آیا مصرف ترشی باعث چاقی می شود؟

در این مقاله از وبسایت نیمه شب به پاسخ این پرسش که آیا مصرف ترشی باعث چاقی می شود؟ خواهیم پرداخت تا همه عزیزانی که در این مورد ، دارای ابهام هستند به دانشی اجمالی در مورد عملکرد و اثر ترشی بر روی مکانیزم چاقی یا لاغری بدن برسند.

آیا مصرف ترشی چاق کننده است؟

ترشی به عنوان چاشنی جدا نشدنی غذاهای ایرانی معرفی می‌شود و مصرف آن علاوه بر طعم خوشایند معایبی هم در پی دارد. بیشتر افراد عادت دارند در کنار وعده غذایی خود یک کاسه ماست، سالاد یا ترشی مصرف کنند. مصرف این چاشنی بسیار رایج جزو جدا نشدنی سفره‌ها محسوب می‌شود. در تهیه ترشیجات به دلیل اینکه از میوه و سبزی‌های خام بدون نیاز به حرارت استفاده می‌کنند، خواص تغذیه‌ای آن‌ها کمی حفظ می‌شود اما در تهیه ترشی‌هایی که نمک بسیار استفاده می‌شود این خواص هم از بین می‌رود.

آیا مصرف ترشی باعث چاقی می شود؟

نمک و سرکه در ترشی از موارد مهمی هستند که بر سلامت بدن و سیستم ایمنی تأثیرگذار می‌گذارند. سیر ترشی دارای طبعی گرم است، برای بیماری‌های قلبی_عروقی و فشار خون مفید است، اما به شرطی که این ترشی خانگی باشد و هرچه قدمت بیشتری داشته باشد خواص درمانی آن هم بیشتر خواهد بود. ترشیجات حاوی اسید فروکتوز (قند) هستند که در طولانی مدت مصرف آن باعث چاقی می‌شود البته باور اینکه مصرف ترشی، چربی خون را کاهش می‌دهد، باوری غلط است. ترشی هم مانند مربا باعث افزایش اشتها و در نهایت پر خوری می‌شود، که این عامل مهمی در چاق شدن افراد است. اگر چاق هستید و می‌خواهید وزن خود را پایین بیاورید، بهتر است در مصرف ترشی دقت کنید؛ اما در صورتی که دچار کمبود وزن هستید، می‌توانید در کنار غذا ترشی مصرف کنید، زیرا ترشی اشتها را زیاد می‌کند.

باید به این نکته هم توجه داشت که مصرف ترشی مانند سرکه و آب لیمو همراه با ماست باعث می‌شود بدن شما کلسیم جذب نکند همچنین باعث شدید شدن دفع کلسیم از کلیه و بعد از آن سبب افزایش بیماری‌های کلیوی و مفصلی خواهد شد همچنین باید افزود که مصرف ترشی در شب باعث دفع بیشتر کلسیم و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شود. این موضوع که مصرف ترشی به سم زدایی کبد و صفرا و افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کند تا حدی درست است، اما نکته مهم این است که مصرف بیش از حد آن احتمال مبتلا شدن به سرطان معده را افزایش می‌دهد؛ افرادی که سو هاضمه یا روده تحریک پذیر دارند باید از خوردن ترشی پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی سیب زمینی

مصرف بیش از حد ترشیجات باعث حواس پرتی و کند شدن حافظه و به دلیل داشتن طبع سرد باعث سردی مغز می‌شوند؛ اگر کم خونی دارید بهتر است از مصرف ترشی تا جایی که می‌توانید پرهیز کنید، زیرا ترشیجات خون سازی را کاهش می‌دهد؛ از دیگر مضرات ترشی می‌توان به فشار خون، تشدید بیماری‌های قلبی_عروقی و تشدید آرتروز در سنین بالا اشاره کرد همچنین مصرف زیاد آن کبد را به سمت چرب شدن می‌برد.

اگر بلغمی مزاج هستید و ترشی مصرف می‌کنید، به این نکته توجه کنید که در کل دو مزاج گرم و سرد وجود دارد که مزاج گرم به دو دسته دموی و صفراوی و مزاج سرد به دو دسته بلغمی و سوداوی تقسیم می‌شوند. بلغمی‌ها مزاجی سردتر دارند و با توجه به اینکه مزاج سرکه سرد و خشک است؛ سردی ترشیجات افراد بلغمی را دچار حالت سستی، کرختی و افسردگی می‌کند. مصرف ترشی به خانم‌ها توصیه نمی‌شود، ترشیجات در خانم‌ها باعث قاعدگی‌های نامنظم و دردناک می‌شود.

آیا مصرف ترشی جات باعث لاغری می شود یا چاقی؟

موضوع مهم و قابل توجه در دنیای امروز ̨موضوع تناسب اندام می باشد که اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.برای مردم مهم است که چه موادی باعث چاقی و چه عواملی مانع از تناسب اندام می شود.محصولاتی هستند که با باورهای اشتباهی برای تناسب اندام̨استفاده می شوند.ترشی ها و ترشیجات هم از جمله محصولاتی هستند که عموم مردم بر این باورهستند که باعث تناسب اندام و چربی سوزی می شود.آیااین باور صحیح است یا اشتباه؟

یافته ها: ترشی نوعی چاشنی رایج در مشرق زمین و قاره آسیاست که از زمان بسیار قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است. فلسفه ایجاد ترشی بر می‌گردد به عدم وجود وسایل سرمایشی. در قدیم که سردخانه و یخچال وجود نداشت، برای اینکه جلوی گندیدگی و فساد میوه‌ها و سبزیجات را بگیرند، آن‌ها را درون سرکه نگه می‌داشتند تا در فصل‌های دیگر بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. سرکه به دلیل PH پایینی که دارد و محیط اسیدی که فراهم می‌کند، مانع رشد باکتری‌ها در مواد خوراکی می‌شوند، فرآیند گندیدگی و پوسیدگی خوراکی‌ها را متوقف می‌کند و ماندگاری خوراکی‌ها را بالا می‌برد. بنابراین مصرف ترشی برای کسانی که سوءهاضمه، ورم یا زخم در دستگاه گوارش دارند،توصیه نمی‌شود.در طی آزمایشات انجام شده توسط محققین̨ ترشیجات به طورکلی دارای استیک اسید و فروکتوز که نوعی قند می باشند̨هستند و همین قند نه تنها باعث لاغری نشده بلکه باعث چاقی هم می شود.

آیا مصرف ترشی باعث چاقی می شود؟

تحقیقات نشان می دهد که ترشیجات بر پلاسمای سلول هم تاثیر گذاشته  و باعث افزایش وزن و چاقی می شود.هرچند که میوه جاتی مثل آلبالو بدلیل دارا بودن مواد پلی فنولیک هم ممکن است باعث کاهش بیماری های قلبی گردد.با این حال یافته های دیگری هم در موردلاغری دیده می شود.طی آزمایشات انجام شده بر روی افراددر مدت 18هفته̨ نتایج نشان می دهد که سرکه هایی که در ترشیجات استفاده می شوند̨برروی رژیم غذایی پرچرب موثر بوده و باعث کاهش چربی می شود.

مضرات ترشیجات

ترشیجات حاوی اسید فروکتوز (قند) هستند که در طولانی مدت مصرف آن باعث چاقی می‌شود البته باور اینکه مصرف ترشی، چربی خون را کاهش می‌دهد، باوری غلط است. ترشی هم مانند مربا باعث افزایش اشتها و در نهایت پر خوری می‌شود، که این عامل مهمی در چاق شدن افراد است.

اگر چاق هستید و می‌خواهید وزن خود را پایین بیاورید، بهتر است در مصرف ترشی دقت کنید؛ اما در صورتی که دچار کمبود وزن هستید، می‌توانید در کنار غذا ترشی مصرف کنید، زیرا ترشی اشتها را زیاد می‌کند.

باید به این نکته هم توجه داشت که مصرف ترشی مانند سرکه و آب لیمو همراه با ماست باعث می‌شود بدن شما کلسیم جذب نکند همچنین باعث شدید شدن دفع کلسیم از کلیه و بعد از آن سبب افزایش بیماری‌های کلیوی و مفصلی خواهد شد همچنین باید افزود که مصرف ترشی در شب باعث دفع بیشتر کلسیم و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شود.

این موضوع که مصرف ترشی به سم زدایی کبد و صفرا و افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کند تا حدی درست است، اما نکته مهم این است که مصرف بیش از حد آن احتمال مبتلا شدن به سرطان معده را افزایش می‌دهد؛ افرادی که سوء هاضمه یا روده تحریک پذیر دارند باید از خوردن ترشی پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل خانگی به دو روش مختلف

مصرف بیش از حد ترشیجات باعث حواس پرتی و کند شدن حافظه و به دلیل داشتن طبع سرد باعث سردی مغز می‌شوند؛ اگر کم خونی دارید بهتر است از مصرف ترشی تا جایی که می‌توانید پرهیز کنید، زیرا ترشیجات خون سازی را کاهش می‌دهد؛ از دیگر مضرات ترشی می‌توان به فشار خون، تشدید بیماری‌های قلبی_عروقی و تشدید آرتروز در سنین بالا اشاره کرد همچنین مصرف زیاد آن کبد را به سمت چرب شدن می‌برد.

اگر بلغمی مزاج هستید و ترشی مصرف می‌کنید، به این نکته توجه کنید که در کل دو مزاج گرم و سرد وجود دارد که مزاج گرم به دو دسته دموی و صفراوی و مزاج سرد به دو دسته بلغمی و سوداوی تقسیم می‌شوند. بلغمی‌ها مزاجی سردتر دارند و با توجه به اینکه مزاج سرکه سرد و خشک است؛ سردی ترشیجات افراد بلغمی را دچار حالت سستی، کرختی و افسردگی می‌کند.

مصرف ترشی به خانم‌ها توصیه نمی‌شود، ترشیجات در خانم‌ها باعث قاعدگی‌های نامنظم و دردناک می‌شود.

آیا مصرف ترشی باعث چاقی می شود؟

نکاتی در مورد ترشیجات

ترشی را در ظرف‌های فلزی نباید نگهداری کرد، زیرا واکنش بین ظرف فلزی و ماده اسیدی سرکه، مواد مضری پدید می‌آورد که برای سلامتی بدن خطرناک محسوب می شود همچنین ظروف پلاستیکی هم برای نگهداری ترشیجات، آبلیمو و آبغوره مناسب نیستند، زیرا به مرور زمان فاسد می‌شوند و برای سلامتی مضر است بنابراین توصیه می شود ترشیجات را در ظروف شیشه‌ای نگهداری کرد.

نتیجه گیری:به طور  کلی مصرف ترشیجات به منظور کاهش وزن به مصرف کنندگان کمکی نمی کنند.همچنین مصرف ترشی ممکن است دو خطر برای بدن داشته باشد؛ اول اینکه خوردن آن به افزایش اشتها و سوق دادن فرد به پرخوری کمک می کند. این افزایش اشتها و پرخوری موجبات چاقی را فراهم می کند که آن هم به نوبه خود عوارضی را به دنبال دارد. دلیل دوم بر می گردد به مشکلات دستگاه گوارش مصرف مکرر خوراکی های اسیدی، ترشح اسید معده را بالا می برند و برای مخاط دستگاه گوارش ضرر دارند.ورزش و کنترل رژیم غذایی مهمترین راه کاهش وزن است ، بنابراین نباید در مصرف ترشی ها افراط نمود

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

غذاهای نونی برای شام

برای مهمانی و دورهمی ها شام چی درست کنم که همه راضی باشند؟

زمانی که نام مهمانی و دورهمی به گوش می رسد، یک مادر ایرانی به دنبال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *