حال که امروز تصمیم به ترک سیگار گرفته اید به شما تبریک می گوییم و ما به شما بهترین و جدیدترین روش های ترک سیگار را معرفی خواهیم نمود زیرا یکی از بهترین انتخاب هایی که می توانید برای سلامتی خود داشته باشید تصمیم به ترک اعتیاد سیگار است زیرا بلافاصله پس از آخرین پتک، بدن شما شروع به بهبودی می کند و سطح مونوکسید کربن در خون شما کاهش می یابد و در کمتر از یک هفته، نفس کشیدن شما راحت تر می شود.
چرا سیگار ، اعتیاد آور است؟
نیکوتین، ماده اصلی در تنباکو را عامل مهم اعتیاد خود به سیگار بدانید. مغز شما به سرعت با آن سازگار می شود و بیشتر و بیشتر تمایل پیدا می کند تا احساسی را که در گذشته پس از کشیدن یک نخ سیگار پیدا کردید را دوباره تجربه کند. با گذشت زمان، مغز شما یاد میگیرد که پیشبینی کند چه زمانی باید سیگار بکشد و این پیش بینی در زمان های احساس ناراحتی و خستگی ، مجدد تشدید می شود و بنابراین شما فکر خواهید نمود که “من به سیگار نیاز دارم” و چرخه اعتیاد دوباره شروع می شود.
اما فقط واکنش شیمی مغزی نیست که شما را به اعتیاد مجدد تحریک می کند بلکه شرایط خاص دیگر باعث می شود که شما بخواهید مجدد به سمت سیگار کشیده شوید و محرک های مغز هر کس متفاوت است. برخی با بوی دود سیگار، برخی با دیدن یک کارتن سیگار در فروشگاه یا خوردن غذاهای خاص و یا نوشیدن قهوه صبحگاهی ممکن است به کشیدن مجدد سیگار تحریک شوند. بنابرین یکی از بزرگترین کلیدهای ترک سیگار، شناسایی محرکهایی است که باعث میشود شما هوس سیگار کشیدن کنید و سعی کنید از آنها دوری کنید.
بیشتر بخوانید: سیگار الکترونیکی یا ویپ چیست؟ آیا از سیگار ضرر کمتری دارد؟
برای ترک اعتیاد سیگار ، اول چه کاری باید انجام دهید؟
روزهای اول سیگار نکشیدن ، سخت ترین روزهای عمر شما خواهد بود اما برای آسان سپری کردن آن ، تاریخی را برای ترک سیگار خود انتخاب کنید و سپس به آن پایبند باشید. دلایل خود را برای ترک سیگار قبل از روز ترک یادداشت کنید و هر روز قبل و بعد از ترک ، آن لیست را بخوانید. برای ترک سیگار خود ، یک طرح کلی ارائه کنید. این طرح به شما کمک می کند که متمرکز و با انگیزه بمانید. در اینجا چند طرح کلی برای ایده شروع وجود دارد با هم به مرور آنها می پردازیم:
1- زمانی که سیگار می کشید، از خود بپرسید چرا سیگار می کشید و پرسیدن این سوال ، منجر به شناسایی محرک هایی که باعث سیگار کشیدن شما می شوند خواهد شد و شما باید تا آنجا که ممکن است از این موارد در آینده اجتناب کنید.
2- قبل از اینکه سیگار را واقعاً ترک کنید، سعی کنید که از کشیدن آن در موقعیتهای خاص مانند تعطیلات کاری یا بعد از شام اجتناب کنید.
3- فهرستی از فعالیت هایی که می توانید جایگزین سیگار کشیدن نمایید تهیه کنید، مانند سریع پیاده روی نمودن یا جویدن یک تکه آدامس و وقتی می خواهید سیگار بکشید باید سریع کار جایگزین را انجام دهید.
4-از پزشک خود در مورد مصرف انواع آدامس ها یا چسب ها یا داروهای تجویزی جایگزین نیکوتین سوال کنید زیرا برخی از افراد این موارد را برای مهار اعتباد مفید می دانند.
5- به یک گروه یا کمپ ها و موسسات حمایت از ترک سیگار بپیوندید.
6-با دوستان و خانواده خود در مورد تصمیم طرح ترک سیگار خود صحبت کنید و به آنها بگویید چگونه می توانند از شما حمایت کنند.
7- اهمیت نقش NRT را نادیده نگیرید : سیگارهای موجود ، علاوه بر وجود ماده مضر نیکوتین ، دارای مواد مضر دیگری می باشند که NRT علاوه بر رفع اشتیاق و بی قراری های بعد از ترک ، با قرار دادن مقدار استانداردی نیکوتین در اختیار بدن شما ، بدنتان را برای کاهش و ترک کامل اعتیاد سیگار آماده می کند. NRT همچنین از مواد مضر موجود در سیگارها فاکتور می گیرد و فقط بدن را برای دریافت مقداری خاص از نیکوتین و کاهش آن به مرور آماده می کند. انواع NRT مورد تایید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) عبارت است از:
چسب های نیکوتین ، اسپری های استنشاقی ، آدامس های ترک اعتیاد ، اسپری های افشانه ای
این محصولات به آرامی اعتیاد شما را با دوزهای کنترل شده نیکوتین از بین می برند و پس از استفاده ، اعتیاد شما به مصرف آنها کمتر و کمتر می شود، بنابراین قبل از اینکه کاملاً اعتیاد به سیگار را ترک کنید، به نیکوتین کمتر و کمتری عادت پیدا می کنید. بطور کل این محصولات به شما اجازه می دهند که هوس های خود را مدیریت کنید و تا حدودی علائم ترک را تسکین دهید و در صورت استفاده از یکی از این محصولات تا 70 درصد شانس خود را برای ترک سیگار افزایش داده اید. (نکته: اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، قبل از شروع استفاده از محصولات با پزشک خود مشورت کنید.)
نکته: در بازار انواع مختلف سیگارهای الکترونیکی برای ترک سیگار موجود است که هیچ مدرک معتبر و علمی دال بر اینکه این نوع محصول بتواند در ترک اعتیاد موثر باشد موجود نیست و حتی برخی ، این محصولات را به عنوان محصولات مشوق و افزایش میل به اعتیاد نیز تشخیص داده اند.
همانطور که پیش از این گفته شد راه های مختلفی برای ترک سیگار وجود دارد و بهترین برنامه، طرحی است که بتوانید به آن پایبند باشید. در نظر بگیرید که کدام یک از این روش ها می تواند برای شما مفید باشد:
ترک داوطلبانه: ترک داوطلبانه ، یک روش ترک سیگار عالی است. حدود 90٪ از افرادی که سعی می کنند سیگار را ترک کنند بدون حمایت خارجی یا بدون کمک و درمان یا دارو، این کار را انجام می دهند. اگرچه اکثر مردم سعی می کنند از این طریق ترک کنند، اما این روش ، موفق ترین روش نیست و فقط حدود 5 تا 7 درصد می توانند با این روش بصورت خود به خود ترک کنند.
رفتار درمانی: یک روش ترک سیگار دیگر ، روش رفتار درمانی است. این روش شامل کار با یک مشاور برای یافتن راه هایی برای ترک سیگار است. بنابرین در جلسات مشاوره ، موقعیت هایی ایجاد می شود که با همکاری یکدیگر، محرک های خود را کشف کنید (محرک ها مانند احساسات یا موقعیت هایی که شما را به سیگار کشیدن وادار می کند) و برنامه ای برای غلبه بر اعتیاد خود پیدا کنید. می توانید از آن برنامه ، به عنوان روش اصلی یا به عنوان یک ابزار پشتیبانی کننده استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است که جلسات مشاوره ای کوتاه، حتی به اندازه 3 دقیقه نیز کمک کننده است. برنامه ها متفاوت هستند، اما به طور کلی، به شما کمک می کنند تاریخ ترک را انتخاب کنید و همچنین تکنیک هایی را برای ایجاد تغییر به شما ارائه می دهند و به شما یاد می دهند که چگونه فرآیند ترک اعتیاد خود را مدیریت کنید و از عود مجدد آن جلوگیری کنید.
نکته: بسیاری از بیمارستان ها و کلینیک ها ، جلسات انفرادی و گروهی را با مشاوران به صورت رایگان یا با هزینه کم جهت ارائه بهترین روش ترک سیگار ارائه می دهند که می توانید این موسسات را در شهر خود شناسایی و از پتانسیل آنها استفاده کنید.
درمان جایگزین نیکوتین این محصولات به آرامی اعتیاد شما را با دوزهای کنترل شده نیکوتین از بین می برند که با مصرف آنها کمتر و کمتر می شود، بنابراین قبل از اینکه کاملاً آن را ترک کنید، به نیکوتین کمتر و کمتری عادت می کنید. آنها به شما اجازه می دهند هوس های خود را مدیریت کنید و تا حدودی علائم ترک را تسکین دهید. در صورت استفاده از یکی از این محصولات ممکن است تا 70 درصد شانس بیشتری برای ترک سیگار داشته باشید. (اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، قبل از شروع با پزشک خود مشورت کنید.)
سخن پایانی
همیشه اولین قدم ، سخت ترین قدم در هر راهی است و برای ترک سیگار کافی است که اول با تمام وجود خواستار ترک اعتیاد باشید و بعد خواهید دید که به آسانی وارد اولین قدم سیر درمانی شده اید و به سادگی خواهید توانست که اعتیاد به سیگار خود را برای همیشه ترک کنید به شرط آنکه دیگر در معرض عوامل وسوسه کننده قرار نگیرید و همچنین با مرور مقاله راه های درمان سر درد می توانید با سردردهای احتمالی بعد از ترک سیگار نیز مقابله کنید.