نحوه کاشت فلفل در منزل

فلفل انواع مختلفی دارد و در این مقاله از وبسایت نیمه شب همراه شما هستیم با نحوه کاشت فلفل در منزل و در گلدان که در ادامه مطلب به آموزش کاشت انواع مدل های فلفل اعم از فلفل دلمه ؛  فلفل تند و شیرین و فلفل تزئینی در گلدان خواهیم پرداخت.

فلفل ، پوست بیرونی صافی دارد که از گوشت تازه و ترد داخل آن محافظت می کند. این نوع صیفی جات توخالی است و دانه های بی شماری در مرکز آن جمع شده که به غشای سفید در امتداد دیواره های آنها می چسبند. فلفل جز خانواده گرمیجات است و در دو سبک خشک و خام قابل مصرف است.

نحوه کاشت فلفل در منزل

نحوه کاشت فلفل دلمه ای در گلدان
فلفل دلمه ای ، فصل رشد طولانی دارد و بهترین زمان مناسب کاشت آن ، حدود دو ماه قبل از آخرین تاریخ یخبندان بهار و بسته به سختی سردی منطقه شما دارد که برای کاشت موفق فلفل دلمه ای:

ابتدا بذرها را داخل آب ولرم به مدت 4 الی 12 ساعت خیس کنید و این زمان خیس نمودن ، بستگی به ته نشین شدن دانه ها یا تخم های فلفل دلمه ای دارد و دانه ای ممکن است در 6 ساعت درون آب ته نشین شود و دانه ای دیگر بعد از 12 ساعت.

برای جوانه زدن، گلدان مخصوص کاشت را از خاک مناسب پر کنید و دانه های فلفل دلمه ای را به عمق 5 سانت از سطح خاک بکارید و سپس به آبیاری بپردازید و در طول زمانی که گیاه جوانه می زند حدالامکان ، نور خورشید را تامین کنید و گیاه را گرم نگه دارید —در صورت لزوم می توانید دانه ها را در نزدیکی یک دستگاه حرارتی قرار دهید زیرا دانه ها باید در یک دمای حداقل 70 درجه فارنهایت نگهداری شوند.
در مرحله بعد ، به کنترل خاک گیاه بپردازید و سعی کنید که خاک آن را سفت کنید و تا جوانه زدن گیاه ، هر روز آن را مرطوب نگه دارید. پس از یک تا سه هفته از جوانه زنی، نهال های فلفل دلمه ای شما باید جوانه زده و آماده پیوند در خارج از خاک باشند. با این حال، فلفل دلمه ای به ویژه در برابر شوک پیوند آسیب پذیر است و باید با محیط بیرون سازگار شود.

بیشتر بخوانید: روش های خانگی کاشت سبزیجات در گلدان

نکته:حدود 10 روز قبل از کاشت فلفل در گلدان، نهال های خود را به آرامی برای مدت زمان کمی در روز با شرایط بیرونی آشنا کنید سپس به تدریج مدت زمانی را که این گیاه در خارج از خانه می گذراند را افزایش دهید زیرا این کار به آنها کمک می کند تا با شرایط خارجی خود را بهتر تطبیق دهند و بهتر به آن عادت کنند و از پژمردگی یا توقف رشد آن ها جلوگیری شود و منجر به رشد گیاهان سالم تر شود.
نکته: هنگامی که دمای خاک باغ یا محیط باز به حداقل 65 درجه فارنهایت رسید (دمای شب باید حداقل 60 درجه فارنهایت باشد)، فلفل دلمه ای ما آماده پیوند است که برای پیوند دادن لازم است که نهال های خود را در فاصله سی سانتی متری از هم بکارید و آنها را در خاکی با زهکشی خوب و در عمق کافی قرار دهید تا ریشه آنها پوشانده شود و پوسیده نشود، اما برگ های نهال همچنان بتوانند روی لایه بالایی قرار گیرند.
بعد از آنکه گیاه ما رشد کرد لازم است که آبیاری را هر چند روز یکبار و در زمانی که خاک گیاه خشک شده است انجام دهیم.

فلفل دلمه ای های ما پس از رشد نیاز به محیط گرم و نور کافی دارند که اگر فضای شما آپارتمانی یا محیطی سایه ای است بهتر است که پس از کاشت فلفل در گلدان از روشنایی لامپ های فلورسنت کمک بگیرید و در طول روز گیاه را به مدت 10 الی 15 ساعت ، در زیر این نورها قرار دهید.

نحوه کاشت فلفل در منزل

نحوه کاشت فلفل خوراکی و تزئینی در گلدان

نحوه کاشت فلفل خوراکی و تزئینی در گلدان ، یکسان می باشد و برای کاشت آنها در منزل کافی است که تخم گونه کوچک آن ها را بیابید زیرا گونه های بلندتر ممکن است فضای کافی برای رشد در منزل را نداشته باشند.

برای کاشت فلفل در گلدان ، ابتدا گلدانی مناسب را انتخاب کنید و توصیه ما این است که از گلدانهای غیر سرامیکی مانند گلدانهای پلاستیکی و … استفاده نمایید زیرا رشد فلفل به رطوبت زیادی نیاز دارد و گلدانهای سفالی ، آب موجود را جذب خود می کنند و خاک را سریع تر به خشکی می رسانند.

پس از تهیه گلدان مخصوص برای کاشت فلفل ، قسمت زیرین یا انتهایی گلدان را چک کنید تا از داشتن سوراخ آن مطمئن شوید و در صورتی که گلدان سوراخ ندارد سعی کنید خودتان با میخ یا دریل در ته آن سوراخی کوچک را ایجاد کنید.

نکته: داشتن سوراخ ته گلدان از این جهت حائز اهمیت است که آب اضافه گل را خارج می کند و از پوسیدن و خشک شدن و گندیدن ریشه آن جلوگیری می نماید.

چنانچه از گلدانی دست دوم یا از گلدانی که قبلا درون آن گیاه بوده قصد استفاده را دارید سعی کنید که پیش از استفاده آن را آفت کشی کنید زیرا ممکن است حشره یا شته یا آفات و باکتری هایی که از گیاه و خاک قبلی درون گلدان موجود باشد و پس از کاشت گیاه جدید ، آن را مورد حمله قرار دهند و برای آفت کشی کافی است که گلدان را پیش از کاشت محصول با آب و صابون استرلیزه کنید.

در مرحله بعد نوبت به تهیه خاک مناسب پرورش فلفل است که در انواع گلکده ها و گلخانه ها این نوع خاک برای تهیه موجود است ، سعی کنید از هر نوع خاکی استفاده نمایید زیرا نوع خاک در کیفیت محصول بسیار موثر است.

نحوه کاشت فلفل در منزل

حال بذر موجود را در داخل پارچه ای نظیف بپیچید و پس از پیچاندن ، سعی کنید به کمک اسپری ، پارچه را مرطوب نمایید و پارچه و محتویات آن را به داخل ظرفی درب دار منتقل نمایید و ظرف را در مجاورت محیطی گرم نظیر پکیج ، بخاری یا گاز قرار دهید تا فرایند جوانه زدن ، تسریع یابد.

در طی سه الی پنج روز دانه ها را چک کنید تا از جوانه زدن آنها مطمئن شوید.

بیشتر بخوانید: چگونه در خانه سبزی خوردن بکاریم؟

پس از جوانه زدن ، دانه ها را درون گلدانی قرار دهید که بر سطح دانه ها ، 3 سانتی متر خاک قرار گیرد ، سپس مقداری کمپوست بر روی بذرها اضافه نمایید و برای تامین رطوبت آب ، همواره خاک را با مقداری بسیار کم آب ، مرطوب نگه دارید.

پس از 7 الی 20 روز و با توجه به جنس بذر ، گیاه شروع به رشد خواهد نمود.

پس از کاشت فلفل در گلدان ، گلدان را در مکانی دارای نور مناسب قرار دهید.

سخن پایانی

برای کاشت و رشد مناسب فلفل ها در گلدان، سعی کنید که از سه شرایط آب ، خاک و نور مناسب گیاه ، اطمینان حاصل نمایید و همچنین برای آنکه رشد گیاه با مشکل مواجه نشود سعی نمایید که زمان کاشت دانه ها را رعایت نمایید و از فرایند کاشت در سایر ایام دیگر اجتناب نمایید.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید