر هستند اما بازخورد سودآوری ندارند، اما چنین نیست. می‌پرسید چرا؟ پس دلایل اهمیت فم تریپ را در ادامه مقاله مطالعه کنید.

فم تریپ‌ها باعث کسب تجربه می‌شوند:

مسلما شما هم وقتی به یک سفر کاری یا حتی گردشگری می‌روید، اطلاعات زیادی راجع به آثار، مکان‌های دیدنی، مسیرها و سایر جزئیات دیگر مقصدتان کسب می‌کنید. یکی از جنبه‌های مثبت فم تریپ هم همین است که مسافران پس از پایان سفر، نکته‌ها و تجربیات زیادی را راجع به آن سفر متوجه شده‌اند و برای مثال می‌توانند مقاصد و جاذبه‌های مختلف را برای مشتریان آژانس مسافربری خود مو به مو توصیف کنند و این یعنی یک قدم مثبت برای ترغیب مشتری و بازاریابی!

فم تریپ و تولید محتوا:

همه ما محتواهایی را دوست داریم که کاملا یونیک و تک باشند و نمونه آنها را در هیچ جای دیگری ندیده باشیم. خب مسلما تولید محتوای یونیک و منحصر به فرد در فم تریپ کاملا ممکن می‌شود. چرا که مسافر به جاذبه‌های مختلف مقصد خود دسترسی داشته و می‌تواند عکس‌ها و محتواهای دیده نشده و جذابی را با طرفداران خود به اشتراک بگذارد. در نتیجه این کار، دنبال کنندگان او نیز به سفر به آن مقصد ترغیب می‌شوند و سودآوری مالی زیادی را (مثلا برای فلان آژانس مسافربری) ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اینفلوئنسر کیست و اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

مقصد فم تریپ‌ها کجاست؟

مقاصد سفر آشنایی

اگر کنجکاو شده‌اید که بدانید مسافران فم تریپ به کجاها سفر می‌کنند، باید بدانید که مقصد آنها ممکن است که یک روستای خوش آب و هوا، یک منطقه، شهر، جاذبه یا حتی مکان اقامتی مثل هتل باشد. اما این فرقی نمی‌کند که مقصد فم تریپ کجا باشد، بلکه هدف اکثر این سفرها معرفی یا بازاریابی مقصد مورد نظر است.

میزان کیفیت در فم تریپ‌ها چگونه است؟

خب همانطور که عقل حکم می‌کند، باید در فم تریپ‌ها لوکس‌ترین چیزها را شکار کرد، از هتل و جای اقامت گرفته تا وعده‌های مختلف غذایی. چرا که پذیرایی شیک و لاکچری از اینفلوئنسر، مساوی است با انتقال حس خوب و جذب بالای دنبال کنندگان او. البته که نسبت به لاکچری بودن فم تریپ‌ها انتقادات زیادی در شبکه‌های اجتماعی به وجود آمد که در جواب آنها باید گفت” هدف فم تریپ نمایش دادن مقاصد رویایی برای دنبال کننده است و در این راه از امکانات مختلف و جذابی برای لاکچری نشان دادن مقاصد استفاده می‌شود.”

نکته مهم و کلیدی در فم تریپ‌ها چیست؟

نکات کلیدی و مهم در فم تریپ ها

صداقت و شفافیت، دو نکته کلیدی هستند که باید در پیام تمام مسافران فم تریپ، از اینفلوئنسر گرفته تا بلاگر دیده شود. یعنی اینفلوئنسر باید در محتوا یا پیام خود دقیقا همان چیزی را نشان دهد که دنبال کنندگان او هم پس از سفر به آن مقصد، دقیقا بتوانند همان حس و حال محتوای اینفلوئنسر مورد علاقه خودشان را در سفر تجربه کنند. منظور از این حرف، این نیست که نمی‌توان در تولید محتوای گردشگری از هیچگونه ادیت یا افکتی برای جذاب‌تر کردن آن استفاده کرد، بلکه منظور این است که پیام و محتوای منتقل شده، توسط دنبال کنندگان هم کاملا قابل اجرا باشد.

چه اینفلوئنسرهایی در فم تریپ ایران شرکت کرده‌اند؟

هدی رستمی

اگر بخواهیم به اینفلوئنسرهای معروفی که در فم تریپ شرکت کرده‌اند اشاره کنیم، باید از هدی رستمی نام ببریم که متولد سال ۱۴۶۵ در تهران بوده و به عنوان بلاگر، اینفلوئنسر یا اینستاگرامر فعالیت می‌کند. او در پیج اینستاگرام خود ۴۵۳ هزار نفر دنبال کننده داشته و در سال ۹۸ تصمیم به راه اندازی یک پروژه گردشگری به نام فم تریپ کرد و اینفلوئنسرها و بلاگرهای مشهور خارجی را به آن دعوت کرد. البته ناگفته نماند که خود هدی رستمی قبل از پیاده سازی این ایده، به سفرهای دور دنیا و مختلف زیادی رفته بود.

هدف هدی رستمی از اینکار، این بود که تصاویر و محتواهایی از ایران که با محتواهای رسانه‌های غربی زمین تا آسمان تفاوت دارند را به دیگران ارائه کند و در راستای پیشرفت گردشگری ایران، قدمی بردارد. او برای فم تریپ‌های خود سناریوی مشخصی دارد و تجربه‌های خاصی که هر گردشگر معمولی نمی‌تواند آنها را تجربه کند را برای مسافران خود رقم می‌زند.
او یکسال پس از استارت پروژه فم تریپ، ۱۲ نفر از مشهورترین اینفلوئنسرهای دنیا را پس از مطالعه دقیق و میزان اثربخشی انتخاب کرد. در ادامه اسامی، تعداد دنبال کنندگان و ملیت این ۱۲ نفر را با هم مرور می‌کنیم.

نفر اول: چیلر، ۷٠۵ هزار نفر دنبال کننده، مدیر معروف یک سالن کنسرت در استانبول

نفر دوم:
آلینا، ۶۵ هزار دنبال کننده، اهل اوکراین اما ساکن آلمان، عکاس معروف

نفر سوم:
محمت، ۱.۲ میلیون دنبال کننده، عکاس معروف ترک

نفر چهارم:
ووتئارا، ۱.۲ میلیون دنبال کننده، عکاس مشهور فرانسوی

نفر پنجم:
اکاترینا، حدود ۱.۳ میلیون نفر دنبال کننده، عکاس و هنرمند روسی

نفر ششم:
آلکس، حدود ۴۷۷ هزار نفر دنبال کننده

نفر هفتم:
کتی، نویسنده چینی با ۱۲ کتاب پرفروش

نفر هشتم:
هارجیندر، بیشتر از ۱٠٠ هزار دنبال کننده، رستوران‌دار، بیزینس من و فعال اجتماعی اهل هند

نفر نهم:

هوگو، بیشتر از ۲ میلیون نفر دنبال کننده، یکی از مشهورترین بلاگرهای سفر در کشور چین

نفر دهم:
ونسا، حدود ۱۸۶ هزار نفر دنبال کننده، منتشر کننده ویدئوهای آموزشی فشن و زیبایی در یوتویوب

نفر یازدهم:
آرتم، حدود ۱.۱ میلیون نفر دنبال کننده از کشورهای ترکیه، روسیه و آمریکا

نفر دوازدهم:
اریکا، حدود ۱.۳ دنبال کننده، تولید کننده محتوای فشن و سفر

همچنین ببینید

ثبت نام لاتاری در شیراز

ثبت نام لاتاری راحت‌ترین راه برای دریافت ویزای مهاجرتی کشور آمریکا به شمار می‌رود. این …

دیدگاهتان را بنویسید