بانک مجازی چیست و چه خدماتی ارائه می دهد؟

برای نفس کشیدن در دنیای امروز، مردم حداقل باید از جدیدترین جنبه های دنیای دیجیتال آگاه باشند. در عصر فناوری اطلاعات، برای ارائه هرگونه معامله مالی، دیگر نیازی به مراجعه به بانک و دردسرهای طولانی آن نیست. برای پرداخت هزینه چنین خدماتی مانند انتقال پول، تغییر ارز، کنترل حساب ها و موارد دیگر، هر کجا که 24 ساعت در روز و هفت روز در هفته هستید، راه حل شما بانک مجازی است.

دلیل اصلی استفاده از سیستم بانکی مجازی توسط بانک های تجاری رقابت است. در اینجا فناوری های اینترنتی به عنوان راهی برای حفظ و جذب مشتری و مقرون به صرفه بودن در نظر گرفته شده است، زیرا توزیع و ارائه خدمات بانکی از طریق اینترنت بسیار آسانتر و ارزانتر از ایجاد شعبه های سنتی است که ساختمان و پرسنل نیاز دارند.

بانکداری مجازی چیست؟

بانکداری مجازی یک مجتمع سخت افزاری و نرم افزاری است که به شما امکان می دهد بدون مراجعه حضوری، به تمام خدمات بانکی دسترسی داشته باشید. به عبارت دیگر، بانک مجازی یک سیستم مدیریت حساب های بانکی از طریق اینترنت است.

بانک مجازی

بانکداری مجازی چه خدماتی ارائه می دهد؟

  1. نظارت بر معاملات در حساب های خود
  2. پرداخت قبض های آب و برق
  3. افتتاح حساب سپرده
  4. بازپرداخت وام ها
  5. وجوه در زمان واقعی در حال تجزیه و تحلیل
  6. انتقال پول
  7. مشاوره با متصدی بانک از راه دور
  8. پرداخت برای خدمات تلفن همراه، ارائه دهندگان اینترنت، صورتحساب های داخلی
  9. تنظیم و تغییر محدودیت های کارت
  10. پرداخت های درون بانکی به حساب اشخاص حقیقی و حقوقی

امنیت بانکداری مجازی

ناگفته نماند که محافظت از داده ها یکی از مهمترین نقش ها در عملیات مجازی است.

امروزه سطح حفاظت از شبکه های بانکی رشد چشمگیری داشته و عملکرد بانکداری مجازی نیز گسترش یافته است. توصیه اساسی و مهمی که به شما کمک می کند هنگام استفاده از بانک مجازی، داده های خود را از خطرات دور نگه دارید این است که هرگز گذرواژه های خود را برای اشخاص ثالث افشا نکنید.

چگونه بانک ها در هنگام عملیات مجازی از اطلاعات شما محافظت می کنند؟

  • امضای دیجیتال الکترونیکی

این امضایی است که در نتیجه تغییر شکل رمزنگاری یک مجموعه داده الکترونیکی بدست آمده است. این امر نه با کمک تصاویر گرافیکی، بلکه با تبدیل ریاضی به محتوای سند تحقق می یابد. چنین عملیاتی عدم امکان جعل امضای دیجیتالی الکترونیکی توسط افراد غیر مجاز را تضمین می کند. عیب این است که این امضا ممکن است در برابر کلاهبرداران آسیب پذیر باشد. آنها می توانند با آلوده کردن رایانه شما به بدافزار به کلید امضای دیجیتالی شما دسترسی پیدا کنند.

  • رمزگذاری داده ها

تا به امروز، اکثریت موسسات مالی، برای اطمینان از امنیت داده ها به رمزگذاری SSL متوسل می شوند. در این حالت ابتدا مرورگر شماره کارت را به یک مجموعه کاراکتر تصادفی تبدیل می کند و سپس آن را به سرور می فرستد. رمزگشایی پیام فقط با یک کلید منحصر به فرد که در سرور ذخیره شده است امکان پذیر خواهد بود.

گواهی SSL اجازه نمی دهد کلاهبرداران داده های کاربران را رهگیری یا جایگزین کنند: اطلاعات تماس، شماره کارت بانکی، رمزهای عبور، آدرس های ایمیل.

  • رمزهای عبور موقت یکبار مصرف

این یک سطح اضافی امنیت هنگام کار با حساب های بانکی است. هر بار که به حساب متصل می شوید، لازم است یک رمز ورود یکبار مصرف را وارد کنید.

هر کاربر بانک مجازی می تواند با رعایت توصیه های ساده خطرات را کاهش دهد:

  1. بررسی کنید که آیا ارتباطی با سرور بانک برقرار شده است (آیا پیشوند https در جلوی آدرس وب سایت سازمان وجود دارد) تا از استفاده متقلبانه جلوگیری شود.
  2. استفاده از نسخه های مجاز آنتی ویروس، محافظت در برابر دسترسی غیر مجاز، نرم افزارهای جاسوسی.
  3. کامپیوتر را بدون مراقبت رها نکنید.
  4. پس از پایان کار در سیستم بانک مجازی، لازم است که از سیستم خارج شوید و پنجره مرورگر را با رابط بانک ببندید.
  5. اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور را در رایانه باقی نگذارید و در مورد آنها به کسی نگویید.
  6. هر دو ماه یکبار باید رمز ورود خود به سیستم بانک مجازی را تغییر دهید.
  7. لازم است بر صورتهای حساب (برای جلوگیری از حذف جعلی مقادیر کوچک و کلان) به طور مرتب نظارت شود.

در آخر، بیایید فواید بانک مجازی را باهم مرور کنیم:

  • صرفه جویی در زمان
  • محافظت در برابر کلاهبرداران
  • کمبود کمیسیون
  • برنامه های جایزه
  • نرخ بالاتر سپرده

با وجود این مزایا، بانکداری مجازی هنوز اشکالاتی دارد. به عنوان مثال مشتریانی که در خارج از کشور هستند برای تأیید پرداخت ممکن است رمز ورود یکبار مصرف روی تلفن خود دریافت نکنند. اما می توانید به طور موقت روش تأیید را تغییر دهید. و یکی دیگر از مهمترین اشکالات همکاری با سرویس آنلاین بانک، خطرات آن است. منظور نفوذ کلاهبرداران به سیستم و ارائه پرداخت از دیدگاه دارندگان حساب است. به عنوان مثال، کلاهبرداران به دلیل بی احتیاطی مشتری، پراکندن رمزهای عبور و بازدید از سایتهای فیشینگ که می توانند اطلاعات محرمانه را از رایانه خارج کنند، به حساب دسترسی پیدا می کنند.

همچنین بخوانید: بلوبانک چیست؟ آموزش مراحل درخواست بلوبانک

همچنین ببینید

معرفی 10 برنامه ضبط مکالمات تلفنی

برخی مکالمات هستند که گاهی نیاز به نت برداری دارند و به دلیل عدم دسترسی …

دیدگاهتان را بنویسید