اگر شما هم لوازم یا ظروف نقره دارید که سیاه یا کدر شده است می توانید برای تمیز کردن و برق انداختن آن ها از نکات نگهداری از ظروف نقره استفاده نمایید و به آسانی ، به جلای ظروف نقره خود بیافزایید.
روش برق انداختن ظروف نقره ای
نقره از جمله فلزاتی است که نه به اندازه ی طلا ولی بعد از طلا بیشترین مصرف را دارد امروزه به هر خانه ای که برویم مقداری وسایل نقره ای در آنجا می بینیم از جمله کنسولهای نقره ای ، آینه و شمعدان های با شکوه نقره ای ،لوسترهای نقره و زیورآلات نقره ای.
همانطور که سایر فلزات روز به روز در حال گران شدن است نقره نیز با افزایش قیمت روبه رو می شود به همین جهت افرادی که علاقه مند به نقره جات هستند همواره این ناراحتی را دارند که چگونه از وسایل نقره مواظبت کنند تا آنها صدمه نبینند و یا رنگشان کدر نشود.
اگر عاشق ظروف نقره ای هستید و دوست دارید همیشه ظرف های موردعلاقه تان دارای جلا و شفافیت اولیه باشد و بوفه های پذیرایتان از تللو و درخشش ظروف نقره ای بدرخشد پس باید راه های نگهداری و مواظبت از آن را بیاموزید تا مدتها بتوانید از آنها استفاده کرده و از دیدن آنها لذت کافی را ببرید.
راه های متعددی برای براق و شفاف نگاه داشتن ظروف نقره ای وجود دارد افراد متبحر و ماهر در این زمینه اعتقاد دارند که برای اینکه ظرفهای نقره ای براق و شفاف بمانند باید پیوسته مورد ا ستفاده قرار گیرند البته تجربه نیز این ادعا را اثبات کرده است اما بیشتر مردم این وسایل را در کنج خانه ها یا روی میزها و طبقات کمدها پنهان می کنند و بدون اینکه استفاده ی بهینه ای از آن بکنند برای مدتها بلا استفاده می گذارند و تنها در مواقع خاص یا مهمانیهای مخصوص از آن استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: غذا خوردن در ظروف مسی خوب است یا نه؟
البته در مورد مراقبت از ظروف نقره ای عده ای نیز اعتقاد دارند که برای مواظبت از ظروف نقره ای می توان آنها را درون کیسه های نایلونی نگه داشت اما دانشمندان پس از سالها،کشف کرده اند که اینکار اصلا کاردرستی نیست و سبب صدمه به ظروف می شود زیرا کیسه های نایلونی دارای مقداری گوگرد است که به بافت ظروف نقره صدمه میزند.
شاید این سوال در ذهن هر کسی نقش ببندد که چه چیزی موجب می شود تا یک وسیله ی نقره ای جلا و شفافیت خود را از دست داده و کدر و سیاه شود چه روشهایی برای از بین بردن تیرگی از روی سطوح نقره ای موثر است و چه روشهایی برای برگشتن شفافیت اولیه ی وسایل نقره ای کمک می کند.
در جواب این سوال باید گفت که اجناس نقره ای وقتی با اکسیژن موجود در هوا ترکیب شوند ( اکسیداسیون) خراشهایی بر سطح آن ایجاد می شود و این لکه ها ی سیاه رنگ و خراشها به علت وجود سولفید هیدروژن در هوا است.در این قسمت سعی داریم چند روش طبیعی برای پاک و شفاف کردن نقره را به شما نشان دهیم.
از ظروف نقره و سیلور چطور نگهداری کنیم؟
نگهداری صحیح از ظروف نقره و سیلور بهتر از بروز مشکل و تلاش برای رفع آن است. در زیر نکاتی در رابطه با نحوه نگهداری از ظروف نقره و سیلور ذکر شده است:
همیشه ظروف سیلور و نقره را تمیز نگه دارید. بعد از هر بار شستشو، با یک پارچه نرم به پاک کردن ظروف نقره و سیلور بپردازید تا رطوبت آن کاملا برطرف شود.
بهترین نحوه نگهداری از ظروف نقره و سیلور، استفاده از کیفهای کوچک و مناسب است. قرار دادن این ظروف در تماس با اشیا تیز یا سایر ظروف، احتمال ایجاد خراش را افزایش میدهد.
بهتر است ظروف نقره و سیلور را دور از استخر، حمام و مکانهای رطوبتدار نگهداری کنید. همچنین، از شستن همیشگی این ظروف با آب داغ بپرهیزید.
روشهای تمیز کردن ظروف نقره سیاه شده
بعد مدتی سطوح ظروف نقره تیره و کدر خواهد شد. گوگرد موجود در هوا با ظروف نقره واکنش میدهد و باعث تغییر رنگ این دسته از ظروف میشود. حاصل این واکنش ترکیبی به اسم “سولفید نقره” است که بر روی سطوح مینشیند و موجب کدر شدن ظاهر ظروف میشود. به دو روش زیر میتوان سولفید نقره را حذف کرد و ظروف را مانند روز اول زیبا و براق کرد:
تمیز کردن ظروف نقره به روش فیزیکی.
تمیز کردن ظروف نقره به روش شیمیایی.
روش اول
در روش اول، یک حوله نرم و یک عدد واکس نقره تهیه کنید. با استفاده از حوله، واکس را روی لکههای تیره ظروف نقره مالش دهید. اگر احساس کردید که نیاز به آب است، کمی حوله را مرطوب کنید. ظروف نقره، مستعد ایجاد خش هستند. بنابراین، هنگام مالش حوله بر روی سطوح، از حرکات دایرهوار بپرهیزید و تمرکزتان را بر نقاط غیرقابل دسترس قرار دهید. برای پیشگیری از ایجاد رد یا لکه دستمال بر روی سطوح، مدام حوله را پشت و رو کنید. بعد از تمیز کردن ظروف با واکس، آنها را با آب گرم بشویید و با یک پارچه نرم، کاملا خشک کنید تا مثل روز اول برق بیوفتد.
نکته: در صورت دسترسی نداشتن به حوله، میتوانید از پارچه محکم و نرم استفاده کنید.
روش دوم
روش شیمیایی بر پایه واکنش بین نقره و آلومینیوم شکل گرفته است. برای از بین بردن لکههای تیره روی ظروف و برق انداختن آنها، کافی است به روش زیر عمل کنید:
درون یک سطل پلاستیکی را به طور کامل با فویل آلومینیومی بپوشانید. ظروف را به گونهای درون این سطل قرار دهید که بیشترین تماس را با سطوح براق آلومینیوم داشته باشد.
محلولی با نسبت ۱ به ۴ از جوششیرین و آبجوش تهیه کنید و درون سطل بریزید. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه ظروف را از سطل خارج کنید.
ظروف نقره را با آب سرد و مواد شوینده ملایم بشویید. سپس با یک حوله نرم کاملا خشک کنید.
نکات مهم تمیز کردن ظروف نقره
برای ظروفی که لکههای زیاد و قدیمی دارند، این مراحل را تا جایی تکرار کنید که لکههای تیره کامل از بین برود.
بهتر است هنگام بیرون آوردن ظروف از سطل، دستکشهای پلاستیکی بر دست داشته باشید.
اساس این روش، واکنش شیمیایی بین سولفیدزنقره و آلومینیوم است که در اثر آن “سولفیدآلومینیوم” تشکیل میشود. به همین دلیل، فویل استفاده شده را دور بیاندازید. انجام این واکنش نیاز به دمای بالا دارد.
این ۸ نکته به شما کمک می کند.
1) جالب است بدانید شستشوی ظروف نقره با سرکه گرم باعث میشود تمام لکه های سبز مایل به خاکستری محو شود.
2) شگرد دیگر اینکه میتوانید ظروف نقره را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش پرنمک بگذارید.
3) الکل هم میتواند لکههای ظروف نقره را از بین ببرد.
4) نکتهای که خیلی مهم است اینکه هرگز برای پاک کردن ظروف نقره از اسفنج زبر یا سیم استفاده نکنید چون برق آن را گرفته و حتی سبب خش افتادن روی آن میشود.
5) اگر میخواهید ظروف نقره برق اولیه و طبیعی داشته باشند میتوانید آنها را درون شیر لخته شده بخوابانید و بعد به کمک یک دستمال نرم آنها را تمیز کنید.
6) تکنیک دیگر استفاده از وازلین است. میتوانید دستکش کتان به دست کرده و مقداری وازلین به دستکش مالیده و ظروف را پاک کنید.
7) یکی از مشکلات اصلی ظروف نقره اکسیده شدن و سیاه شدن سریع آنهاست. برای پیشگیری از این موضوع در ظرف نگهداری ظروف یک تکه گچ یا یک عدد قرص کافور بگذارید. این مواد رطوبت را گرفته و مانع از اکسید شدن میشود.
8) برای نگهداری بهتر ، پیچاندن ظروف نقره در یک تکه کاغذ ابریشمی یا پارچه ترجیحا تیره را به شما توصیه میکنیم.
بیشتر بخوانید: نکات نگهداری و مراقبت از ظروف چوبی و افزایش طول عمر آنها
سخن پایانی
ظروف نقره یکی از زیباترین انواع صنایع دستی هستند که از شیوه مراقبتی به خصوصی برخورداراند. در این راستا شما میتوانید به راحتی و با توجه به نکات گفته شده در این مقاله به تمیز کردن و نگهداری ظروف نقره خود بپردازید و از جلای ظروف نقره ای خود ، نهایت لذت را ببرید.