بنر تبلیغاتی بالای مقاله

فوائد خاص روغن تامانو

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب ، به بررسی فواید انواع روغن ها پرداختیم و حال امروز در این مقاله همراه شما هستیم با فوائد خاص روغن تامانو برای بدن که پیش از آن ، به بررسی ماهیت این روغن خواهیم پرداخت.

روغن تامانو چیست؟

روغن تامانو ، یک روغن چرب است که از دانه‌های موجود در میوه درختان آجیل تامانو استخراج می‌شود که در آسیای جنوب شرقی و پلی‌نزی رشد می‌کنند. این درختان از دیرباز در جزایر بومی خود در دریای جنوبی مقدس تلقی می‌شده‌اند و روغن خاصی که آنها تولید می‌کنند به دلیل فواید زیبایی آن برای قرن‌ها مورد طمع بوده است.
امروزه، این ماده آنقدر در محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی رایج است که صنعت شایستگی آن را «طلای سبز» نامیده است.
مانند روغن نارگیل ، روغن تامانو غنی، غلیظ است و در دماهای سرد سفت می شود. همه کاره است و می تواند به تنهایی یا ترکیب با سایر مواد برای درمان های زیبایی خانگی استفاده شود. با این حال، شایان ذکر است که روغن تامانو کودوژنیک است (یعنی می تواند منافذ را مسدود کند). کسانی که پوست چرب و مستعد لک دارند باید به مقدار کمی از این ماده بچسبند و فقط در نواحی موضعی از آن استفاده کنند. این روغن ، علاوه بر این فایده ، فوائد دیگری نیز داراست که در ادامه مطلب ، به مرور آنها می پردازیم.
فوائد خاص روغن تامانو

فوائد خاص روغن تامانو

مفید برای مو

با توجه به توصیه متخصصین پوست و مو، روغن تامانو به دلیل دارا بودن خواص مختلف ضد التهابی، باعث کاهش التهاب می شود و می تواند موهای آسیب دیده را بهبود ببخشد. این محصول همچنین می تواند زخم های موجود در سر را درمان کند و موهای شما را صاف و درخشان کند. استفاده کردن از روغن تامانو روی پوست نه تنها باعث داشتن موهای ضخیم می شود و می تواند ریزش آن را هم متوقف کند و باعث رشد موهای جدید شود.
بیشتر بخوانید: روغن کلزا یا کانولا چیست و چه خواصی دارد؟

خاصیت ضد قارچی

یکی دیگر از فوائد روغن تامانو ، خاصیت ضد قارچی بودن آن است. روغن تامانو یک ماده ضد قارچ عالی است. با استفاده مستقیم این روغن روی منطقه الوده می توان تاثیرات مهم و مفیدی در از بین بردن قارچ و همین طور محافظت از پوست و ناخن داشته باشد.

حفاظت از ورید و مویرگ

روغن تامانو باعث محکم شدن رگ های خونی می شود و آنها را کشسان نگه می دارد. با این کار باعث می شود که خون بهتر از مواد غذی و اکسیژن غنی شود و به سلول های بدن برسد. واریس یکی از مشکلات رگ های خونی می باشد که با کمک این روغن می تواند درمان شود.

فوائد خاص روغن تامانو

فوائد خاص روغن تامانو برای پوست

 

برطرف کننده لک و اسکار پوست خشک و معمولی

روغن تامانو برای رفع لک و اسکار موثر است. برای بررسی این موضوع باید بدانید که چه ترکیباتی در این روغن وجود دارد. روغن تامانو منبع غنی از امگا 6 و امگا 9 است و دارای اسید استئاریک نیز می باشد. این یعنی این که این روغن یک ارتش بی نقص و بی عیب در مقابله کردن با لک و زخم پوست است و با سرعت زیادی می تواند سلول های پوست را ترمیم کند.
روغن تامانا نوعی کلاژن ساز قوی است که باعث می شود تا سلول های جدید با سرعت بالایی رشد کند و جایگزین سلول های مرده در پوست صورت شود. این یعنی اینکه زخم ها سریع تر بهبود پیدا می کنند و پوستی شفاف و بدون لک و زیبا در پی خواهد داشت.
این روغن بسیار سنگین است و فقط برای رفع لک و اسکار پوست خشک و معمولی قابل مصرف است و بقیه پوست ها در استفاده از آن دچار جوش می شوند. اگر پوست خشک یا معمولی دارید می توانید جای جوش، لک صورت و سوختگی پوست را با این روغن درمان کنید.

تسکین دهنده خشکی پوست

روغن تامانو اسیدهای چرب بیشتری نسبت به دیگر روغن ها دارد. برای درمان خشکی پوست بسیار مفید است. این روغن دارای اسیدهای اولئیک و لینولئیک می باشد که باعث شده است تا روغن ظرفیت آبرسانی قدرتمندی داشته باشد. اشخاصی که دچار آکنه و درم ترک خورده و خشن هستند می توانند از این روغن برای تسکین همزمان هر دو مشکل استفاده نمایند.

درمان کننده نقص های پوست

یکی دیگر از فواید روغن تامانو ، التیام نواقص پوستی است. این روغن می تواند علیه دو باکتری مرتبط با آکنه عمل کند. با توجه به خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضد میکروبی که دارد برای درمان لکه های صورت مفید است. این موضوع بدین معنا است که روغن تامانو به شکل خوبی برای درمان بیماری های التهابی مانند پسوریازیس، اگزما و یا روزاسه مفید واقع شود. خواص بازسازی کننده روغن تامانو به آرامی می تواند جای زخم ها را بهبود دهد. این روغن توانایی سبک سازی بیش از حد رنگدانه، ایجاد خاصیت ارتجاعی و پیشگری از قرمزی پوست را هم دارد.
فوائد خاص روغن تامانو

تحریک کننده تولید کلاژن

از دیگر خواص روغن تامانو همان گونه که اشاره کردیم، تولید کلاژن است. روغن تامانو باعث تکثیر سلولی و تولید کلاژن و گلیکوزآمیو گلیکان می گردد. این ها برای ترمیم جای زخم و همین طور صاف کردن خطوط ریز چین و چروک مناسب هستند. این ماده بیشتر در محصولات ضد پیری و بعضی از ضد آفتاب ها استفاده می شود. نتیجه استفاده از این روغن پوستی جوان و روشن می باشد. تاثیر فوق العاده آبرسانی این روغن می تواند به شکل خوبی علائم کشیدگی پوست را درمان کند و باعث شود که کمتر مورد توجه قرار بگیرند.

مقابله با رادیکال های آزاد

روغن تامانو دارای آنتی اکسیدان های قوی است که برای محافظت از پوست در مقابل رادیکال های آزاد مضر، مفید می باشد. پوست با قرارگیری در معرض عوامل محیطی مختلف مانند نور خورشید و آلودگی دچار رادیکال های آزاد می شود. خاصیت ضد رادیکال آزادی این روغن باعث مقابله با سرطان ها هم می شود.
بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز روغن جوجوبا برای پوست و مو
سوالات متداول
آیا می توان از روغن تامانو به عنوان ضد آفتاب استفاده کرد؟
ثابت شده است که برخی از پلی فنول های موجود در روغن تامانو اثرات آنتی اکسیدانی و محافظ سلولی دارند. حتی نشان داده شد که روغن تامانو از سلول ها در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند و فاکتور محافظتی در برابر نور خورشید را بین 18 تا 22 نشان می دهد، اگرچه قبل از شروع استفاده از آن به عنوان ضد آفتاب به مطالعات بیشتری نیاز است.
چگونه از روغن تامانو برای پوست سر خود استفاده می کنید؟
روغن تامانو را به صورت خام گرفته و با روغن آرگان یا زیتون مخلوط کنید . آن را در دستان خود ماساژ دهید تا مخلوط گرم شود و به آرامی روی پوست سر ماساژ دهید. هنگامی که پوست سر کاملاً پوشانده شد، می توانید روغن باقی مانده را روی موها صاف کنید.
آیا روغن تامانو برای پوست های مستعد آکنه خوب است؟
اجازه ندهید این بافت روغنی غنی شما را گول بزند، روغن تامانو به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی در درمان آکنه و سایر شعله‌ورهای لک بسیار موثر است. این فواید افزوده است که قدرت شفابخشی پوست را افزایش می‌دهد و اطمینان می‌دهد که هرگونه لک فعال تسکین یافته و اندازه آن کاهش می‌یابد.
چگونه بوی روغن تامانو را بپوشانید؟
اگرچه روغن تامانو به اندازه روغن چریش قوی نیست، اما روغن تامانو کمی عطر دارد. خوشبختانه بو به راحتی با روغن‌های ضروری مفید یا با مخلوط کردن یا لایه‌بندی آن با محصولات دیگر پوشانده می‌شود (عطر نیز به سرعت از بین می‌رود).
سخن پایانی
روغن تامانو یکی از روغن های درمانی قدیمی است که از درخت تامانو حاصل می شود. این روغن درون دانه های میوه تامانو وجود دارد. روغن تامانو به نوعی ، شفا دهنده پوست است که دارای فواید ضد باکتریایی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برای ترمیم و بهبود پوست و مو است. توصیه می شود این روغن را در دمای اتاق خنک نگهداری کنید زیرا اگر تامانو خود را در یخچال نگهداری کنید، زمانی که دمای روغن به زیر 21 درجه سانتیگراد می رسد، روغن کدر می شود و ممکن است در کف ظرف ، رسوب ایجاد شود.
FavoriteLoadingپسندیدم
بنر تبلیغاتی پایین مقاله

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

تزریق ژل برای زیبایی و جوانسازی صورت: مزایا، عوارض و انواع آن

بدن‌های ما به طور طبیعی با افزایش سن تغییر می‌کند و این تغییرات می‌توانند چروک‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.