روان شناسی رنگ ها | راهنمای کامل روانشناسی رنگ ها

ما همیشه در تحت تاثیر رنگ‌هایی که در اطراف خود می‌بینیم قرار می‌گیریم. البته ممکن است که بسیاری از ما از این موضوع اطلاعی نداشته باشیم. ولی در واقع ما تاثیر زیادی از رنگ‌های پیرامون خود دریافت می‌کنیم. تاثیر رنگ‌ها با یکدیگر متفاوت است و از هر رنگ برای القای حس خاصی استفاده می‌شود. در این مقاله از وب سایت نیمه شب به موضوع روان شناسی رنگ ها می‌پردازیم.

روان شناسی رنگ ها
روان شناسی رنگ ها

روان شناسی رنگ ها

جالب است بدانید که به عقیده روانشناسان رنگ ها ویژگی‌هایی دارند که می‌توانند تاثیرات خاصی روی افراد بگذارند. برخی آرامش بخش‚ برخی محرک و … هستند. هر چند که میزان تاثیر رنگ‌ها به خود افراد نیز بستگی دارد. باید بدانید که در برند سازی نیز از این خاصیت تاثیر گذاری رنگ‌ها استفاده زیادی می‌شود. در بازاریابی و برند سازی افراد می‌دانند که رنگ‌ها تاثیر مستقیم روی روحیه مشتری دارد. به همین دلیل در انتخاب رنگ لوگو‚ بسته بندی محصولات و موارد این چنین دقت زیادی به خرج می‌دهند و ممکن است هزینه زیادی را برای این منظور در نظر بگیرند.

درباره روانشناسی رنگها می‌توان گفت که حتی ممکن است با توجه به رنگ مورد علاقه هر فرد به برخی خصوصیات و ویژگی‌های شخصیتی او پی برد. جالب است بدانید که به خاطر وجود همین تاثیر گذاری رنگها, از آن‌ها در حوزه درمان برخی بیماری و یا اختلالات روانی نیز استفاده می‌شود. اگر بتوانید به صورت درست و اصولی و بر اسا خواص هر رنگ از آن‌ها استفاده کنید می‌توانید فقدان انگیزه و شادی را در محیط از بین ببرید.

چرخه رنگ

پیش از هر چیز بهتر است بدانید که به صورت کلی سه رنگ اصلی در طبیعت وجود دارد. این سه رنگ شامل رنگ قرمز, زرد و آبی می‌شود. بقیه رنگ‌هایی که در طبیعت وجود دارد از ترکیب این سه رنگ به وجود آمده‌اند. دسته دوم رنگ ها, رنگ های ثانویه هستند که از ترکیب دو به دو سه رنگ اصلی به وجود می‌آیند. این رنگ‌ها شامل نارنجی (ترکیب قرمز و زرد), بنفش (ترکیب قرمز و آبی) و سبز (ترکیب آبی و زرد) می‌باشند. دسته سوم رنگ ها نیز رنگهای ثالث هستند که از ترکیب دو به دو رنگ‌های اصلی با رنگ‌های ثانویه به دست می‌آیند. همچنین سه رنگ خنثی نیز وجود دارد که شامل سفید, مشکی و طیف‌های مختلف خاکستری می‌باشند. دلیل نام گذاری رنگ های خنثی نیز این است که دیدن هیچ حسی از سردی و یا گرمی در افراد ایجاد نمی‌کند. در ادامه این مقاله تاثیر برخی رنگها را بر روی روحیه افراد شرح می‌دهیم.

روان شناسی رنگ ها
روان شناسی رنگ ها

رنگ قرمز

رنگ قرمز بدون شک یک رنگ بسیار گرم و پر نشاط است. جالب است بدانید که رنگ قرمز باعث تشدید ضربان قلب شده و همچنین اشتها را در افراد افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که در فروشگاه‌های مواد غذایی و همچنین در بسته بندی بسیاری از خوراکی‌ها و مواد غذایی از این رنگ استفاده می‌شود.

رنگ قرمز در بسیاری از فرهنگ‌ها نشانه عشق و شادی است. همچنین رنگ قرمز القا کننده حس ثروت و اعتماد به نفس است. این رنگ در دکوراسیون در مکان‌های تجملاتی و پر شکوه استفاده می‌شود. این رنگ این خاصیت را دارد که باعث جلب نظر افراد می‌شود. به همین دلیل برای نمایش دادن خطر و هشدار از این رنگ استفاده زیادی می‌شود.

رنگ آبی در روان شناسی رنگ ها

آبی یکی از رنگ های بسیار محبوب و پر طرفدار است. حس آرامش و اعتماد ناشی از این رنگ باعث شده که محبوبیت زیادی داشته باشد. به خاطر داشتن حس آرامش در این رنگ بسیاری از افراد در رنگ دکوراسیون اتاق خواب و همچنین اتاق کودک خود از رنگ آبی استفاده می‌کنند. البته باید بدانید که آبی یک رنگ سرد است. به همبن دلیل ترجیحا باید در فضایی استفاده شود که دارای نور زیاد و دمای متعادلی است.

یکی دیگر از خواص رنگ آبی این است که استفاده از آن استرس و فشار عصبی را در افراد کاهش می‌دهد و باعث کنترل احساسات و هیجان در افراد می‌شود. توصیه می‌شود که برای از بین بردن میزان سردی در فضایی که از رنگ آبی استفاده می‌شود‚ در کنار آن از رنگ‌های گرم هماهنگ با رنگ آبی نیز استفاده شود. به این دلیل که ممکن است رنگ آبی تا حدودی یک رنگ یاس آور نیز باشد. پس باید میزان استفاده از آن در فضا کنترل شده باشد.

روان شناسی رنگ ها
روان شناسی رنگ ها

رنگ زرد

رنگ زرد یک رنگ بسیار شاد و پرنشاط است. ترکیب این رنگ با یک رنگ گرم محیط بسیار مهیج و پر نشاطی را ایجاد می‌کند. استفاده زا این رنگ باعث افزایش متابولیسم بدن شده همچنین تمرکز افراد را نیز بیشتر می‌کند. البته استفاده از این رنگ به تنهایی و یا با ترکیب نادرست در فضا حس عصبانیت و یکنواختی را ایجاد می‌کند. جالب است بدانید که استفاده از رنگ زرد اعتماد به نفس را افزایش داده و از آن در جهت درمان یبوست نیز استفاده می‌شود.

رنگ سبز‎

رنگ سبز نیز از دسته رنگهای بسیار آرامش بخش است. از این رنگ برای از بین بردن تنش و ایجاد حس آرامش در فضا استفاده می‌شود. در بسیاری از موارد از این رنگ برای ایجاد آرامش درونی و ایجاد احساس صلح استفاده می‌شود. از خواص این رنگ می‌توان به افزایش هضم و بهبود حس درونی در افراد می‌شود. رنگ سبز مخصوصا سبز روشن نشانه طبیعت و بسیار نشاط آور است. سیز تیره القا کننده حس ثروت و قدرت است.

روانشناسی رنگها
روانشناسی رنگ ها

نارنجی

رنگ نارنجی از دسته رنگ‌های گرم است که در افراد باعث ایجاد انرژی و حفظ کردن آن و همچنین افزایش اشتها می‌شود. افراد علاقمند به این رنگ معمولا به طبیعت و حیوانات نیز علاقه زیادی دارندو همچنین بسیار خوش بین و مثبت اندیش هستند.

رنگ سفید در روان شناسی رنگ ها

رنگ سفید همیشه به عنوان نماد پاکی شناخته شده است. استفاده از این رنگ باعث ایجاد حس صلح و آرامش و همچنین خلاقیت در افراد می‌شود. همانطور که گفته شد اینرنگ از دسته رنگ‌های خنثی است و با همه رنگ‌ها هماهنگی دارد. به همین دلیل در دکوراسیون و همچنین طراحی لباس استفاده زیادی از آن می‌شود. پس شما می‌توانید هر رنگی را به خوبی با سفید ترکیب کنید و حس مورد نظرتان را در فضا ایجاد نمایید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

ذهن پویا چیست؟ راه‌های رسیدن به آن

اکثر ما از قدرت ذهن بی‌خبر هستیم و کمتر برای پرورش آن وقت می‌گذاریم. ذهن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *