امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب ، به بیوگرافی رعنا آزادی ور و ماجرای ازدواجش با مهدی پاکدل + عکس آنها پرداخته ایم و اگر علاقمند به دنیای سینما و بیوگرافی بازیگران هستید ، پیشنهاد می کنیم که مرور ادامه این مقاله را از دست ندهید.
رعنا آزادی ور کیست؟
رعنا آزادی ور متولد فروردین ماه سال ۱۳۶۲ است. وی با بازی در فیلم مارمولک (کمال تبریزی، ۱۳۸۲) فعالیت در سینما را آغاز کرد و با یک سال دوری از سینما با بازی در سه فیلم در سال ۱۳۸۴ موقیعت خود را در سینما تثبیت کرد. رعنا آزادی ور با بازی در فیلم پارک وی (فریدون جیرانی، ۱۳۸۵) برای بار نخست بازی در نقش اول را همراه با نیما شاهرخ شاهی تجربه کرد. او در فیلم درباره الی نقش همسر یکی از زوجهای جوان فیلم را بازی میکند که در داستان سه روزه سفر این زوجها به شمال در گیر است و با بازی در این نقش در سیر داستان هم پای سایر شخصیتهای داستان با اتفاقات روبرو میشود.
وی به شدت گزیده کار و محتاط است است و در انتخاب نقشها دقت کافی را انجام میدهد او در جشنواره فیلم فجر ۹۳ با سه فیلم خانه دختر، داره صبح میشه و این سیب هم برای تو، حضور موفقی داشت که در فیلم خانه دختر نقش دختری را ایفا میکند که به دلیل سوظن خانواده نامزدش به دوشیزه بودن او مسیر زندگی اش عوض میشود. وی در جشنواره فیلم فجر ۹۴ هم با فیلم خشم و هیاهو چهارمین تجربه کارگردانی هومن سیدی حاضر خواهد شد. رعنا آزادی ور بازیگر نقش جملیه در فیلم محمدرسول الله (ص) نیز بوده است.
بیشتر بخوانید: بیوگرافی شالی زمردی مجری معروف ایرانی
گفت و گو با رعنا آزادی ور
آنچه ما میخواهیم به آن برسیم کاملاً واضح است. بیاییم اول دستهبندی کنیم و ببینیم در سینمای ایران چند آیتم وجود دارد که شما معتقدید یک بازیگر باید آنها را رعایت کند تا تبدیل به یک بازیگر موفق شود. بعد روی هر کدام از این آیتمها بحث کنیم. میخواهم اصلاً شخصی حرف نزنیم و بیاییم از بیرون درباره روند بازیگری در ایران حرف بزنیم.
آزادی ور: هر بازیگری هدفی دارد. خیلی از بازیگران، بازیگری شغلشان است. پس برای من که هیچ وقت شغل نبوده، نمیتوانم طور دیگری حرف بزنم. بعد هم ما نمیتوانیم دو نفری برای تمام بازیگران سینما حکم صادر کنیم. فکر میکنم باید کاملاً شخصی حرف بزنیم چون برای هر بازیگر ، آیتمهایی که منجر به موفقیتش میشود، متفاوت است.
این تجربهای است که همه باید بگذرانند ولی فکر میکنی چطور میشود که یک نفر بدون اینها در سینمای ما محبوب باشد، هم جایزه گرفته و هم موفق باشد و اصلاً در کشورمان به عنوان بازیگر شناخته شود. دلیل این اتفاق چیست و چنین تناقضی چطور ممکن است؟
به نظر من آگاهی نداشتن کارگردان و تهیهکننده نسبت به این بخشها و اینکه خیلی متوجه این ماجراها نیستند که بازیگر چه کار ویژهای در صحنه انجام میدهد. بیشتر هدفشان این است که آن بازیگر چقدر محبوبیت دارد و فیلمشان را چقدر میخواهند بفروشند.
مردم چطور؟ مردم چرا این را میپذیرند؟
سلیقه مردم را ما پایین آوردهایم. در حال حاضر سلیقه مردم ما یک سلیقه کاملاً نسبی است. به یک لحظاتی میخندند که آدم حیرت میکند. این اتفاقات به این دلیل است که ما که در سینما کار میکنیم به مرور زمان سلیقه مردم خودمان را در سینما پایین آوردهایم و مردم هم به همان حدش راضی شدند. به همان خنده و به همان میزانسن ضعیف و غیرقابل باور. فکر میکنم به همه این شرایط عادت کردند و دیگر برایشان مهم نیست.
راهحل اصلاحش را چه میدانی؟
آراهحلش دست کسانی است که سمتهای بالاتری در این سینما دارند. از کارگردانان و فیلمنامهنویسان گرفته تا سیاستگذاران کلان.
سلیقه مردم را چطور میشود بالا آورد؟
با ساختن فیلم خوب. میتوانیم مدام فیلم خوب بسازیم. ممکن است مردم یک دفعه، دو دفعه بروند و بگویند ما در سینما اصلاً به این فیلم نخندیدیم و خوشمان نیامد اما در نهایت نتیجه میدهد.
از نظر شما چهره چند درصد تاثیر دارد ؟
شخصاً 30 درصد اما در سینما 50 درصد
حالا اگر کسی الان بخواهد وارد سینما شود فکر میکنید وضعیت چگونه است و هر کدام از شما چه زمانی وارد سینما شدید، چه مشکلاتی داشتید و چه جایگاهی را توانستید برای خودتان پیدا کنید؟
من فکر میکنم زمان ورود یک بازیگر به سینما خیلی مهم است. فکر میکنم 80 درصد در موفقیت یک بازیگر تاثیرگذار است.
ببینید من اواخر سال 80 با فیلم مارمولک وارد شدم. از لحاظ جامعهشناسی، زن در سینمای ایران در آن مقطع جایگاه خودش را پیدا کرده بود. بازیگر خوب زن زیاد داشتیم. یک نکته مهم که طناز به آن اشاره کرد مربوط به این است که تو با چه فیلم و حضوری وارد سینما شدی و اولین حضورت چگونه بوده. به نظر من خیلی نکته مهمی است و خیلی میتواند تعیینکننده باشد. من هم حضورم در فیلم مارمولک برای اولین حضور یک بازیگر در یک فیلم، خیلی خوب بود.
فکر میکنی در آن مقطع سینمای ما تشنه این بود که یکسری بازیگران جوان را جذب کند؟
بله، قطعاً. من این شانس را داشتم که در زمان خوبی وارد سینما شدم. اما در آن زمان خیلی متوجه این نبودم که در سینما چه میگذرد ولی چون این شانس را داشتم که در زمان خوب و با یک فیلم خوب وارد بازیگری شدم فکر میکنم در روند کاریام تاثیرگذار بوده. الان اگر یک بازیگر بیاید و اولین حضورش خیلی حضور مثبت و ویژهای نباشد در صورتی که قابلیت و تواناییاش را داشته باشد میتواند باز هم موفق شود. یعنی به نظرم در حال حاضر آن حضور اول خیلی تعیینکننده نیست که جایگاه تو را از این رو به آن رو کند. میتواند شانس خوبی باشد و در جهش به تو کمک کند. اما فکر میکنم 20 درصد بتوانیم برای زمان ورود من به طور شخصی در نظر بگیریم.
زن یا مرد بودن و اساساً جنسیت چقدر در سینمای ایران و موفقیت و مطرح شدن بازیگران تاثیر داشته است؟
موفقتر نه به معنای موفقتر. شاید پرکارتر شوند. اما ممکن است این پرکاری منجر به موفقیتشان نشود.
بعضیها هم به محافظهکاری اشاره میکنند. این نگاه چه تاثیری در روند بازیگری دارد؟
محافظهکاری یعنی همان کاری که من الان شخصاً انجام دادم. یعنی من در مصاحبهام هم دارم همان محافظهکاری را میکنم چون اگر محافظهکاری نمیکردم راحت مثال میزدم و راحت نام اشخاص را ذکر میکردم. ولی فکر میکنم اگر آن کار را بکنم ممکن است نام بیاورم و به گوش کسی برسد. اگر قرار باشد یک اتفاق خوب در آینده برایم بیفتد ممکن است آن را از دست بدهم. پس سعی میکنم حرفهایم را تا حدودی سانسور کنم.
به نظر تو در سینمای ما اشخاص محافظهکار موفقترند؟
فکر میکنم موفقترند چون یک سیاستی را پیش میگیرند.
فکر نمیکنی یکسری از بازیگرها با هوشمندی و بدون محافظهکاری خودشان را مطرح کردند و موفق شدند؟
نه، در آن هوشمندی باز هم محافظهکاری هست. آن شخص با هوشمندی محافظهکاری میکند اما ممکن است من عقلانی و به یک شکل دیگری محافظهکاری کنم.
یعنی تو ترجیح میدهی محافظهکار باشی، یعنی یکسری چیزهایی را که میبینی نبینی، بعضی چیزها را نشنیده بگیری و یکسری حرفها را نزنی؟
بله، به خاطر اینکه تجربه به من ثابت کرده که باید اینگونه باشم.
ازدواج اول مهدی پاکدل و یک جدایی پرحاشیه
مهدی پاکدل متولد ۱۰ تیر ۱۳۵۹ در اصفهان است. او برادر کوچکتر حسین پاکدل نویسنده، مجری و کارگردان، مسعود پاکدل، عکاس و برنامهساز است. او علاوه بر سینما و تلویزیون، در عرصه موسیقی نیز یک آلبوم به نام «در انعکاس کوچههای خیس» منتشر کردهاست.مهدی پاکدل با بهنوش طباطبایی در اسفند ۱۳۸۹ ازدواج کرد. خبر جدا شدن آنها ابتدا از صفحاتشان در شبکههای اجتماعی شروع شد.
ماجرا از این قرار بود که صفحه شخصی مهدی پاکدل در اینستاگرام هک شده و همه عکسهای دونفره اش پاک شده بود البته ایشان بعد از مدتی مالکیت صفحه اش را پس گرفته بود، ولی همچنان خبری از عکسهای خانوادگیاش نبود.
از طرفی بهنوش طباطبایی هم در اقدامی ضربتی، خودش همه عکسهای دو نفره اش با همسرش را از صفحهاش پاک کرد. مدتی هم بعد خانم بازیگر که در افتتاحیه فیلم سیانور شرکت کرده بود بدون حلقه ازدواج رویت شد.
چند وقت بعد هم روزنامه ایران با چاپ گزارشی از نحوه جدایی این زوج، مهر تاییدی به شایعه جدایی شان زد. دراین گزارش آمده بود که در دادخواست طلاق آنها هیچ دلیلی برای جدایی نوشته نشده و در روز دادگاه هم وکلای شان به نمایندگی از آنها حاضر شده اند.
بیشتر بخوانید: بیوگرافی عباس جمشیدی فر کمدین خلاق جوکر
ازدواج رعنا آزادی ور با مهدی پاکدل
در سال گذشته، شایعه شده بود که مهدی پاکدل و رعنا آزادی ور با هم ازدواج کرده اند ، ولی این شایعه در نهایت در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۹رسمی شد. به این ترتیب یک زوج به زوج های سینمایی ایران اضافه شد و آن ها زندگی مشترک خود را آغاز کردند. عاطفه رضوی، که همسر حسین پاکدل
(برادر مهدی پاکدل) بود در صفحه اینستاگرامش این خبر را اعلام کرد. او نوشت:” دوستتان دارم، خصوصاً در کنار هم. مبارکمان باشد”.
پس از تبریک گفتن عاطفه رضوی به رعنا ازادی ور و مهدی پاکدل به دلیل ازدواج، مشخص شد که این شایعه واقعیت دارد و این زوج با هم ازدواج کرده اند.
سخن پایانی
خبر جدایی مهدی پاکدل و رعنا آزادی ور در فضای مجازی منتشر شده است ، اما تا این لحظه ، خبر جدایی این دو بازیگر مطرح ، تنها در حد حدس و گمان است و به صورت علنی این موضوع اعلام نشده است و تنها نکته ای که به این احتمال ، قوت می بخشد عدم حضور رعنا آزادی ور در جشن حافظ و در کنار مهدی پاکدل است که این موضوع ، باعث ایجاد حواشی بسیاری گردید و کاربران فضای مجازی بر این اعتقادند که این زوج هنرمند از هم جدا شده اند.